Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Counter Strike: Source OGÓLNIE

knockout

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

O COUNTER STRIKE'u SOURCE

347061431258369393759.jpeg

Odświeżona wersja jednej z najbardziej znanych i cenionych gier taktycznych. Wersja Source działa na

nowocześniejszym silniku graficznym, niż w jego poprzednikach. Zasady gry wiele się nie zmieniły, cel jest prosty

paka/hosty. Inaczej mówiąc jesteśmy Terrorystami (podkładanie bomby,pilnowanie zakładników) bądź Anty-Terrorystami

(rozbrajanie paki, uwolnianie zakładników). Każda z teamów posiada ciut inny dyspozytor wyposażenia.

Aby móc w cokolwiek swoją postać wyposażyć należy zdobywać pieniądze i tylko w wyznaczonym obsarze można

korzystać z marketu.

Znane już niektóre mapy z klasycznego Counter-Strike'a w wersji Source również są, z poprawioną oprawą graficzną.

Autorzy gry zadbali również o ciekawe efekty granatów, przykładowo Flash Bang, rzucany w stronę przeciwników

może spowodować liczne rozmycia ekranu. Trzeba jeszcze dodać, że został udoskonalony silnik fizyczny.

WYMAGANIA SPRZĘTOWE

Pentium 4 2.4 GHz, 512MB RAM, karta grafiki 64MB (GeForce4 lub lepsza)

PRZYDATNE KOMENDY, KTÓRE UŁATWIĄ CI GRĘ

cl_dynamiccrosshair 0 - wyłącza dynamiczny celownik (podczas skakania,kucania celownik się nie rusza)

hud_fastswitch 1 - szybka zmiana broni

hud_centerid 1 - wyśrodkowane nazwy graczy, przydatne głównie w ciemnych miejscach

net_graph 1 do 3 - wyświetla informacje na ekranie (m.in fpsy)

ABY UZYSKAĆ W GRZE 100FPS'ów NALEŻY WYŁACZYĆ W KARCIE GRAFICZNEJ SYNCHRONIAZACJĘ PIONOWĄ.

Na moim przykładzie :

473191431257710393759.png

RADAR

weź sobie tą informację do serca <3

Jak wiadomo w grze bardzo przydatny jest radar, który odpowiednio wykorzystany działa lepiej niż jakiekolwiek

programy do ułatwienia sobie gry (cheaty). Dzięki radarowi może Nas nie jeden raz uratować, bądź doprowadzi

do przeciwnika. Na nim widać, gdzie zginął przyjaciel lub wróg, a nawet przez chwile, gdy zostanie przeciwnik

zauważony ukaże się jego położenie na radarze.

621561431257710393759.jpeg

ZDANIA KOŃCOWE AUTORA!

Jest to dość krótki i zwięzły poradnik ogólny do gry CSS.

Napisałem informacje, z których sam korzystam podczas rozrywki.

Nie cheatuj, zero frajdy z gry!

Poznałem sporo w porządku ludzi, dzięki którym gra się jeszcze przyjemniej.

>>>Być może w niedługim czasie dodam film video z ciekawostkami&trikami.<<<

Opublikowano

Szkoda ze opis gry zywcem skopiowamy z internetu. Reszta okej :D Ale nie ja jestem tu od oceniania...

Bazowałem na jednym z opisie, ale 3/4 tekstu jest zmieniona przeze mnie, więc czego się czepiasz?

@LG L70

• 6 miesięcy temu...
  • 10 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...