Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Początek a gold na token

TRV14E

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć! Zamierzam zacząć grać w WoW'a, pobiorę starter, dobije sobie 2-3 postacie do 20 lvl'a aby zobaczyć która mi najbardziej odpowiada(chociaż już trochę w wowa grałem, ale na privach WotLK), mam miesiąc gry z battlechestu i jestem ciekawy czy grając na prawdę dużo jestem w stanie wyfarmić golda na token, według wowtoken.info kosztuje on 53k golda, jest możliwe tyle wyfarmić? Nie ukrywam że 100zł za 2 miesiące to dla mnie sporo, znając życie jak się nie uda wyfarmić to i tak się zdecyduje ale nie ukrywam że wolałbym tego uniknąć, ktoś mi kiedyś pisał coś o Raf że szybciej się expi czy jakoś tak, problem w tym że nie mam znajomych grających w WoW'a, na jakiej zasadzie to działa? Wystarczy znaleźć kogoś pomocnego kto da mi jakiś link/kod do Raf'a czy jak;) Z góry dziękuję za odpowiedz. 

Opublikowano

W pierwszy miesiac grajac na rafie spokojnie wbijesz 90 lv, ale na 90lv nie jestes w stanie wyfarmic 50k golda w miesiac :P na 100 lv owszem dasz rade, ale tez to nie jest jakies super łatwe... Trzeba po prostu grac i farmic, a nie biegać po Shitshran albo skakać ze skałki na skłake w garnizonie...

Co do rafa - nie jestem pewna czy na 20lv mozesz pisać na chacie, ale jesli napiszesz, ze chcesz komuś zrobić rafa, bo chcesz szybko wyexpic, to na pewno znajdziesz jakiegoś kolegę, który da Ci reflink a Ty bedziesz miec z nim bonusowego expa... Ewentaulne osoby z mpc, które moga miec czas na expienie z Toba to @Madrox24 i @7519 ( moze znajdzie sie ktos jeszcze ). Sama z mila checia dała bym Ci swojego rafa, ale moge miec problem z graniem w tym miesiacu, bo zaczynam studia...

Jeszcze takie male info, jesli zalozysz konto, a potem bedziesz chcial przylaczyc rafa, musisz to zrobic przez support, zeby przeniesli Ci postacie na nowe konto polaczone rafem z znajomym, bo na istniejacym juz koncie nie idzie dodać rafa... Wiec w sumie najlepiej zebys znalazl kogos kto da CI ref link przed rozpoczeciem gry, to nie bedziesz musial zalatwiac tego na supporcie. o/

TRV14E lubi to

3KIpGJ1.gif

Opublikowano

Znalazłem taką wzmiankę odnośnie Raf'a

"Zrekrutuj Przyjaciela jest dostępny dla graczy z Austrii, Belgii, Finlandii, Francji, Niemczech, Grecji, Irlandii, Włoszech, Łotwy, Litwy, Holandii, Norwegii, Portugalii, Rosji, Szwecji, Ukrainy i Wielkiej Brytanii. Gracze spoza tych regionów nie mogą korzystać z tej promocji."

Czy będzie jakaś różnica jak nowe konto założę na np "Wielkiej Brytani" a "Polsce"? Gra i tak jest po angielsku a zastanawiam się czy będę miał dostęp do wszystkich serwerów i czy jest jakaś różnica :)

Opublikowano

Znalazłem taką wzmiankę odnośnie Raf'a

"Zrekrutuj Przyjaciela jest dostępny dla graczy z Austrii, Belgii, Finlandii, Francji, Niemczech, Grecji, Irlandii, Włoszech, Łotwy, Litwy, Holandii, Norwegii, Portugalii, Rosji, Szwecji, Ukrainy i Wielkiej Brytanii. Gracze spoza tych regionów nie mogą korzystać z tej promocji."

Czy będzie jakaś różnica jak nowe konto założę na np "Wielkiej Brytani" a "Polsce"? Gra i tak jest po angielsku a zastanawiam się czy będę miał dostęp do wszystkich serwerów i czy jest jakaś różnica :)

RAF działa na kontach z Polski. Jedyne ograniczenie jest w postaci kontynentalnej lokalizacji: Europy, Ameryki i Oceanii, i one posiadają osobne serwery. Zakładasz konto w Europie, masz dostęp do wszystkich serwerów w niej. Z resztą identycznie jest.

TRV14E lubi to
Opublikowano

Już żeby nie robić kolejnego tematu spytam tutaj, przypuśćmy że jest taka sytuacja, gram sobie w wow'a, kończy mi się abonament a ja nie miałem możliwości kupić tokenu(ale golda miałem), czy jest jakaś możliwość aby go kupić z poziomu gry bez abonamentu czy muszę kupić abonament standardowo? Gdzieś czytałem że na ekranie wyboru postaci coś sumuje golda i da się kupić ale wolałbym się upewnić :)

Opublikowano

Tak, da sie z wyboru postaci kupic token, jesli masz golda na postaci...

Gorzej sprawa wyglada jesli nie masz golda i np. ktos wysle Ci golda mailem, podobno w takiej sytuacji mozna napisac na support i dodają 1 dzien abonamentu na odebranie maila i wykupienie tokena ( < to tylko plotka, wiec nie wiem czy prawdziwa )

3KIpGJ1.gif

Opublikowano

Jak to sie nie da wyfarmić do 90 lvla?
Na rafie spokojnie wbije 100 lvl w jeden miesiąc a do 100 wyrobi ponad 50k golda na token.
Wazne jest też jak chcesz grać:

Typowy causal, któremu wszystko jedno czy też tryhard.

Ponieważ tryhardowanie raidów/pvp wymaga od Ciebie wielkiej ilości golda potrzebnego na gemy oraz enchanty. Czasem lepiej iść (jak jesteś młodym człowiekime) na jeden dzień na ulotki w jakąś sobotę i mieć na abonament niż zarobionego golda trzaskać na tokena :D

Takie jest oczywiście moje zdanie. W Wowa gram od końca Lich Kinga i początków Cataclysmu.

xSzfbPQ.gif