Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Polska scena metina upada

DiabloXPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mlodsze pokolenie lubi tylko grac na easy a na hardy to kazdy sie juz boji isc i tak zmieniaja serwery co 2 tygodnie mentalnosc sie zmieniła bo kiedys był kat a teraz jest jak cos spali to zmieniam serwer  

• Odpowiedzi 103
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Z mojego odczucia nie można znaleźć już porządnego serwera bez minusów, to znaczy:

• Z odpowiedzialną administracją znającą się na rzeczy,
  • Z odpowiednimi zabezpieczeniami DDoS,
  • Bez bugów utrudniających znacznie gry,

Każdy polski serwer posiada jakiś minus, nie wiem czym jest to spowodowane.

Spójrzmy na takiego WoM, czy tam są jakieś bugi? Nie wydaje mi się.­

Nie ma takiego prywatnego serwera gdzie nie ma bugów, wszędzie są.

Co do odpowiedzialnej Administracji, to jest kilkanaście (może ^^) takich serwerów na polskiej scenie i jeszcze będzie :rolleyes:

To jest oczywiste, że już nie będzie tak jak w 2008/9/10 bo te czasy już nie powrócą :)

Ale metin się ciągle rozwija i wiele nowych osób do niego przychodzi oraz Ci starsi wracają.

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

A zastanawia mnie jedno. Czemu administracja mpc nie wywala prezentacji serwerów gotowców które widać że sa robione na szybko żeby zarobic tylko i zamknac. Mam na mysli gotowce z dzialu dl

Haj się musi zgadzać, myślisz, że czemu nie ma prezki sss Konkurencja dała w łape Makinowi i już.

MPC staje się gorsze niż krul metina ;<

Opublikowano

Haj się musi zgadzać, myślisz, że czemu nie ma prezki Atreyi? Konkurencja dała w łape Makinowi i już.

MPC staje się gorsze niż krul metina ;<

MPCforum już pokazała jaka to tam odpowiedzialna administracja :)

Opublikowano

Poczytałem sobie posty innych userów i sam postanowiłem wziąć udział w tym temacie. Na początku trzeba zaznaczyć, że metin2 jest specyficznym mmo(tylko 4 klasy postaci, brak rozbudowanych questów, mała ilość skili czy też mało miejsc do eksploracji). Ta gra od dawna ma swoje grono graczy i według mnie będzie się ono jedynie pomniejszało. Jednak wracając do tematu na początku wszyscy grali na pl'u jednak po powstaniu pierwszych prywatnych serwerów duża ilość graczy poszła tam grać. Powód był bardzo prosty - zdali sobie sprawę, że global to studnia bez dna dla ich portfeli. Aktualnie wychodzi duża ilość prywatnych serwerów z których większość to totalne dno i są robione wyłącznie pod zysk(kiedyś mam wrażenie serwery były robione z pasji). Obecnie aby przyciągnąć graczy na serwer trzeba wykupić reklamę na YT - bez tego ilość graczy będzie bardzo mała. Po zakończeniu reklamy u YouTuber'ów serwer zazwyczaj upada. Takie są niestety obecne realia. Osobiście szukam zazwyczaj serwera na dłuższą metę. Takiego, który nie padnie za 2 tygodnie. Kiedyś znalazłem sobie serwer EliteMT2, który ani nie miał reklamy na YT, ani żadnych specjalnych nowości ale graczom to nie przeszkadzało i dalej na nim grali. Obecnie według mnie jedynym serwerem który ma potencjał do World of Metin2. Tyle z mojej chaotycznej wypowiedzi na ten temat.

