Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wysoki ping tylko w CS:GO

ZiX96

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Gram w CS:GO od dwóch miesięcy i od początku było wszystko w porządku, jednakże wczoraj zacząłem dostawać jakieś mega lagi - ale tylko w samym CS:GO ! - gdy sprawdzam łącze w innych grach, na speedtest.pl i na tescie u dostawcy internetu to wszystko jest w porządku - ping max 30, a w grze jak jest stabilnie to mam 30-60, a od wczoraj jak mnie te lagi złapały to mam po 1000+ pingu i to tak z niczego, nikt nic nie ściąga , nikt nie ogląda żadnych filmów itd. ogólnie mówiąc łącze mam dobre, mam je od kilku lat i zawsze było wszystko w porządku. Oczywiście korzystam z sieci bezprzewodowo (przez podłączony adapter do PC) ale to nie zmienia faktu że wcześniej wszystko śmigało. Natomiast nieraz jest tak że jak gram z bratem w CS:GO - on gra na laptopie, to albo oboje dostajemy mega lagi (ping 500+) , a nieraz jak wychodzę z gry to jemu ping spada i jest normalnie. Oczywiście można by przypuścić że to z moim komputerem jest coś nie tak, ale nie wiem czy to w ogóle możliwe, w ostatnim czasie nic nie pobierałem, nie wchodziłem na żadne podejrzane strony www, nic nie podłączałem do komputera itd. robiłem skany kilkoma antyvirusami i nic nie wykryło, sprawdzałem w CMD komendą "netstat -ano" i nie było żadnych 'podsłuchów' . Router restartowałem i odłączałem z prądu wiele razy jednak to nic nie dawało bo dalej miałem mega wzrosty pingu w grze, jednak jak szybko robiłem speedtesty to wychodziło że mam normalnie 20-30 pingu. Także problem dotyczy samego CS:GO.

Do dostawcy internetu jeszcze nie dzwoniłem bo oczywiście jest weekend to raz, a dwa to na speedtestach wszystko wychodzi w porządku więc domyślam się że przez telefon mi też powiedzą że u nich jest wszystko OK z moim łączem. Moim dostawcą internetu jest UPC, szybkość downloadu to między 5-20 mb/s, upload 1-5 mb/s no i ping to zazwyczaj max. 30.

Prosiłbym bardzo o jakieś propozycje co mogę zrobić, najlepiej jakieś najmniej destruktywne tj. ściaganie 50 programów żeby robić jakieś niepotrzebne testy. Oczywiście jak będzie jeden konkretny program to mogę pobrać i coś tam sprawdzić.

PS : W menedżerze zasobów jak sprawdzam aktywność sieci podczas lagów to nie ma nic podejrzanego w procesach tylko oczywiście jest CS:GO który bierze tyle łącze ile bierze normalnie jak lagów nie mam.

Pozdrawiam i czekam na pomoc :)

Opublikowano

Nie grajcie we 2 obciąża neta.

W ustawieniach ustaw max wyszukiwane gry z pingiem 50-80

Ex Lider Counter-Strike

Opublikowano

No ale jak już mówię mamy dobre połączenie, korzystamy z tego samego internetu już od kilku lat i nie ważne czy graliśmy razem w LoL'a czy inne gry wymagające internetu to problemów nie było, on i ja mieliśmy zawsze pingi bardzo niskie. W CS też graliśmy razem i w 1.6 i w GO i nie było żadnych problemów, on i ja mieliśmy pingi po max 50, a ten problem z lagami pojawił się dopiero teraz w sobotę podczas gry, grałem dwie gry (turniejowe oczywiście - innych nie gram) wcześniej było wszystko ok, zagraliśmy następną i nagle zacząłem ja dostawać mega wzrosty pingu np. mam ping 40, potem nagle 100,200,300...i tak ponad 1000 i nic nie opadało. Także dążę do tego że to że gramy razem nie ma wpływu na te pingi kosmiczne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...