Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak nie zostać oszukanym ? v2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.
Niedawno zostałem oscammowany co prawda na nieduża sume ale zawsze coś.

Istnieją 2 sposoby, aby dotyczą wymiany twoich itemów na pieniądze.

Sposób 1:

Zostaniesz oczywiście zaproszony do znajomych.
Ktoś będzie chciał Ci zapłacić w Paypalu, nie będzie miał żadnych przeciwwskazań aby dać pierwszy kasy.

Podasz nu emaila, wyśle Ci umówioną kwote "pięniędzy" na konto.
Da Ci nawet screeny jeżeli Ci szybko nie dojdą.

Konto na twoim paypalu zostanie bez zmian, przyjdzie Ci faktura na umówioną kwote.
"Faktura" która po zakceptowaniu ściągnie Ci pieniądze które możliwe masz na nim ;) i po wszystkim.
(Oczywiście nie potwierdzaj żadnej faktury)

Sposób 2:

Po przejściu ze scammerem na chat, bo tak będzie chciał zrobić :)
Pogadacie sobie, jak zwykle będzie chciał ustalić kwote za jaką będzie chciał

kupić skiny.

Będzie prosił o dodanie do chatu twojego, znajomego, kumpla, przyjaciela w celu sprawdzenia

czy nie oszukacie go :>

Napisze abyś dał mu skiny w celu zweryfikowania czegoś ? :D
Sprawdzi czy mu dałeś wszystko będzie ok.

Pozoli aby twój friend znowu dał Ci skiny tylko problem tkwi w tym że podmieni konto, zmieni na twój avatar,

ew. profil. Wyśle oferte w chwili pośpiechu kolega zakceptuje i puff ! Po skinach :)

Mam nadzieje że wszystko w miare jasno wyjaśniłem, takie sposoby są mało znane więc nie dajcie się wrobić !

1RkW7od.png

Opublikowano

Taki poradnik bym powiedział dla zaczynających zabawę ze steam. Są to tak znane sposoby że nawet mój brat który ma 10 lat i gra w tf2 zna je już i się nie nabiera.

Opublikowano

Taki poradnik bym powiedział dla zaczynających zabawę ze steam. Są to tak znane sposoby że nawet mój brat który ma 10 lat i gra w tf2 zna je już i się nie nabiera.

Tak jak sam napisałeś ktoś może akurat posiadać na ten temat wiedze a nie wiedzieć o tym ;)

­

1RkW7od.png

Opublikowano

Sory ale jak dla mnie to wszystko jest zbędne. Wystarczy używać mózgu i nie zostanie się oszukanym. Dostajesz pieniądze > dajesz skiny. Szczególnie że nie znacie tych typów. Z kolegą ew. można odwrotne, jak oszuka to przynajmniej można się zemścić B)

NU94p9A.gif

Wracam..

Opublikowano

Jeszcze kiedyś co tych sposobów nie znałem ludzie próbowali mnie tak nabrać i jakoś się nie nabrałem, a nie było takich poradników jak teraz ;)

Opublikowano

Sory ale jak dla mnie to wszystko jest zbędne. Wystarczy używać mózgu i nie zostanie się oszukanym. Dostajesz pieniądze > dajesz skiny. Szczególnie że nie znacie tych typów. Z kolegą ew. można odwrotne, jak oszuka to przynajmniej można się zemścić B)

Nie wszyscy zostali kiedyś oszukani..

Z kolegą to będzie wina kolegi, proste, tylko że co może Ci tu śmierdzieć na zdrowy rozsądek.

Ciesz się że potrafisz używać mózgu.

Nikt tu nie dawał skinów pierwszy więc co piszesz ;>

­

1RkW7od.png

Opublikowano

Nie wszyscy zostali kiedyś oszukani..

Z kolegą to będzie wina kolegi, proste, tylko że co może Ci tu śmierdzieć na zdrowy rozsądek.

Ciesz się że potrafisz używać mózgu.

Nikt tu nie dawał skinów pierwszy więc co piszesz ;>

­

Nic nie zrozumiałem z Twojej wypowiedzi. Nie wiem czy wina leży o mojej stronie bo nie umiem czytać czy po prostu namieszałem i to nie trzyma się kupy.

Nie trzeba zostać oszukanym żeby móc się bronić przed oszustami.

NU94p9A.gif

Wracam..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...