Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Konta premium mc na allegro

garguleczek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zauważyłem że sprzedają konta mc premium na allegro dają dane login hasło i nic więcej to oznacza że gra na nich w cholere ludzi ? i nie jest na zawsze ??

Czy jak kupie u tego gościa on opisuje że on daje inne konto niż na allegro czyli przekazuje wszystkie dane...

to będzie moje na zawsze ??

To jest ukryta treść, proszę
Opublikowano

Owszem jeżeli otrzymujesz jedynie login i hasło do konto jest to tzw. konto publiczne, na którym gra bardzo dużo osób, a na większości serwerach premium te konta są zbanowane. Teoretycznie przy zakupie na tej aukcji powinieneś dostać dostać konto, na którym zostanie zmieniony adres email dzięki czemu sprzedający nie będzie mógł odzyskać hasła i ponownie go zmienić w celu ponownej sprzedaży konta. Jedynie podejrzana według mnie jest cena bo 20 zł za konto premium do którego tylko Ty masz dostęp to trochę tanio i fakt, że płatność odbywa się przez PSC, jednak może warto zaryzykować i trochę zaoszczędzić, jeżeli sprzedający okaże się uczciwy.

Opublikowano

Gadałem z gościem na gg, raczej spoko, po za tym allegro...

Muszę teraz wykombinować 20 psc bo naprawde jest to okazja. Cene dał taką bo musi zapłacić za serwer do csa w to nie gra i dlatego psc bo zanim mu na konto dadza, a tu chodzi o czas.

Opublikowano

nie widzę już linku, ale ja bym nie ryzykował.

Kasę gość dostanie przelewem zaraz po zakupie (PayU tym się zajmuje) więc gadanie, że musi czekać wieki na przelew jest bez sensu.

Forma PSC jest bezpieczna dla niego bo allegro CI nie zwróci a on jeszcze może Cię oskarżyć, że wygrałeś aukcję i kasy nie dostał (Bo allegro nie wie o PSC) :)

Tak więc o moje zdanie na ten temat.

Opublikowano

Gadałem z gościem na gg, raczej spoko, po za tym allegro...

Muszę teraz wykombinować 20 psc bo naprawde jest to okazja. Cene dał taką bo musi zapłacić za serwer do csa w to nie gra i dlatego psc bo zanim mu na konto dadza, a tu chodzi o czas.

Moim zdaniem jest to oszustwo tak jak napisał theoo. Jeszcze możesz sprawdzić jego komentarze na allegro.

Opublikowano

Koleś ma 2 takie konta... powiedział że tej aukcji nie usunie bo ostatnie mu zostało a prowizje nie chce płacić to wystawił sztuk jeden...

Dałem kod psc na gg dostałem wszystkie dane, pisaliśmy, wszystko zmienione, więc raczej ok, mam nadzieje że będzie ok.

Maila zmieniliśmy

Hasło zmieniłem sam

# tajne pytania też

Skina sobie wgrałem

Nick zmieniłem

Czy coś jeszcze ?

Opublikowano

1 na 10000 ofert na allegro jest prawdziwa, reszta to konta publiczne. Może tu akurat Ci się  udało, bo koleś potrzebował szybko kasy na coś innego, chociaż ja bym po takiej rozmowie nadal nie ufał. Łatwo kogoś jest zrobić w konia.

POMOGŁEM? DAJ LAJKA!

Opublikowano

Pamietaj ze sprzedawanie konta (login + haslo) jest zakazane i mojang banuje takie konta odrazu jak sie dowie.

Odpisujesz na moj post? Dodaj @Aintence jesli chcesz abym go zobaczyl.

4F6xoLt.jpg

Opublikowano

Na 100% oszust. Niby na GG spoko, ale no przecież On musi zachęcić. Dał bym Ci nawet artykuł mojego autorstwa na temat kupna kont przez allegro, ale @Dektored (do dziś nie wiem za co, bo nie odpisał na PW z pytaniem) skasował mi opis "O mnie" gdzie miałem linki zapisane. Spróbuję to znaleźć, ale nie obiecuję. Jak znajdę, tam masz wszystko dosłownie wszystko na temat kupna takich kont.

edit.

