Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem Z SKSE. !

PiotrSzejnoga

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnio zainstalowałem sobie skse, oczwyiście wybrałem "installer" żeby samo mi się zainstalowało.
Kiedy instalacja zakończyła się powodzeniem, włączyłem Skyrima, przez SKSE.
Wszystko pięknie, ładnie a tu nagle. Pokazuje mi się niebieskie obramowanie i nie wiem jak to wyłączyć,żeby pokazywał mi się cały ekran dopasowany do tła gry.
Nie otwierałem gry przez okno, ponieważ kiedy odpalam normalnie skyrima przez steama to nie mam tych niebieskich pasków.
Proszę o pomoc.

Opublikowano

Po prostu skyrim otwiera ci się w oknie zamiast w full screenie?
Jeśli tak to będziesz musiał wejśc w C:\Users\(nazwa użytkownika)\Documents\My Games\Skyrim otworzyć folder SkyrimPrefs.ini na przykład w notatniku i wyszukać linijki (najlepiej ctrl+F)

bFull Screen=

iSize H=
iSize W=
i zamienić na 

bFull Screen=1

iSize H=[twoja rozdzielczosć]
iSize W=[twoja rozdzielczosć]

u mnie to wygląda tak:

post-767018-0-07752000-1426789805_thumb.jpg

Opublikowano

Jano, tak zgadza się. Nie,nie mam już modów wszystko usunąłem Windows 8, 64 bitowy.
Dorsal, tak mam w pełnym oknie. Mam ustawione na 1. Jedynie w SKSE mam ten błąd , bo w czystym Skyrim otwieranym przez steama nie mam tych pasków.

Opublikowano

Może spróbuj całkiem usunąć plik SkyrimPrefs.ini z tego co wiem powinien się utworzyć nowy na domyślnych ustawieniach ale na wszelki wypadek zrób kopie. Możesz tez jeszcze spróbować wcześniej usunąć SKSE i zainstalować jeszcze raz. Jeśli to było przez mody to może spróbuj przeinstalować całego skyrima to zawsze pomaga, a potem zainstaluj SKSE jako pierwsze, powinno działać.

Opublikowano

Nigdy z takim problemem się nie spotkałem. Widać skse w jakiś sposób korzysta z innych ustawień, a w .ini wszystko się zgadza. Postaram się do dzisiaj coś wykombinować. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...