Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

MPCforum na PGA 2015! | Kolejny urodzinowy konkurs! :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tym razem weźcie transparent co was znajdę

Zapytaj byłego global moderatora, nie pamiętam kto to był - chyba Sskorpion, przyszedł z plakietką global moderator MPC to może weźmie i teraz xD

Dektored lubi to
  • Odpowiedzi 63
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Zapłacili wam pewnie, abyście zaprosili ludzi na PGA, bo po zeszłorocznej klapie stracili pełno osób, które potencjalnie w tym roku także by przyjechali :)

Ale może wezmę udział w konkursie o słuchawki hehe

Biorę udział w konkursie Ozone.

Trudno mi opisać sprawdzony sposób, więc dam ten, który ja stosuję, jednak działa on tylko w technikum informatycznym.

Tak na prawdę to nie jest bardzo skomplikowane, tylko trzeba poświęcić życie na informatykę, ponieważ mając w planie 39 godzin tygodniowo (lekcyjnych) z tego ponad 20 są lekcjami zawodowymi, praca na komputerach. Jak to bywa u mnie, nauczyciele przedmiotów zawodowych związanych z informatyką to królowie szkoły, zawsze coś od nich się chce, zwłaszcza, że niegdyś był to największy zespół szkół ponadgimnazjalny w woj. Wielkopolskim. Dziś jest na 2 miejscu, po otwarciu zespołu szkół w Poznaniu. Pracy przy tak wielu uczniach, nauczycielach, oraz serverach jest na prawdę dużo, że często zostają po godzinach, co też skutkuje tym, że na lekcji zamiast uczyć, po prostu chodzą po szkole. Chodzi tu o to, że w mojej szkole jest dużo sal komputerowych, kilka pomieszczeni serverowych, ktoś musi się tym zajmować. A to routery nie działają, a to gdzieś komputer coś zrobił. Są u mnie 3 typy nauczycieli. 2 takich, mających wywalone na wszystko: Twoje życie - twoja sprawa. Wymagający tylko tego, byśmy na minimum 2 zdali sprawdziany, kartkówki, a co robimy na lekcji go nie interesuje. 2 mamy pośrednich, można grać, ale trzeba słuchać, jeden z nich pozwala robić co się chce, nie licząc gier, ale fora i tego typu strony, można. Oraz 1 nauczyciel surowy, kategorycznie zabraniający gier. Właśnie z nim lekcji nie mam :) Najprościej wziąć grę zapisaną na pamięci USB do szkoły, dominuje u mnie w klasie CS i po prostu grać. Sprawdzone są też inne gry typu agar.io, curve fever, nawet minecraft, czy fifa była już instalowana :) Najlepiej grać u nauczyciela, który ma (głupio zabrzmi) ładny donośny głos. Ponieważ można grać, słyszysz co On mówi i to buduje nawet podzielność uwagi, która dla informatyków też jest potrzebna jak pracują w firmie, że robią jedną rzecz, oraz słuchają co ktoś od nich chce i nie przerywając pisania skryptów, odpowiedzą, pomyślą o czymś innym etc.

To taki mój sposób hehe

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

Zapłacili wam pewnie, abyście zaprosili ludzi na PGA, bo po zeszłorocznej klapie stracili pełno osób, które potencjalnie w tym roku także by przyjechali :)

Byłeś kiedykolwiek na PGA? W tamtym roku mieli chyba najwięcej ludzi w historii, dodatkowo w sobote wejscia byly zamkniete, bo maksymalna liczba uczestnikow zostala osiagnieta i ze wzgledow bezpieczenstwa wpuszczano partiami chetnych.

"starter pack" uczestnika PGA

CZyli? xD

Przykładowe: http://www.mpcforum.pl/s/23d9a46

Ayume i Reliart lubią to

EXPmIpC.gif

Opublikowano

­[Konkurs Ozone]

671281442945606815923.png

Znowu szkoła ... 

No nic, trzeba wziąć się w garść. Od jutra tylko nauka, żadnych gier ani internetu. 

9 godzin lekcji? Phi, co to dla Ciebie. Przeżyłeś/aś koniec świata w 2012 roku, więc i to dasz radę. 

Wchodząc do szkoły zapewne przywita Cię miła pani z szatni, która niczym żandarm będzie pilnować, czy buty zostały zmienione. Nie zmieniłeś? Zostanie z Ciebie sterta kości. Chociaż może uda Ci się przemknąć niespostrzeżonym wśród innych więźniów uczniów.

