Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

YML - Skrypt na pety.

MsPatryk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
PETY w YML

Cześć! Chciałbym zaprezentować mój skrypt na pety. Tym skryptem dostałem się do SDT [skript Developed Team na skri*t.pl] więc i wam może się podobać.

Co robi skrypt? Skrypt dodaje pety na serwer. No dobra ale to by się wiązało z dużą ilością zmiennych, a to prowadzi to lagów[prawdopodobnie]! Oj nie... Czytaj dalej 32.png Cały sk opiera się na yml i jest tylko jedna zmienna, która i tak zostaje usuwana jeśli gracz wyjdzie z gry oraz samego peta.

Funkcje z opisem:

Zwierzaki mają własne GUI jak kliknie się PPM na swojego peta. Do tego admin może tworzyć ile chce petów komendą

/pety stworz [nazwa peta z mc z małych liter]

. Po wykonaniu tej czynności pet pojawia się w gui listy petów [/pety lub ppm na kość, która pojawia się na 8 slocie jeśli slot jest pusty]. Na petach można jeździć, kazać mu chodzić za sobą lub zostawić go w jednym miejscu, aby czekał tam. Do tego można go łatwo i szybko nazwać [opcja w menu peta]. Po aktywowaniu nazywania należy napisać nazwę peta na czacie

WAŻNE! Zamiast spacji pisz _

. Pisząc

/pety setlore teks i zamiast spacji _

można nadać opis zwierzakowi na liscie GUI petów. 

Funkcje ogółem:

- Łatwa konfiguracja

- Wszystko w yml

- Praktycznie brak zmiennych

- Możliwość edytowania wszystkiego z poziomu gry

- Operacje na własnym pecie

KOD:

http://pastebin.com/gq6eXRp3

Wymagania:

Skript

SkQuery

WildSkript

PROSZĘ PISAĆ KOMENTARZE i nie pisać, że skipt to gunfo... Tu się ocenia pracę :D

PS. Na innym forum pod innym nickiem zamieściłem takowy sk lecz dostałem bana więc postanowiłem tu pokazać coś co umiem. Miałem nick MiniGameShoot i Chyba wczoraj 29 albo 28 dostałem bana. Nie pisać, że plagiat, bo ja jestem MiniGameshoot, a ban był za uzbieranie pkt.

Opublikowano

A wiec tak skrypt w złym dziale, powinien być w projektach minecraft, po drugie skrypt jest fajny wiec za to masz like, ale może dodaj więcej funkcji np żeby pet nas bronił leżał na ziemi do góry nogami tak jak to jest w zwykłym pluginie na pety ;)

Opublikowano

w echo pet nasz pet nie lezy do góry nogami... to zwykłe nazwanie peta dinnerbone ale tylko w 1.7 działa. Co do działu to nie wiedziałem w jakim napisać więc mod mógłby przenieść [może]

Opublikowano

Licze na naj :)

Za co naj? OMG to jest temat, w którym ocenia się moją pracę, a nie pisze się, że plugin lepszy. @1361622928-U485574.pngGumskull nice spam... To jest sk, który jest w trakcie rozwoju więc wiadomo, że póki co echopet może być pod pewnym kątem lepsze. Funkcje sk masz opisane wyżej więc trochę się różni od pluginu. Proszę w następnych postach oceniać i/lub pisać co dodać, a nie hejtować i spamić jak @1361622928-U485574.pngGumskull

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...