Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Prosty, darmowy szablon HTML/CSS dla serwerów Minecraft

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, z tej strony GrauinPL.
Razem z @DadekDesign chcielibyśmy Wam przedstawić bardzo prostą stronę internetową dla serwerów Minecraft.
Stary temat, z projektem tego szablonu możecie sprawdzić tutaj.

/DadekDesign:
Strona w całości miała być realizowana przeze mnie, ale GrauinPL zaproponował mi pomoc, za co mu dziękuję. :)

Przejdźmy do rzeczy.
Projekt zrealizowany jest przez DadekDesign, a kod należy do GrauinPL.

freeminecraft.jpg

Strona online: tutaj.

Szablon można pobrać tutaj.

Skan jest tutaj.

Opublikowano

Szablon nawet ładny,

w kod nie zaglądałem dokładnie ale wygląda ok.

Jedyne co irytuje to ten o to człowieczek:

7bLTr70.png

Opublikowano

Ja mam tego ludzika spłaszczonego przez co brzydko wygląda. Jak na pracę dwóch ludzi to trochę słabo. Liczyłem na jakiś szablonik ze smoothscrolling, animacjami, responsywnością i elegancją. Szablon jest prosty aż za prosty. Strony są oparte o ten sam kod, nie zawierają żadnej różnicy w wyglądzie. Przez chwilę myślałem, że oglądam jakąś stronę postawioną na "lekkim". 

• brak responsywności
  • czcionka nie zawiera polskich znaków*
  • css w kodzie html  :huh: 
  • po co brać wszystkie style czcionki skoro i tak się ich nie używa?
  • brak różnorodnosci
  • zamiast mailto można było wstawić wyskakujacy formularz z uzupełnionym polem mail

* - fontowi brakuje latin-ext i dlatego przy polskich szablonach najlepiej używać fontów, które mają ten styl dostępny.

Opublikowano

Ja mam tego ludzika spłaszczonego przez co brzydko wygląda. Jak na pracę dwóch ludzi to trochę słabo. Liczyłem na jakiś szablonik ze smoothscrolling, animacjami, responsywnością i elegancją. Szablon jest prosty aż za prosty. Strony są oparte o ten sam kod, nie zawierają żadnej różnicy w wyglądzie. Przez chwilę myślałem, że oglądam jakąś stronę postawioną na "lekkim". 

• brak responsywności
  • brak różnorodnosci
  • zamiast mailto można było wstawić wyskakujacy formularz z uzupełnionym polem mail

* - fontowi brakuje latin-ext i dlatego przy polskich szablonach najlepiej używać fontów, które mają ten styl dostępny.

Za duże wymagania. Tytuł tematu jest całkowicie inny od Twoich wymagań, bo jest to Prosty, darmowy szablon. Jeżeli mielibyśmy w planach zrobić zaawansowany szablon (który byłby prawdopodobnie płatny), wtedy rozumiałbym Twoje wymagania. A co do kodu to nie wnikam, bo kodował GrauinPL, który wg mnie i tak zrobił dużo dobrej roboty. :)

Opublikowano

To jest ukryta treść, proszę

Wstawil float:right; i napisal nawigacje od konca, haha!

Lepiej zrobic osobny boks ktory by to trzymal, i mozna napisac wszystko dokladnie a nie na odpierdol.

Mozna takze dopisac float: right; w znaczniku <nav> :).

Znalazl sie takze nasz kochany <br>

Nic ciekawego, moze tylko troche bardziej "flat".

//To jest wersja komentarza ktora napisalem oryginalnie, lecz mpcforum przeszedlo w stan tymczasowej "hibernacji" gdy go pisalem, dopiero dzisiaj sobie przypomnialem o komentarzu :D.

Opublikowano

Znalazl sie takze nasz kochany <br>

Nic ciekawego, moze tylko troche bardziej "flat".

//To jest wersja komentarza ktora napisalem oryginalnie, lecz mpcforum przeszedlo w stan tymczasowej "hibernacji" gdy go pisalem, dopiero dzisiaj sobie przypomnialem o komentarzu :D.

@NeqGPlay Nie rozumiem co jest takiego dziwnego w <br>

Opublikowano

Znacznik <br> można użyć do oddzielania linijek tekstu­. Służy głównie do przechodzenia do nowej linijki w bloku tekstowym. Natomiast użycie go do oddzielnie od siebie bloków, klocków itp. jest błędem. Mogłeś nadać dla h2 jakąś klasę i za pomocą marginesu oddzielić ją od h1

A z tą nawigacją to wystarczyło napisać ją poprawnie i dla <ul> nadać text-algin.

