Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

BUG na poważanie

DimitriASM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ANG:

First of all u have to get minus honour.

I tried it once with shooting another ship from my company over and over again until i had like 8 billion - Honour. I havent tried it with collecting boxes which arent urs. But it should work aswell.

The most important thing is, that u dont logout while u are doing this exploit.

The Honour on ur "Home Page" etc is programmed with an 32 Bit Integer. That means theres a max/min of 2,147,483,647.

So If u get a huge amount of minus honour like 8 billion it will show u -2,147,483,647 on ur "Home page". But ingame it will say -8,000,000,000 Honour.

Now u just have to accept the mission which is made for to get +Honour again and the following thing is going to happen:

For every Lordakia/Streuner u will get like 50,000,000 Honour (Example). And the exploit is, that u will get 50 mio counted towards ur minus honour on ur "home page" and on ur ingame honour.

so after u did like 2,147,483,647 honour with that mission ur ingame honour will tell u that u still have 6 billion minus honour, but if u refresh ur "home page" u will see that u are at + Honour ... And now every +Honour u get will count as positive honour on ur "Home Page".

If u relogg now ur ingame Honour is the same as ur "home page" Honour and u probably got many Ranking Points smile.gif

I hope it is understandable since english isnt my first language.

PL:

Pierwsze co musisz zrobić do zdobyć  poważanie na -

Próbowałem to zrobić zabijając statki z mojej firmy cały czas aż miałem 8 bilionów poważania na minus. Nie próbowałem tego z zbieraniem cudzych boxów, jednak to też powinno działać.

Najważniejszą rzeczą jest to, abyś się nie mógł wylogować gdy korzystasz z exploita.

Poważanie na stronie gównej jest programowane w 32 bit entiger, co oznacza że możesz mieć max/min 2,147,483,647. [Chodzi i poważanie]

Więc jeśli masz dużą liczbę poważania na minus jak 8 bilionów pokaże Ci liczbę -2,147,483,647 na naszej stronie głownej, Jednak w grze masz normalnie 8 bilionów poważania na -.

Teraz bierzesz misję, która zwiększa Ci nagrodę poważania za moby, korzystaj z tego jak chcesz mieć dużo poważania:

[przykładowo] za każdego/ą streunera/lordakię dostajesz 50mln poważania,  exploit robi, że poważanie jest liczone na stronie głownej i w grze 

Więc jeśli uzbierasz taką liczbe poważania jak 2,147,483,647, misja w grze dalej myśli że masz 6 bilionów poważania na -, jeśli odświeżysz stronę głowną zobaczysz, że masz poważanie na +, teraz za każe dodatnie poważanie zostanie policzona pozytywna liczba honoru na naszej stronie głownej [??]

Jeśli zrobisz reloga w grze i w stronie głownej poważanie jest takie same i prawdopodobnie dodało Ci ogromną liczbę punktów rankingowych

Przetłumaczone przez tłuczek9902

Wersja angielska, ponieważ nie chce mi się tłumaczyć. Sam nie bawiłem się w ten bug, ale są osoby z tego forum które to robiły (UridiumWars_ADM), więc jeśli potrzebujecie pomocy napiszcie do niego(Nie wiem czy wam pomoże). Skopiowane z e*vp. Nie ja odkryłem BUG. Jedynie go udostępniam. Nie polecam robić tego na głównych kontach ponieważ za jakiś czas na 100% te konta będą banowane, albo cofnięte poważanie. Bug wydaje się być prosty do wykoniania.

Lubie grać a Ty?

XJ9PcNh.jpg

Opublikowano

Zaraz wypróbuje na jakimś flaxie ^^ 

Dzięki za podzielenie się tym bugiem :) Leci Like :DB)

POZYCJA W RANKINGU: 79    POZIOM GRACZA: 22      FIRMA: MMO     CZŁONEK OD: 08-03-2008

KONIEC GRY-2014 :)

Opublikowano

Może to przetłumaczę mniej więcej, nie każdy umie angielski :v

Pierwsze co musisz zrobić do zdobyć  poważanie na -

Próbowałem to zrobić zabijając statki z mojej firmy cały czas aż miałem 8 bilionów poważania na minus. Nie próbowałem tego z zbieraniem cudzych boxów, jednak to też powinno działać.

Najważniejszą rzeczą jest to, abyś się nie mógł wylogować gdy korzystasz z exploita.

Poważanie na stronie gównej jest programowane w 32 Bit Integer, co oznacza że możesz mieć na + lub - maks. 2,147,483,647 poważania.

Więc jeśli masz dużą liczbę poważania na minus jak 8 bilionów pokaże Ci liczbę -2,147,483,647 na stronie głownej, Jednak w grze masz normalnie 8 bilionów poważania na -.

Teraz bierzesz misję, która zwiększa Ci nagrodę poważania za moby, korzystaj z tego jak chcesz mieć dużo poważania:

[przykładowo] za każdego/ą streunera/lordakię dostajesz 50mln poważania,  exploit robi, że poważanie jest liczone na stronie głownej i w grze 

Więc jeśli uzbierasz taką liczbe poważania jak 2,147,483,647, misja w grze dalej myśli że masz 6 bilionów poważania na -, jeśli odświeżysz stronę głowną zobaczysz, że masz poważanie na +, teraz za każe dodatnie poważanie zostanie policzona pozytywna liczba honoru na naszej stronie głownej [??]

Jeśli zrobisz reloga w grze i w stronie głownej poważanie jest takie same i prawdopodobnie dodało Ci ogromną liczbę punktów rankingowych 

Jakieś błędy to proszę mnie poprawić, przed chwilą wstałem :v

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...