Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Opinia o Terios.pl

hesojam

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

b255499600_o_kurwa_jaka_bania.jpg

Nie z każdego.

To zależy jak na to patrzeć.

Serwery prywatne Metin2 są działalność nie legalną ponieważ nie posiadają odpowiedniej licencji. Zarabiając na nielegalnej działalności nie odprowadzasz podatku bo to głupota sama w sobie. Tak samo jakbyś sprzedawał heroinę i byś od tego odprowadzał podatek.

Jednak jeżeli przypuśćmy zostaniesz złapany i oskarżony o prowadzenie nielegalnej działalności to dodatkowo dostaniesz wyrok za nie odprowadzenie podatku (kraty lub grzywną w zależności od twoich szacowanych zarobów na owej inwestycji).

Tak to przynajmniej działa w Polsce. Dodam tyle że ZUS bardzo wolno działa ale jak cie złapią to nawet nitka od majtek ci nie zostanie.

PS. Teoretycznie to nawet jak znajdziesz 10 zł na ulicy to powinieneś się z nich rozliczyć podatkowo.

#EMERYTURA

• Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Widać, że na większości screenów to raczej swobodne rozmowy znajomych. Ale ten ban z pierwszego ss-a troszkę śmieszny. :v Nie wiem kto to Grimmjow, ale ogarnijcie typa.Inaczej ma się sytuacja, jeżeli administracja może sobie przeklinać, a zwykłych graczy za to warnuje. Wtedy już jest coś nie tak. ;)

Czego innego oczekujesz od typa który chamsko podpierdolił nick gościowi z .de i ma niedojebanie umysłowe? :D

Sukces to drabina, po której nie sposób wspiąć się z rękami w kieszeniach.

Opublikowano

To zależy jak na to patrzeć.

Serwery prywatne Metin2 są działalność nie legalną ponieważ nie posiadają odpowiedniej licencji. Zarabiając na nielegalnej działalności nie odprowadzasz podatku bo to głupota sama w sobie. Tak samo jakbyś sprzedawał heroinę i byś od tego odprowadzał podatek.

Jednak jeżeli przypuśćmy zostaniesz złapany i oskarżony o prowadzenie nielegalnej działalności to dodatkowo dostaniesz wyrok za nie odprowadzenie podatku (kraty lub grzywną w zależności od twoich szacowanych zarobów na owej inwestycji).

Tak to przynajmniej działa w Polsce. Dodam tyle że ZUS bardzo wolno działa ale jak cie złapią to nawet nitka od majtek ci nie zostanie.

PS. Teoretycznie to nawet jak znajdziesz 10 zł na ulicy to powinieneś się z nich rozliczyć podatkowo.

Powinno nie powinno, oni się w takie coś nie bawią.

Generalnie, opłacić księgową, za założenie firmy zapłacimy grosz - 100 do 200, dodatkowo koszty ubezpieczenia itp ale to już swoją drogą i mamy firme.

Najgorsze to własnie licencja, ymir jej nie sprzeda byle komu a raczej nikomu, poniewaz gf prowadzi już komercje na cały świat [większość krajów], tak więc jakby mieli sprzedać to komuś z poza gf, ale takich państw jest mało bardzo mało [są jakieś małe i słabe a to bez sensu].

No i co do legalnej działalności, nie da się. Nawet mając firmę bez licencji nic nie zdziałasz. Kolega prowadził pizzerię trochę się z nim bawiłem więc wiem jakby ktoś był ciekawski :P Niby to 2 odrębne światy, ale firma to firma, jedna robi to inna co innego, tu już każdy mądry pomyśli o licencji.

Większość prywatnych serwerów dla GF czy tam Ymiru nie są konkurencją, pewno takich projektów jest kilka 'większych' ale w skali świata jest ona znikoma. Nie ma dla nich sensu walczyć z privkami, a urząd skarbowy co do samej działalności serwera a nie haj$u to ma gówno do gadania.

Zatwierdzam Twój post gościu :)

Subiektywny ku.wa blok ciosu szma.o

Opublikowano

Moderator zachowuje sie jak d3bil. widać że serwer będzie padać w podskokach. Jak można takie zwierzęta na forum trzymać ^^ Nie żeby coś, ale oni rozwalą serwer prędzej niż policzycie do 10 :). Zachowanie moderatora jest nie na miejscu dam sobie głowę ściąć że ma ok  13 lat. Pozdrawiam. 

kot-i-pilnik-do-paznokci.gif

1844414647937941229037.png

Opublikowano

"Banujemy za głupotę, ile raz jeszcze mam o tym wspominać - jaką całą prawdę - Działanie na szkodę serwera/forum i tyle.

