Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukasz gry MMO? Zapytaj tutaj! - temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Rodzaj gry -  MMORPG na styl Wowa

Czego oczekuję od Gry -  By maksymalny lvl wbić w miare szybko i by Sklepik nie wpływał za bardzo na grę

Specyfikacje -  *

System - *

Dodatkowe Informacje - *

Może Guild Wars 2? Gra według mnie najbardziej przypominająca WoWa, lvl się szybko wbija a sklepik niespecjalnie wpływa na rozgrywkę. Ewentualnie Tera jest ciekawą grą, mało podobną do WoWa, ale jak dla mnie godna polecenia. :)

Rodzaj gry - mmorpg

Czego oczekuję od gry - Dużo ludzi i nie p2w jak archage + najlepiej f2p.

Specyfikacje - Wszystko zadziała.

System - Win10

Dodatkowe info - Gra może być cukierkowa itp. byle by grało dużo ludzi.

Tak jak wyżej napisałem, Tera jest według mnie dobrą propozycją. Gra nie jest p2w, chyba, że coś się zmieniło odkąd grałem, ale bardzo w to wątpię. Poza terą mogę polecić również Neverwinter, gra bardzo ciekawa, choć mnie się znudziła po pewnym czasie. Daje sporo możliwości rozbudowy postaci, system walki jest ciekawy + jest mnóstwo eventów. :)

QuarK i Hola lubią to

9La1rOf.gif

• Odpowiedzi 314
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Rodzaj gry - mmorpg

System - Win10

Aion, Tera, WildStar... Jedne z popularniejszych, więc o ilość ludzi nie ma co się martwić. 

Albo może coś z nowości ELOA - http://www.mpcforum.pl/topic/1472757-webzen-eloa-elite-lord-of-alliance/

Użytkownicy całkiem często się pytają o tą grę, więc chyba jest warta uwagi. :P

Dektored i Hola lubią to
Opublikowano (edytowane)

Aion, Tera, WildStar... Jedne z popularniejszych, więc o ilość ludzi nie ma co się martwić. 

Albo może coś z nowości ELOA - http://www.mpcforum.pl/topic/1472757-webzen-eloa-elite-lord-of-alliance/

Użytkownicy całkiem często się pytają o tą grę, więc chyba jest warta uwagi. :P

Nie, zwykły crap.

co do postu

Rodzaj gry - mmorpg

System - Win10

Od siebie polecę Onigri Online, nie wiem jak z populacją, ale jak grałem 2 miechy temu to było całkiem sporo ludzi. Edytowane przez Discredited#
Opublikowano

Cześć forumowicze!

Od dawna mam chęć zagrania w jakieś dobre mmorpg, jednak moja przygoda w tego typu grach kończy się w okolicach 25-30 LvL, ponieważ rozgrywka staje się monotonna, więc uznałem, że sięgne po coś więcej, jako, że grałem w mmorpg tylko i wyłącznie w wymiarze f2p postanowiłem spróbować p2p. I tutaj moje pytanie do was: Jakie gry mmorpg p2p polecacie? Nie chodzi mi tu o abonament tylko o jednorazową wpłatę do max 28 euro (najlepiej na steam). Zauważyłem, że TESO jest na przecenie z 55 na 22 euro, co sądzicie o tym "potomku" Skyrima?

Dodam, że gra może być nawet w formie LEGO, byleby mnie nie znudziła po przegraniu 30-50 godzin i żeby miała do zaoferwania coś więcej niż gry w modelu f2p.

Jeśli znacie jeszcze jakąś bardzo, bardzo dobrą grę MMO nie dotyczącą gatunku RPG chętnie ją sprawdze. ;)

(Tekst temat kopiuje, bo został zamknięty przez administracje)

Opublikowano

Cześć forumowicze!

Od dawna mam chęć zagrania w jakieś dobre mmorpg, jednak moja przygoda w tego typu grach kończy się w okolicach 25-30 LvL, ponieważ rozgrywka staje się monotonna, więc uznałem, że sięgne po coś więcej, jako, że grałem w mmorpg tylko i wyłącznie w wymiarze f2p postanowiłem spróbować p2p. I tutaj moje pytanie do was: Jakie gry mmorpg p2p polecacie? Nie chodzi mi tu o abonament tylko o jednorazową wpłatę do max 28 euro (najlepiej na steam). Zauważyłem, że TESO jest na przecenie z 55 na 22 euro, co sądzicie o tym "potomku" Skyrima?

