Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zarabianie golda

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka,

W jaki sposób farmić golda ? Nie wierzę w cene 1zł - 1k golda na allegro to jest tak tanio ze musi być jakiś sposób na dobry farm golda...

1385681103-U843596.jpg

Opublikowano

Pamiętaj że kupowanie golda na allegro jest nielegalne jeśli to glob, jeśli to priv to są różne metody.

Wiesz robienie codziennie daily questów, sprzedawanie itemów z profesji, polowanie na mini pety etc.

Opublikowano

Pamiętaj że kupowanie golda na allegro jest nielegalne jeśli to glob, jeśli to priv to są różne metody.

Wiesz robienie codziennie daily questów, sprzedawanie itemów z profesji, polowanie na mini pety etc.

Kupowanie na globalu jest bezpieczne, golda przez bank gildiowy i problem z głowy, ale nie o to mi chodzi aby pieniądze wydawać, chce sam zarobić dobrą kasę nie wydawać swojej, a cena za 1k golda jest śmieszna moim zdaniem na obecny czas, musi być jakiś sposób, jakieś dungi itd. Itemy profesji ale to tylko raczej z trashy na HMach bo innego wyboru nie ma.

1385681103-U843596.jpg

Opublikowano

Kupowanie na globalu jest bezpieczne, golda przez bank gildiowy i problem z głowy, ale nie o to mi chodzi aby pieniądze wydawać, chce sam zarobić dobrą kasę nie wydawać swojej, a cena za 1k golda jest śmieszna moim zdaniem na obecny czas, musi być jakiś sposób, jakieś dungi itd. Itemy profesji ale to tylko raczej z trashy na HMach bo innego wyboru nie ma.

Nie jest bezpieczne bo kilku moich znajomych dostało po banie bodajże 7 dni. Sposobów jest wiele, najlepiej wyexpić locka na 100 i kupywać poty na lepszy drop no i lecisz np do vale of eternal blossom czy jakos tak ;d i farmisz mogu :) hajsu jak lodu z 10k w 1h, ale to Ci najlepsi farmerzy :)

Jeżeli pomogłem Daj + I'll be happy :)

Wystarczy kliknąć :)

giphy.gif

Opublikowano

1k za 1 zł? Pamiętam że kiedyś ludzie z moltena próbowali sprzedawać gold za taka cenę :D 

Zdobądź followerów na bonus gold i wysyłaj je na misje z goldem. Skórki, skałki, kwiatki sprzedawaj, ściągnij sobie addon od aukcji skanuj rynek codziennie co godzinę i zobacz w którym dniu tygodnia opłaca się sprzedać dany produkt i sprzedawaj w tym dniu/czasie. 

Opublikowano

Pozwolicie, że dołączę się do tematu :)

Nie jest bezpieczne bo kilku moich znajomych dostało po banie bodajże 7 dni. Sposobów jest wiele, najlepiej wyexpić locka na 100 i kupywać poty na lepszy drop no i lecisz np do vale of eternal blossom czy jakos tak ;d i farmisz mogu :) hajsu jak lodu z 10k w 1h, ale to Ci najlepsi farmerzy :)

Dlaczego akurat locka?

jakie masz profesje ?

Możecie mi podać 2 profesje, którymi da się dobrze zarobić? Tylko nie chciałbym np.najpierw robić skining i lw, a później usunąć skining i brać inna profe, najlepiej gdyby obie dalo sie wylevelowac podczas expienia bez duzego wkladu golda :)

Gram na globie.
Tak btw. to znacie może jakąś dobrą gildię pvp w ally na BL'u?

Zrobi mi ktoś sygnaturę i avatar(prosze o kontakt na PW)? - nagradzam lajkami!!! 

Opublikowano

ja mam enchanting + tailoring i mogę smiało powiedzieć że na moim koncie znajduje się 90k golda i do tego jeszcze panterka którą mógłbym opierdolić za 25k lekko :D więc sądzę że to są dość opłacalne profki, robię baga z mopa opierdalam go za 2k i się kula kreci :D powoli ale się kręci a w dodatku nie trzeba się narobić zbytnio. A enchanting się też może przydać dla ciebie bo robisz sobie enchanty a jak trafi Ci się jakiś epick to ten kryształek pójdzie trochę więcej niż cena tego itemka. 

HAHAHAHA

!! ICH BIN PRO !!

l_Maiister_l.png <------Gap -5 102k sp :))

Opublikowano

ja mam enchanting + tailoring i mogę smiało powiedzieć że na moim koncie znajduje się 90k golda i do tego jeszcze panterka którą mógłbym opierdolić za 25k lekko :D więc sądzę że to są dość opłacalne profki, robię baga z mopa opierdalam go za 2k i się kula kreci :D powoli ale się kręci a w dodatku nie trzeba się narobić zbytnio. A enchanting się też może przydać dla ciebie bo robisz sobie enchanty a jak trafi Ci się jakiś epick to ten kryształek pójdzie trochę więcej niż cena tego itemka. 

Jakim cudem na tailoru tak tyle zarabiać ? Aby zdobyć te 100 hexweave clothów to trzeba to uzbierać chyba w tydzień :x i do tego 2k/week hm....

1385681103-U843596.jpg

Opublikowano

1k za 1 zł? Pamiętam że kiedyś ludzie z moltena próbowali sprzedawać gold za taka cenę :D 

Zdobądź followerów na bonus gold i wysyłaj je na misje z goldem. Skórki, skałki, kwiatki sprzedawaj, ściągnij sobie addon od aukcji skanuj rynek codziennie co godzinę i zobacz w którym dniu tygodnia opłaca się sprzedać dany produkt i sprzedawaj w tym dniu/czasie. 

Jak ten addon się nazywa ?

1385681103-U843596.jpg

Opublikowano

no ale bag z mopa to robisz go 12dni i masz 2k, chyba że jest spina to ogarniasz ten 2 materiał i robisz wszystko 1 dnia ale to trzeba przynerdzić :D w sumie to sam nie wiem skąd tyle hajsu mam po prostu grałem dużo jak wszedł nowy dodatek i sprzedawałem wszystko co się tylko da: draenic dusty, temporary crystal( wtedy to chyba nawet po 700g były), herby z garnizonu itd. Teraz ta cena na pewno spadła ale herby chyba do tej pory są 1g/1sztuka. A w dodatku patrzyłem jak ktoś coś chciał sprzedać szybko i tanio to sprzedawałem drożej. No i w garnizonie w kopalni zdobywałem materiały i robiłem itemki plate, je też sprzedawałem, bo zdobywałem lepsze na raidach. A i od czasu do czasu robiłem instancje z cata to też hajsik wpadał. Także dużo sposobów jest na hajsy tylko że trzeba trochę czasu i zabawy :D

HAHAHAHA

!! ICH BIN PRO !!

l_Maiister_l.png <------Gap -5 102k sp :))