Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

JarGames

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

GZLClu1.jpg

Witajcie - członkowie MPCforum!

Po wielu prośbach, pytaniach i dociekaniach na przeróżnych forach o reaktywację serwera JarGames postanowiliśmy w końcu coś z tym zrobić. W przeciągu ostatnich trzech miesięcy zebraliśmy grupkę programistów, deweloperów, testerów oraz czystych weteranów WoW'a i na pytanie od starych graczy, brzmiące 'Czy serwer będzie prowadzić stara administracja?' odpowiadamy stanowczym - stara administracja nie ma na niego wstępu. Wszyscy ludzie współpracujący obecnie przy projekcie grali na starym JG, bawili się świetnie, ale powiedzmy sobie szczerze - masa rzeczy oraz ludzi była do wymiany. Nie ma co się rozdrabniać, po prostu zobaczycie, uwierzycie i z pewnością zostaniecie na dłużej!

Rejestracja została uruchomiona pod adresem: 
http://jargam.es

Mamy dla Was film promujący oraz film z przykładowego raidu na Ruby Sanctum przez gildię Invictus: 

https://www.youtube.com/watch?v=vvOJ0xOWY-k

https://www.youtube.com/watch?v=aT8pShJAHvo

Trochę specyfikacji:

- Patch: Wrath of the Lich King 3.3.5a
- Exp rate: x20
- Drop rate: x20
- Crafting rate: x15
- Reputation rate: x10
- Honor rate: x10
- Podliczenie aren: Co 5 dni
- Reset ID: Co 5 dni
- V-mapy: włączone i przede wszystkim - działające :)
- M-maps: jak wyżej (Movement mapy - potwory nie wzlatują w powietrze, tylko szukają optymalnej ścieżki, aby dostać się do celu)

Co jeszcze?

W pełni oskryptowane i działające instancje:

- Icecrown Citadel (12/12)
- Ruby Sanctum (4/4)
- Trial of the Crusader/Grand Crusader(5/5)

+ wszystkie pozostałe raidy, dungeony oraz system Dungeon Finder.

Korzystać możecie również z Eventów, takich jak Wintergrasp, oraz wszystkich battlegroundów, włączając Isle of Conquest i Strand of the Anciets.

Całym tym przedsięwzięciem postaramy się przywrócić genialną atmosferę, która panowała na serwerze, a bez Was jest to po prostu niemożliwe.
Pamiętajcie więc, żeby zgłaszać swoje propozycje, czy to na forum, czy na facebooku  - dotyczące dosłownie wszystkiego.

Nie pozostaje nam nic innego, jak życzyć powodzenia w wyścigu o realm-firsty i życzyć miłego dnia!

Opublikowano
NIe potrafisz czytać ze zrozumieniem? Napisali, że wszystko jest oskryptowane. Może w końcu ktoś się wziął za ten burdel, który narobił gary i faktycznie cos z tego wyjdzie.

Poza tym, na jg panowała jakaś taka dziwna atmosfera, która przyciągała ludzi. Bugi nie były istotne. Ja tak czy tak wbijam z pełnej tam :D

Opublikowano

NIe potrafisz czytać ze zrozumieniem? Napisali, że wszystko jest oskryptowane. Może w końcu ktoś się wziął za ten burdel, który narobił gary i faktycznie cos z tego wyjdzie.

Poza tym, na jg panowała jakaś taka dziwna atmosfera, która przyciągała ludzi. Bugi nie były istotne. Ja tak czy tak wbijam z pełnej tam :D

A ty nie potrafisz czytać? Napisał wyraźnie "Kiedyś" ...

Jak jest z hordą? Idzie uzbierać osb na raid 25?

Opublikowano

Start 12 maja - wszystkie informacje dostępne na facebooku :) Strona i forum zostaną uruchomione już niebawem, teamspeak najprawdopodobniej w ciągu 2 dni.

