Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Klasyczny Serwer?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż bez zbędnego pier****nia przedstawię wam mój pomysł. Mianowicie z grupą znajomych myślałem o zrobieniu serwera klasycznego (łooo a jaki to?). Mówiąc klasyczny mam na myśli:

- 99 / 105 poziom (to zależy),

- Bronie w kolejności: Bojowy --> Miecz Trytona --> No i tutaj zależy czy 99 czy 105,

- Zbroje w kolejności: Stal --> Nieb. Stal --> to samo co up,

- Masa misji fabularnych / polowań / oraz biolog,

- Ulepszacze jak z PL (tylko, że drop x3/5),

- Mapy te co na PL (tylko jakieś większe spoty i więcej metków x2?),

- 3 królestwa (gdyż ja szanuję chunjo i jestem z nim głęboko związany),

- Silnik serwera byłby to source (lecz bez gówien jak większe sklepy, jedynie może większy handel lub 3/4 strony ewkipunku).

I tak serwer oczywiście miałby reklamę ale jak wiadomo... Mało osób by się nim zainteresowało.. Ale to nic ;). Nie padł by bo byłby ciągle opłacany dla tych co chcą pograć na takim serwerze. Wypowiadajcie się czy grało by chociaż te 100 osób i kto jest za?

Opublikowano

Na takim serwerze nie będzie 100 osób :) Jak już klasyk, to zrób csyt2/ coś jak kerunis, było dużo ludzi bez reklamy.

Opublikowano

Yt2Game/CSYT2 i żyjesz z serwera :)

10f6fl5.jpg

100 | 200 | 300 | 400 | 500 | 1000 | 2000 | 5000

Jeśli odpowiadasz na mój post, zacytuj go oraz oznacz mnie.

Planujesz do mnie napisać? Zapraszam na profil ;)

Opublikowano

Mi nie chodzi o pieniądze z serwera :D. Tylko by fajnie się grało ludziom ;). Opiszcie te serwery lub co proponujecie (wymieńcie jakieś elementy gry).

Opublikowano

Powiem tak, taki serwer max po miesiącu padnie, na starcie może być nawet 1,5k lecz po 2 tygodniach zrobi się z tego 200 i tak będzie spadać.

wiem sam po Basta.pl - byłem tam technikiem stary klasyczny metin, start +500 os po 2 dniach już było 300 i tak spadało a dlaczego?

dlatego że prawię każdemu się wydaję że będzie expić jak na na starym pl a tak naprawdę po paru godzinach im się nie będzie chciało 

bo przecież na innych privach wbić 50 lvl to kwestia koło 2-3 godzin. 

56928084622805469272.png

Opublikowano

no tak ale nie rozumiesz.. :) Ja ten serwer i tak bym opłacał i tak ;>.. Czy by było 1000 czy 10 graczy nie ważne.. :) Ci co na prawdę by chcieli pograć by grali i expili.

Opublikowano

Sam serwer tego typu to mój ulubiony, ale mimo wszystko dodałbym dodania/zmianki z jakichś bossów/metinów/moobów to już kwestia dyskusji, bo na takim całkowitym old schoolu naprawdę gra nie będzie przyjemna tak, jak się wydaje :)

Opublikowano

no tak ale nie rozumiesz.. :) Ja ten serwer i tak bym opłacał i tak ;>.. Czy by było 1000 czy 10 graczy nie ważne.. :) Ci co na prawdę by chcieli pograć by grali i expili.

Jakoś ciężko mi uwierzyć, że wolisz wydawać pieniądze na 10 graczy niż mieć zyski z serwera, a co do tematu to jak chcesz, żeby grało ze 100 osób to jest idealny pomysł.

Opublikowano

No nikt nie mówi, że ja chcę tyle osób... Ja tylko dałem przykład ^^. Bo jakoś trzeba dojść do tego co się chce na oldschoolu :).

Opublikowano

W takich czasach raczej taki serwer nie przejdzie i nie bd cieszył się zbyt dużą liczbą osób online.

Sukces to drabina, po której nie sposób wspiąć się z rękami w kieszeniach.

Opublikowano

zrobić coś takiego jak concordia albo legendarny x-world ( w przypadku x-worlda grałbym ja jak i moi znajomi bez względu na wszystko)

reklamować serwer u youtuberów na forach itp :) jakby na start było 300 osób + administracja sie interesowała i było by ciekawie na serwerze liczba by rosła ;)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Mi się osobiście takie serwery podobają i chętnie bym zagrał. ;)

Nie za dużo nowości, w sam raz, elegancko.

Do tego jakieś skrzynki, zmianki itd z mobów, dungeony na niskie lvle.

Opublikowano

W dzisiejszych czasach tylko serwery easy przeżyją, na takim serwerze jak twój będzie grało max 150osób :) Prędzej czy później każdemu się znudzi, wam też :P

201581433273810245187.jpeg

Opublikowano

Ogólnie powiem tak, postawiło by się to na source, zrobiło 3 sety ogółem i ten 3 całkiem nowy (jako urozmaicenie), masę questów, kilka dungeonów i byłby to taki hard z lat 2013-2014 ale na source (4/5 stron eq itp). 

Opublikowano

Chętnie bym grał na takim serwerze, nawet gdyby grało tylko 100 osób ;)  I wcale nie powiedziane, że szybko by się nudził taki serwer.  Trzeba by było tylko opracować dobry balans rozgrywki, jakieś fajne autorskie misje, dungeony tylko te podstawowe czyli dt/ wo/ dc, może tylko trochę odświeżone (jakiś powiew nowości). Na takim serwerze nie musiało by grać 2k ludzi, myślę że takich osób jak ja zebrało by się z 300-500 i chętnie by długo pograły ;)

@edit, mogłaby to być taka trudniejsza odsłona Balmory s1, (ale przed aktualizacjami) czyli nowa bardziej hardcorowa odsłona tej starej dobrej Balmory

Opublikowano

Chętnie bym grał na takim serwerze, nawet gdyby grało tylko 100 osób ;)  I wcale nie powiedziane, że szybko by się nudził taki serwer.  Trzeba by było tylko opracować dobry balans rozgrywki, jakieś fajne autorskie misje, dungeony tylko te podstawowe czyli dt/ wo/ dc, może tylko trochę odświeżone (jakiś powiew nowości). Na takim serwerze nie musiało by grać 2k ludzi, myślę że takich osób jak ja zebrało by się z 300-500 i chętnie by długo pograły ;)

@edit, mogłaby to być taka trudniejsza odsłona Balmory s1, (ale przed aktualizacjami) czyli nowa bardziej hardcorowa odsłona tej starej dobrej Balmory

Możesz opisać szczegółowo bardziej to wszystko a pomyślę nad tą propozycja.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...