Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, pewnie większość słyszała o SweetFX, lecz jak wiemy zdania są co do tego podzielone. Niektórzy uważają że można za to dostać VACa a inni że jest to w 100% nie banowane. Ja sam osobiście nie ryzykuję. Przypadkowo natknąłem się w internecie na program Vibrance.GUI.

Co to jest i z czym to sie je? Otóż jest to dość prosty program który zmienia nasycenie barw w naszej karcie graficznej zupełnie jak sweetfx, różnica jest tylko taka że to jest zewnętrzny program, nic nie dodajemy do folderu z CSem. Drugi plus jest taki że możemy używać kiedy chcemy, oraz to że ten program został stworzony tylko i wyłącznie do CSGO, czyli w żadnej innej grze nie działa. Jak już wspomniałem, jest to prosty pogramik, który włączamy przed wejściem do gry. Jest on dość prosty w ustawieniach, niżej na screenach zaprezentuje co i jak.

fu9runY.jpg

1. Autostart czyli czy chcemy żeby VG odpalało się ze startem windowsa.

2. To musi być włączone inaczej nie będzie działać w csie.

3. Jeżeli używamy np. 2 monitory opcja ta jest potrzebna jezeli chcemy aby VG działało tylko na głównym monitorze (czyli pierwszym).

4. Poziom nasycenia barw w grze, ja osobiście używam na 100% ale to możecie ustawić wg własnych potrzeb.

5. Poziom nasycenia barw w windowsie, otóż jeżeli mamy uruchomionego csa w tle, nasycenie również zmienia się w windowsie.

6. Częstotliwość odświeżania, u mnie jest ustawione na domyślną wartość czyli 5000ms, można sobie to edytować, ale dla mnie działa idealnie.

7. Konsola programu, w sumie nic nie możemy z niej robić, pojawiają się tutaj ewentualne błędy, model karty graficznej itd.

Link do pobrania z oficjalnej strony dewelopera:

http://vibrancegui.com/

Polecam bardzo ten program, jeżeli się przyzwyczaimy do takich barw gra staje się troche prostsza, łatwiej dostrzec przeciwnika, a plusem jest to że jest ten program w 100% bezpieczny, gdyż on nie robi nic z csem a zmienia tylko ustawienia naszej karty graficznej na czas gry.

Pozdrawiam, poradnik stworzony w 100% przez moją osobe, na screenshocie umiesczony jest znak wodny. Zakaz kopiowania bez wiedzy autora. 2015 Pykamy24™

Opublikowano

W dużym stopniu wpływa na fps-y w grze?­

Raczej nie bo ten programik prawie nie pobiera pamięci, ja różnicy w fps nie zauważyłem.

^^up

Johny spoko nie widziałem, ale nie każdy chce oglądać filmik, one nie kolidują ze sobą także myśle że nie ma problemu żadnego

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...