Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Niekończący się schemat? Upadek gry Metin2?

EasyEasyEasy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiem że webzen przejal ymir. Ale nic sobie nie robia z privów ponieważ maja wiele innych gier w swojej ofercie i mozna powiedziec ze metina spisali juz w pewnym sensie na straty. Mam na myli np gry takie jak Age of wulin itp

Wiadomo, że zarobek z Metina spadł kilkunastokrotnie w porównaniu z czasami do około 2010. GF niby coś tam robi, niekoniecznie by utrzymać graczy, ale by utrzymać zarobek. Jednak niechętnie wydają kase na kupno aktualizacji od Webzen. Zaś Webzen nie chce się bardzo angażować w projekty, które powoli upadają. Moje zdanie jest takie, że PL nie upadnie bo GF nie pozwoli na strate zarobku. Wbrew pozorom, spory hajs trzepią na PL'u.

• Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wiadomo, że zarobek z Metina spadł kilkunastokrotnie w porównaniu z czasami do około 2010. GF niby coś tam robi, niekoniecznie by utrzymać graczy, ale by utrzymać zarobek. Jednak niechętnie wydają kase na kupno aktualizacji od Webzen. Zaś Webzen nie chce się bardzo angażować w projekty, które powoli upadają. Moje zdanie jest takie, że PL nie upadnie bo GF nie pozwoli na strate zarobku. Wbrew pozorom, spory hajs trzepią na PL'u.

Jesli sie nie myle z tego co pamietam gf chyba juz zamknelo kiedys ktoras ze swoich oferowanych gier a wydane pieniadze przez graczy przeznaczyli na ich inne uslugi

55ce9518d0555918gen.png

Opublikowano

Moim zdaniem właśnie tak to wygląda także.

Wydaję mi się, że błędem jest, także kupowanie reklamy wszędzie od razu. np. youtube jest to wtedy masowa reklama bo pojawia się to nagle u wszystkich/większości zamiast stopniowo dokonywać owej reklamy.

Opublikowano

Moim zdaniem właśnie tak to wygląda także.

Wydaję mi się, że błędem jest, także kupowanie reklamy wszędzie od razu. np. youtube jest to wtedy masowa reklama bo pojawia się to nagle u wszystkich/większości zamiast stopniowo dokonywać owej reklamy.

Stopniowa reklama bylaby strata pieniedzy bo myslenie graczy metin2 wyglada w nastepujacy sposob "serwer stary topki nie wbije p******e nie wchodze"

Gracze nie patrze juz na stabilnosc serwera tylko czy topke wbije

55ce9518d0555918gen.png

Opublikowano

Stopniowa reklama bylaby strata pieniedzy bo myslenie graczy metin2 wyglada w nastepujacy sposob "serwer stary topki nie wbije p******e nie wchodze"

Gracze nie patrze juz na stabilnosc serwera tylko czy topke wbije

Na stabilność serwera też większość patrzy.

Jestem ciekaw co by było gdyby prywatne serwery przez np: kilka miesięcy nie brało reklamy u " youtuberów " Czy sytuacja zmieniłaby się i na serwerze ludzie zostawaliby na dłużej czy też może mniej osób by było na serwerach. Bo większość właśnie jak pisałeś nie wbija na serwer bo nie da rady topki dogonić ( to jest 100% prawda bo sam nie raz tak robiłem ) lub odchodzą bo youtuberek kończy serię.

Sukces to drabina, po której nie sposób wspiąć się z rękami w kieszeniach.

Opublikowano

Czyli analizując to wszystko dla mnie wygląda to tak:

Jak są porządne serwery metin2 i wgl. to ludzie chcą zmiany bo nie jest tak jak im się podoba ( a nie można każdemu dogodzić ) , a to wynika z tego że ogarniętych ludzi grających w metina jest mało. Idą wtedy na inny serwer , gdzie "głupi" administrator daje im wszystko pod nos. W końcu taki serwer po miesiącu się nudzi , robią coraz więcej takich serwerów i taki random skacze sobie tu i tam bo na jednym zamiast jakiegoś złotego konia czy dinozaura jako wierzchowca jest miotła , albo lepsze bronie :D

Co do globala : 

Tak jak pisaliście upadł jak dla mnie , i przez to że gdy miał swój czas to go w nie wykorzystał za dobrze. Teraz próbują wszystko robić na gówno , aby było.

Coraz więcej 14-latków zaczęło robić serwery. Wiecie hajs z komunii , lub z bogatej rodziny jest chłopak i sobie robi. Według liczby osób przed 15 wszystko w pl'u jest za trudne , dlatego przerzucają się na serwery prywatne. Też dlatego , że metin2 przestaje robić coś nowego , a jak już coś to w złą stronę (ikar czy jak to tam się pisało).

PS. Parę lat temu gdy byłem jeszcze taki mały to wymyśliłem z kolegami by zrobić taki serwer z wilkołakiem , bo nie wiem czemu ale bardzo lubiliśmy wilkołaki :D I tak się trochę przestraszyłem jak zrobili tego wilkołaka xD

sey5xr8jfxvz_t.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...