Ile mam jeszcze dyskutować na ten temat"

Ale sami dzialacie na szkode serwera bo to wy to pisaliscie nie gracze, oni jedynie ssa wrzucili. Czyli jak banujecie za szkode serwera to kiedy Mavex i Uber dostana bana za obraze administracji , wszczynanie klotni na forum i dzialanosc na szkode serwera? Ss jest w recenzji.

Opublikowano

Moderator zachowuje sie jak d3bil. widać że serwer będzie padać w podskokach. Jak można takie zwierzęta na forum trzymać ^^ Nie żeby coś, ale oni rozwalą serwer prędzej niż policzycie do 10 :). Zachowanie moderatora jest nie na miejscu dam sobie głowę ściąć że ma ok  13 lat. Pozdrawiam. 

Na tym Sb to poprostu chlew !

Co chwile banują kogoś za byle co.

Opublikowano

Jak dla mnie serwer jest lipny. I to strasznie. Nastawiony pod IS, nawalone wszystkiego tak, że nie wiadomo gdzie ręce włożyć... DO tego lagi , których nie powinno być i występują tylko na tym s**t'cie. Po godzinie wywaliłem do kosza. 

7812818616.png

Ludzie dzielą się na tych co grają w metina oraz na tych co mają mózg ale nie grają w Diablo 3 Mobile :) 

Opublikowano

Zapraszam na Recenzje Serwera Terios.pl

Serwer:

Exp 8/10:

Serwer jak na razie jest bardzo dobrze dopasowany. Exp jest łatwy do 130lvla potem zaczyna się zabawa ponieważ jest tylko 1 spot na którym opłaca się expić.

Dungeony 9/10:

Większość dungeonów jest bardzo dobrze dopracowana z wyjątkiem nemere gdzie bossa czasami nie można bić.

Zarobek:

Na serwerze jest bardzo dużo sposobów na zarobek , lecz do 110lvla zarabia się mało i trudno o eq.

Pvp 4/10:

Pvp to totalnie inna bajka. Jeżeli chcemy walkę o spota to oczywiście nie zabraknie 200lvli ale w końcu to metin. Co do pvp to od 100lvla zaczyna się zabawa.

0 balansu klas , szaman bije z skilli nic z hitów jedynie jak ktoś nie ma absów. Dagger bije z chmurki więcej niż mental z duchowego.

Mega update 9/10:

Podobno ma być balans postaci, mają być miksturki i zielarstwo- tutaj 99% graczy nie chce tego ale administracja i tak doda bo do balansu jest to potrzebne.

Jeżeli będzie balans i każda postać będzie mogła używać tych samych mikstur to balans z miksturami czy bez powinien być taki sam.

DDosy 1/10:

DDOSY były prawie od startu serwera i są nadal. Administracja podobno zmieniała maszynę już ponad 3/4 razy a ddosy są nadal. Do tego przygotujcie się na cofki i nie odzyskanie eq i stracenie vipa:

IS 3/10:

Serwer zrobiony całkowicie pod IS , bez IS w pvp nie ma szans, expi się około 200% mniej. Oczywiście SM można kupić w grze ale i tak ktoś musi je zakupić a więc serwer pod ItemShop.

Dodatki/Nowości 9/10:

Jest bardzo dużo dobrych dodatków na serwerze jak i nowości co tworzy ten serwer wyjątkowym i miło uzupełnia czas podczas expu.

Boty/Hacki 3/10:

Prawie na każdym kroku spotkamy boty i hacki, nie widać żadnych efektów pracy gmów. Spokojnie da się dobić do 200lvla na waithacku. 

Administracja 1/10:

Administracja robi serwer pod IS.

Administracja zawsze ma racje co do propozycji / updatów:

Bana można dostać za wszystko + nie piszcie tego co administracja bo sami dostaniecie bana, nie można wrzucać screenów gdzie administracja robi coś źle bo ban gwarantowany a tutaj parę screenów jak administracja traktuje graczy i innych z teamu:

cycki_shaunii.jpg

cycki_shaunii_2.jpg

Terios_wul.png

Terios_pawel.png

Terios_pawel_2.png

Algade_ban.png

Ogólna ocena 7/10

Jak administracja się ogarnie to na pewno więcej graczy będzie i ocena się zwiększy.

