Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zmniejszyć ping w CS:GO?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ! W tym poradniku pokaże Ci 5 sposobów na zmniejszenie pingu w cs:go.

Sposób 1:  Zmienienie ustawień ratów. 

W grze otwórz konsolę tyldą (znaczkiem pod esc'ejpem "~". Jeśli nie wyświetla Ci się konsola, musisz włączyć ją w opcjach gry)  i wpisz pojedynczo te komendy: 

• rate 25000
  • cl_cmdrate 101
  • cl_updaterate 101

Wytłumaczenie tych komend oraz kilku innych, które również mogą się przydać:

rate:

This limits how much download bandwidth (net speed) CSGO uses in Bytes (each KB is 1024 Bytes). Default value is 80,000 and maximum value as capped at 128,000. You should always use the maximum value unless your internet speed is slower than 128 KB/s (1024 Kbps). You can test your internet speed here: http://speedtest.net/
If your internet speed is slower than 128 KB/s, deduct 10 KB/s from your maximum speed and use the result.

Suggested Value: rate "128000"

cl_cmdrate:

Maximum amount of command packets that your client sends to server each second. Default value is 64 and maximum value as capped at 128. Do not use a value more than your FPS, only use 128 if you can achieve a stable FPS above 128.

Suggested Value: cl_cmdrate "64"

cl_updaterate:

Maximum amount of update packets that your client receives from server each second. Default value is 64 and maximum value as capped at 128. However, it is limited by server's tickrate. You can't set a value higher than current server's tickrate. Do not use a value more than your FPS, only use 128 if you can achieve a stable FPS above 128.

Suggested Value: cl_updaterate "64"

cl_interp:

Sets the amount of interpolation. While interpolation provides a smoother experience, you want to use the least amount possible in order to improve consistency (making sure you DO DMG when you hit someone ON YOUR SCREEN). Settings this value to 0 automatically resets it to the lowest value possible, you can NOT have absolute zero interpolation.

Suggested Value: cl_interp "0"

cl_interp_ratio:

Determines the ratio of your interpolation time, if you have a high loss and bad ping, use 2 otherwise leave it at 1.

Suggested Value: cl_interp_ratio "1"

Sposób 2:  Zmienienie ustawień firewalla.

Na czas gry wejdź w zaporę systemu Windows i wyłącz ją. Podobnie zrób z antywirusem. 

Sposób 3:  Wpisanie komend do konsoli windows

Będąc na pulpicie wciśnij kombinacje klawiszy Win + R i w ukazanym oknie wpisz "cmd"

W konsoli wpisz

• netsh interface tcp set global autotuning=disabled

Po czym wciśnij enter. 

Następnie wpisz drugą komendę 

• netsh int tcp set global autotuninglevel=disabled

Po czym ponownie wciśnij enter.

Sposób 4:  Wyłączenie zbędnych programów

Na czas gry wyłącz chodzące w tle zbędne programy, takie jak gg, skype, ts.

Sposób 5: Zmienienie priorytetu cs

Włącz cs'a, a następnie zminimalizuj go. Następnie otwórz menedżer zadań ( kombinacja klawiszowa ctrl+shift+esc ), znajdź proces csgo, kliknij na niego prawym przyciskiem myszy, z pokazanego pola wybierz "ustaw priorytet" i ustaw go na niski.

Opublikowano

­Możliwe, że lekką różnice mam ale nie wielką. Poradnik przydatny, lubię to.

­NU94p9A.gif

/\ Pozdrawiam iBad, jeśli Ci pomogłem daj lubię to! /\

Opublikowano

• rate 25000

cl_cmdrate 101

cl_updaterate 101

musi być koniecznie takie ustawienie bo widziałem na ytbach inne, im większe wartości tym lepiej ? czy jak

Opublikowano

Da sie jakos zrobic zeby nie musiec wpisac tych komend z akazdym razem kiedy wlaczam CS:GO? Przy kazdym wlaczeniu rate wracam do tej samej wartosci innej niz te zadane 25k

Opublikowano

Witam ! W tym poradniku pokaże Ci 5 sposobów na zmniejszenie pingu w cs:go.

Sposób 1:  Zmienienie ustawień ratów. 

