Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ScanComputer - Przeskanuj swój komputer

Beakers

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Le petit nègre

To jest startup. Czytaj ze zrozumieniem. "Program usuwa cały startup". Jak byś przeczytał to byś wiedział.

to juz wiem, teraz sie odnies do zablokowaia utorrenta, spotify i innych aplikacji ktore sie lacza z siecia - krotko mowiac ten "antywirus" jest c*****y do tego stopnia ze sam jestem w stanie sie lepiej obronic przed malware bez zadnego oprogramowania antywirusowego lol

­

Opublikowano

Ta rozmowa jest bez sensu. Działam już kilka ładnych lat w IT i czy tego chcesz czy nie aplikacja pod względem użyteczności jest bez sensu. Osobiście nie użył bym aplikacji, która może zabić proces ponieważ przypasował do danego algorytmu. Aby to miało chociaż trochę sensu to dodaj możliwość dodawania wyjątków (procesów pomijanych podczas sprawdzania)

Opublikowano

to juz wiem, teraz sie odnies do zablokowaia utorrenta, spotify i innych aplikacji ktore sie lacza z siecia - krotko mowiac ten "antywirus" jest c*****y do tego stopnia ze sam jestem w stanie sie lepiej obronic przed malware bez zadnego oprogramowania antywirusowego lol

Ten program odpalasz wtedy kiedy możesz mieć podejrzenie że masz trojana lub uruchomiłeś jakiś plik który zachowuje się podejrzanie po uruchomieniu. Mam już nową wersje w której nie blokuje już torrentów itp. Jutro powinien być update. Będzie z możliwością czyszczenia startup lub bez tej funkcji. A tak btw to nie jest antywirus.

@abs0lw3nt

Ten skaner to taki alpha tego co teraz robię. Aktualnie projekt wygląda tak : 

To jest ukryta treść, proszę
rias_gremory_signature_by_darkade22-d7cu9xi.png
Opublikowano

Ten program odpalasz wtedy kiedy możesz mieć podejrzenie że masz trojana lub uruchomiłeś jakiś plik który zachowuje się podejrzanie po uruchomieniu. Mam już nową wersje w której nie blokuje już torrentów itp. Jutro powinien być update. Będzie z możliwością czyszczenia startup lub bez tej funkcji. 

@abs0lw3nt

w czym piszesz?

Opublikowano

­no niezłe to będzie, theme do c# też sam robiłeś w tym wielkim, lepszym od wyskobudżetowych antywirusów?

hiFG4ZA.png

Opublikowano

Ten program odpalasz wtedy kiedy możesz mieć podejrzenie że masz trojana lub uruchomiłeś jakiś plik który zachowuje się podejrzanie po uruchomieniu. Mam już nową wersje w której nie blokuje już torrentów itp. Jutro powinien być update. Będzie z możliwością czyszczenia startup lub bez tej funkcji. A tak btw to nie jest antywirus.

@abs0lw3nt

jak oddzielasz legitne programy od trojanow? wyszukujesz nazw exekow? pls

­

Opublikowano

@krul csgo Theme nie jest mojego autorstwa można go znaleźć tutaj http://pastebin.com/10gm1x34. Lecz dodałem to niego kontrolki takie jak TabControl i ListView.

@"Le petit nègre"

Pierwszy etap to skanowanie aktywnych połączeń, większość się opiera na ścieżce pliku gdyż wirusy najczęściej tworzą swoją kopie w "%appdata%" "%temp%" "Programdata". W ProgramFiles tej kopi raczej nie będzie gdyż program żeby uzyskać tam dostęp musiał by być uruchomiony z prawami administratora. Dlatego może blokować programy które są uruchamiane z "%appdata%". Przeglądarek nie zabija, to jest już zrobione. Teraz nad tym pracuje aby lepiej określało czy program może być potencjalnym zagrożeniem dla systemu. Tak jak powiedziałem ten program to takie alpha.

Opublikowano

Ja tego nie będę u siebie uruchamiał ale...

Ścieszka

Ścieszka

Ścieszka

Ścieszka

Zrobiłeś to specjalnie? ^^

Nie można nazwać tego antyvirusem. Lecz bardziej killerem, który zabija większość procesów, po czym? Pewnie po nazwie... Ja bym tego nie używał.

A to, że fuszerka to komar...

­

aw

Opublikowano

@DesperekPL

1. Jak pisałem program nie jest wspaniały. 

2. Nie jestem komar

3. Nie nazywam tego antywirusem

4. Zabijanie po nazwie ... (Proszę cię ...)

5. Trochę masz racji był to botkiller do mojego botneta'a i w sumie działa jak należy ;P.

6. Jutro/Poniedziałek ukaże się zupełnie odsłona tego programu. (Bardziej zaawansowany system sprawdzania procesów + mniejsza szansa na zabicie procesu. Zresztą na moim profilowym są screen'y)

Opublikowano

@1373230489-U611928.pngFusHerkA_C#

Mógłbyś proszę udostępnić kod źródłowy? Nie będę go analizować ani go oceniać itd.

Chciałbym go mieć dla siebie. Jeśli nie odpowiada Ci publikowanie go publicznie proszę na PM.

Słowo forumowicza, że nigdzie go w internecie nie opublikuję.

Opublikowano

­

xddddddd widzisz co piszesz? ty nie potrafiłeś nic zrobić samemu, wrzucałeś gotowe src

@Le petit nègre każ mu usunąć konto

Usun konto.
@OP tez moze, tak po drodze.

@OT
Zacytuje klasyga https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=FWyhglT5rtA
Powiedzielim ze fuszerken to fuszerken, nie drazmy.

o8HfXuR.png

CAPSLOCK TEAM - LEPIEJ WIDOCZNI WIDOCZNIE LEPSI

Cała prawda o LittleBlack

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...