Opublikowano

Znacznik <br> można użyć do oddzielania linijek tekstu­. Służy głównie do przechodzenia do nowej linijki w bloku tekstowym. Natomiast użycie go do oddzielnie od siebie bloków, klocków itp. jest błędem. Mogłeś nadać dla h2 jakąś klasę i za pomocą marginesu oddzielić ją od h1

A z tą nawigacją to wystarczyło napisać ją poprawnie i dla <ul> nadać text-algin.

Proszę zauważyć, że to jest "bardzo prosta" i darmowa strona. Ma ona pomóc nowym serwerom, których jeszcze na samym początku nie stać na wykonanie własnej strony. Jeśli była by to płatna wersja, to rozumiem, takie rzeczy nie powinny zaistnieć.

Opublikowano

Proszę zauważyć, że to jest "bardzo prosta" i darmowa strona. Ma ona pomóc nowym serwerom, których jeszcze na samym początku nie stać na wykonanie własnej strony. Jeśli była by to płatna wersja, to rozumiem, takie rzeczy nie powinny zaistnieć.

Nie. Takie rzeczy to podstawa a osoba, która piszę w taki sposób jak Ty powinna się wstydzić tego co robi. Można to też nazwać lenistwem. To, że jest to prosty szablon to nic nie oznacza. Są pewne zasady, które po prostu trzeba przestrzegać. 

­

Opublikowano

• brak responsywności
  • brak różnorodnosci

Sam zrób a pózniej krytykuj najlepiej krytykować samemu nigdy nie robiąc :)

MQaM4O1.png

Opublikowano

Sam zrób a pózniej krytykuj najlepiej krytykować samemu nigdy nie robiąc :)

Jakbym sam się na tym nie znał to bym raczej tak tego nie komentował, prawda? Poza tym chyba można mi wyrazić swoją opinie na temat wykonanej pracy, od tego jest przecież ten dział...

­

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

­Ojejku a cóż to o.O

Zacznę od góry:

• Bezmyślne używanie nagłówków, GrauinPL wiesz co to semantyka? Wiesz jak używamy znaczników i po co one są?
  • Logo powinno być klikalne.
  • W social dobry przykład tych nagłówków: <h3></h3><h3></h3> No coś musi być ważniejsze coś mniej. A jeśli nie to w jednym nagłówków i span dla koloru (nie przez style="" tylko do .css).
  • O <br> już ktoś mówił ale swoje dodam. Za nami już sporo przeżytego czasu z css i po to on jest aby takie rzeczy robić przez niego. (takie coś jak max-width lub margin znane Ci jest?)
  • Jak dla mnie <hr> to samo border-bottom i wio.
  • Skiny mogłeś/powinieneś pokusić się o listę a nie tabelki.
  • Aktualności to dopiero ciekawe. Nie lepiej zamiast tego hr z minusowym marginesem było dodać :before lub :after? Do tego aktualności jako lista powinny być, albo <article> albo i to i to.
  • Serwery to też powinna być lista, no kurna to takie trudne? Myśląc logicznie podchodzi do głowy: Lista serwerów. LISTA LISTA LISTA
  • Stopka jest komiczna. Jak Ci to wyszło, że nadałeś jej na sztywno width: 1903px a cała strona pod 960? Czyli content dla użytkowników z taką rozdzielczością a stopka już dla 1900+? Do tego tło jako IMG znasz coś takiego jak background w css?

Dobra starczy! A błagam nie tłumacz się, że to darmowy szablon. Znam wiele darmowych szablonów przy których kodzie można wiele się nauczyć.

Opublikowano

Szablon ładny, ale wykonanie fatalne. Ludzik jest u mnie spłaszczony albo raczej zmiażdżony. A stopka to jakiś żart. Ja rozumiem, że dużo osób używa monitorów o dużej rozdzielczości, ale w moim przypadku tzn. 1200x800 wygląda to strasznie.

Opublikowano

­Ten pasek jest spowodowany footer'em bo na sztywno ma width 1900px

Lepiej by zrobil wstawiajac display: none; w sekcji body w css :D

Pragne dodac ze stopka strony jest napisana w divie z trescia artykulow :)

Takze nic dodac nic ujac.

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ładny szablon graficzny, ale tylko to. Wiesz o tym że nie musiałeś robić strony na zasadzie że każda zakładka to inna strona.html tylko mogłeś użyć php i równie dobrze zrobić tryby (na switch-u). Nie zapominając zgadzam się z kolegą @basicme2 tyle błędów to ja też nie widziałem.

Opublikowano

Ładny szablon graficzny, ale tylko to. Wiesz o tym że nie musiałeś robić strony na zasadzie że każda zakładka to inna strona.html tylko mogłeś użyć php i równie dobrze zrobić tryby (na switch-u). Nie zapominając zgadzam się z kolegą @basicme2 tyle błędów to ja też nie widziałem.

komu to potrzebne? można napisac też ze mógł użyć Ruby on Rails, który ma "wbudowany" routing i tzw. "ładne linki"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...