W grze otwórz konsolę tyldą (znaczkiem pod esc'ejpem "~". Jeśli nie wyświetla Ci się konsola, musisz włączyć ją w opcjach gry)  i wpisz pojedynczo te komendy: 

• rate 25000
  • cl_cmdrate 101
  • cl_updaterate 101

Wytłumaczenie tych komend oraz kilku innych, które również mogą się przydać:

rate:

This limits how much download bandwidth (net speed) CSGO uses in Bytes (each KB is 1024 Bytes). Default value is 80,000 and maximum value as capped at 128,000. You should always use the maximum value unless your internet speed is slower than 128 KB/s (1024 Kbps). You can test your internet speed here: http://speedtest.net/

If your internet speed is slower than 128 KB/s, deduct 10 KB/s from your maximum speed and use the result.

Suggested Value: rate "128000"

cl_cmdrate:

Maximum amount of command packets that your client sends to server each second. Default value is 64 and maximum value as capped at 128. Do not use a value more than your FPS, only use 128 if you can achieve a stable FPS above 128.

Suggested Value: cl_cmdrate "64"

cl_updaterate:

Maximum amount of update packets that your client receives from server each second. Default value is 64 and maximum value as capped at 128. However, it is limited by server's tickrate. You can't set a value higher than current server's tickrate. Do not use a value more than your FPS, only use 128 if you can achieve a stable FPS above 128.

Suggested Value: cl_updaterate "64"

cl_interp:

Sets the amount of interpolation. While interpolation provides a smoother experience, you want to use the least amount possible in order to improve consistency (making sure you DO DMG when you hit someone ON YOUR SCREEN). Settings this value to 0 automatically resets it to the lowest value possible, you can NOT have absolute zero interpolation.

Suggested Value: cl_interp "0"

cl_interp_ratio:

Determines the ratio of your interpolation time, if you have a high loss and bad ping, use 2 otherwise leave it at 1.

Suggested Value: cl_interp_ratio "1"

Sposób 2:  Zmienienie ustawień firewalla.

Na czas gry wejdź w zaporę systemu Windows i wyłącz ją. Podobnie zrób z antywirusem. 

Sposób 3:  Wpisanie komend do konsoli windows

Będąc na pulpicie wciśnij kombinacje klawiszy Win + R i w ukazanym oknie wpisz "cmd"

W konsoli wpisz

• netsh interface tcp set global autotuning=disabled

Po czym wciśnij enter. 

Następnie wpisz drugą komendę 

• netsh int tcp set global autotuninglevel=disabled

Po czym ponownie wciśnij enter.

Sposób 4:  Wyłączenie zbędnych programów

Na czas gry wyłącz chodzące w tle zbędne programy, takie jak gg, skype, ts.

Sposób 5: Zmienienie priorytetu cs

Włącz cs'a, a następnie zminimalizuj go. Następnie otwórz menedżer zadań ( kombinacja klawiszowa ctrl+shift+esc ), znajdź proces csgo, kliknij na niego prawym przyciskiem myszy, z pokazanego pola wybierz "ustaw priorytet" i ustaw go na niski.

Sposób 1. A nie 128 zamiast 101 ??

Nie wiem ale wtedy na niskim piorytecie chyba jest mniej fps a przynajmniej tak mi się wydaje...

Opublikowano

Sposób 1. A nie 128 zamiast 101 ??

Nie wiem ale wtedy na niskim piorytecie chyba jest mniej fps a przynajmniej tak mi się wydaje...

zgadza się.

­

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie wiem jak u was ale dla mnie poradnik do dupy. Dlaczego? Po wpisaniu tego 101 zawsze wybierało mi serwery z pingiem powyżej 100 chociaż zawsze miałem poniżej i miałem jeszcze program ten co wybiera serwery.

Co do niskiego piorytetu to chyba tylko u ciebie zadziałało bo mi z 100 fps spadło do 70-60 i ping też miejscami skakał od 100 do 120 w okolice tak nagle. Jak dałem wysoki to tego nei było

• 1 rok później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Poradnik według mnie przydatny tylko mało dopracowany.

w 1 części rate może się różnić w zależności od internetu,

a cmdrate i uprate ustawia się na 64, aby zmniejszyć ping

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...