Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak oszukać zabezpieczenia mchc, czyli jak wejść z własnym clientem!

GotoFinal

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie działa już, a mi się nie chce poprawiać, ani też nie chce za bardzo wspierać czitów ;)

Chodziło tylko o ukazanie że take zabezpieczenia to tylko bardzo mała nic nie znacząca przeszkoda, którą każdy kto naprawdę chce, pokona.

W tak zwanym "międzyczasie" zapraszam do mojego innego projektu:

1438614356923701010629.png

Poradnik prosty i szybki, jak wiemy ten "największy, najwspanialszy serwer hardcore w polsce" nie pozwala wejść na niego z innego clienta (wersji MC, launcher zostaje) niż własny. 

Dowiedziałem się o tym dopiero dzisiaj, bo nie grywam na serwerach :D ale postanowiłem się pozbyć tego uciążliwego systemu.
Razem z pewną pomocą @nieznany1234567 Stworzyłem 2 pliczki, które wystraszy wrzucić do twojej wersji mc :)

Nie wiem po co wymagać takich rzeczy od graczy, więc uznałem że warto się tego pozbyć, co by grało się łatwiej ;)

Vanillia:

To jest ukryta treść, proszę

Skan:

Pliki są oczywiście pod 1.7.10, a oto instrukcja: (robimy podobnie jak z oryginalnym clientem)

•  
  • Jeśli mamy launcher podobny do tego premium, idziemy do %appdata% w to samo miejsce gdzie wgrywamy pliki clienta pod serwer mchc.
  • Kopiujemy naszą wersję 1.7.10 (po prostu folder) 
  • Wklejamy znowu, ale pod inną nazwą, np "1.7.10_mchcCracked" wchodzimy do niego, zmieniamy nazwę "1.7.10.jar" i "1.7.10.json" na odpowiednio "1.7.10_mchcCracked.jar" i "1.7.10_mchcCracked.json"
  • Otwieramy plik "1.7.10_mchcCracked.json" i zmieniamy  "id": "1.7.10" na   "id": "1.7.10_mchcCracked"
  • Następnie otwieramy ten plik.jar np 7zipem, i wklejamy zawartość pobranego zipa, czyli te 2 pliki, GotoFinal.class i jp.class (nie chodzi tu o policje, po prostu tak się ten plik nazywa w oryginalnym mc...)
  • Usuwamy META-INF czy jakoś podobnie, i koniec, zamykamy archiwum.
  • Odpalamy mc, zmieniamy Wersję na naszą i gotowe.

Inne możliwości:

• Wklejamy zawartość tego zipa bezpośrednio do tego .jar-a z mchc.
  • Lub możemy spr wkleić do dowolnej już istniejącej wersji MC, jednak tutaj należy pamiętać że niektóre launchery pobiorą wtedy .jar od nowa, ale powinno działać jako dodatek do waszych paczek z czitami :P + często trzeba usunąć folder META-INF jeśli istnieje (z .jar)

Flare

Wersja pod clienta "flare" 2.5

Wrzucamy do oryginalnego pliku .jar flare :P tak by podmienić istniejącą klasę.

Wurst 

Pod clienta wurst, tutaj north chyba dał całą paczkę :P Więc instalujemy jak każdego innego clienta, np tego oryginalnego mchc.

===============================

PS: to nie zadziała wszędzie, niektóre edytowane clienty mogą mieć inne nazwy klass i wtedy dupa.

Screeny:
9tng5l.jpg

e41Zrzl.png

66zF5jZ.png

Source code obu klass:

• Odpowiedzi 97
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

GG WP  done ;D

Najlepszy ślepy mnich na EUNE, były challenger w s3 Strzeżcie się "krula" lasu

leesinacolythe.png

Ex-Challenger Player (TOP 23 EUW)

Opublikowano

No to załączamy Huzuni czy co innego i jedziemy na pvp! ;)

Tak jkbc. dzisiaj popołudniu zaczęliśmy rozkmine nad tym, i jeszcze tego samego dnia jest już gotowy cheat. To tylko pokazuje jak zaawansowanme to było zabezpieczenie :>

Opublikowano

Nie beda musieli sie trudzic, oni po prostu sie nudzili i potrzebowali rozrywki, wiec zcrackowali zabezpieczenie client side....

