Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zablokować dobieranie "rusków" w meczach turniejowych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy często miałeś tak, że grałeś sobie mecz turniejowy, miałeś kilka wygranych z rzędu, najprawdopodobniej po kolejnym meczu wygranym dostałbyś awans, a tu nagle dobiera Ci typowego bezmózgiego ruskiego trola, i całe twoje marzenia o wyżej randze idą do lamusa? Jeżeli tak, to ten poradnik jest dla Ciebie ! Pokaże Ci, jak w bardzo łatwy sposób usunąć możliwość dobierania rusków do twojego i przeciwnego team'u.Wszystko to, dzięki jednemu małemu programikowi - matchmaking_server_picker. 

Krok pierwszy: Wchodzisz na tę stronę i pobierasz msp - http://www.speedyshare.com/TNSRG/matchmaking-server-picker-2-5.zip( skan pliku https://www.virustotal.com/pl/file/bbd796455200acfe5e62a358f245a5a79331efdcc28be75bea5354e2c002e8ef/analysis/1438034376/ )

Krok drugi: Uruchamiasz pobrany plik 

Krok trzeci: Na starcie w programie klikasz przycisk refresh, aby odświeżyć wszystkie serwery ( przycisk zaznaczony na screenie )

xpVTc.jpg

Krok czwarty: Wybierasz sobie, jakie serwery mają być odblokowane, a które zablokowane. Kiedy klikniesz na dany serwer zaznaczy się on jako odblokowany. Po wybraniu sobie serwerów, kliknij przycisk apply. 

Ja polecam wybrać jedynie EU West. 

I tyle ! Możecie sobie teraz spokojnie odpalić cs;go i zagrać mm. Prawdopodobieństwo, że w Waszym team'ie znajdzie się rusek, jest teraz bardzo niskie, ponieważ wyjątki zawsze się zdarzają [ np jakiś rusek może mieszkać w Europie ] 

Pamiętajcie, że musicie odblokować ten program w firewall'u. 

Z góry przepraszam za nieprofesjonalizm.  Jest to mój pierwszy poradnik. Mam nadzieję, że komuś on pomoże. 

Opublikowano

Poradnik może się w sumie przydać, ale tytuł trochę jest nietaki ;/

Z ruskimi mi się lepiej gra niż z innymi bo wystarczy go zignorować aż mu się znudzi (o ile troluje) i zaczyna grać dobrze

A z polakami to masakra jakaś gdy powiesz pojedyncze słowo bądź skrót typu "gg", a ten już zaczyna z wiązanką o tym że jestem "je*anym ruskiem" tylko ze względu na to że mam nick po rosyjsku i awatar taki jak tu.

Generalnie czasem za polaków wstyd, ale żeby nie było że cały mój post jest o wyżalaniu się, to napiszę coś odnośnie poradnika.

Poradnik z pewnością będzie dla kogoś przydatny (może nawet ja skorzystam z tego programu tutaj gdy wrócę do Anglii), oraz leci + ;)

893961446222509646083.png

Opublikowano

Wiesz, ludzie są różni, raz znajdziesz polskie dziecko minecrafta, a raz ogarniętego gostka, tak samo z ruskami, lecz tam przeważa opcja ludzi upośledzonych społecznie, którzy tylko drą się do swoich mikrofonów za 5 zł, zagłuszają kroki przeciwnika, nie dają infa, lub daję je po swoim języku. 

Opublikowano

Tak, ale z tego co widzę, nie jest to poradnik jak usunąć z mm, tylko z jakiejś ligi tak? Czyli to nie jest to samo ;)

Opublikowano

A masz jakieś dowody na to, że po tym nie dostanie się bana?

76561198069051974.png

CPU: AMD Athlon 64 X2 4200+ 2,21 GHz

GPU: Nvidia GeForce 8600 GT

RAM: 2 GB

HDD:  SEAGATE 75 GB

Opublikowano

­Używałem 2 mecze i w 2 trafiły mi się ruscy. Coś chyba nie działa.

­NU94p9A.gif

/\ Pozdrawiam iBad, jeśli Ci pomogłem daj lubię to! /\

Opublikowano

Jest za to vac?

nie ma.

wystarczy wpisac sobie w google jak zablokowac dobieranie ruskich i pelno bedziesz mial takich tematow, nie wiem po co poradnik robiles nawet

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wychodzę z założenia, że nie taki straszny rusek jak go malują, gram z 2 ruskimi w ekipie, normalnie da się z nimi dogadać po engliszu. Jednak zależy na jakiego ruskiego trafisz, czy ma nasrane w głowie czy też nie. Równie dobrze możesz wgl nie grać mm'ow, jesli nie chcesz trafic na takich ludzi, ew możesz go zmutować, w ostateczności kicknąć jeśli bardzo ci przeszkadza. Takie jest moje zdane.

Opublikowano

Ze wszyscy ruscy graja jak ciule i drą mordę do mirkrofonu to zwykły mit, to po prostu zależy od człowieka. Poza tym większość Polaków robi więcej wiochy na mmach niż ruscy...

xnu6ww.png

76561198039800791.pngAddFriend.png

Opublikowano

Jakiś mod mógłby dodać filmik do tematu czy muszę się kontaktować z właścicielem tematu ?

link:

Opublikowano

Niby działa, ale nie u każdego np. Ja to mam ustawione od dawna co chwile ''refuje'' a i tak gram z ruskami czy turasami co się drą po swojemu i każdego wyzywająxD

Opublikowano

Jesli nie pasuje Wam gra z ruskami- wyjdzcie z silvera ;) 2 kalachy jesli macie juz coraz mniej ich jest, bo najwiecej ich jest w s1-g4.

Tylko zaczyna sie problem z polaczkami i uwierzcie, polaczki sa gorsi niz ruscy ;]

TPnGSbs.jpg

Easy peasy  :yay: 

Opublikowano

Ale jedno pytanie.. To działa normalnie na turniejach ??

Tak ;)

Tu masz poradnik jak wszystko zrobić

Opublikowano

Jesli nie pasuje Wam gra z ruskami- wyjdzcie z silvera ;) 2 kalachy jesli macie juz coraz mniej ich jest, bo najwiecej ich jest w s1-g4.

Tylko zaczyna sie problem z polaczkami i uwierzcie, polaczki sa gorsi niz ruscy ;]

Akurat w MGE to jest ich od zajebania, nie mogłem zagrać 2 gier żeby nie było przynajmniej 3 ruskich. Dlatego właśnie zdecydowałem się zainstalować MSP - Od tamtej pory na 7 gier 1 rusek.

• 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...