Pozdrawiamy,
JG Staff

Opublikowano

Dawno nie slyszalem o jar games tez chetnie zawitam a gralo sie bardzo fajnie :)

juz nawet nie pamietam jaki nick tam mialem :) chyba shainn6 ale nie pamietam :)

wbijamy sie 12maja zobaczymy co z tego wyniknie :)

Kappa

Opublikowano

Kiedyś zawitałem na jg, przyjemnie się grało. Najwygodniejsze były te zeppeliny-teleporty i targowisko mats-ów za honor points co weekend (dzięki temu pvp istniało).

Pamiętam gildie Veni Vidi Vici :D

@elmondo222

Jakbyś wyexpił X postaci, to też by sie Tobie znudziło robić wciąż te same powtarzalne q.  Ja już nimi wręcz rzygam. Znam wszystkie na pamięć. Klimat wowa jest bardzo fajny, ale nie oszukujmy się, q sa powtarzalne (taki sam schemat występuje). Jest pare wyjątków, chainy q, ale większość jest nudna jak flaki z olejem co sam blizzard stwierdził.

Całe szczęście są dungeony, to ratuje sytuacje. Dzięki temu można z kumplami poexpić ciekawie "przy piwie". (Nie wyobrażam sobie expienia w 5 osób na q).

Rat x1 jest dobry by poznać swoją klase, spelle, itd. Nic po za tym. Chyba, że lubisz bić świnie pod orgri, zbierać jakieś pierdoły z mobów, ubijać elitki.

Więc jeśli Tobie to nie przeszkadza, to szacun za cierpliwość i wytrwałość.

Rat x1 na globie jak najbardziej ma racje bytu, na privie-blizzlike natomiast to jest bezsensu, bo zawsze mogą zamknać serwer na "widzi mi się" (jest wiele przykładów) i stracisz postać, na która przeznaczyleś mnóstwo godzin (nie mówiąc o pieniadzach, jeśli płaciłeś), a globala tak szybko nie zlikwidują.

Także wielki plus dla adminów za te raty :)

Opublikowano

Mam nadzieje ze bedzie duzo osob chetnych na wspolne " Dungeony Finder " bo z tego co pamietam ciezko to dzialalo aczkolwiek prawie wgl nikt sie na to nie zapisywal :(

Gdzie dostane Downloada?

Kappa

Opublikowano

Najgorsze raty jakie mogą być gdzie jest ta zabawa z zdobywaniem przedmiotów za bg'sy wbijaniem profek farmieniem matsów?! Powinniście dać na start:

-68 lvl w koncu wotlk to po co leciec przez cale azeroth kalimdor i outland albo od razu 80E

-0g

A raty zmienić na:

- Exp rate: x5
- Drop rate: x1
- Crafting rate: x1
- Reputation rate: x2
- Honor rate: x2

Wtedy skusiłbym się, bo na razie wieje straszną nudą, cała moja ekipa znajomych mówi, że jeśli raty itp zostaną to nic z tego nie wyjdzie i lepiej iść na sunwella lub coś innego.

Jeżeli pomogłem Daj + I'll be happy :)

Wystarczy kliknąć :)

giphy.gif

Opublikowano

Najgorsze raty jakie mogą być gdzie jest ta zabawa z zdobywaniem przedmiotów za bg'sy wbijaniem profek farmieniem matsów?! Powinniście dać na start:

-68 lvl w koncu wotlk to po co leciec przez cale azeroth kalimdor i outland albo od razu 80E

-0g

A raty zmienić na:

- Exp rate: x5

- Drop rate: x1

- Crafting rate: x1

- Reputation rate: x2

- Honor rate: x2

Wtedy skusiłbym się, bo na razie wieje straszną nudą, cała moja ekipa znajomych mówi, że jeśli raty itp zostaną to nic z tego nie wyjdzie i lepiej iść na sunwella lub coś innego.

