Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Jak właczyc OpenGL w Photoshopie?

ulbier

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

​Może być to kwestia ustawień karty.­

Tutaj masz ewentualne rozwiązania problemu:

https://forums.adobe.com/thread/1311029

Technologia OpenGL jest standardem sprzętowym i programistycznym dotyczącym przyspieszania przetwarzania wideo podczas pracy z dużymi lub skomplikowanymi obrazami, na przykład plikami 3D. Jej stosowanie wymaga karty wideo obsługującej standard OpenGL. Obsługa technologii OpenGL w systemie znacznie usprawnia otwieranie, przesuwanie i edytowanie modeli 3D. (Jeśli technologia OpenGL nie jest dostępna w systemie, program Photoshop będzie wyświetlać pliki 3D tylko przy użyciu techniki renderowania programowego.).

Edit: Jak nie znasz dobrze ang, to Ci to przetłumaczę.

igNMhIy.png

Opublikowano

​Może być to kwestia ustawień karty.­

Tutaj masz ewentualne rozwiązania problemu:

https://forums.adobe.com/thread/1311029

Edit: Jak nie znasz dobrze ang, to Ci to przetłumacze

ok mozesz przetlumaczyc :) bo ja z ang slaby :) własnie sadze ze to od karty bo w wydajnosci mam  napisane ze podstawewe to intel techology... a mam Nviedie... wnc nwm ;( 

Opublikowano

Czy masz iconke Nvidii koło zegara, albo gdziekolwiek na pasku zadań? Bo problem prawdopodobnie leży właśnie w tym, że nie jest ustawiona, jako główna,a Intel family nie obsługuje OpenGL.

igNMhIy.png

Opublikowano

Czy masz iconke Nvidii koło zegara, albo gdziekolwiek na pasku zadań? Bo problem prawdopodobnie leży właśnie w tym, że nie jest ustawiona, jako główna,a Intel family nie obsługuje OpenGL.

nie mam na pasku zadan nvidi:( ale gdy naciskam prawy przycisk to mam nvidie

Opublikowano

niemam nic obok zegara na pasku tz nie :( ale mam na pulpicie gdy naklikne prawym panel sterowania nvidia i tyle wiem, widze

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...