Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Margonem Prywatny Server Clientowy

GODRaven

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

cześć mam wam do zaoferowania moją propozycje mogę zrobić margonem prywatny server na bazie "tibi"

gra była by klientowa 

-grafiki z margonem 

-npc także

-mapa tak

-interfejs margonem tak jeśli byście chcieli 

-questy u npc tak jeśli byście chcieli  i inne rzeczy które możecie pod umieścić czy dałbym radę coś takiego dodać bo mogłem wszystkiego nie wymienić oczywiście wszystkie profesje były by na serwerze

zagrałbyś czy nie?

-jeśli nie to napisz czemu

• Odpowiedzi 69
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Sam projekt (pomysł) dobry, lecz jesteś pewien, ze Twoje umiejętności podołają zadaniu? Jeśli tak, to chętnie zagram. ­

|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||­

​|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

​|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

Opublikowano

Sam projekt (pomysł) dobry, lecz jesteś pewien, ze Twoje umiejętności podołają zadaniu? Jeśli tak, to chętnie zagram. ­

Dobrze napisane. Również zagram jak podołasz zadaniu 

Opublikowano
Nawet jakbym chciał zagrać to i tak ten twój projekt nie wypali. Co to nie było i co ludzie nie próbowali zrobić... 

Wiesz wgl. co potrzeba? Jakie umiejętności na zrobienie czegoś takiego?

Opublikowano

Nie zagrałbym, bo czuję wysokie ambicje, słabe umiejętności.

Nawet jakbym chciał zagrać to i tak ten twój projekt nie wypali. Co to nie było i co ludzie nie próbowali zrobić... 
Wiesz wgl. co potrzeba? Jakie umiejętności na zrobienie czegoś takiego?

zależy o czym mówisz.doświadczenie posiadam spore od gier 3d do gier 2d (c/c++,lua,python,xml,binary,)

powiedz mi dokładniej co masz na myśli chodzi ci np o grafikę,interface czy o to żeby był taki sam system walki jak na margonem.pl?

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngGODRaven

Chodziło mi o umiejętności i o to czy wgl. wiesz o czym mówisz. Bo było dużo osób które pisały co to nie oni... a jak przychodziło co do czego to wychodziła kupa czyli nic ;]

przekonamy się ;)

ps;do wszystkiego czasu potrzeba od poniedziałku zacznę projekt.zacznę od grafiki i miasta zobaczymy wogóle jak to będzie wyglądało i czy będzie miało to sens.

Opublikowano

Projekt jak najbardziej udany ale kiedy taki projekt miałby wypalić? Co ile aktualizacje ?

na tą chwilę będę starał się umieszczać jakieś ss co pare dni/tygodni

testowy w wakacje/przed wakacjami aktualizacje pewnie co pare dni/tygodni bo pewnie będzie jeszcze dużo do zrobienia 

Opublikowano

na tą chwilę będę starał się umieszczać jakieś ss co pare dni/tygodni

testowy w wakacje/przed wakacjami aktualizacje pewnie co pare dni/tygodni bo pewnie będzie jeszcze dużo do zrobienia 

No to wystarczy czekać , czekam na dalsze informacji z twoich stron.

i1sWQY0.jpg

Opublikowano

Bazując to na silniku tibi (jeśli się go ogólnie zna) to można go przerobić na gre wyglądającą i działającą jak margonem. Ale cóż z tego jak roboty przy czymś takim jest od cholery i jeszcze więcej.

Nie mówię że nie masz 'umiejętności' do stworzenia czegoś takiego, ale znudzi Ci się to z czasem. Życzę powodzenia jednakże nie wydaje mi się żeby to wypaliło, koszt utrzymania bazy danych + samego serwera (klient bo klient ale serwer też potrzebujesz).

graphic.png
Opublikowano

Po oglądnięciu filmiku zarzuconego kilka postów wcześniej jestem pewien, że zagram w takie "Margonem". Jeżeli potrzebowałbyś pomocy, pisz na PW. Jeżeli stroje byłyby takie same, na bank gram. :)

rJtsc5O.png

Opublikowano

Chętnie zagram, mam nadzieję że statystyki będą wyższe niż na globalnych serwerach margonem ;)­

AFoiitm.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...