Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Hosteam.pl - Serwery Dedykowane/VPS

`Kuba

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hosteam dobra firma hostingowa, ostatnio mieli problemy z siecią lecz już naprawili. Skutecznie blokują crackowane serwery ts3, lecz nie na długo ;). Ochrona anty ddos na dobrym poziomie, ceny również.

Polecam.

Blokują crackowania serwerów w ogóle nie blokują ,netspeak blokuję bo muszą ,a hosteam nie musi.

giphy.gif

• Odpowiedzi 173
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@TheGronek1910PL

Bo hosteam nie oferuje serwerów teamspeak, lecz serwery...

A net-speak żeby adres IP nie trafił na blacklistę to muszą wszystko blokować.

https://viotax.com/

Discord : dc.viotax.com

Anti-Bot & Anti-DDOS dla twojego serwera Minecraft!

Opublikowano

@TheGronek1910PL

Bo hosteam nie oferuje serwerów teamspeak, lecz serwery...

A net-speak żeby adres IP nie trafił na blacklistę to muszą wszystko blokować.

Dokładnie. Wystarczy popatrzeć w gametracker ile jest serwerów hostowanych w net-speak. Jeżeli któreś z tych ip trafi na blackliste - lecą wszystkie.

Opublikowano

Dokładnie. Wystarczy popatrzeć w gametracker ile jest serwerów hostowanych w net-speak. Jeżeli któreś z tych ip trafi na blackliste - lecą wszystkie.

Mogę się nawet z tym zgodzić. :)

Opublikowano

Powiem tak ostatnio dodali niby nową metodę na hosteam ale hosteam już nadtym pracuję proszę o to dowód ;). :

Witam.
administrator bezpieczeństwa zablokował dostęp z zewnątrz do Pana adresu IP na 24H.
Uwarunkowane było to tym że ataki dużej skali skierowane w usługę OpenVZ: Open #6289 trwające z przerwami od dnia wczorajszego destabilizowały działanie noda fizycznego na którym znajduje się Pana usługa.Dostęp do usługi z zewnątrz najwcześniej zostanie odblokowany jutro tj. 17.01.2016 18:00

Pozdrawiam.

Opublikowano

Ostatnio kilka razy były pakiet losty. Od% 20 do 40% przez 1h przy czym ani procesor ani pamięć ram nie była przeciążona (50% wolne) serwer nie był atakowany, wiem to bo sprawdzałem logi. Czy ktoś miał podobny problem?

Opublikowano

Ostatnio kilka razy były pakiet losty. Od% 20 do 40% przez 1h przy czym ani procesor ani pamięć ram nie była przeciążona (50% wolne) serwer nie był atakowany, wiem to bo sprawdzałem logi. Czy ktoś miał podobny problem?

Co masz na myśli mówiąc 'sprawdzałem logi'?

Opublikowano

@Agraham - Wiesz kiedy i ile miałeś pakietów na serwerze? :v #ohohoh xD Ciekawe ^_^

A co do tematu to mogę polecić hosteam. Obecnie blokują exploity ale i tak nie reagują aż tak szybko jak inne hostingi.

Opublikowano

Odkąd korzystam z HosTeam to nie miałem żadnego problemu z tym hostingiem. Serdecznie Polecam.

Odkąd korzystam z HosTeam to nie miałem żadnego problemu z tym hostingiem. Serdecznie Polecam.

Opublikowano

Co masz na myśli mówiąc 'sprawdzałem logi'?

Sprawdzałem połączenia przychodzące i wychodzące, wszystkie połączenia były na porty ts i nie były podejrzane.

Opublikowano

HT ma bardzo dobre oferty cenowo jeśli chodzi o VPS'y w tej kwocie nie dostaniecie nic tak dobrego jak tu

BlazingFast.io

Co kilka dni pakiety, nie polecam chyba że w przyszłości coś zmienią.

Metody per hosteam..

BlazingFast.io

https://viotax.com/

Discord : dc.viotax.com

Anti-Bot & Anti-DDOS dla twojego serwera Minecraft!

Opublikowano

BlazingFast.io

Metody per hosteam..

BlazingFast.io

Właśnie widać ten twój syfiasty blazingfast , wystarczy obserwować GameTracker ostatnio przez ataki na Hosteam parę serwerów przeszło na Blazing i teraz dalej mają ataki a Hosteam się świetnie trzyma.

Przykładowo: grywam*u.pl , Blackte*m.pl 

Jak można zauważyć największy serwer w Polsce cały czas znajduję się na Hosteam a Kotlet dostaje kopa w dupę jak przychodzi ze swoją "świetną" ofertą przejścia na BlazingFast.io

Jak najbardziej polecam Hosteam , mimo ataków aktualizują filtry.

8zYYF16.gif?1

Opublikowano

Właśnie widać ten twój syfiasty blazingfast , wystarczy obserwować GameTracker ostatnio przez ataki na Hosteam parę serwerów przeszło na Blazing i teraz dalej mają ataki a Hosteam się świetnie trzyma.

Jak można zauważyć największy serwer w Polsce cały czas znajduję się na Hosteam a Kotlet dostaje kopa w dupę jak przychodzi ze swoją "świetną" ofertą przejścia na BlazingFast.io

Dokładnie, te serwery przeszły na maszyny z Blazingfast.io, i cały czas padają. A od dłuższej pory nie ma ataków na Hosteama. Więc bym wybrał Hosteam niż Blazing. :)

Opublikowano

Dokładnie, te serwery przeszły na maszyny z Blazingfast.io, i cały czas padają. A od dłuższej pory nie ma ataków na Hosteama. Więc bym wybrał Hosteam niż Blazing. :)

Powiem Ci tak. Siedź sobie w tym całym ht dalej na CPU sprzed 10 lat. Czekaj ponad 3h na odpowiedź. Czekam dalej jak im padną filtry UDP przez ich własne błędy, by stronę zaktualizować czas mieli, by przejrzeć stań filtrów już nie. Dla mnie hosteam jest skończony. Hosting w którym wywala kilka razy pod rząd cały ruch na UDP beka. Śmieszne podejście. 

Opublikowano

No Hosteam jeśli ma ataki, to odrazu robią co mogą i się ich pozbywają i u mnie mają wielkiego plusa. + :D

Opublikowano

Oczywiście nie polecam, większy atak i macie blok maszyny 24h, kolejny atak 72h, co wygląda następująco w hosteamie 24h = 35h, 72h = 85h taka mała ''obsuwka'' z ich strony, kolejna sprawa ich support, na odpowiedź czekasz dobre 1h+ po czym dostajesz odpowiedź w ogóle nieodpowiadającą na Twoje zgłoszenie (mają Cię po prostu za idiotę i zadają kretyńskie pytania), dla zainteresowanych tym hostingiem mam kilka ssów, wystarczy napisać pw.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...