(wlasnie dlatego nie robi sie zabezpieczen client side)

Opublikowano

Teraz mchc znowu będzie się męczyć 10 edycji xD Aż zrobili 5000 slotów (4000 dla cheaterów) 

Opublikowano

Wiele autorów cheatów modyfikuje domyślne zaciemnianie minecrafta, więc instalacja naszej modyfikacji może być mocno utrudniona, więc specjalnie dla Was zmodyfikowałem klienta Wurst w wersji 1.3.1 żeby omijał zabezpieczenie mchc (przy użyciu pacza z tego tematu)

Dowód działania: http://scr.hu/32v8/s3149

Do menu tego cheatu dostajecie się przez lewy CTRL: http://scr.hu/32v8/yqufj

Download: http://northpl.tk/Wurst 1.3.1-northpl.rar (instaluje się jak każde customowe klienty na 1.6+) (mchc zrobiło update zabezpieczeń, już nie działa. Czytajcie post @GotoFinal niżej #20)

Skan: https://www.virustotal.com/pl/file/0558869f54ada4d801135d2100861ed865c206caba5da7f511f2d88ceba02f67/analysis/1435255825/

Opublikowano

Wiele autorów cheatów modyfikuje domyślne zaciemnianie minecrafta, więc instalacja naszej modyfikacji może być mocno utrudniona, więc specjalnie dla Was zmodyfikowałem klienta Wurst w wersji 1.3.1 żeby omijał zabezpieczenie mchc (przy użyciu pacza z tego tematu)

Dowód działania: http://scr.hu/32v8/s3149

Do menu tego cheatu dostajecie się przez lewy CTRL: http://scr.hu/32v8/yqufj

Download: http://northpl.tk/Wurst 1.3.1-northpl.rar (instaluje się jak każde customowe klienty na 1.6+)

Skan: https://www.virustotal.com/pl/file/0558869f54ada4d801135d2100861ed865c206caba5da7f511f2d88ceba02f67/analysis/1435255825/

Podlinkowane + dodałem flare,

więcej nie dodaje, mam to w dupce :)

Bawcie sie czy cos tam, i tak pewnie nie zadziała bo raczej mają normalnego anty cheata też :P

Opublikowano

Podlinkowane + dodałem flare,

więcej nie dodaje, mam to w dupce :)

Bawcie sie czy cos tam, i tak pewnie nie zadziała bo raczej mają normalnego anty cheata też :P

A jak by to wrzucić w sam kod launchera, a nie w minecraft.jar'y?

Opublikowano

A jak by to wrzucić w sam kod launchera, a nie w minecraft.jar'y?

launcher jak sama nazwa wskazuje, tylko odpala grę, nic ciekawego tam nie wrzucisz.

Bo zmienić trzeba pliki gry

Opublikowano

­Dobrze, dobrze... ale po co to? Zwiększanie ilości cheaterów na serwerze nie jest fajne, uprzykrzanie innym gry nie jest miłe, zwłaszcza z twojej strony.

Ale i tak dobrze, że przynajmniej starasz się ominąć zabezpieczenia i pokazujesz na jakiej zasadzie można by napisać antycheata. xp

sygnatura.png

Opublikowano

Koledzy pokazali co najwyzej jak NIE PISAC antycheata ;D

Poleganie na zabezpieczeniach po stronie klienta jest idiotyczne, mozna co najwyzej dodac to jako dodatkowy stopien, ale to i tak strata czasu (jak zreszta widac)

Opublikowano

­Dobrze, dobrze... ale po co to? Zwiększanie ilości cheaterów na serwerze nie jest fajne, uprzykrzanie innym gry nie jest miłe, zwłaszcza z twojej strony.

Ale i tak dobrze, że przynajmniej starasz się ominąć zabezpieczenia i pokazujesz na jakiej zasadzie można by napisać antycheata. xp

Po co? Po to by nauczyć innych że robienie takich zabezpieczeń mija się z celem.

Nie da się zabezpieczyć rzeczy po stronie clienta, dlatego mam zamiar w wolnych chwilach łamać takie zabezpieczenia i je upubliczniać.

Admin serwera dostał o tym info, i jak mu zależy to poprawi zabezpieczenia, oby tym razem po stronie serwera ;)

A łamanie takich rzeczy to zawsze dobra okazja by się czegoś nowego nauczyć i dobrze bawić :P

Opublikowano

Cześć chłopaki ;)

Przepraszam za to małe niedopatrzenie z mojej strony.

Dziękuję za poświęcony czas, nie byliście z tym pierwsi ale pierwsza wersja była pisana na kolanie i 10 minut starczało żeby ominąć.

Oczywiście nie mam do Was żalu że wzięliście się za łamanie tego bo ja bym zrobił dokładnie to samo.

Możecie sprawdzić nową wersję, powinno być troszeczkę trudniej ale to Wy ocenicie nie ja :D

Pozdrawiam i życzę miłej zabawy.

Opublikowano

Cześć chłopaki ;)

Przepraszam za to małe niedopatrzenie z mojej strony.

Dziękuję za poświęcony czas, nie byliście z tym pierwsi ale pierwsza wersja była pisana na kolanie i 10 minut starczało żeby ominąć.

Oczywiście nie mam do Was żalu że wzięliście się za łamanie tego bo ja bym zrobił dokładnie to samo.

