Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Organizacja Turnieju CS:GO Lan

TR80

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym zorganizować w moim mieście lokalny turniej CSGO 5vs5 . I moje pytanie brzmi Co będzie potrzebne w organizacji takiego turnieju? Również chodzi mi o kwestie prawne.

Myślę by zrobić pierwsze rozgrywki internetowe, a później Lanowe. Zrobić kilka grup z których będzie się wychodzić.

Takich oczywistych rzeczy jak kompy czy pomieszczenie to nie musicie wymieniać :)

Opublikowano

Serwer do gry, ts dla uczestników jeżeli chodzi o kweste prawne to Ci nie powiem bo szczerze nwm jak to wygląda :P

Opublikowano

Serwer, pieniądze, ts, pieniądze, reklama, pieniądze, sala, pieniądze, komputery, pieniądze... Dużo innych rzeczy... A i najważniejsze - pieniądze! 

,,Nawet jeśli nie masz już siły, możesz nadal walczyć i osiągnąć swój cel." <3 

29.png

Opublikowano

akurat serwer to najmniejszy problem ponieważ można założyć serwer na Lanie i nikt nie będzie mieć lagów . Najważniejsze to raczej pieniądze i reklama . Po co coś organizować jak może się okazać ,że nie będzie chętnych na taki turniej ponieważ nie będą im odpowiadać warunki ( Najważniejsza jest nagroda to 'Clue' to osiągnięcia celu ) . 

Pozdrawiam Wszystkich :)

Opublikowano

A i co do komputerów - zwróć uwagę na to, że profesjonalni gracze grają na monitorach, których ceny zaczynają się od 1200zł, a zazwyczaj 1800zł. Do tego podkładki ~100zł za jedną. Dodajmy do tego słuchawki - oczywiście 3 sztuki na jednego zawodnika (jeśli nie wiesz czemu, to znaczy że nie masz pojęcia o organizowaniu turniejów) za łącznie minimum 400zł. Komputery przecież nie mogą zacinać... Specyfikacja takiego (procesor, płyta główna, ram, zasilacz, grafika, obudowa bla, bla...) to 3000zł jeśli dobrze (naprawdę dobrze) składasz. Prócz tego krzesła dla oglądających (no cóż, przecież sala musi być duża), klimatyzacja... Skoro będą ludzie to potrzebna też ochrona (no chyba że nie przeszkadzają ci ewentualne bójki, kradzieże)... A! Przecież na czymś widzowie muszą oglądać mecz! Nie wiem ile dokładnie cali powinien mieć telewizor, ale z pewnością minimum 60 cali, a najlepiej kilka takich żeby każdy mógł w komforcie oglądać. Do tego głośniki... Żeby nieco lepiej się oglądało zatrudnić jakichś komentatorów... I jeszcze klimatyzacja...

Hmmm... Nie chce mi się już dalej wymieniać, ale sądzę że już rozwiałem twoje wątpliwości, że kawalerkę byś sobie prędzej kupił niż dobrego lana zorganizował... Już nawet nie wspominając o nagrodzie 

,,Nawet jeśli nie masz już siły, możesz nadal walczyć i osiągnąć swój cel." <3 

29.png

Opublikowano

A i co do komputerów - zwróć uwagę na to, że profesjonalni gracze grają na monitorach, których ceny zaczynają się od 1200zł, a zazwyczaj 1800zł. Do tego podkładki ~100zł za jedną. Dodajmy do tego słuchawki - oczywiście 3 sztuki na jednego zawodnika (jeśli nie wiesz czemu, to znaczy że nie masz pojęcia o organizowaniu turniejów) za łącznie minimum 400zł. Komputery przecież nie mogą zacinać... Specyfikacja takiego (procesor, płyta główna, ram, zasilacz, grafika, obudowa bla, bla...) to 3000zł jeśli dobrze (naprawdę dobrze) składasz. Prócz tego krzesła dla oglądających (no cóż, przecież sala musi być duża), klimatyzacja... Skoro będą ludzie to potrzebna też ochrona (no chyba że nie przeszkadzają ci ewentualne bójki, kradzieże)... A! Przecież na czymś widzowie muszą oglądać mecz! Nie wiem ile dokładnie cali powinien mieć telewizor, ale z pewnością minimum 60 cali, a najlepiej kilka takich żeby każdy mógł w komforcie oglądać. Do tego głośniki... Żeby nieco lepiej się oglądało zatrudnić jakichś komentatorów... I jeszcze klimatyzacja...

Hmmm... Nie chce mi się już dalej wymieniać, ale sądzę że już rozwiałem twoje wątpliwości, że kawalerkę byś sobie prędzej kupił niż dobrego lana zorganizował... Już nawet nie wspominając o nagrodzie 

Ale ty pierdolisz.

Gdyby to miało rzeczywiście tak wyglądać, to nie wiem jakim cudem coraz częściej widzi się małe turnieje lanowe np. w szkołach.

On chce zrobić MAŁY turniej, a nie k***a majora.

Opublikowano

Ty majora organizujesz na ogolnoswiatowe rozrywki?!

Tu chodzi o miejski lan.

TuByłaSygnatura.png

Opublikowano

Dokładnie, nie widziałem żeby był lan, na którym ktoś narzuca ci, że masz grać na myszce jakiejś chujowej z kulką bo inni nie mają specjalnej do gier.

Z słuchawkami to samo.

Opublikowano

Udaj sie do urzędu miasta, jakiegoś sklepu internetowego w Twoim mieście. Być może pomysł im się spodoba i wyrażą chęć sponsoringu, lub patronatu nad turniejem. Zanim się tam udasz przeprowadź ankietę, zbierz podpisy chętnych na udział w turnieju (jeśli to możliwe).

graphic.png

• 2 lata później...
Opublikowano

wystąpiłem ostatnio na pseudo "lanie" i po prawej stronie komputery po 15 fps na midzie a po lewej stałe 100fps 

i klasyfikacja to była taka że był deatmatch i która zawodnik zrobi najwiecęj kili np - ct zrobiło 100 kili razem czyli 25 na typa a jak tt miał 26 i nie mieli wiecej niz 100 to tt wygrywało :D nie miłe doświadczenie :( a  i po naszym meczu nagle zamianili komputery i bły po jednej stronie 3 dobre a po drugiej 2 :D komputery bez karty hahaha bez sterowników :D i jak dowiedzielismy sie że oni maja stałe 100 a my po 10-30 to chcieliąmy rewanż na tamtych laptopach a organizator powiedział chyba was pojebało ale tak jest jak ma sie 3 klocki do zgarniecia :D

• Aive zmienił(a) tytuł na Organizacja Turnieju CS:GO Lan

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...