Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak namówić rodziców aby kupili nowy komputer?

Ziela

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Mam problem otóż mój komputer to gówno za przeproszeniem. Już żadne nowsze gry mi nie działają do tego ma jakieś dziwne bugi przy niektórych grach, że np. pozostaje dźwięk kiedy wyjdę z gier. Mam go już kilka lat. Mam zamiar kupić coś nowego. Chciałbym abym miał ten komputerem jeszcze przed majem abym mógł sobie pograć w wieśka 3. Co do moich rodziców to są oni.. nie wiem jak ich nazwać nawet. Nic mi nie chcą kupować, mówią, że nie maja pieniędzy chociaż, że je mają.. Na remonty jakieś, nowe domy sobie oglądają. Liczą każdy grosz. Nie wiem czy jest to wam potrzebne ale podam wam parametry mojego komputera:

Procesor: Intel core 2 quad cpu

Karta graficzna: Nvidia GTX 460

Ram: 4GB

Zasilacz: Nie znam nazwy ale jest bardzo słaby...

Może znacie jakieś sposoby, żeby zarobić na ten komputer. Nie będę nigdzie chodził w wakacje bo po prostu u mnie w mieście c*****o jest z tym. 

Proszę! Pomóżcie..

Opublikowano

Są rzeczy ważniejsze niż nowy komputer xD Remonty ważniejsze. Zawsze możesz iść do pracy ( jak się jeszcze uczysz to bądź grzeczny i pomagaj w domu :P ) Jaka praca? niestety Ci nie doradzę ( jak masz skończone 16 lat to np. ulotki ale to czasami obiecują a nie dają kasy, oszukują - za marne 200-400 zł, tak słyszałem ) może urodzinki za jakiś czas? trochę by wpadło - tak myślę. 

Uzbieraj dużo kasy, komputery stanieją, Wiesiek będzie tani i wtedy. 

Sprzedaj starego kompa za kilka groszy. Wylej coś na starego kompa xD

Opublikowano

Coza specjalisci jakies specia na plycie glownej ;d On nie chce zepsuc komputera tylko dostac nowy, jak zepsuje to zostanie z niczym...

Ja powiem Ci jak ja to rozegralem kiedy bylem w gimnazjum i chcialem miec swoj wymarzony kombajn do gier:

Kupilem za swoje ciezko zarobione i odkladane miesiacami pieniadze.

sygna.png

Opublikowano

Znajdź kolegów i zacznij wychodzić na dwór albo polub starsze gry. To w końcu pieniądze Twoich rodziców, więc mogą sobie wydawać je na co chcą.

Opublikowano

W moim przypadku skuteczne było to, że wykazałem inicjatywę, że bardzo mi zależy na nowym komputerze i zacząłem oszczędzać, sprzedawać niepotrzebne rzeczy, żeby mieć jak najwięcej własnego wkładu. Oprócz tego mówiłem, że mam dzięki temu jakieś zajęcie, a mianowicie projektowanie ulotek i mamę to zainteresowało :) 

tumblr_inline_nt05diSJ3v1r02w2j_500.gif

Opublikowano

zarobić.

Nie będę nigdzie chodził w wakacje

Proszę! Pomóżcie..

Jak nie chcesz sam sobie pomóc i nie zamierzasz chodzić nigdzie to co tu poradzić...

Wyjmij może kartę graficzną i powiedz, że nie działa, albo się spalił czy coś.

Opublikowano

@kacperz123

*Zależy jakich masz rodziców, mam kumpla, który musiał czekać 3 miechy, ale mu obiecali, że kupią, a zaś innemu tydzień po poproszeniu wzięli.
U mnie to wyglądało tak, że 4 miechy odkładałem kieszonkowe( 400zł), część wakacji roznosiłem ulotki za niską stawkę, bo wtedy wiekowo do normalnych nie mogli mnie wziąć( 600zł). No i jak sobie dozbierałem 1k, to resztę mi jakoś dołożyli. Chodzi o to, abyś zaczął sam robić coś w tym kierunku, aby wydzieli, że zależy Ci na tym i się sam starasz o niego.

@Edit

*dopiero przeczytałem, to co napisał @tomekdan i o to właśnie chodzi xp

Opublikowano

Ja jak kupowałem ze dwa lata temu to pracowałem trochę i dogadałem się z rodzicami że połowę zapłacę ja a drugą połowę mi dołożą. Tak chyba najprościej

Opublikowano

Jak nie chcą ci kupić to weź się w garść i idź zarób i zrozumiesz dlaczego ci nie chcą dać, prawdopodobnie liczą się z każdym groszem bo czasy ciężkie a po drugie jak sam zarobisz to będziesz bardziej szanował komputer i będziesz dumny że sam sobie zarobiłeś ;).

Opublikowano

Zagroź, że przykleisz sobie pomalowane czerwoną farbą ręce i nogi klejem super glue do ich nowo wyremontowanej ściany w pokoju. A jak to nie pomoże, to zaproponuj im albo komuś normalnemu, że skosisz trawnik za 50 zł albo będziesz wyprowadzać psa, albo coś podobnego. W ostateczności roznoś ulotki, najlepiej od 2 firm jednocześnie.

Opublikowano

Ta.. U mnie za roznoszenie ulotek dostaje się 20 zł a muszę pracować niemalże od rana do południa wiec to raczej odpada. Zresztą u mnie w mieście nie ma żadnej roboty dla takich osobników jak ja. Mam 14 lat nikt mnie nie będzie chciał przyjąć w dodatku jak już miałbym pracować to dopiero w wakacje a ja chcę mieć ten nowy komputer przed majem najlepiej.

Opublikowano

No to jak wszystko odpada to odpada też komputer. Z pustego i Salomon nie naleje a jak chce sie złowić grubą rybe to trzeba złapać byka za rogi. Możesz spróbować kupować cebule w warzywniaku i sprzedawać o 20 gr drożej. Albo iść na jagody i je sprzedawać.

Opublikowano

Zaproponuj rodzicom taki układ: Jak będziesz mieć pasek na świadectwie, to kupują ci nowego kompa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...