Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE] Rysowanie

YoungGod

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie ukrywajmy, że do rysowania trzeba mieć drygałkę, czy po prostu talent od małego. Ale jest dużo tutoriali odnośnie rysowania, perspektyw, cieniowania, szkicowania, ale na wszystko trzeba poświęcić bardzo dużo czasu, żeby robić to profesjonalnie.  

Opublikowano

Moim zdaniem wystarczy to lubić, wszystkiego można się nauczyć. ogranicza nas tylko wyobraźnia

czekam jeszcze na jakieś rady od czego zacząć się uczyć

Opublikowano

­

ogranicza nas tylko wyobraźnia

Wyobraźnia, to nas ogranicza tylko w kreowaniu obrazu, a nie w tym, jak zostanie on narysowany. Rysowania można się nauczyć w domu, ale nigdy osoba wyuczona nie będzie lepsza od tej, która "urodziła się z pędzlem w ręku".

I jeśli mówimy o nauce, to liczymy to w latach, a nie tygodniach, czy miesiącach.

To, jak zacząć naukę zależy od tego, na jakim poziomie artystycznym jesteś. Ja np, jak byłam mała, to rysowałam martwa naturę oraz portrety, ucząc się tym samym, jak cieniować elementy, jak uzyskać dany efekt tekstury. Jednym słowem poprzez obserwacje i przerysowywanie (nie mylić z kalką).

igNMhIy.png

Opublikowano

Kurcze.. ;) Najważniejsze żebyś to lubił ^_^ im więcej będziesz rysował tym lepiej będzie Ci to wychodziło. Ćwicz dużo, baw się tym, próbuj nowych rzeczy, ucz się patrzeć, rysuj to co Tobie sie podoba, a nie to co ktoś Ci każe :) czekam na wyniki pracy :)

Snapshot201503283f6z8.jpg muzyka, ołówek, emocje.. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...