Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Octobeerfest & Dealer Event - S&F Script

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Dziś mam przyjemność, a raczej nic przyjemnego udostępnić Wam skrypt nad oktoberfest oraz eventy u grzybiarza.

Wyszukujecie: $ret[511] = ";0;$SSID;0;529;0";

Zamieniacie na: $ret[511] = ";$EVENT_DEALER;$SSID;0;$GAME_VERSION;$EVENT_SPECIAL";

Nad tym dodajecie następujące skrypty:

$qry2 = $db->prepare ( "SELECT value FROM game_settings WHERE setting = 'EVENT_DEALER' LIMIT 1" );
       $qry2->execute ();
       $res = $qry2->fetchAll ( PDO::FETCH_ASSOC );
       $EVENT_DEALER = $res [0] ['value']; 

$qry2 = $db->prepare ( "SELECT value FROM game_settings WHERE setting = 'GAME_VERSION' LIMIT 1" );
       $qry2->execute ();
       $GAME_VERSION = $res [0] ['value']; 

$qry2 = $db->prepare ( "SELECT value FROM game_settings WHERE setting = 'EVENT_SPECIAL' LIMIT 1" );
       $qry2->execute ();
       $EVENT_SPECIAL = $res [0] ['value']; 

Następnie dodajemy do bazy danych game_settings tabele: EVENT_SPECIAL, GAME_VERSION, EVENT DEALER
EVENT_SPECIAL - ustawiacie na 1.
GAME_VERSION - domyślną wartość dajecie na 529.
EVENT DEALER - dajecie wartość -2.

Oraz wyszukujecie:

$ACT_DRINK_BEER

i  znajdzcie tam
        if ($db_data['beers'] >= 10)
{            
            $ret = array($ERR_BEER);            
            break;
zamieniacie na:
        if ($db_data['beers'] >= 11) 
{            
            $ret = array($ERR_BEER);            
            break;
wyszuujecie:
$db_data ['mushroom'] -= 1;
i dajecie ten skrypt (podmieniacie)

$qry2 = $db->prepare ( "SELECT value FROM game_settings WHERE setting = 'EVENT_SPECIAL' LIMIT 1" );
       $qry2->execute ();
       $event = $res [0] ['value']; 

if ($event == 1) 
  {
       $db_data ['mushroom'] -= 0;
       }
  else 
  {
       $db_data ['mushroom'] -= 1;
     if ($db_data['mushroom'] <= 0) 
 {          
            $ret = array($ERR_NO_MUSH_BAR);
             break;           
        }
       };

Wyszukujecie w pliki papaya_cfg.php
default background
i podmieniacie na to: 
<?php

require_once("dtoverride.php");
dbc();

$time = date_timestamp_get(date_create());

$coodata = secure_uid_cookie($_COOKIE["uid"]);
$u = mysql_fetch_array($qry);

// get config
$cfg = array();
$sql = "SELECT * FROM game_settings WHERE setting IN ('EVENT_DEALER') ORDER BY id ASC";
$qry = mysql_query($sql);
while($row = mysql_fetch_assoc($qry))
{
 $cfg[] = $row;
}

$dealer = $cfg[0]['value'];
?>
default background dealer_aktion<?=$dealer?>.jpg

Najlepiej do katalogu gdzie znajduje się ten plik, a raczej musicie wgrajcie plik dtoverride.php.

To na tyle, nie pogardzę lajkami, przy okazji też hejtami. ;)
Opublikowano

@1361622928-U485574.pngSfPrivatePl

Troszkę trudne, z tymi tabelkami ;/...

Mogłeś udostępnić pliki po prostu :) !

Mam nadzieję, zresztą nie tylko ja, że @GILUxDILU udostępni całe swoje pliki ;D !

Co do tematu, leci +

Super dla tych, którzy są bardziej ogarnięci w php itd... 

Niż ja ;/

Opublikowano

Troszkę trudne, z tymi tabelkami ;/...

Mogłeś udostępnić pliki po prostu :) !

Mam nadzieję, zresztą nie tylko ja, że @GILUxDILU udostępni całe swoje pliki ;D !

Co do tematu, leci +

Super dla tych, którzy są bardziej ogarnięci w php itd... 

Niż ja ;/

Znajomość php to nie tylko co potrzebne aby robić priv, priv zwłaszcza gier autorów sf.

Nie, nie dam całych plików. Nie umiesz dodać tabel, Twój problem.

Opublikowano

Nie martw się, jak nie ty, to @GILUxDILU :) !

