Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Hosteam.pl - Serwery Dedykowane/VPS

`Kuba

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, ɴoɴαмe napisał:

Ja tak samo nigdy nie miałem z nimi problemu, ale gdy wycofali ochronę z usługi VPS musiałem im podziękować.

Sam dzisiaj z ciekawości napiszę do nich jak to jest z tą ochrona ;> Poźniej podzielę się z wieściami.

lubie-to-png.png

• Odpowiedzi 173
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Przecież ochrone anty ddos mają nadal... tego firewalla z openvz nie da się przebić za wszelkie granice jest nie do ruszenia 

jedynie przez otwarte apache można wyrzucić

Just a keyboard and some caffeine, making things work.

Opublikowano
7 minut temu, muchomor321 napisał:

Przecież ochrone anty ddos mają nadal... tego firewalla z openvz nie da się przebić za wszelkie granice jest nie do ruszenia 

jedynie przez otwarte apache można wyrzucić

Pewnie maja ochronę na serwery VPS ale dlaczego wtedy nie mają podane te w specyfikacji a w dedykowanych jest ??

Przez 7 miesięcy nie mialem z nimi problemu więc nic nie wiadomo ;c na moje pytanie mi nie odpowiedzieli.. jutro do nich zadzwonie.

lubie-to-png.png

Opublikowano

Tak jest od dawna, to że nie mają napisane nie oznacza że nie ma ochrony. Muszą mieć by całego łącza nie wyje*ało

Opublikowano

Jeśli ktoś już pisze, że HosTeam nie posiada już ochrony na serwery OpenVz to najlepiej byłoby aby to poparł jakimś sensownym dowodem.

Nie lubię jak ktoś rzuca słowa na wiatr, zwłaszcza pseudo-znawcy z tego działu, czyli cała mafijno-hakerska ludność.

Tezę, że HosTeam wycofał AntyDDoS zapoczątkował @PGS także, nie wiem skąd takie informacje wziął.

6p1IDRr.jpg

Opublikowano
18 minut temu, xBorygard napisał:

Jeśli ktoś już pisze, że HosTeam nie posiada już ochrony na serwery OpenVz to najlepiej byłoby aby to poparł jakimś sensownym dowodem.

Nie lubię jak ktoś rzuca słowa na wiatr, zwłaszcza pseudo-znawcy z tego działu, czyli cała mafijno-hakerska ludność.

Tezę, że HosTeam wycofał AntyDDoS zapoczątkował @PGS także, nie wiem skąd takie informacje wziął.

6p1IDRr.jpg

Bardzo dziwne, ponieważ pod koniec grudnia zniknęła informacja o ochronie z ich strony i serwer latał jak chciał.
Możliwe ,że w tamtym czasie mieli problemy czy coś, ale ja już im podziękowałem jeżeli chodzi o VPSy.

fPdC8vF.jpg

Opublikowano

Polecam hosting. Jest świetny wszystkie serwery są chronione a support odpowiada bardzo szybko + rozwiązuje wszystkie napotkane problemy. Gdy nadsyłałem próbki z atakami, automatycznie po 1-2 dniach łatali luki i metoda nie była skuteczna. :) Polecam prowadze swój server głosowy ts3.

Opublikowano
2 godziny temu, Lukass napisał:

Specyfikacja VPS antyDDoS wróciła:

To jest ukryta treść, proszę

Jak najbardziej polecam hosting.

Po ostatniej pokazanej rozmowie z Starszym Technikiem, poprosiłem aby dodali informację na stronę aby tutejsza społeczność nie pisała bzdur.

Długo czekać nie musiałem.

Od samego początku polecałem i nadal będę polecał ten hosting!

Opublikowano
1 minutę temu, xBorygard napisał:

Po ostatniej pokazanej rozmowie z Starszym Technikiem, poprosiłem aby dodali informację na stronę aby tutejsza społeczność nie pisała bzdur.

Długo czekać nie musiałem.

Od samego początku polecałem i nadal będę polecał ten hosting!

Ja również polecam pod względem stabilności oraz pomocy dla klientów.

Jednakże, dla mnie zbyt kosztowny hosting i nie wystarczające pakiety. Fajnie, jakby powiększyli pakiety to bym nadal korzystał z hostingu.

Dziękujemy, że skontaktowałeś się z supportem, żeby dodali specyfikacje o antyDDoS.

Opublikowano
Dnia 29.05.2017 o 18:04, xBorygard napisał:

6p1IDRr.jpg

Dobrze że udostępniłeś tego screen'a, osoby wypowiadają się nie mając pojęcia o czym piszą i nie przedstawiają przy tym żadnych dowodów.

Wystarczy spojrzeć serwer Top 1 na świecie który stoi na Hosteam już od paru lat, tak samemu sobie wyrabiać opinie na temat hostingów ponieważ jak widać wyżej opinie bywają różnie i trzeba udowadniać swoją racje screen'ami. Jeżeli chodzi o Hosteam , polecam jak najbardziej!

Opublikowano

Również polecam używam i jedyny atak to jakiś Randomowy Turek miesiąc temu wszedł i wyrzucił [dosłownie cała maszyna jebła nawet uptime na ts się zresetował] ale pewnie tylko coś testował. Typowy Polak waliłby codziennie by tylko ludzi na swój przeciągnąć bynajmniej tak miałem gdy na lvl up kvm stałem w grudniu

Opublikowano
6 minut temu, muchomor321 napisał:

Również polecam używam i jedyny atak to jakiś Randomowy Turek miesiąc temu wszedł i wyrzucił [dosłownie cała maszyna jebła nawet uptime na ts się zresetował] ale pewnie tylko coś testował. Typowy Polak waliłby codziennie by tylko ludzi na swój przeciągnąć bynajmniej tak miałem gdy na lvl up kvm stałem w grudniu

Bardzo dobre podsumowanie, wszystko to co piszesz jest szczerą prawdą i nie rozumiem ludzi którzy kupują vps pod ts3 na lvlupie...