Dodam, że gra może być nawet w formie LEGO, byleby mnie nie znudziła po przegraniu 30-50 godzin i żeby miała do zaoferwania coś więcej niż gry w modelu f2p.

Jeśli znacie jeszcze jakąś bardzo, bardzo dobrą grę MMO nie dotyczącą gatunku RPG chętnie ją sprawdze. ;)

(Tekst temat kopiuje, bo został zamknięty przez administracje)

p2p FF XIV, najlepsze i najlepiej wyglądające mmo p2p na rynku, nastawione na hardcorowe pvp. Po wbiciu capa (jest trochę grindu, ale warto się przełamać), jest masa do roboty, crafting jest najlepiej rozwinięty spośród wszystkich mmo na rynku, od cholery rajdów, eventów i innych ciekawych rzeczy.

Co do TESO, gra nastawiona na pvp, ma też rajdy i całkiem dobre pve i nie jest to p2p tylko b2p, kupujesz raz i nie musisz płacić żadnego abonamentu, gra warta uwagi moim zdaniem.

Seba0855 lubi to
Opublikowano

Rodzaj gry - RolePlay / Średniowieczna
Czego oczekuję od gry - Podejmowania trudnych decyzji bądź wcielenia się w postać
Specyfikacje komputera / laptopa - Słaby komputer, nowsze gry nie zadziałają. - Intel Core 2 Duo, GTX 450, 4 GB
System operacyjny: - Win 7
Dodatkowe informacje - Ma to być coś na wzór Gry o Tron od Telltale albo wcielenia się w postać (RP) tak jak to bywa np. w GTA albo Gothicu Multiplayer. Gra musi być osadzona w czasach średniowiecznych bądź starożytnych. 

Opublikowano

Rodzaj gry - RolePlay / Średniowieczna

Czego oczekuję od gry - Podejmowania trudnych decyzji bądź wcielenia się w postać

Specyfikacje komputera / laptopa - Słaby komputer, nowsze gry nie zadziałają. - Intel Core 2 Duo, GTX 450, 4 GB

System operacyjny: - Win 7

Dodatkowe informacje - Ma to być coś na wzór Gry o Tron od Telltale albo wcielenia się w postać (RP) tak jak to bywa np. w GTA albo Gothicu Multiplayer. Gra musi być osadzona w czasach średniowiecznych bądź starożytnych. 

Z MMO niestety takich nie ma, pozostają ci gry takie jak np. GW 2 albo SWTOR i polskie/angielskie gildie rp, które zajmują się roleplayem.

Opublikowano

Rodzaj gry - MMORPG
Czego oczekuję od gry - Mały nacisk na mikropłatności i spora ilość ludzi
Specyfikacje komputera / laptopa - 4gb ram procek intel i3
System operacyjny: - windows 10
Dodatkowe informacje - Witam tak jak w temacie w jakie MMORPG polecacie zagrać? Odpada Guild Wars 2 ponieważ grałem. Najlepiej żeby mikropłatności nie miały zbyt dużego nacisku na grę. Najlepiej jak by była po polsku.

Opublikowano

Rodzaj gry - MMORPG

Dodatkowe informacje - Witam tak jak w temacie w jakie MMORPG polecacie zagrać? Odpada Guild Wars 2 ponieważ grałem. Najlepiej żeby mikropłatności nie miały zbyt dużego nacisku na grę. Najlepiej jak by była po polsku.

Takie lekkie p2w? Privy metka, ArcheAge.

Opublikowano

Rodzaj gry - MMORPG

ELOA, świetna gra. Baaardzo wciąga. :) Fajna grafika + system walki. 