Nie martwię się, tyram już z was, nigdy takim śmieciom jak kilku użytkowników z tego forum bym nie dał żadnego skryptu. Udostępniam, bo mogę, jak sobie życzy gilu. A że norbert robi z tego wielką sklejkę gotowców to już jego sprawa.

Ja wolę pracować nad nowym sf.

Opublikowano

Nie martwię się, tyram już z was, nigdy takim śmieciom jak kilku użytkowników z tego forum bym nie dał żadnego skryptu. Udostępniam, bo mogę, jak sobie życzy gilu. A że norbert robi z tego wielką sklejkę gotowców to już jego sprawa.

Skrypt niby działa, tylko autora nie podałeś (Tak, ja jestem autorem ;) ). Wyzywasz tylko użytkowników i masz ból dupy, że im pomagam. Chciałeś przecież mieć pliki tylko dla siebie i zarabiać na tym.

Wcale nie jesteś pro koderem. Znasz ledwie podstawy php i przed onrainem nic nie miałeś. No tak, ale 14 letni gimbus ma wielką wyobraźnię i myśli że jest panem sf'a ;)

Opublikowano

Raport poleciał.

Gilu udostępnia pliki i pomaga nam, ty obrażasz użytkowników, którzy proszą, o pomoc.

@GILUxDILU

Prosiłbym, abyś udostępnił pliki Alexandrine, lub Atessi :) !

Opublikowano

Skrypt niby działa, tylko autora nie podałeś (Tak, ja jestem autorem ;) ). Wyzywasz tylko użytkowników i masz ból dupy, że im pomagam. Chciałeś przecież mieć pliki tylko dla siebie i zarabiać na tym.

Wcale nie jesteś pro koderem. Znasz ledwie podstawy php i przed onrainem nic nie miałeś. No tak, ale 14 letni gimbus ma wielką wyobraźnię i myśli że jest panem sf'a ;)

Przed onrianem nic nie miałem? hahahhahaha. z tego zaledwie wziąłem 50% fixu na wojny gildii. moj serwer stoi prawie rok, patrz ze w kazdym miesiacu cos nowego.

nie mam 14 lat, ale 15.

i nie lece na hajs jak ty, skoro chcesz, to zaden noob nie dostanie juz plikow. masz racje, oktoberfest mam od cb, ale za to ty wiedzme ode mnie, 50% skryptu twojego z wiedzmy. jestes nikim. mozesz mnie raportowac ile chcesz. wiesz gdzie to mam. zawsze bedziesz nikim. tylko oszukujesz. a i raport ode mnie tez poleci, ale gdzie indziej.

p.s ktos chce jakis poradnik ode mnie?

Pomagam im, bo ja to robię za darmo, nie tak jak ty za hajs, co skiny w csie potrzbujesz?

Opublikowano

Nie da się wyłączyć.

Jak wpiszę w special_event 0 to nadal jest oktoberfest.

Jak wyłączyć oktoberfest?

A może byś tak dał f5? Nie moja wina, że źle robisz.

Opublikowano

Tak.

Czekam aż gilu doda nowsze pliki z Oktoberfestem.

"Najnowsze" - sklejka najnowszych udostępnionych rzeczy. Tak to nazywasz? Jak masz o nim w moim temacie pieprzyć, to lepiej nie pisz.

@jutro zrobię osobny temat z all poradnikami, przejrzyście, ładnie. To na tzw. odpierdol było...

@https://www.youtube.com/watch?v=JAFO2dR13Ug

Opublikowano

"Najnowsze" - sklejka najnowszych udostępnionych rzeczy. Tak to nazywasz? Jak masz o nim w moim temacie pieprzyć, to lepiej nie pisz.

@jutro zrobię osobny temat z all poradnikami, przejrzyście, ładnie. To na tzw. odpierdol było...

@https://www.youtube.com/watch?v=JAFO2dR13Ug

Dudek Razem Poniesiemy Koszyk? Muzyka na poziomie.. gówna, ale nie czepiajmy się. Można wiedzieć o czym będą poradniki? :)

Opublikowano

Dudek Razem Poniesiemy Koszyk? Muzyka na poziomie.. gówna, ale nie czepiajmy się. Można wiedzieć o czym będą poradniki? :)

Ten, o którym mówisz, może nie jest kimś na kim można się wzorować, ale osiągnął coś, co tacy ludzie jak Ty nigdy nie osiągnął.

Na razie nie mam czasu na nic.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Raczej my jesteśmy autorami xD Ja i ty xD

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...