To zmień ekipę bo najwyraźniej nie wiedza co mówią. Jeśli ci nie pasuje to wcale tam nie idź.

Wreszcie jakaś dobra wiadomość.Mam nadzieje , ze wszystko będzie dopięte na ostatni guzik.Czekam na start ze znajomymi ! ;)

Opublikowano

Mój pierwszy serwer na którym grałem kiedy zaczynałem swoją przygodę z WoW'em. Temu serwerowi (mimo bugów) zawdzięczam zamiłowanie do WoWa. Na pewno zagram :D.

Co chwilę zmiana daty ponownego włączenia serwera. Nie polecam.

Opublikowano

Serwer ledwo ruszył a już leży ;)

Wybaczcie, lecz "profesjonalna i doświadczona" Administracja nigdy by nie wystartowała serwera, by po chwili padł. Wina serwerowni mówicie, na szczęście Wasze doświadczenie i profesjonalizm pozwolił na dobór najlepszej firmy, gdzie takie coś się by nigdy nie przytrafiło.

Dodatkowo Administracja co chwilę podawała inną godzinę startu. Ludzie na forum zakładali tematy, w których pytali, czemu ciągle godzina jest zmieniona oraz kiedy serwer ruszy. Administracja wtedy skasowała wszystkie posty o zmianach godziny a tematy zablokowała ;)

To było do przewidzenia, żaden nowy polski serwer nie jest i nie będzie profesjonalny.

Wykonuję strony internetowe, fora, ulotki, wizytówki. Atrakcyjne stawki.

Opublikowano

Ja zacząłem i żałuję nudy w cholerę, chamscy ludzie także podziękuje.

Jeżeli pomogłem Daj + I'll be happy :)

Wystarczy kliknąć :)

giphy.gif

Opublikowano

Mało ludzi ze względu na fail ze startem. Community które jest teraz na maksymalnych poziomach w większość zdobyte dzięki wow hack emulator, czyli wh i różnego typu sprawy. Na kanale ogólnym czyli /world jedyne co to wulgaryzmy, wyśmiewanie czy przezywanie. Administracja to chyba 1 admin który uruchomił maszynę i poszedł do pracy. Nikt nie dostaje banów za hacki , moderatora nie ma żadnego na czacie plus na ticket nie otrzyma się odpowiedzi nigdy.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mało ludzi ze względu na fail ze startem. Community które jest teraz na maksymalnych poziomach w większość zdobyte dzięki wow hack emulator, czyli wh i różnego typu sprawy. Na kanale ogólnym czyli /world jedyne co to wulgaryzmy, wyśmiewanie czy przezywanie. Administracja to chyba 1 admin który uruchomił maszynę i poszedł do pracy. Nikt nie dostaje banów za hacki , moderatora nie ma żadnego na czacie plus na ticket nie otrzyma się odpowiedzi nigdy.

Za weha jest autoban typie

a

Opublikowano

Masterek, "Typie" to możesz się zwracać do kolegów w gimnazjum. Do mnie jeżeli już chcesz się zwrócić, to proszę zaczynać od "Pan". Istnieje wiele wersji programów w których działa fly hack oraz speed hack. Wiem, ponieważ zawsze przez rozpoczęciem rozgrywki na danym serwerze sprawdzam, czy jest odpowiednio zabezpieczony.

Ten serwer ma tylko takie zabezpieczenie, które banuje jeden program po nazwie uruchomionej.

Nie będę się wdawać w dalszą dyskusję, po prostu na serwerze można wbić 40 lvl bez zabicia 1 potwora na fly hacku. Aha, zapomniałem, działa także bug z kopiowaniem itemków.

Opublikowano

Ale Panów up proszę o zachowanie kultury i nie prowokowanie się wzajemnie.

A autora tematu @1361622928-U485574.pngJarGames o sprecyzowanie startu serwera oraz informowaniu o ewentualnych obsunięciach terminu.

3KIpGJ1.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...