Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zmniejszyć ping w CS:GO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam i zapraszam na poradnik  :)

Zaprezentuję Ci, jak w bardzo prosty, szybki i skuteczny sposób zmniejszyć ping w Counter-Strike Global Offensive.

Sposób jest testowany i działa w 100% na Windows 7 (32bit). Nie wiem jak mają się inne wersje systemowe.

Więc zacznijmy.

1. Wejdź na strone poniżej i pobierz prio.exe (jesli masz 32 bity - prio.exe, jesli 64 - prio_x64.exe 64-bit version.)

http://www.prnwatch.com/download/

2. Instalujemy program PRIO i resetujemy komputer.

3. Otwieramy swojego CS'a.

4. Wchodzimy w menedżer zadań, następnie procesy i szukamy csgo.exe.

5. Klikamy prawym przyciskiem myszy -->ustaw priorytet/set priority i klikamy niski/low.

Dzięki temu "mykowi" z prio, priorytet będzie ustawiał sie automatycznie. Co to oznacza? Że twój ping już nie będzie taki uciążliwy jaki był.Dziekuję wszystkim za uwagę.   B)

Download jest ze strony producenta, ale w razie czego wrzucam skan:

https://www.virustotal.com/pl/file/593f35d595aa891f3e2a705da37098c1fd00653740850a5103a57b6e7981927e/analysis/1430415819/

PS: tak, poradnik podobny już był w dziale 1.6, ale zeby nie bylo ze plagiat - to poradnik mojego autorstwa. na dodatek zostal troszkę zmodyfikowany. Mam nadzieję że komuś pomogłem ;)

Jeśli odpowiadasz mi, bądź masz do mnie pytanie, oznacz mnie. Wtedy masz pewność, że Ci odpowiem.

7ltRHSP.png

Mentoruje w zarabianu przez internet: subsms, ppa, ppi, ppd, skracanie

Opublikowano

Równie dobrze można ustawić w opcjach uruchamiania -high -medium -low. A co do piorytetu to ja nie znam sie do końca ale dla mnie to totalna głupota bo jak kiedyś tak zrobiłem to spadek fps do 70-60 a ping z 90 do 120 albo wyżej przy tym właśnie nagłe skoki pingu

Opublikowano

up,

w takim razie priorytet musiałeś ustawić na odwót, bo takie rzeczy nie występują :)

Jeśli odpowiadasz mi, bądź masz do mnie pytanie, oznacz mnie. Wtedy masz pewność, że Ci odpowiem.

7ltRHSP.png

Opublikowano

A co ma priorytet hardware do pingu zależnego od odległości z serwerem i przekaźników dostawcy internetu xD ?

@Master Flow

troszke teorii.

nie hardware, a software, bo to w koncu software ma zmieniany priorytet.

odleglosc z serwerem? jasne, jest jakas roznica, ale czy to gory czy srodek Polski, wiekszej roznicy nie ma.

Popatrz na to z innej strony. Internet 100mb. Ping 20. Internet 'ileś tam mniej', nie wiem jak jest z nizszą szybkoscią - ping 100. Obydwa komputery, albo inaczej, hardware:) położone są praktycznie obok siebie.

Dlaczego tak jest? A no, jak widzisz, nie przez odległość serwera.

Rzecz jasna jak chcesz polegać na rageboosterach z US to nie ma co liczyć na ping poniżej 100, niezależnie jaki byś niesamowity sprzęt do tego miał.

Proszę Cię, skończ temat przekaźników. Coś takiego nie istnieje.

Pozdrawiam ;)

7ltRHSP.png

Opublikowano

jak na moje to nic to nie poprawiło u mnie mimo tego ze mam maly ping probowalem jeszcze zmniejszyc jedyna opcja to zmiana łącza innego sensu nie widze to tak jak na fpsy te game boostery gowno dawaja ;)

Opublikowano

@anonim7777

prawda, jesli chodzi o fps jedyną nadzieją jest podkręcenie karty graficznej.

7ltRHSP.png

Opublikowano

ref

7ltRHSP.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

refresshhhhh

7ltRHSP.png

Opublikowano

ref

7ltRHSP.png

Opublikowano

albo cos robie zle albo nie dziala;/

a probowales zmieniac w obydwie strony?

7ltRHSP.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

ref

7ltRHSP.png

Opublikowano

ref

7ltRHSP.png

Opublikowano

Moim zdaniem nie ma co się w to bawić, jedyny sprawdzony sposób, to zmiana łącza. Ewentualnie skontaktowanie się z operatorem sieci, że internet nie chodzi poprawnie. Wątpię, że ktokolwiek w tych czasach posiada internet, który na polskich serwerach dochodzi do dwustu.

Opublikowano

Moim zdaniem nie ma co się w to bawić, jedyny sprawdzony sposób, to zmiana łącza. Ewentualnie skontaktowanie się z operatorem sieci, że internet nie chodzi poprawnie. Wątpię, że ktokolwiek w tych czasach posiada internet, który na polskich serwerach dochodzi do dwustu.

Mi czasami dobija ;)

Nie każdy mieszka jak Ty w  miejscowości która słynie z gut netu i ma ping 10.

I nie ma światłowodów.

Mój kolega 3 ulice dalej ma światowodu 100 MBs

A ja mam radiowy 30, chyba :D

Zawsze coś dla każdego :D

­

1RkW7od.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...