ZAHONnaMPC-1339068796.png

Opublikowano

Poczytałem sobie posty innych userów i sam postanowiłem wziąć udział w tym temacie. Na początku trzeba zaznaczyć, że metin2 jest specyficznym mmo(tylko 4 klasy postaci, brak rozbudowanych questów, mała ilość skili czy też mało miejsc do eksploracji). Ta gra od dawna ma swoje grono graczy i według mnie będzie się ono jedynie pomniejszało. Jednak wracając do tematu na początku wszyscy grali na pl'u jednak po powstaniu pierwszych prywatnych serwerów duża ilość graczy poszła tam grać. Powód był bardzo prosty - zdali sobie sprawę, że global to studnia bez dna dla ich portfeli. Aktualnie wychodzi duża ilość prywatnych serwerów z których większość to totalne dno i są robione wyłącznie pod zysk(kiedyś mam wrażenie serwery były robione z pasji). Obecnie aby przyciągnąć graczy na serwer trzeba wykupić reklamę na YT - bez tego ilość graczy będzie bardzo mała. Po zakończeniu reklamy u YouTuber'ów serwer zazwyczaj upada. Takie są niestety obecne realia. Osobiście szukam zazwyczaj serwera na dłuższą metę. Takiego, który nie padnie za 2 tygodnie. Kiedyś znalazłem sobie serwer EliteMT2, który ani nie miał reklamy na YT, ani żadnych specjalnych nowości ale graczom to nie przeszkadzało i dalej na nim grali. Obecnie według mnie jedynym serwerem który ma potencjał do World of Metin2. Tyle z mojej chaotycznej wypowiedzi na ten temat.

WoM2 spoko, szkoda, że na starcie były takie cyrki że głowa mała.

1, prywatna postać niejakiego Shoguna.

2, włamy do bazy, rozdawanie itemów

3, banowanie niewinnych ludzi, oraz usuwanie legalnie zdobytych przedmiotów, banowani po włamach bo na kontach znajdowały się itemy, a te itemy były rozjebywane specjalnie żeby gnój narobić

4. Dalej nie mam pytań, ale jak już się wbijało te 86, 96 itp [na starcie top 1 polska gildia Destiny - kto grał pamięta], po co mają wchodzić po takich akcjach?

Już o wiele lepsze są propozycje typu Vesteris czy Terios. Terios mi się wydaje będzie własnie jak elite, on się nie wypali ale co bd to wyjdzie w praniu.

Może dojdzie jeszcze serwer bambuska, chodź mi szkoda balmory trochę, ale jak ktoś pisał metin idzie z biegiem czasu.

Btw, co do globala.

No to dodam, iż teraz serwery polskiego globala i tak nie są w najgorszym stanie, są gorsze kraje jak uk itp, więc na pewno nie będziemy pierwsi zamykani [będziemy mieć uprzedzenie dzięki temu xD].

Mimo iż są spadki to wiadome, na pl i tak gra dość spora garstka ludzi i wydaje mi się, że bez problemu to utrzymują.

Webzen ponoć teraz ma robić w chuk update`ów, więc gra jak to mówią gracze 'idzie z biegiem czasu'. Tak jak i technologie tak i gry.

Metin to specyfik, tu się wchodzi bo się wie do czego wchodzi, jak ktoś nie grał w metina to tak samo jak ktoś gra  w metina a nie grał w inną grę. Kiedyś tak było, człowiek nie wiedział co i jak dlatego było tyle typa 'bo rozkminiali', teraz większość graczy wie co, gdzie jak i po co dlatego jak już zagrają na serwerach to tymczasowo bo szybciej są w stanie coś osiągnąć niż kiedyś, a takich nowych też na pl widać ;)

A jakby kogoś interesowało, to Turki nie mają roboty i w metka grajo to tam na forum mają po 2-3k osób nawet czasami, więc z metkiem nie najgorzej :D

I tak właśnie jest... Miałem już serwer 4Fun i Easy/Medium i powiedziałem sobie, że albo zrobie coś na dłużej gdzie ludzie zostaną albo już nic nigdy nie zrobię w tej branży. Zobaczymy co wyjdzie  :)

Mniewam że chodzi o harda, tak więc taki serwer to musi postać z rok, półtora czy dwa aby był 'wiarygodny'.
Gdy tyle postoi, kilka osób będzie na nim grało ale stwierdzi, że już takie max lvl to nie ma sensu wbijać.
Więc 'nadchodzi' rework, po czym na serwer wbijają ci napaleńcy i wymiękają po 15/20lvl`u.
No chyba że reklama w tv to co innego xddd

# Tak serio, to żaden priv nie jest 'pewny', 'wiarygodny' itp. Jak ktoś was owali na coś, to chu* możecie zrobić, a znam ludzi i sam nawet ładuję hajs w priv, więc odzyskiwać takie coś jest 'nie możliwe'. Tylko globalny serwer 'stanowi' bezpieczeństwo na wypadek kradzieży kont itp, co do stabilności równo jak privki ssie