Dobrze, pierwszy etap wędrówki zakończony sukcesem. Teraz czas na matematykę, czyli nasz ulubiony przedmiot. Po dzwonku do klasy wchodzi przemiła staruszka ze wzrokiem jak Meduza gotowa zamienić Cię w kamień za każdą złą odpowiedź. Usiądź spokojnie i wyjmij zeszyt. Możesz także udawać, że jesteś martwy/a.

Gorgona rozpoczyna lekcje. Jedyne, co przychodzi Ci na myśl to "o czym ona pieprzy?". W trakcie lekcji możesz zagadać do Achillesa kolegi z ławki, abyście zagrali w kółko i krzyżyk. Jeśli zbytnio nudzi Ci się możesz próbować obmyślać strategię na wyjście do brązu 4 w lolu. Dźwięk dzwonka jest dla Ciebie zbawienny.

Porada: Matematyka jest przedmiotem, którego ciężko jest się nauczyć się "na już". Jeśli masz z nią problemy musisz poświęcać codziennie trochę czasu aby ćwiczyć ją.

Gdy masz problem ze zrozumieniem danego zagadnienia, możesz zwrócić się o pomoc do nauczyciela, lub skorzystać ze stron internetowych, na których wyjaśniony jest materiał.

Dobrze, co teraz? Ahh, język francuski. Gdy czekasz na nauczycielkę czujesz potrzebę wyjścia do toalety. Nauczycielka wchodzi do klasy 10 minut po dzwonku, a Ty 15 sekund po niej. Rzuca ona [nauczycielka] pogardliwym spojrzeniem na Ciebie i informuje o wpisaniu spóźnienia. Pytasz się dlaczego, skoro ona spóźniła się o 10 minut. W odpowiedzi słyszysz "W takim razie Ty spóźniłeś się o 10 min i 15 sekund". Siadasz i starasz się zrozumieć chociaż jedno słowo z bełkotu wypowiedzianego przez belferkę. 

Nagle słyszysz jedno tak znajome słowo, że czujesz miód na sercu - "blanc" [biały]. Od razu wychodzisz z transu i rzucasz "LeBlanc to najlepszy mider w patchu 5.18".

Nauczycielka patrzy na Ciebie jakbyś był/a na rudym, czarnym muzułmaninem po czym prowadzi dalej lekcje.

Porada: Do nauki języków obcych dobre jest kojarzenie wyrazów z rzeczami/osobami.

Przykładowo czasownik courir [biegać] może kojarzyć się z biegającą kurą albo kurierem, który musi biegać :D

Kilka lekcji później ...

W-F, nareszcie odprężysz się na "wolnej lekcji". Nic bardziej mylnego, no chyba, że lubisz biegać na czas. Wchodząc do przebieralni czujesz okropny smród. W sumie czego innego się spodziewałeś/aś? Niechętnie otwierasz plecak, aby wyjąć strój. Koszulka - jest, spodenek - brak. Nie chcesz dostać pały, więc idziesz na salę gimnastyczną w dżinsach. Po skończonych zajęciach odkrywasz przerażający fakt - nie została Ci już ani jedna kropla wody. No nic, jeszcze 3 godziny, najwyżej uschniesz. 

Porada: Jakie porady, to tylko W-F   B)

Po tych męczarniach jesteś wyczerpany/a, lecz dalej musisz się tu kisić. Siedząc i pisząc kartkówkę z chemii przez szybę w drzwiach widzisz machającą Wam równoległą klasę, która skończyła już lekcje. Nic nie wiesz, ale to nie musi oznaczać jedyneczki, masz przecież swojego "asa w rękawie" :> 

Porada: Kluczem do sukcesu jest dobre ukrycie ściągi. Jeśli nosisz zegarek, możesz ukryć "podpowiedź" pod nim. Przy robieniu czegoś takiego, uważaj aby litery nie wychodziły poza pasek zegarka. 

Nauczyciele sprawdzając ucznia pod kątem ściąg przeważnie nie patrzą między palce. Jest to idealne miejsce na ukrycie drobnymi literkami masy informacji związanych z tematem :3

W przypadku włosów za ramiona dobrym sposobem może być użycie słuchawek. Przeciągamy kabelek po plecach i wkładamy słuchawkę (jedną!) do ucha i zakrywamy ją włosami. Odtwarzając wcześniej nagrane informacje otrzymujemy:

QQjctbN.png

Nareszcie! To koniec lekcji. Chwila, już jest po 17. Siadasz mozolnie do lekcji. 