A kim ty jesteś że będziesz jakieś recenzje pisał o serwerach? Wkur.. mnie takie cebule, gdzie polska ruda mentalność góruje bo trzeba mieć satysfakcje, że na kogoś doniosę, a potem będę się cieszył że coś osiągnąłem w swoim marnym życiu, bo komuś zrobię na złość żeby tylko go pogrążyć, a z takie pisanie jak ty na tym gg też bym ci ub nie dał bo to jest tylko wkur.. kogoś swoją "osobowością". 

Recenzja to napewno nie jest, a przynajmniej obiektywna. 

Opublikowano

Każdy server musi na siebie zarabiać, tutaj masz rzeczy na 60 dni, a są takie servery gdzie masz 15/30 dni. Osobiście również nie podobają mi sie miksturki, ale jeśli jest to potrzebne do balansu to mówi się trudno, trzeba czekać do aktualizacji.

Opublikowano

@HotHanD

Jezeli jest balans postaci i w pvp 2 postacie wypija miksturke podajmy 10% na ludzi to to samo powinno byc jezeli obydwie nie wypija ;) bo obydwie nie beda mialy tego 10%.

Opublikowano

Zrobilem konto po to by tylko to skomentowac. Ssy- tak sa moje sa one dostepne na ogolnym forum gdzie je wrzucilem mam ich okolo 60 razem z tymi co tutaj widzicie z tego jak administracja sie zachowuj. Ten temat ani receznja nie sa moje i nie mialem zamiaru czegos takiego pisac bo szanuje prace wlozona w ten serwer. Tak dostalem bana za nic, nie dostalem dodatkowych SMow ktore mialem dostac za wlozenie 150zl w serwer i byla cofka. Co do rozmowy z Algade to mialem dostac unbana od ponad 3 dni juz dlatego mnie to wkurzylo bo mam tam wazne wiadomosci. Co do hocka grimma to jako jedyny zachowal sie normalnie i nawet przeprosil. Wszelkie obelgi kierujcie do autora recenzji nie mnie ;) dziekuje pozdrawiam PanZeus.

Ps; jestem na forum terios pod nickiem PanZeuss dokupi unbana nie dostane.

Opublikowano

@HotHanD

Jezeli jest balans postaci i w pvp 2 postacie wypija miksturke podajmy 10% na ludzi to to samo powinno byc jezeli obydwie nie wypija ;) bo obydwie nie beda mialy tego 10%.

Niby tak, ale niestety nie da się ich przekonać by tego nie wprowadzali, choc bardzo dużo osobom się to na forum nie podobało.

Opublikowano

Ja nie rozumiem w ogóle osób, które się wypowiadają na temat banów bo skąd ty możesz wiedzieć, czy nie banują, a na tak dużym serverze te gówna ciągle powracają ? większość graczy myśli, że jak stoi server to administracja nic nie robi, a wręcz przeciwnie w większości techników przygotowuje poprawki, update.

Server pod IS ? to byś nie kupił petów, kostiumów, czy tez SM na serverze zacznijcie ludzie też logicznie myśleć.

Co do screena to co on pokazuje ? nic ... jest to zwykły moderator, a nie osoba zajmująca się serverem czytająć GM, SGM, czy kto tam jeszcze jest, no ale z założenia większości ludzi moderator też reprezentuje server na forum.

Opublikowano

Ja nie rozumiem w ogóle osób, które się wypowiadają na temat banów bo skąd ty możesz wiedzieć, czy nie banują, a na tak dużym serverze te gówna ciągle powracają ? większość graczy myśli, że jak stoi server to administracja nic nie robi, a wręcz przeciwnie w większości techników przygotowuje poprawki, update.

Server pod IS ? to byś nie kupił petów, kostiumów, czy tez SM na serverze zacznijcie ludzie też logicznie myśleć.

Co do screena to co on pokazuje ? nic ... jest to zwykły moderator, a nie osoba zajmująca się serverem czytająć GM, SGM, czy kto tam jeszcze jest, no ale z założenia większości ludzi moderator też reprezentuje server na forum.