Opublikowano (edytowane)

Rodzaj gry - [...]mmorpg
Czego oczekuję od gry -  duzo graczy,fajna grafika
Specyfikacje komputera / laptopa-bdb
System operacyjny: - w7
Dodatkowe informacje] - 

Edytowane przez Koxownik1910

2v1xidf.png

Opublikowano

Rodzaj gry - [...]mmorpg

Dodatkowe informacje] - 

Fajna grafika, choć trochę cukierkowa jest w Terze i w Aion, choć z tego co słyszałem w Aion graczy powoli zaczyna ubywać. Jeśli nie chcesz grać w grę z cukierkową grafiką to mogę polecić Neverwinter, ciekawa gra, dużo eventów i dość przyjemnie się w nią gra, jedynie nie jestem pewien co do ilości graczy. ;)

QuarK i Koxownik1910 lubią to

9La1rOf.gif

Opublikowano

Fajna grafika, choć trochę cukierkowa jest w Terze i w Aion, choć z tego co słyszałem w Aion graczy powoli zaczyna ubywać. Jeśli nie chcesz grać w grę z cukierkową grafiką to mogę polecić Neverwinter, ciekawa gra, dużo eventów i dość przyjemnie się w nią gra, jedynie nie jestem pewien co do ilości graczy. ;)

A w tere ile os mniej wiecej gra ?

2v1xidf.png

Opublikowano

Poleciłeś mu jedne z najsłabszych i stawiających na pełny portfel mmo na rynku (oprócz Tery, tam po prostu nie ma contentu, ona jest zwyczajnie słaba), dlaczego ktoś taki jak ty, ma tutaj moda, nawet nie znając się na grach mmo?

@Koxownik1910

Dobra grafika? Black Desert, gra nastawiona pod mass pvp. Tera ma dobrą grafikę, ale tak jak mówiłem jest słaba, omijałbym szerokim łukiem. Poza tym zapamiętaj, grafika =/= grywalność.

Większość mmo ma gorszą grafę niż gry sp, żeby mogła trafić do szerszego grona odbiorców. Aktualnie godne polecenia są pojedyńcze mmo, a reszta jest albo w cbt, albo w early acces, 2015 nie był dobrym rokiem dla gier mmo.

Jeśli nie przeszkadza ci że za grę trzeba zapłacić i przełamiesz się w stronę bardziej "uogólnionych" obrazów gry, to zapraszam do gry w Albion Online, 60.00 aktywnych graczy, z czego 4 duże polskie gildie.

Koxownik1910 lubi to
Opublikowano (edytowane)

Poleciłeś mu jedne z najsłabszych i stawiających na pełny portfel mmo na rynku (oprócz Tery, tam po prostu nie ma contentu, ona jest zwyczajnie słaba), dlaczego ktoś taki jak ty, ma tutaj moda, nawet nie znając się na grach mmo?

@Koxownik1910

Dobra grafika? Black Desert, gra nastawiona pod mass pvp. Tera ma dobrą grafikę, ale tak jak mówiłem jest słaba, omijałbym szerokim łukiem. Poza tym zapamiętaj, grafika =/= grywalność.

Większość mmo ma gorszą grafę niż gry sp, żeby mogła trafić do szerszego grona odbiorców. Aktualnie godne polecenia są pojedyńcze mmo, a reszta jest albo w cbt, albo w early acces, 2015 nie był dobrym rokiem dla gier mmo.

Jeśli nie przeszkadza ci że za grę trzeba zapłacić i przełamiesz się w stronę bardziej "uogólnionych" obrazów gry, to zapraszam do gry w Albion Online, 60.00 aktywnych graczy, z czego 4 duże polskie gildie.

Nie no wole f2p. A znasz może jakąś grę właśnie typu albion online ale która jest f2p i gra w nią dużo ludzi?(z podobną grafiką) @1361622928-U485574.pngTaiga

2v1xidf.png

Opublikowano

Nie polecaj ludziom crapów.

Mi się gra podoba, nie wiem o co Ci chodzi. ;) Jest świetnie zrobiona. 

Rodzaj gry - [...]mmorpg

Dodatkowe informacje] - 

Cały czas będę polecać ELOA. Grafika świetna, fajnie się robi dungeony, expi się na questach, jest sporo graczy. :) Polaków też można tam znaleźć. 

Opublikowano (edytowane)

Mi się gra podoba, nie wiem o co Ci chodzi. ;) Jest świetnie zrobiona. 

Cały czas będę polecać ELOA. Grafika świetna, fajnie się robi dungeony, expi się na questach, jest sporo graczy. :) Polaków też można tam znaleźć. 