Matematyka - Zadanie 1. 

Ania ma 2 jabłuszka. Marysia dała jej jeszcze 2 jabłuszka. Jakiego koloru jest samochód przed blokiem?
Przeczytawszy to rzucasz zeszyt w kąt i włączasz komputer.

Czas na gry.

...

No nic, trzeba wziąć się w garść. Od jutra tylko nauka, żadnych gier ani internetu. [...]

---

---

208701442949678815923.png

217211442949863815923.png

Będę to jeszcze uzupełniał xD

Creative lubi to
Opublikowano

Ja tobie z chęcią moge zapłacić byle byś opuścił to forum.

Opublikowano

jakbyś nie napisał tego "ale", to nie wyszedłbyś tak całkowicie na idiotę, nawet mając tą swoją wyimaginowaną tezę, a tak dupa ¯\_(ツ)_/¯
Bagietka lubi to

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

co :confused:

Myszka by się przydała, ale za leniwy jestem :s

Calme i Rayso. lubią to
Opublikowano

Zapytaj byłego global moderatora, nie pamiętam kto to był - chyba Sskorpion, przyszedł z plakietką global moderator MPC to może weźmie i teraz xD

To chyba była papierowa karteczka. xD

@Lord Makin planujesz jakieś spotkanie na PGA?

674071459604241683421.gif

Opublikowano

Ej ja też Chce lajka od Makina!  :pls:  :pls: 

Powodzonka!  :D  :D  xD 

LittleBlack lubi to

"Wracaj z tarczą, a nie na tarczy. "

"Nigdy nie kłóć się z idiotą... Najpierw sprowadzi Cię do swego poziomu, a potem wykończy doświadczeniem."

Opublikowano

Oznaczam, że biorę udział w konkursie. xp

W 2025 roku rząd Polski zdecydował, iż zamiast standardowych budynków, uczniowie uczęszczać będą do wirtualnej szkoły. Ze swojego domu. Dla większości było to rozwiązanie świetne. Jednak dla niektórych, tych, którzy nie spełniali horrendalnie wysokich wymagań "sprzętowych" (bo tak od wtedy nazywano predyspozycje ucznia), gra stała się więzieniem. Zupełnie tak, jak gdyby ktoś usunął przycisk "wyloguj". Kilka miesięcy po wprowadzeniu systemu, ktoś się doń włamał, a dla tych osób, graczy, zaimplementował w grę taki poradnik.

Witaj, użytkowniku. Jeśli słyszysz te słowa, właśnie włączyłeś grę "Szkoła", wcześniej zakładając hełm wirtualnej rzeczywistości. Niestety twój komputer nie spełnia zalecanych wymagań sprzętowych:

- charakter: grzeczny,

- sposób bycia: niewyróżniający się z tłumu i do niego się dostosowujący,

- mózg: podatny na nieprzydatną wiedzę.

Nie martw się jednak. Ujawniam się tylko tym, którzy ich nie spełniają, i pomagam im przetrwać. Wraz z kolejnymi etapami gry, słyszał będziesz coraz więcej wskazówek ode mnie. Aż do momentu, w którym będziesz gotowy samodzielnie zmierzyć się z grą.

1. Przygotowania do włączenia trybu fabularnego.

Aby działał on poprawnie, musimy nieco zmodyfikować parametry głównego bohatera - nas samych.

Przede wszystkim nudny ubiór z najpopularniejszych sieci handlowych zastępujemy koszulką gejmingową. Battlefield 4? Wiedźmin 3? Katawa Shoujo? Wszystko pasuje. Spodnie tylko czarne. Koniecznie z paskiem, do które będziemy mogli przyczepiać później opisane akcesoria.

Dodatki: zamiast plecaka, torba z przypinkami, na których nadrukowane są postacie z waszych ulubionych gier. Zamiast zwykłych zeszytów - opatrzone gejmerskimi motywami. Długopisy tak samo.

Nie tylko rzeczy zakupione mogą być przydatne. Gustowna fryzura na Geralta to także świetny dodatek.

2. Włączamy właściwą grę!

Ale zaraz... Znajdujemy się na jakimś zadupiu, a miała być przecież szkoła.
Jesteś graczem. Nie chodzisz na łatwiznę, tylko przeszukujesz każdy zakamarek lokacji. Prawda? Prawda. Dlatego zamiast wybrać wygodne DLC "dowóz zapewnia rodzic", my zdecydujemy się na bardziej eksploracyjne rozwiązanie - podróż na pieszo.

