Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Majówkowa przygoda!

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 87
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

­

Witam Was, drodzy użytkownicy MPC-Forum.

Z racji tej, że zachorowałem to te 3 dni musiałem przesiedzieć w domu. Nici z jakiegokolwiek wyjazdu-wycieczki. No cóż.. stało się. Jeszcze nie jedna okazja będzie, aby się gdzieś wybrać ^_^ 

Niemniej jednak pozwólcie, że zaprezentuję Wam teraz mój przepis na idealny, długi weekend. No więc, żeby już zbędnie nie przedłużać.

Swoją wymarzoną majówkę chciałbym móc spędzić wraz z bliską mi osobą w jakimś japońskim, w miarę spokojnym a zarazem urokliwym mieście.. Pochodzić, pozwiedzać, spróbować jak smakuje tamtejsze jedzenie. Poznać bliżej kulturę, jak żyją tam ludzie. Ich mentalność. Wspólnie podziwiać urodę kwiatów ( w szczególności kwiatów ozdobnych - wiśni. Wydaję mi się, że właśnie ten okres - majówka, kiedy mamy wolne, to najlepsza pora aby móc je zobaczyć. Powszechnie rozpoznawany i wszechobecny symbol Japonii ) 

Kilka zdjęć :

oraz zwiedzić wiele innych ciekawych miejsc ( np. świątynię ) Może udałoby się także załapać na jakiś występ, posłuchać muzyki na żywo. Na pewno nie byłoby nudno! ^^....a kiedy już bym wrócił zmęczony do swojego domku tam : wygodnie położyłbym się w hamaku, poczytał jakąś dobrą książkę przy gwiazdach / zrobił grilla.... a co najważniejsze to dobrze się wyspał, zregenerował siły przed następnym dniem pełnym wrażeń. 

Wiem, że przez taki krótki czas wiele bym nie zrobił, aczkolwiek chciałbym chociaż trochę Japonii zobaczyć. Mieć jakieś wspomnienia ( Chociaż jak to mawiają : "nieważne gdzie, ważne z kim" Coś w tym jest. Zgadzacie się ze mną? :P )

Moja fascynacja Japonią zaczęła się już dobre kilka lat temu. Jednakże moja wiedza na jej temat opiera się jedynie na tym co udało mi się zobaczyć w TV, na YT itp... Mawiają, że  "wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma" Hmm, tak zgodzę się z tym, jednakże wcale mnie nie to nie powstrzymuje, jakoś mocno nie zniechęca.

Niestety jak dotąd nie miałem jeszcze takiej okazji. Mam nadzieję, że kiedyś się uda. Na chwilę obecną jest to tylko marzenie i przez pewien czas tak będzie musiało pozostać.  

Mam nadzieję, że Was bardzo nie zanudziłem oraz, że spodobał się Wam mój pomysł. 

Czekam również na Wasze pomysły  :)

Niech zwycięży najlepszy!   ^_^

Edytowane przez Sorata
Opublikowano (edytowane)

­Moja majówka zaczęła się 30 kwietnia 2015 roku. Niedaleko ale pojechałem wraz z moją drużyną na biwak harcerski.
Co lepsze mogłem też spędzić czas z kimś bardzo bliskim mojego serca :* Przyjechałem opóźniony tego 30 kwietnia prawie o 21, no niestety próba do bierzmowania to i tak próba.
Pierwszy dzień spędziliśmy na rozpakowaniu się, grze w nogę, kosza, siatkę, jak i chodzeniu po mieście. Taki dzień jak codzień :D
We drugim dniu byliśmy w amfiteatrze brzeskim, by pomóc organizatorowi (Jestem pozyteczny :P ). Dalej, gdy wróciliśmy do naszego lokum, pora była do przygotowania się do gry terenowej, gdyż ona jest jak co roku totalnym hardcorem.
Po przygotowaniu się, paru ciekawych treningach i próbnej grze terenowej, przygotowanych przez kadrę biwaku postanowiliśmy się wraz z zaprzyjaźnioną drużyną wybrać na wesołe miasteczko, które akurat tam gościło.
Byłem na jednej tylko karuzeli, bodajże "Hardcore" coś w tym stylu się nazywało. Kesz bek 12 zł poszło w elektrykę xD. Powróciwszy około 21 do naszego lokum mieliśmy "kominek" czyli gawędy, zabawy harcerskie itp.

Po ok. 1.5 godzinnym kominku mieliśmy czas na umycie się. O 23 wybiła cisza nocna, lecz każdy miał do wyboru spanie lub niespanie. No wiadomo że nie spałem, śpiewaliśmy i rozmawialiśmy.

W trzecim dniu odbyła się gra terenowa, inaczej miejska. Przez praktycznie cały dzień chodziliśmy po mieście, i zdobywaliśmy punkty na naszej mapie, m.in było np strzelanie z paintballa, pływanie kajakiem przez Odrę czy rozniesienie listów pocztowych rowerem. Wieczorem poszliśmy na koncert do amfiteatru na koncert. Grali wtedy Mrozu i Edyta Górniak(słabiutko, Górniaczka jak zwykle z plejbeka). Wróciliśmy koło 24, i mieliśmy kolejną noc albo do przespania lub do przesiedzenia :)

W ostatnim dniu, 3 maja poszliśmy do kościoła(nie wszyscy) na Mszę św za Ojczyznę. Potem odbyły się uroczystości cywilne, tam wojsko itp. Po tym wszystkim poszliśmy jeszcze na lody i około 15:45 wskoczyliśmy w pociąg powrotny.

Międzyczasem oczywiście siedzieć (nawet bardzo często) z kimś :*

Udany weekend majowy to podstawa, taki przedsionek wakacji. Teraz tylko czekać na wakacje :D

Edytowane przez Karelion

heavy metal GIF

Opublikowano (edytowane)

@Karelion to też nie jest opowiadanie, tylko sprawozdanie.

@Lord Makin o co chodziło? O opowiadanie czy rzeczywiście sprawozdania, opisy itp.?

Edytowane przez Ariness
2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

Nie podejrzewałem Cię o takie poczucie humoru :v

haha dobre 

Calme lubi to
Opublikowano

Majówka to idealny czas, aby odpocząć od codziennego życia i pozwolić na troszkę luzu. Każdy z Was na pewno ma plan na idealną majówkę, czy to majówkę gracza, czy majówkę pozwalającą złapać drugi oddech. Chcemy poznać Wasz pomysł na idealny długi weekend!

Wyjebana f uj majówka to za-je-bi-scie dobry melanż, a w tym roku się złożyło, że w majowke była wyjebana 18stka.

-lvl18

-miej grube chajsy bo z urodzin

-zaproś cała hołote na majówkę

-nachlejcie się do upadłego

-przychodzi jakaś loszka i mówi źe kibel zarzygany.

-drzyj morde jak pojebany że ktoś zarzygał kibel

-drzyj pizde jak pojeb do Maćka który stoi obok

-przez całą reszte melanżu szukaj skurwiela który zarzygał kibel.

-kolejnego dnia rano sprzątając te bełty zarzygaj kibel jeszcze bardziej.

-Strać zaliczke bo w lokalu został syf.

-powiedz wszystkim że c**j z taką majówką

-wkurwiaj się bo wszyscy chcą ją powtórzyć

Nagranie:

http://speedy.sh/WcwFP/Majowka-f-c**j-18stka.mp4

Skan:

https://www.virustotal.com/pl/file/275c9423ab2d27949c13d4aa82320698413f024864c72042bc3e5b777eeec53a/analysis/1430725432/

Pozdrawiam @Aurille

805491408806070489277.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...