A coś innego? Wątpię ,że w eloa jest "spora ilość graczy" przy 15k lików na fb  kiedy nawet jakieś "shitowe" strony do cs go mają więcej. No ale dobra ktoś może powiedzieć "co mają lajki na fb do społecznośći w grze" a no dużo ,ponieważ większość graczy łączy swoje konta i lajkuje fanpage dla np. newsów itd. Na forum to samo temat "ELOA dead game?" i post pewnego pana "So my guild has 70+ people. But now I login and only 4 people online wtf... Is ELOA really going to be dead game? Sad that ELOA didnt get a better publisher. Anyway thanks to this experience, if I see another game published by Webzen I definitely will not play it. In my opinion ELOA has more potential than Devilian, but sad that ELOA's problem is that webzen is the publisher. Anyway I guess my whole guild transferring to Devilian, BYE WEBZEN."Tak więc prosze o dalsze propozycje.

/ Czy są może jakieś wskaźniki graczy online w terze?

2v1xidf.png

Opublikowano

A coś innego? Wątpię ,że w eloa jest "spora ilość graczy" przy 15k lików na fb  kiedy nawet jakieś "shitowe" strony do cs go mają więcej. No ale dobra ktoś może powiedzieć "co mają lajki na fb do społecznośći w grze" a no dużo ,ponieważ większość graczy łączy swoje konta i lajkuje fanpage dla np. newsów itd. Na forum to samo temat "ELOA dead game?" i post pewnego pana "So my guild has 70+ people. But now I login and only 4 people online wtf... Is ELOA really going to be dead game? Sad that ELOA didnt get a better publisher. Anyway thanks to this experience, if I see another game published by Webzen I definitely will not play it. In my opinion ELOA has more potential than Devilian, but sad that ELOA's problem is that webzen is the publisher. Anyway I guess my whole guild transferring to Devilian, BYE WEBZEN."Tak więc prosze o dalsze propozycje.

Bo Eloa umiera zanim jeszcze zaczęła żyć, słaby wydawca + słaba gra = crap.

Jak już mówiłem, nie znajdziesz obecnie nic podobnego do Albiona z f2p, bo wszystko jest w early acces albo cbt. W połowie 2016 zacznie się wysyp dobrych tytułów, które będą miały swoje premiery. Albion tak dla jasności po premierze też ma być darmowy.

Podam ci jedyne godne polecenia f2p:

Blade & Soul, jak za miecha wyjdzie z cbt,  Wildstar poniekąd, Gw2, Rift i SWTOR.

Koxownik1910 lubi to
Opublikowano

Stwierdzam, że jest spora ilość graczy po tym, jak dodają mnie co sekundę do party gdy stoję obok pewnego dungeonu. :) I po tym, jak ciężko o normalny spot, bo każdy wszędzie wybija mobki. 

Coś innego? GuildWars2, czy Drakensang ( <3). Tą drugą polecam z całego serca - dopracowana grafika do każdego szczegółu, niezła mechanika, fajne pvp. 

Dektored i Koxownik1910 lubią to
Opublikowano (edytowane)

No dobra to skoro nie ma takich świetnych gier mmorpg to może polecicie jakieś mmofps ? Co sądzicie o cf eu lub skill ?

2v1xidf.png

Opublikowano

Stwierdzam, że jest spora ilość graczy po tym, jak dodają mnie co sekundę do party gdy stoję obok pewnego dungeonu. :) I po tym, jak ciężko o normalny spot, bo każdy wszędzie wybija mobki. 

Coś innego? GuildWars2, czy Drakensang ( <3). Tą drugą polecam z całego serca - dopracowana grafika do każdego szczegółu, niezła mechanika, fajne pvp. 

Kolejna, Drakensang to czyste p2w, bez wydawania hajsu praktycznie nic nie osiągniesz, ta gra jest po prostu esencją niesprawiedliwej rozgrywki. Skąd wy się ludzie urwaliście?

No dobra to skoro nie ma takich świetnych gier mmorpg to może polecicie jakieś mmofps ? Co sądzicie o cf eu lub skill ?

Jeszcze w tym miesiącu wychodzi Ghost in the Shell na steamie. Gorąco polecam Warframe, bo można wszystko ogarnąć bez wydawania kasy. Oprócz tego bardzo fajnym mmofps jest DirtyBomb.