Screeny są także od Admina -Ubera i GM- Mavex ... ;)

Są serwery które utrzymują się z is ale nie dają takiej przewagi jak tutaj - bez IS nie masz praktycznie nic to się nazywa pay to win. 

Co to twojej wypowiedzi na temat botów każdy je widzi co około 10minut , wystarczy wejść w temat youtube na teriosie, jak jest bot to zawsze gm/ admin odsyła na support gdzie po 3 dniach najwcześniej odczytają wiadomość. W ten czas na hackach da się wbić 200lvl zmienić IP i przełożyc eq na inną postać i grac jak by się nic nie stało. Do tego bugi - pieczęci mountów, pieczęci petów i przyłowań metków/ bossów bo Admini nie potrafią tego naprawić. Zamiast to dodają update z broniami pvp które mają tylko zmieniony kolor i zielarstwem którego nikt nie chce.

Co do cofki to proszę bardzo jak administracja dobrze działa :

Administracja_Terios.png 

Niestety reszty SSOW nie mam bo osoba która je wrzucała zamknęła bloga gdzie były wszystkie ssy ;)

Opublikowano

Moderatorzy forum tego serwera to totalni idioci, którzy wywyższają się na forum, chcąc się dowartościować w internecie. Znam osobę, która dostała bana na forum, a Mod cały czas banował wszystkie jej kolejne konta nie uzasadniając swojej decyzji. Gdy po 10 banach w końcu odpisał na PW, wymagał przeprosin i straszył banem na IP za jakikolwiek trolling. Moderatorzy swoim znajomym na shoutboxie dają tylko słowne upomnienia np. za wulgi bądź w ogóle nie reagują, a innym dają warny/permy za byle co... Gdy odbywała się rekrutacja na moda forum, jeden z aktualnych moderatorów polecił administracji jedną z osób kandydujących i o dziwo, właśnie ona dostała ową posadę - sam to napisał. Realizacja eventów również nie jest ich mocną stroną, gdyż ostatnie ZUO było przeprowadzone bezmyślnie oraz wyglądało tak jakby przygotowywał je amator, który nawalił miliard metinów i 3 tysiące bossów w jednym miejscu, zamiast po prostu zrespić tego mniej, ale zastosować fale... Normalnie to wszystko jest wybijane w ciągu max 1h, a tutaj trwało pół dnia i nie wiem czy zrobili to gracze. Gorszych imbecyli na takich stanowiskach nie widziałem. :D

Opublikowano

Wystarczy zobaczyć na zachowanie technika... kiedy update??? jak przestanie pić...

update_serwera.png

Co do moderatorów forum:

A_pawel.png na własnym forum mają tematy gdzie gracze narzekają na ich `dobrą` prace. 

Opublikowano

Wystarczy zobaczyć na zachowanie technika... kiedy update??? jak przestanie pić...

update_serwera.png

Co do moderatorów forum:

A_pawel.png na własnym forum mają tematy gdzie gracze narzekają na ich `dobrą` prace. 

Co do ss'a pierwszego widocznie za dużo rzeczy bierzesz do siebie bo sam jako Admin lubię pożartować sobię np. na shooutboxie więc to o niczym nie świadczy, a jak pisałem wybierają na moda osoby, które nie wiedzą co robią, a co do IS każdy ma inne podejście bo dla mnie server pod IS to taki, że musisz sam kupić coć w IS, a nie możesz sprzedać tego w grze.

Opublikowano

Dużo o tym czytałem i pomału zaczynam zgłaszać wszystkie servery, te privy to i tak ścierwo.

PS:

Jesli server nie posiada Item-Shopu to może swobodnie funkcjonować, jeśli posiada to może mieć probl

Okazuje się że jesteś zwykłym konfidentem sprzedawczyku spierniczaj na psiarnie tam dostaniesz  staż u nich z i ekwitalent na kawę i pączusia hahahahahahaha

riiXrMY.jpg

PS. podoba ci się sygnaturka o naszym FuBu (Jareczku) to daj Like!!!

Opublikowano

Dzięki,przeczytalem recenzje i sam ne wiem traz czy grac..hmm..

Najlepiej pobierz i sam sie przekonaj czy Ci sie podoba

Opublikowano

Gram jakiś czas i czy serwer ciekawy ? niewątpliwie warty polecenia ale jeśli chodzi o nowości to żenada a często monotonia.

Jednakże poleciłbym sprawdzenie samemu czy takowe ustawienia serwera Ci odpowiadają.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...