Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

jak podłączyć mikrofon i słuchawki jednocześnie do laptopa lenovo g50

popek2025

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! mam problem, otóż w laptopie lenovo g50 jest strasznie słaby mikrofon i chciałbym sobie kupić nowy. Problem w tym, że nie wiem jak bym miał podpiąć mikrofon i słuchawki, bo mam jedno wejście. Pisałem do jakiegoś ziomka na allegro który ma aukcje rozdzielaczy(tego co sie wpina 2 rzeczy i potem to do komputera jednym xD) i powiedział, że nie będzie działał mikrofon jeżeli podepnę do tego mikrofon. Może wy wiecie jak podpiąć te 2 rzeczy ? 

Opublikowano

Będzie działać jeśli kupisz odpowiedni rozdzielacz. Minusem jest to że są 2 rodzaje 4 pinowych wtyków jack(tych 2w1) i możesz trafić na taki na którym właśnie nie będzie działać.

Opublikowano

Dobrze działają adaptery Delock , można znaleźć je na allegro albo w sklepie komputronika.

Gniazdo musi być w standardzie A , czyli masa to trzeci pin , a sygnał mikrofonu to ostatni pin ( normalnie jest to masa ) , czyli  przejściówki od iPhone, , telefonów Sony i laptopów Lenovo czy nowszych modeli laptopów pasują.  

Licząc od czubka Jacka po kolei idą : Audio-L / Audio-R / Masa / MIC  ( ostatnie piny są najważniejsze ) 

Przy złej przejściówce czy tylko słuchawkach  zwierany jest do masy mikrofon .   Czasem działają słuchawki z mikrofonem mające jeden wspólny Jack . 

Nie należy mylić z rozdzielaczami które są w innym standardzie zrobione i zawsze zwierają mikrofon do masy. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...