Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy jest możliwość wgrania modów na hostingu Enderchest?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Posiadam serwer na stronie enderchest.pl, czy jest możliwość wgrania tam jakiś modów (nie pluginów) ? Jeżeli tak to w jaki sposób to zrobić ? 

Opublikowano

Nie Możliwe jest wgranie tam Modów.

Za równo polecam tobie Hosting Pukawka. Tam masz taki silnik gdzie możesz wgrać pluginy i mody.

Ten Silnik nazywa się MCPC-Plus. Wgrywanie Na ten silnik jest prosty.

1. Krok. Stawiasz Serwer pod silnik : MCPC-Plus

2. Krok. Odpalasz go.

3. Krok. Jak się załaduje wyłącz go.

4. Krok. Potem Wejdź w FTP i masz tam folder mods i wejdź do niego.

5. Krok. Wrzucasz do nie go wszystkie Mody jakie chcesz i odpalasz serwer.

6. Krok. Ciesz się grą.

Licze na Like :)

Opublikowano

Też myślałem że to przez to ale zmiana online mod nic nie dała, napisałem do obsługi technicznej to mi napisali że muszę odpalać to przez specjalnego klienta MCPC. Tylko nie mogę go nigdzie znaleźć

Opublikowano

Też myślałem że to przez to ale zmiana online mod nic nie dała, napisałem do obsługi technicznej to mi napisali że muszę odpalać to przez specjalnego klienta MCPC. Tylko nie mogę go nigdzie znaleźć

Czy do gry masz wgrane modyfikacje? Jeżeli nie to masz przyczynę przez którą nie możesz wejść na serwer - aby się z nim połączyć musisz mieć mody po stronie serwera, ale i clienta. Ważne jest również, aby modyfikację miały tą samą wersję. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...