Subiektywny ku.wa blok ciosu szma.o

Opublikowano

Ale co wy chcecie era Metina skończyła się już jakieś 4/5 lat temu ;) teraz to powstają śmietniki do zarobków :> z tego co "słyszałem" tylko na tym całym Source zna się około w miarę dobrze 5 techników. Druga sprawa wiadomo ,że robią to dla zarobków bo jakby inaczej z tego jest duża kasa więc postawią ci na 2/3 miechy i może stać dalej zarabiać , ale już nie wejdzie i nie sprawdzi czy są jakieś bugi czy mu graczy ubywa tylko patrzy jak mu kasa w portfelu rośnie ;). Jak widać mamy strasznych materialistów (nie wszyscy tak sądzę :D). Jest już taki przesyt tego że naprawdę czy jakaś nowość czy inna rzecz nic nie zmieni ;). Najważniejsze to jest żeby przy stawianiu serwera przez jakiś dłuższy okres był prawie 24/7 właściciel, technik i GM'owie. Co to GM'ów nie rozumiem dlaczego nie zrobią serwera gdzie jest minimum 10 GM'ów jak na serwerze będzie grało ten 1k , 2k, 3k + ... To jest jak z CS'em masz serwer gra ci 32/32 to zdarza się gdzie masz na jednym po 5 adminów. Dadzą ci 1, 2 GM'ów na serwer i masz łap boty o.O.Mogą zrobić nie tyle co GM'ów ,ale osoby które mają opcje banowania tylko, ale takich którzy nie banują bez powodu (ciężko nie jest takich znaleźć bo są jeszcze normalni ludzie :P ). Dlatego nie wiadomo czy powstanie taki kiedyś serwer może jest tylko ja nie wiem o tym :D , tak czy siak serwery Metin2 to nie są już do pogrania tylko zarobku chociażby szybkie wbicie maxa i sprzedanie konta póki jest coś warte :).

PS: Dla mnie liczyło się w metinie to ,że nie mam jakieś zjeb*** nowości tylko "Wojny Gildii" tego nie ma nigdzie i to mnie najbardziej boli zdarza się że powstanie 5 gildii które się rozpadają i powstaje z nich 15 nowych ... a i tak biorą udział z 2/3 :D. Dlatego to powinni brać właściciele serwerów pod uwagę , bo to jest chyba najlepsza zabawa w całej tej grze, a nie tylko latanie pomaganie innym a potem zrobili mi eq to ja spier*** do innej ... 

To jest tylko moje zdanie "nie bijcie :C" :D

Pozdrawiam ^^

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Ale co wy chcecie era Metina skończyła się już jakieś 4/5 lat temu ;) teraz to powstają śmietniki do zarobków :> z tego co "słyszałem" tylko na tym całym Source zna się około w miarę dobrze 5 techników. Druga sprawa wiadomo ,że robią to dla zarobków bo jakby inaczej z tego jest duża kasa więc postawią ci na 2/3 miechy i może stać dalej zarabiać , ale już nie wejdzie i nie sprawdzi czy są jakieś bugi czy mu graczy ubywa tylko patrzy jak mu kasa w portfelu rośnie ;). Jak widać mamy strasznych materialistów (nie wszyscy tak sądzę :D). Jest już taki przesyt tego że naprawdę czy jakaś nowość czy inna rzecz nic nie zmieni ;). Najważniejsze to jest żeby przy stawianiu serwera przez jakiś dłuższy okres był prawie 24/7 właściciel, technik i GM'owie. Co to GM'ów nie rozumiem dlaczego nie zrobią serwera gdzie jest minimum 10 GM'ów jak na serwerze będzie grało ten 1k , 2k, 3k + ... To jest jak z CS'em masz serwer gra ci 32/32 to zdarza się gdzie masz na jednym po 5 adminów. Dadzą ci 1, 2 GM'ów na serwer i masz łap boty o.O.Mogą zrobić nie tyle co GM'ów ,ale osoby które mają opcje banowania tylko, ale takich którzy nie banują bez powodu (ciężko nie jest takich znaleźć bo są jeszcze normalni ludzie :P ). Dlatego nie wiadomo czy powstanie taki kiedyś serwer może jest tylko ja nie wiem o tym :D , tak czy siak serwery Metin2 to nie są już do pogrania tylko zarobku chociażby szybkie wbicie maxa i sprzedanie konta póki jest coś warte :).