Możecie sprawdzić nową wersję, powinno być troszeczkę trudniej ale to Wy ocenicie nie ja :D

Pozdrawiam i życzę miłej zabawy.

No weeeeźźźźź, ja mam projekty :<

Nie mogę tak cały czas siedzieć i łamać bo nigdy nie skończę.

No ale jak dalej jest oparte na cliencie, to jak znajdę chwilkę to się pobawię, nie obiecuje że wypuszczę jak tutaj poprawkę (bo nie mam zamiaru marnować na to więcej niż dzień by łamać wszystkie możliwe miejsca), ale postaram się przynajmniej opisać co i jak :D

No nic, pozdrawiam, a na to co tam kombinujesz zerknę jak wrócę. Jak nic trudnego to zacznę dziś, jak coś większego zostawię sobie na wtorek, bo egzaminy.

EDIT: nie mogłem wytrzymać, ale z tego co widzę to aż tak dużo tam nie zmieniasz, co najwyżej znacząco spowolniłeś kod lipnymi refleksami i większą ilością zabezpieczonych stringów których łamanie trwa 10 sekund :P I ciut więcej zmienionych miejsc <3 No nic, reszta potem.

O, widzę że będzie śmieszniejsza zabawa :D 

Nie wiem czy to wcześniej było, ale żadne sprawdzanie stacka itd, nie powinno przeszkadać, dobry debugger zrobi swoje <3

Opublikowano

Jest już update bo stare juz nie działa

Mam już nawet działającą wersję, ale niestety aktualizacji pod czity nie zrobię, bo mi się nie chce, za duzo roboty :P

Dał bym zdjęcie w dowodzie, ale się kurwia imgur popsuł i odrzuca wszystkie moje ss'y z minicrafta xD

Ok, po zmiane wielkośi okna poszło bez problemu.

Mp9DltE.png

Tym razem jednak fix jest ciut bardziej wymagający :P Wszystko z powodu mojego lenistwa, za dużo tego tam do zmieniania, więc zrobiłem to w inny, prostrzy sposób... Tak właściwe nawet nie wywaliłem ich zabezpieczenia :P Dalej tam jest, tylko że nie widzi tego co prawdziwe ;)

Za to nowy rekord! :D Po godzinie już miałem pierwszą wersję.

Raczej nie chce mi się tego ulepszać tak by działało wszędzie, mam ważniejsze sprawy, jak ktos chce to mogę co najwyżej wyjaśnić jak to zrobić.

@1361622928-U485574.pngDerpeusz Czekam na więcej

Opublikowano

Mam już nawet działającą wersję, ale niestety aktualizacji pod czity nie zrobię, bo mi się nie chce, za duzo roboty :P

Dał bym zdjęcie w dowodzie, ale się kurwia imgur popsuł i odrzuca wszystkie moje ss'y z minicrafta xD

Ok, po zmiane wielkośi okna poszło bez problemu.

Mp9DltE.png

Tym razem jednak fix jest ciut bardziej wymagający :P Wszystko z powodu mojego lenistwa, za dużo tego tam do zmieniania, więc zrobiłem to w inny, prostrzy sposób... Tak właściwe nawet nie wywaliłem ich zabezpieczenia :P Dalej tam jest, tylko że nie widzi tego co prawdziwe ;)

Za to nowy rekord! :D Po godzinie już miałem pierwszą wersję.

Raczej nie chce mi się tego ulepszać tak by działało wszędzie, mam ważniejsze sprawy, jak ktos chce to mogę co najwyżej wyjaśnić jak to zrobić.

@1361622928-U485574.pngDerpeusz Czekam na więcej

Daj dwonload pod samą wersję żeby można było wejść 

Opublikowano

Też coś dorzucę od siebie.

9wNoEyR.pngBez edytowania żadnego jara, a sam cheat machnąłem na szybko od podstaw. Nie zamierzam go udostępniać, tylko zrobiłem dla zabicia czasu :P

signature%20-%20Kopia.PNG

Opublikowano

Fajne fajne, my z kumplami ostatnio kminiliśmy coś na ten temat i prawie nam się udało, ale widzę, że byłeś pierwszy w tym ;)

52718291273710441791.jpg

Opublikowano

Też coś dorzucę od siebie.

9wNoEyR.pngBez edytowania żadnego jara, a sam cheat machnąłem na szybko od podstaw. Nie zamierzam go udostępniać, tylko zrobiłem dla zabicia czasu :P

To może coś opiszesz o swoim sposobie, bez edycji?

Opublikowano

Z poziomu oddzielnej aplikacji edytuje wczytany już kod w jvm. Do tego wczytuje jeszcze własne klasy. W taki sposób wchodzę czystym minecraftem a później odpalam oddzielną aplikację, która podczas gry zmienia kod. Fajna sprawa.

signature%20-%20Kopia.PNG

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...