Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Moja opinia] MintsHost

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Prawda jest taka, ze ten hosting nadaję się jedynie do rzeczy o które nie dbamy takie jak np. róznego typu boty np. mbot ale co do stawiania np. serwerów gier czy komunikatorów głosowych to po prostu na aktualnym stanie się nie nadaję a nawet nie jest to bezpieczne. Hosting umiera i nikt temu nie zaprzeczy z dnia na dzień jest coraz gorzej.

Właśnie mi się wydaje, że nie umiera, ponieważ ratuje ich płatność za SMS gdzie płacisz 30 zł i dostajesz do portfela 30 zł i dużo osób tam kupuje maszyny za SMS.

giphy.gif

• Odpowiedzi 65
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Hosting dobry dla osób szukających tanich serwerów, lecz można polemizować ze stabilnością jak i uprzejmością osób zarządzających to firmą. Natomiast dobrą robotę na forum odwala Damian w roli administratora, ponieważ pomaga bezpłatnie użytkownikom mintnshost ;).

Opublikowano

Anty ddosa nie mają (jak wyjebali całego minthosta to mnie ddosowali wtedy) 
Ale pod względem zasobów i ceny to nawet korzystać. 

25,- zł/mc CPU 2 x 2.5 GHz 3 GB RAM 50 GB SSD Transfer bez limitu nie znajdziemy nigdzie. 
Support tez najgorszy nie jest w miarę szybko odpisują nie miałem żadnych większych problemów z supportem. 

Chcesz zautomatyzować serwer a nie umiesz lub nie daje rady twoja maszyna ? 

Zobacz http://www.mpcforum.pl/topic/1583551-boty-serwerowe-pod-serwer-ts/

Opublikowano

Mintshost jest dobry do musicbotow  itp. Do testowania serwerów gier itp. Na coś więcej się nie nadaje 

Opublikowano

W minthoscie jedyne co mozna zrobic to zdjecia sobie hostowac. To jedyna opcja do czego sie nadaje ten host. Wiedza administracyjna jak i ciagle problemy z maszynami, smtp, itp sa na zenujacym poziomie

Opublikowano

Anty ddosa nie mają (jak wyjebali całego minthosta to mnie ddosowali wtedy) 

Ale pod względem zasobów i ceny to nawet korzystać. 

25,- zł/mc CPU 2 x 2.5 GHz 3 GB RAM 50 GB SSD Transfer bez limitu nie znajdziemy nigdzie. 

Support tez najgorszy nie jest w miarę szybko odpisują nie miałem żadnych większych problemów z supportem. 

Teraz sobie podziel to przez 0.5 i kup wPLN i masz o połowę taniej  :yay:  :yay:

Lubię tam kupować domeny za 7 zł/rok albo 35 zł/2 lata. :O

• 8 miesięcy temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

gówno jakich mało... Kupiłem przed chwilą dla testów i k***a dali mi serwer bez adresu ip xDDD mogę all robić zmieniać hasło itd. Ale brak adresu serwera no rozjebało mnie to totalnie, i teraz muszę czekać 3 dni za nim odpiszą.... masakra

Just a keyboard and some caffeine, making things work.

Opublikowano

gówno jakich mało... Kupiłem przed chwilą dla testów i k***a dali mi serwer bez adresu ip xDDD mogę all robić zmieniać hasło itd. Ale brak adresu serwera no rozjebało mnie to totalnie, i teraz muszę czekać 3 dni za nim odpiszą.... masakra

Sprawdzałeś w panelu?

pBKAaim.png

Opublikowano

Kolega miał w panelu inne IP niż to które maszyna miała.

Beka jakich mało, kiedyś miałem parę serwerów, to co 2 dzień "coś sie zepsuło" i reinstal maszyn musiał lecieć.

Nie polecam nie pozdrawiam.

Desktop - Procesor: Intel i7-7700k 4.20Ghz  | Karta Graficzna: EVGA Geforce GTX 1070 | RAM: 16GB 

Laptop - Procesor: Intel i5-8250U 2.5Ghz | Karta Graficzna: Radeon 530 | RAM: 8GB

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jakiś czas temu wraz z ekipą sprawdzaliśmy tanie hostingi typ pukawka mintshost aruba. mintshost nie jest za dobry pod serwery ts3 ale pod boty do ts jest idealny tani i robi robotę ale leci z pierwszej lepszej darmówki 

Kontakt

Serwer: TS3.YT

Email: [email protected]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...