PS: Dla mnie liczyło się w metinie to ,że nie mam jakieś zjeb*** nowości tylko "Wojny Gildii" tego nie ma nigdzie i to mnie najbardziej boli zdarza się że powstanie 5 gildii które się rozpadają i powstaje z nich 15 nowych ... a i tak biorą udział z 2/3 :D. Dlatego to powinni brać właściciele serwerów pod uwagę , bo to jest chyba najlepsza zabawa w całej tej grze, a nie tylko latanie pomaganie innym a potem zrobili mi eq to ja spier*** do innej ... 

To jest tylko moje zdanie "nie bijcie :C" :D

Pozdrawiam ^^

Jeśli się nie znasz to się nie wypowiadaj. Pierwsze primo to określenie "technik" jest zbyt "elastyczne" bo od source jest szpec C++. Zna się tylko 5 osób xD -> nie martw sie więcej tylko większość tych co się zna nie traci czasu na pisanie ma MPC :). Robiłem serwer gdzie głównym nastawieniem miały być wojny gildii i... ? Lipa bo było kilka mocnych gildii i każda bała się przegrać wojny więc jej poprostu nie brali. Teraz dla ludzi bardziej liczy się ranking niż zabawa....

Opublikowano

Po prostu teraz w metinie za dużo ludzi ma dostęp do plików, tutoriali, różnych plików.

Powinien być przesiew serwerów, zostałyby tylko te najmocniejsze z dobrą marką. Co gracz ma zrobić, jeśli wbije na jeden serwer, a w następnym tygodniu startują 3 kolejne?

Teraz to już biznes.

Opublikowano

Pozwać wszystkich o nielegalne pliki metin'a i po sprawie :)

W tym znowu by się pojawił klimat metin'a :)

"Wracaj z tarczą, a nie na tarczy. "

"Nigdy nie kłóć się z idiotą... Najpierw sprowadzi Cię do swego poziomu, a potem wykończy doświadczeniem."

Opublikowano

Pozwać wszystkich o nielegalne pliki metin'a i po sprawie :)

W tym znowu by się pojawił klimat metin'a :)

Polać mu. Tylko szkoda, że im się nie chcę tego zrobić.

Opublikowano

Co jak co, ale tu wina w większości leży po stronie graczy.

Nie potrafią grać jak kiedyś, teraz by chcieli mieć nawet na hardzie wszystko łatwo do zdobycia.

BS w kliencie, ktoś tam wspomniał że niedługo będą chcieli mieć nawet exp bota.

Jak Administracja gdzieś się stara zablokować cheaty to wielkie oburzenie później że serwer to syf, bo co? Bo nie można ułatwić sobie cheatami :D

Co prawda odkąd na mpc i innych forach pojawiły się gotowe pliki serwerowe to wysyp serwerów był wielki.

Te setki serwerów z bugami gdzie "admin" pisał że wszystko autorskie i bez bugów :D

Graczowi się nie dogodzi, niektórzy chcą nowości, a jak ktoś autorskie nowości doda to ból dupy że to już nie jest metin, no pls...

Wszyscy piszą o klasykach, a jak wyjdzie klasyk to gra 50 osób przez 2 dni i serwer na 3 dzień pada.

Opublikowano

Moim zdaniem GF powinno pozwać wszystkie prywatne serwery za używanie ich plików. Powinien zostać tylko nasz kochany global, a nie jakieś gówna co wyciskają z nas nasze pieniądze i po tygodniu musimy szukać nowego serwera.

Pozwać serwery prywatne za używanie ich plików? A kilka lat wcześniej sami je udostępnili <załamka>

Opublikowano

Pozwać serwery prywatne za używanie ich plików? A kilka lat wcześniej sami je udostępnili <załamka>

Nikt oficjalnie plikow nie udostepnil z tego co mi wiadomo tylko pochodza z tzw wycieków co do pozywania mogliby to zrobic ale taka prawda że po co skoro webzen ma jeszcze inne gry i zyski liczone w milionach. Po prostu nie maja czasu na ganianie sie z prywatnymi serwerami. Tak poza nawiasem nie ukrywajmy że w jaki sposob by mieli niby sciagnac grzywne z dziecka ktore ma 15lat? Wytoczenie pozwow by ich wiecej ksoztowalo niż byliby w stanie pewnie wyegzekwowac