Opublikowano
9 minut temu, muchomor321 napisał:

Podczas ataku DoS/DDoS uptime serwera nie zeruje się, nadal jest takie same.

Chyba, że twoja maszyna zrobiła hard restart.

Opublikowano

No ja wiem że się nie resetuje, dlatego to było dziwne. Typ też na youtube film nagrał jak uderza w cały hosteam akurat wtedy obserwowałem pakiety i na każdym serwerze openvz [W tym pol-speak] miały pakiety od rana do wieczora próbował co kilka godzin i z każdą godziną było więcej, ale najwięcej to 45 % pakietów było na całej openvz przez 2 minuty

na następny dzień kładę się o 11, wstaje o 15 serwer mój nie działa. [Lecz był aktywny vps] Sprawdzam logi z abota i wbił ten turek co na yt wrzucił film [może przez server-list wszedł]  no i wtedy go uruchomiłem kurde ale się rozpisałem no ale taka prawda akurat wtedy miałem wolne to siedziałem i patrzyłem jak sytuacja wygląda

wpisz na youtube hosteam ddos cichan demir xD

pytałem użytkowników nawet pakietów nie było odrazu RIP

ale już jego metoda nie działa ponieważ aktualnie posiadam ten skrypt no i wiem że hosteam ją wyciął xD

Opublikowano
2 godziny temu, muchomor321 napisał:

No ja wiem że się nie resetuje, dlatego to było dziwne. Typ też na youtube film nagrał jak uderza w cały hosteam akurat wtedy obserwowałem pakiety i na każdym serwerze openvz [W tym pol-speak] miały pakiety od rana do wieczora próbował co kilka godzin i z każdą godziną było więcej, ale najwięcej to 45 % pakietów było na całej openvz przez 2 minuty

na następny dzień kładę się o 11, wstaje o 15 serwer mój nie działa. [Lecz był aktywny vps] Sprawdzam logi z abota i wbił ten turek co na yt wrzucił film [może przez server-list wszedł]  no i wtedy go uruchomiłem kurde ale się rozpisałem no ale taka prawda akurat wtedy miałem wolne to siedziałem i patrzyłem jak sytuacja wygląda

wpisz na youtube hosteam ddos cichan demir xD

pytałem użytkowników nawet pakietów nie było odrazu RIP

ale już jego metoda nie działa ponieważ aktualnie posiadam ten skrypt no i wiem że hosteam ją wyciął xD

Pełno na YouTube jest takich filmików od turasów

fPdC8vF.jpg

Opublikowano

dlatego napisałem też nazwę cichan demir dodany miesiąc temu xD

jako jedyny fb podał xD teraz mu zablokowali ale miał różne ss'y z linuxa jak się chwalił atakami i takie długie włosy + gruby 

Opublikowano
Dnia 9.06.2017 o 17:18, muchomor321 napisał:

dlatego napisałem też nazwę cichan demir dodany miesiąc temu xD

jako jedyny fb podał xD teraz mu zablokowali ale miał różne ss'y z linuxa jak się chwalił atakami i takie długie włosy + gruby 

Ogólnie to dużo jest tych filmików od turasów nie tylko od niego np znalazłem coś takiego: (chyba najnowszy filmik)

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Krozystam z uslug ktore oferuje hosteam.pl

Krozystam z uslug ktore oferuje hosteam.pl juz ponad rok czasu. Do tej pory nei bylo wiekszych problemow z owymi uslugami, mam tu na mysli serwery dedykowane, wczesniej rowniez korzystalem z uslug VPS, ale postanowilem przeniesc sie na cos bardziej rozbudowanego, serwery dedykowane.

Co by tu jeszcze dodac... Data center Warszawa, bomba! Szybkie lacza takie jakich potrzebujemy!

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam.

Przepraszam za odgrzewanie tematu ale po co zakładać nowy.

Jak w 2018 sprawują się usługi?

Najtańszy pakiet u nich (VPS) ile slotów jest w stanie utrzymać na TS3?

Opublikowano

Dobrze, na najtańszym tak z 180-200 uciągnie jeżeli będzie sam ts3 bez dodatków czyli boty etc.

Przedwczoraj mieli duże ataki na na openvz/kvm ale już naprawili ;d powiem ci że w ciul się zdziwiłem i gratuluje osobie która to zrobiła bo całe łącze ruszyć to trudna rzecz, trudno pojedyńczy serwer nawet tknąć a co dopiero całą linie serwerową. Pewnie jakiś turek 

Opublikowano
Dnia 11.04.2018 o 01:04, muchomor321 napisał:

Dobrze, na najtańszym tak z 180-200 uciągnie jeżeli będzie sam ts3 bez dodatków czyli boty etc.

Przedwczoraj mieli duże ataki na na openvz/kvm ale już naprawili ;d powiem ci że w ciul się zdziwiłem i gratuluje osobie która to zrobiła bo całe łącze ruszyć to trudna rzecz, trudno pojedyńczy serwer nawet tknąć a co dopiero całą linie serwerową. Pewnie jakiś turek 

Dzięki, nie mam rozeznania w ogóle ile serwery TS3 zabierają zasobów :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...