Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak przyspieszyć pobieranie GTA V na PC? "Rockstar Games Social Club"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam was wszystkich!

Wiele osób ma zapewne problemy z pobieraniem GTA V na PC przez Rockstar Games Social Club.

Miałem ten sam problem a więc pogrzebałem w internecie na ten temat.

Rozwiązanie jest banalnie proste!

1. Otwieramy folder z grą GTA V. U mnie to "C:\Program Files\Rockstar Games\Grand Theft Auto V"

2. Usuwamy plik z końcówką ".part". U mnie to jest plik "x64i.rpf.part".

3. Uruchamiamy launcher do pobierania gry jako administrator.

4. Logujemy się do serwisu.

5. Cieszymy się pobieraną grą!

Przy pobieraniu gry może początkowa być mała prędkość.

Launcher musi stracić połączenie z serwerem oraz od nowa się załadować.

Ty nic nie robisz tylko patrzysz :D

Trwa to niecałą minutę.

Dzięki tej metodzie udało mi się pobrać przez 3h 10 GB.

Zalecam powtarzanie czynności co 1h lub co 30 minut.

Można to zrobić kiedy pobieranie zacznie maleć.

W najgorszych przypadkach należy wyłączyć zaporę systemu Windows.

W razie problemów piszcie pod tematem!

Edytowane przez aXen7
Opublikowano (edytowane)

Jeszcze wczoraj to u mnie działało.

Niestety teraz nawet to nie pomaga i utkwiłem na 34GB  :(

U mnie też tak było. Należy użyć szukajki i usuwać pliki z końcówką ".party" bo od 34 GB zaczynają się pobierać pliki audio.

Launcher nie jest w stanie usuwać pliku odpowiedzialnego za pobieranie danego pliku.

Zrobilem tak, i teraz gdy uruchamiam launcher to co chwile pojawia i znika napis "Wczytaywanie.." i tak miga..

Usuń całą zawartość i pobierz jeszcze raz launcher z R*
Edytowane przez aXen7
Opublikowano

Problem mam jednak z tym, że u mnie od razu po zalogowaniu w launcherze kręci się kółko i jest napisane "Wczytywanie". W ogóle nie zaczyna pobierać... 

Jakiś pomysł na taki błąd?

Pozdrawiam,

Paweł

Opublikowano

Problem mam jednak z tym, że u mnie od razu po zalogowaniu w launcherze kręci się kółko i jest napisane "Wczytywanie". W ogóle nie zaczyna pobierać... 

Jakiś pomysł na taki błąd?

Pozdrawiam,

Paweł

Mialem to samo, odistnaluj cale GTA V, jak bedziesz odinstalowywac to gra zapyta sie czy Usunac tylko gre, czy gre z danymi, jezeli masz juz pobrane torche, to daj sama gre, wtedy pobrane pliki zostana, jak juz odinstalowales, odpal od nowa instalke, zainstaluj gta ponownie i juz bedzie ci dzialac :)

Opublikowano (edytowane)

sprawdza się to przy samym update, bo grę już mam ale update niby tylko 5GB ale tak naprawdę aż 5GB gdzie co chwila traci połączenie?

Edytowane przez DostawcaPizzy

b6b78815.png

Opublikowano (edytowane)

­Polecam, działa. U mnie się to nazywało x64i.rpf bez party, usunąłem i działa. Teraz mam prędkość 1mb/s a wcześniej 50kb/s. Poradnik ładny i przejrzysty, a sposób - skuteczny i to bardzo. Dziękuję za pomoc, przypomnij mi jutro proszę a dam Ci + bo dzisiaj wszystkie wyczerpałem dla Pana @Dzienny'ego ^_^ Z początku Luncher się zawiesi, potem gdy się odpali jeszcze raz, śmiga jak głupie ^_^

Edytowane przez xMNx
Opublikowano

Dzieki @aXen7. Caly dzien sie z tym porykalem szukalem porad na necie a tu nic. Nagle przypomnialem sobie o MPC i od razu znalazlem rozwiazanie swojego problemu. Teraz mam nadzieje ze wszystko ladnie sie pobierze i nie bedzie problemow w grze. Dzieki tez @xMNx za szybka odpowiedz :)

„Kiedy nie znasz własnego umysłu, wypełniasz go cudzymi poglądami.”

~

Obi-wan Kenobi

Opublikowano

Siemka, mam mały problem, gdyż nie posiadam tego pliku w folderze z grą. Wiesz może czemu?

Użyj szukajki w folderze :)

Witam ma taki problem ,że mam 6mb/s na sec i tak do 7 mb/s potem one spada i spada one co jakieś 1 min prosze o pomoc w sensie ustabilizowania śćiągania bo chce pograć z ekipą :D

To usuwaj za każdym razem .party xD

sprawdza się to przy samym update, bo grę już mam ale update niby tylko 5GB ale tak naprawdę aż 5GB gdzie co chwila traci połączenie?

Całkowicie odradzam robienia tej metody przy aktualizacjach. Mogą się one uszkodzić a aktualizacja nie będzie działała poprawnie.

w sumie to nie radzilbym robić tego co autor zaleca , u mnie kompletnie gra sie zepsula tekstury sie nie sciągneły...

Nie ma to absolutnie żadnego znaczenia co do tekstur.

Zapraszam do tego oto odnośnika:

To jest ukryta treść, proszę
Opublikowano

@xMNx Dzięki, nie zorientowałem się, że o to chodzi. ;d Mam pytanie. To normalne, że po usunięciu cofa postęp o parę Gb?

Opublikowano (edytowane)

kur.. a mi nie chce pobrać tego patcha 5gb predkosc po 5 kb/s

pomoże mi ktoś z tym patchem co ma 5gb ? sciaga mi po 10 kb :(

Przed chwilą znalazłem rozwiązanie xD

To jest ukryta treść, proszę

@xMNx Dzięki, nie zorientowałem się, że o to chodzi. ;d Mam pytanie. To normalne, że po usunięciu cofa postęp o parę Gb?

Tak, lancher jest zbugowany i źle napisany. Błędy w nim od c**j xD

Edytowane przez aXen7