55ce9518d0555918gen.png

Opublikowano

Nikt oficjalnie plikow nie udostepnil z tego co mi wiadomo tylko pochodza z tzw wycieków co do pozywania mogliby to zrobic ale taka prawda że po co skoro webzen ma jeszcze inne gry i zyski liczone w milionach. Po prostu nie maja czasu na ganianie sie z prywatnymi serwerami. Tak poza nawiasem nie ukrywajmy że w jaki sposob by mieli niby sciagnac grzywne z dziecka ktore ma 15lat? Wytoczenie pozwow by ich wiecej ksoztowalo niż byliby w stanie pewnie wyegzekwowac

Wystarczyloby 1 wieksze podj*banie przez nich jednego priva i sadze, ze wiekszosc tych dzieciakow jak i innych osob powoli zabierala swoje zabawki. Nwm jak to jest z kosztami rozprawy, ale raczej taka firma nie bylaby narazona na wysokie koszta, dodatkowo (nie wiem czy tak jest na pewno) strona przegrywajaca chyba placi za cala rozprawe itd.

Jak na moje oko nie chca narazic firmy na naglowki typu "Korporacja rujnuje zycie biednemu dziecku" pozywajac ludzi za robienie privow. Wlasciciele prywatnych serwerow byliby brani za ofiary w takiej sytuacji

9YbAX2Z.png
Opublikowano

Moim zdaniem GF powinno pozwać wszystkie prywatne serwery za używanie ich plików. Powinien zostać tylko nasz kochany global, a nie jakieś gówna co wyciskają z nas nasze pieniądze i po tygodniu musimy szukać nowego serwera.

Tylko, że mogą mi pałę opierdolić co najwyżej XDDDDD

fuommv.png

"Wiesz, gdy­by pieniądze nie miały znacze­nia, gdy­by nie było pieniędzy i gdy­by wszys­tko za­leżało od naszej pos­ta­wy mo­ral­nej, nasze­go zacho­wania i postępo­wania z ludźmi, by­libyśmy mi­lione­rami. By­libyśmy bogaci." - Tupac Amaru Shakur.

Opublikowano

Wystarczyloby 1 wieksze podj*banie przez nich jednego priva i sadze, ze wiekszosc tych dzieciakow jak i innych osob powoli zabierala swoje zabawki. Nwm jak to jest z kosztami rozprawy, ale raczej taka firma nie bylaby narazona na wysokie koszta, dodatkowo (nie wiem czy tak jest na pewno) strona przegrywajaca chyba placi za cala rozprawe itd.

Jak na moje oko nie chca narazic firmy na naglowki typu "Korporacja rujnuje zycie biednemu dziecku" pozywajac ludzi za robienie privow. Wlasciciele prywatnych serwerow byliby brani za ofiary w takiej sytuacji

Dokładnie, a Media by jeszcze z tego trzepali grube hajsy za nagłaśnianie sprawy ;P.

Opublikowano

Skonczcie debatować nad tym tematem, dlatego ze poruszany byl on wiele razy. Kilka lat temu w Niemczech wytoczono kilka spraw jednak większosc z nich skończyła się fiaskiem. Po za tym czy wy na prawdę myslicie, ze gdyby hipotetycznie zamknęli prywatne serwery, każdy poleciałby na globala? To tak jakby przesiąść się z mercedesa do malucha (Oczywiście nie biorę pod uwagę pseudo serwerów typu rework, s2 i tego typu badziewia).

Srij9JT.png

Opublikowano

Ehh... Idioci nie mogą nic nam prawnie zrobić :) Nie mogą wytoczyć nam rozprawy, po co dyskutujecie jak się w ogóle nie znacie?

fuommv.png

"Wiesz, gdy­by pieniądze nie miały znacze­nia, gdy­by nie było pieniędzy i gdy­by wszys­tko za­leżało od naszej pos­ta­wy mo­ral­nej, nasze­go zacho­wania i postępo­wania z ludźmi, by­libyśmy mi­lione­rami. By­libyśmy bogaci." - Tupac Amaru Shakur.

Opublikowano

1.

To nie zależy tylko od tego, że są gotowce. Prawda są te gotowece, ale naprawdę niektórzy wykorzystali je dobrze np. Surek pliki Aliena czy tam Aline. Naprawił/Odbugował metodą prób i błędów, ale stoi i się trzyma. Inny również tak robią. Przerabiają... Dlaczego ? mają mniej roboty.... 