Znalazłem :)

http://www.mpcforum.pl/topic/1097351-nie-kupuj-giftcode-na-allegro/

w 2013 roku jeszcze nie było aż takich jazd z wspólnym premium, bardziej pod gift code, ale teraz to jedno i to samo.

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

Konta Minecraft na allegro sa wspoldzielone. Korzyysta z nich wiee ludzi

Opublikowano

W takim razie gdzie można kupić samego gift code'a w cenie mniej/więcej takiej samej jak na allegro ?

Nigdzie :D Tylko na minecraft.net, albo na innych stronach, ale o tej samej cenie. Cena jak na allegro to tylko kradzione i oszukaństwa. Niestety. Ewentualnie masz portale gdzie za jakieś punkty (nie te z reflinkami) możesz odebrać nagrodę np. za 15000 punktów gift code minecraft, albo konkursy na serverach/stronach, ale kupić oryginalnego w cenie poniżej 80zł nie da rady.

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

W takim razie gdzie można kupić samego gift code'a w cenie mniej/więcej takiej samej jak na allegro ?

Zawsze możesz wejść na forumową giełdę i tam zakupić konto z premium za ~40 zł.

Opublikowano

Zawsze możesz wejść na forumową giełdę i tam zakupić konto z premium za ~40 zł.

Dla własnego bezpieczeństwa wolę już jak powiedział @▒Kiszka▒ kupić ze strony minecraft.net. Zbyt duża ilość oszustów w dzisiejszych czasach mnie odpycha od korzystania z takich ofert.

Gość Melegan
Opublikowano

Żałosne na prawdę nie stać was na to nędzne 84 zł? Ta kosztuje 20 euro a nie 200, śmiać mi się chce jak widzę te aukcje po 1.80 zł a potem ludzie mają pretensje że nie działa. Kup po prostu na oryginalnej stronie i będziesz mieć spokój cebulo. 

Pozdrawiam.

Opublikowano

Te wszystkie tanie konta po kilka złotych są to konta często zbanowane na serwerach i jedno konto jest sprzedawana kilku lub nawet kilkudziesięciu osobą. Miałem jakiś czas temu taką sytuacje, że dwóch znajomych kupiło minecrafta na allegro za te kilka złotych i grałem z jednym, a kilka dni później z drugim i miał to samo konto, na początku myślałem, że je pożyczył, a ostatecznie wyszło na to że kupili je od tego samego gościa na allegro w przedziale kilu dni. Niestety nie widzę linku , ale jeżeli jest to konto za np.: 60zł to ja bym raczej nie ryzykował bo może się okazać, że stracisz pieniądze, po części zgodzę się z kolegą wyżej lepiej uzbierać więcej i kupić na oficjalnej stronie bez najmniejszych obaw.

Opublikowano

Nie polecam kupowac konta minecraft, zwykle jest ono używane przez 100 osób, pobanowane jest na 90% serwerów, ogólnie szkoda kasy, jedynie co się opłaca kupić to prosto ze stronki kluczyk

Opublikowano

Nie opłaca się, na większości serwerów nie da się wbić z takich kont , gra na nich sporo osób i praktycznie nic nie możesz zmienić..

tumblr_n0ma3n8fLx1smbf1ao1_400.gif

Opublikowano

nie chłopie, zmieniłem nick hasło email. wszystko ok nic sie nie dzieje, gość ma jeszcze jedno takie konto i chyba też kupie dla zarobku :D

Opublikowano

Już kupiłem, od tamtej pory wszystko jest ok.

Odradzam kupowania kont na allegro.

Mój kolega kupił konto za 50zł i po kilku miesiącach pierwotny właściciel zmienił hasło i nick.

Dodatkowo nie dał możliwości zmiany e-maila.

1438614356923701010629.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...