Brzmi słabo? Bynajmniej! To 20 minut drogi zapewni ci wiele korzyści z realizacji zadań pobocznych. Przede wszystkim "praca domowa na szybko". Istnieje także inna wersja tego zadania: "praca domowa w domu", która jednak zabierze ci cenne godziny, które mógłbyś przeznaczyć na typowe, gejmerskie, rzeczy. Pamiętaj - grasz sobą.

Mimo że owe zadania obowiązkowe nie są, nie robiąc ich, byłoby nam bardzo trudno w późniejszych etapach.

Kiedy już docierasz strudzony do właściwej lokacji, możesz się przerazić. To zrozumiałe. Ludzi jak mrówek. Budynek grożący zawaleniem. Nauczyciele zresztą w podobnym stanie. Nie martw się jednak. Istnieje prosty sposób, by od tego uciec. Pewnie już o tym zapomniałeś, ale lata temu wyrwałeś od jakiegoś nooba DLC do "Szkoły". Przeszukaj swój ekwipunek. Widzisz to pół owalne coś przypięte do twojego paska? Dobądź rzeczy, która się w tym znajduje. Nazywa się to "przenośna konsola do gier", która pozwala ci grać w ciekawsze gry, będąc w grze!

Ale niestety nie zawsze. W czasie lekcji korzystanie z niej może skutkować zszarganą reputacją wśród NPC. Nie wszystko stracone. Siadaj z tyłu. Tak, by nauczyciel cię nie widział. Wtedy szanse na przyłapanie są bardzo małe. Warto też pamiętać, że możesz skorzystać z opcji spania na lekcji. Wtedy grać możesz we śnie, jednak będą to gry o wiele mniej rozbudowane i wciągające. Ta metoda jednak jest o wiele bezpieczniejsza.

W czasie przerw grać możesz zawsze i bez ryzyka.

3. Eventy okresowe.

Co jakiś czas na lekcjach zdarzać się będą minieventy nazywane sprawdzianami. Wydarzenia te polegają na sprawdzeniu twojej wiedzy z różnych dziedzin. Nie musisz się jednak nimi martwić. Jako osoba spędzająca pół życia w internecie, grach i światach wirtualnych, twoja mądrość i inteligencja wystarczą do poradzenia sobie z większością minigier.

Czasem zdarzają się także wielkie wydarzenia. Imprezy szkolne, turnieje itp. Niestety twoja maszyna nie obsługuje wtyczek tam wykorzystanych. Będąc odludkiem ze swoim własnym światem, gryzłbyś się z charakterem tych eventów i zamiast erpegowej zabawy, straciłbyś tylko punkty zdrowie.

Jeśli nie wierzysz, możesz się przekonać.

4. Ukończenie gry.

"Szkoła" dzieli się na lata naukowe, które są swoistym odpowiednikiem rozdziałów. Każdy taki rok kończy się okresem przerwy, w czasie której możesz zregenerować siły przed kolejnym aktem. Aby zobaczyć epilog, musisz skończyć ich trzy.

To już wszystkie rady, jakie mogłem ci udzielić. Mam nadzieję, że będą pomocne, a ty sam świetnie odnajdziesz się w środowisku tak dalekim od typowego growego świata.

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

"Lord Makin" gdzie napisać ten poradnik oraz czy on może być "nierealny" ? //patrząc na @Ariness rozumiem, że może xD

Mną się nie sugeruj, bo ja nie wiem. xp

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

Byłeś kiedykolwiek na PGA? W tamtym roku mieli chyba najwięcej ludzi w historii, dodatkowo w sobote wejscia byly zamkniete, bo maksymalna liczba uczestnikow zostala osiagnieta i ze wzgledow bezpieczenstwa wpuszczano partiami chetnych.

Przykładowe: http://www.mpcforum.pl/s/23d9a46

@Lord Makin

Byłem. Rok temu, właśnie w sobotę. M.in. o te zamknięte wejścia mi chodziło, bo nie mogłem się ze znajomymi zobaczyć w środku tylko musiałem wyjść, bo przyjechałem na PGA, Oni z innych stron i dupa. Brak organizacji i tyle. (To tylko moja opinia, ale wiele podobnych można znaleźć w necie).

edit.

Makin, zapomniałem dodać. Spora część gości typu YouTuberzy, także skomentowali negatywnie zeszłoroczne targi.

Aaa i nie wejścia tylko sprzedaż biletów wstrzymali.

MPC Hejter Team Leader

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...