2. 

Kwestią drugą jest to, że gracze wymagają od nas coraz więcej ... Za każdym kolejnym serwerm coraz więcej... Dlaczego ? 

Odpowiedz jest prosta. Właścieil serwera X wprowadził jakąś nowość na serwer okej. Serwer padnie. Później właściel serwera y wprowadza tą samą nowość + kolejną inną. I tak pętla się kręci. Coraz więcej gówna. Wcześniej jak ludzie widzieli hwangi na serwerze to było dla nich nowością.

3.

Z jednej strony jak usuniemy gotowe pliki i zostawimy czyste to większość z nas ma je na pc i tak. 

Teraz z drugiej strony jest dostępny src.

Aktualnie nie wiem ile ta gra wytrzyma (prywatne serwery). 

Możecie hejtować czy też nie, ale żelazo trzeba kuć póki gorące ;) 

Myślę, że to się skończy w przeciągu roku ew. 3. 

Już w tamte wakacje było "coś" nie tak ;)

39d16e1698c65ba3.png

Opublikowano

Jakiś czas temu pisałem z administracją MPCforum (LordMakin oraz kwiatmix) z jedną kwestią - zakazaniem wrzucania na forum gotowych plików serwerowych, tutaj zostawiam treść wiadomości w spoilerze.

aVTriCe.png

Niestety rozmowa do końca nie dobiegła, jednak myślę, że takie rozwiązanie byłoby najlepsze moim zdaniem. Jednak mimo wszystko scena metina trzyma się w miare dobrze bo na prywatnych serwerach aktualnie i tak jest ok 50 tysięcy stałych graczy co jest dobrym osiągnięciem i na serwerach PL-a łącznie tyle aktualnie nie ma :P

Tylko cholera, szkoda, że gracze mają tok myślenia taki a nie inny, bo już nie patrzą na to, czy gra na serwerze się przyjemnie a no, ile jest nowości naciupane. 

A co do zamykania prywatnych serwerów, szczerze? Wydawca nie miałby w tym żadnego interesu, bo póki są prywatne serwery to będzie istniał też global, bo zawsze ktoś na niego wróci po aktualizacji. Gdy prywatne serwery by znikły, raczej nikt by tam nie wrócił bo po prostu jest za drogo (nie chodzi o yang a o pln) zeby coś osiągnąć na dłuższą mete.  Juz wiele razy były akcje o zamykaniach serwerów przez ymir i do tej pory nic nie zrobili

Opublikowano

Jakiś czas temu pisałem z administracją MPCforum (LordMakin oraz kwiatmix) z jedną kwestią - zakazaniem wrzucania na forum gotowych plików serwerowych, tutaj zostawiam treść wiadomości w spoilerze.

aVTriCe.png

Niestety rozmowa do końca nie dobiegła, jednak myślę, że takie rozwiązanie byłoby najlepsze moim zdaniem. Jednak mimo wszystko scena metina trzyma się w miare dobrze bo na prywatnych serwerach aktualnie i tak jest ok 50 tysięcy stałych graczy co jest dobrym osiągnięciem i na serwerach PL-a łącznie tyle aktualnie nie ma :P

Tylko cholera, szkoda, że gracze mają tok myślenia taki a nie inny, bo już nie patrzą na to, czy gra na serwerze się przyjemnie a no, ile jest nowości naciupane. 

A co do zamykania prywatnych serwerów, szczerze? Wydawca nie miałby w tym żadnego interesu, bo póki są prywatne serwery to będzie istniał też global, bo zawsze ktoś na niego wróci po aktualizacji. Gdy prywatne serwery by znikły, raczej nikt by tam nie wrócił bo po prostu jest za drogo (nie chodzi o yang a o pln) zeby coś osiągnąć na dłuższą mete.  Juz wiele razy były akcje o zamykaniach serwerów przez ymir i do tej pory nic nie zrobili

Jestem w 100% za może jakąś ankietę zrobić ?

Opublikowano

stara gra, ale privy odświeżają ją o kilka lat do przodu, nigdy nie będzie takiego mmorpg który pobije popularność metina

world of warcraft już dawno zostawił metina za sobą, na tych privach jedyne nowe rzeczy to mapy, zbroje, bronie i itemki, czasami questy, które i tak są słabe i w zasadzie polegają tylko na jednym zabij, dropnij, przynieś.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...