Opublikowano

Kolejna, Drakensang to czyste p2w, bez wydawania hajsu praktycznie nic nie osiągniesz, ta gra jest po prostu esencją niesprawiedliwej rozgrywki. Skąd wy się ludzie urwaliście?

Że co? o.O W tej grze da się dojść do wszystkiego bez wydawania ani grosza na mroczne monety. Dostajesz tego sporo z questów, można wydropić + często są gigantyczne promocje w których za 8zł dostaje się 8k monet. ;)

Opublikowano

Że co? o.O W tej grze da się dojść do wszystkiego bez wydawania ani grosza na mroczne monety. Dostajesz tego sporo z questów, można wydropić + często są gigantyczne promocje w których za 8zł dostaje się 8k monet. ;)

Wiedziałem że powiesz coś mądrego, a więc przytoczę kilka wypowiedzi graczy:

czy będą boty, czy p2w na jedno wyjdzie.

Wróciłem do gry po około 2 - 3 latach i dalej gra wymaga wydawania mrocznych monet, jednak drop ich jest tak duży że można smiało się obejśc bez wydawania na nie prawdziwej kasy. Spokojnie w dzień gry mozna uzbierać MM wartości +/- 5 zł więc grając aktywnie można sobie pozwolić na regularne zakupy w item shopie. Co do pay to win, żeby osiągnąc znaczącą przewagę w pvp nad innymi graczami trzeba by wydac na to ogromne pieniądze, kilka a może nawet kilkanascie tysięcy złotych (ciężko oszacowac) więc wątpie czy jest wielu takich graczy, duża większość płacących osób wydaje na grę sumy do 50 zł miesięcznie więc nie mają zauważalnej przewagi nad niepłacącym graczem.

"Obok tej gry nie można przejść obojętnie. Polecam!" - Serio ? Dla kogoś kto uwielbia płacić by być w top serva. Jeśli spodobała ci się na tyle by ładować realną gotówkę śmiało w innym wypadku odradzam.

bez kasy nie warto tracić czasu ... do tego wszędzie odpalone boty :/[

Wszystko fajnie, dobra grafika, wszystko w naszym jezyku, ale gdy przeszedłem jakiś dung, zabiłem bossa i przy otwieraniu skrzynki wyskoczyło mi "Aby otworzyć skrzynię kup klucz", oczywiście a sms, wyłączyłem grę i już jej nigdy nie włączę.

Opublikowano

Wiedziałem że powiesz coś mądrego, a więc przytoczę kilka wypowiedzi graczy:

czy będą boty, czy p2w na jedno wyjdzie.

Wróciłem do gry po około 2 - 3 latach i dalej gra wymaga wydawania mrocznych monet, jednak drop ich jest tak duży że można smiało się obejśc bez wydawania na nie prawdziwej kasy. Spokojnie w dzień gry mozna uzbierać MM wartości +/- 5 zł więc grając aktywnie można sobie pozwolić na regularne zakupy w item shopie. Co do pay to win, żeby osiągnąc znaczącą przewagę w pvp nad innymi graczami trzeba by wydac na to ogromne pieniądze, kilka a może nawet kilkanascie tysięcy złotych (ciężko oszacowac) więc wątpie czy jest wielu takich graczy, duża większość płacących osób wydaje na grę sumy do 50 zł miesięcznie więc nie mają zauważalnej przewagi nad niepłacącym graczem.

"Obok tej gry nie można przejść obojętnie. Polecam!" - Serio ? Dla kogoś kto uwielbia płacić by być w top serva. Jeśli spodobała ci się na tyle by ładować realną gotówkę śmiało w innym wypadku odradzam.

bez kasy nie warto tracić czasu ... do tego wszędzie odpalone boty :/[

Wszystko fajnie, dobra grafika, wszystko w naszym jezyku, ale gdy przeszedłem jakiś dung, zabiłem bossa i przy otwieraniu skrzynki wyskoczyło mi "Aby otworzyć skrzynię kup klucz", oczywiście a sms, wyłączyłem grę i już jej nigdy nie włączę.

Jeżeli ludzie oczekują, że dojdą do wszystkiego w tydzień to wystawiają później takie opinie. Po za tym to nie jest miejsce na takie dyskusje. Jak chcesz o tym pogadać to zapraszam do działu Drakensang. ;)