Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukasz gry MMO? Zapytaj tutaj! - temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Rodzaj gry - MOBA

Czego oczekuję od gry - Popularności, dużej ilości graczy i żeby gra była rozbudowana gdzie jest kilka trybów gry :)

Specyfikacje komputera / laptopa - Raczej każda gra moba pójdzie więc bez obaw :D

System operacyjny: - Win 7 64/bit

Dodatkowe informacje: - Szukam gry w która warto zacząć grać i nie znudzi się po kilku h :)

Nie chcę: Lol przegrane 500h+ mam dośc już tego ścierwa :)

Smite przegrane ok 300h gra fajna lesz znudziła mi się :P

Paragon gra miała premierę 2 dni temu ale jest w 3d a ja wolę coś w stylu lola :P

Jestem ciekawy czy jest coś poza dotą 2 jak nic nie ma to chyba tam pójdę ale nwm czy warto :D

Heroes of the storm i jak wyżej dota 2. W inne gry moba moim zdaniem nie ma sensu grać.

• Odpowiedzi 314
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Rodzaj gry: MMORPG

Czego oczekuję od gry: Chcę zagrać z kumplami w grę z fajnym systemem PPV, jak na przykład Lineage 2, lecze niestety ograniczyć się muszę do czegoś po polsku ponieważ moi kompani z angielskiego są zieloni

Specyfikacja komputera: Win7,proc i3, graf gf gtx9800 (czyli szału nie ma)

Opublikowano

Rodzaj gry - MMORPG

Czego oczekuję od gry - Głównie brak p2w, najlepiej f2p, ale mogę zapłacić 50-60 zł jak naprawdę będzie warto. Zainteresowanie ze strony twórców (eventy, aktualizacje), dużo graczy. Chyba nic więcej nie wymagam.

Specyfikacje komputera / laptopa - Wystarczający do kazdej gry

System operacyjny: - Windows 10 Pro

Dodatkowe informacje - Nie chcę: metin2, guild wars 2, silkroad, wow, cabal, tera, aion, bns. Myślałem nad path of exile, ale może zapodacie coś lepszego.

/edit

Zapomniałem wspomnieć, że nie chcę gier, za które trzeba płacić co miesiąc (abonament).

Opublikowano

Rodzaj gry - MMORPG

Czego oczekuję od gry - Głównie brak p2w, najlepiej f2p, ale mogę zapłacić 50-60 zł jak naprawdę będzie warto. Zainteresowanie ze strony twórców (eventy, aktualizacje), dużo graczy. Chyba nic więcej nie wymagam.

Dodatkowe informacje - Nie chcę: metin2, guild wars 2, silkroad, wow, cabal, tera, aion, bns. Myślałem nad path of exile, ale może zapodacie coś lepszego.

Jeśli nie masz specjalnych wymagań co do gry, to jedynym sensownym na chwilę obecną MMORPGiem jest FF XIV.

Dzienny lubi to
Opublikowano

Rodzaj gry - MMORPG

Jeśli nie masz specjalnych wymagań co do gry, to jedynym sensownym na chwilę obecną MMORPGiem jest FF XIV.
Wygląda obiecująco, ale z tego co widzę na steam to trzeba płacić abonament co miesiąc, a zapomniałem wspomnieć, że nie chcę gierek, za które muszę płacić, żeby pograć 30 dni. Także czekam na coś innego raczej.
Opublikowano

Rodzaj gry - MMORPG
Czego oczekuję od gry - F2P
Specyfikacje komputera / laptopa - 4gb ram procesor i3 system windows 10 32 bity 
System operacyjny: - system windows 10 32 bity 
Dodatkowe informacje - Chce pograć z kumplem nie chcemy pakować kasy i fajnie by było jak by grało sporo osób w tą grę.

Opublikowano

Rodzaj gry - MMORPG

Czego oczekuję od gry - F2P

Specyfikacje komputera / laptopa - 4gb ram procesor i3 system windows 10 32 bity 

System operacyjny: - system windows 10 32 bity 

Dodatkowe informacje - Chce pograć z kumplem nie chcemy pakować kasy i fajnie by było jak by grało sporo osób w tą grę.

Path of Exile jest moim zdaniem jedyną grą, która jest w 100% f2p. Polecam. Dosyć popularna, ma fajny klimacik. :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Rodzaj gry - MMORPG lub cokolwiek innego

Czego oczekuję od gry - Chciałbym aby gra nie miała zbyt dużych wymagań i żeby przyzwoicie się w nią grało we dwie osoby. Jeżeli już będzie to gra MMORPG to żeby była dostępna za darmo i nie stawiała na pierwszym miejscu ItemShopu.

Jeżeli chodzi o inne typy gry to wszystko może mi przypaść do gustu oprócz strategii.

Specyfikacje komputera / laptopa - AMD Athlon 4000+, GTS 450, 4GB RAM

System operacyjny: - Windows 7, Windows 8

Dodatkowe informacje - Fajnie jakby gra była całkiem prosta (jak Metin 2), ale nie może być też zbyt banalna.

Opublikowano

Rodzaj gry - MMORPG lub cokolwiek innego
Czego oczekuję od gry - Chciałbym aby gra nie miała zbyt dużych wymagań i żeby przyzwoicie się w nią grało we dwie osoby. Jeżeli już będzie to gra MMORPG to żeby była dostępna za darmo i nie stawiała na pierwszym miejscu ItemShopu.
Jeżeli chodzi o inne typy gry to wszystko może mi przypaść do gustu oprócz strategii.
Specyfikacje komputera / laptopa - AMD Athlon 4000+, GTS 450, 4GB RAM
System operacyjny: - Windows 7, Windows 8
Dodatkowe informacje - Fajnie jakby gra była całkiem prosta (jak Metin 2), ale nie może być też zbyt banalna.

spróbuj Dekaron :) małe wymagania, piękna grafika, dużo postaci oraz Polaków :). Pozdrawiam

Opublikowano

spróbuj Dekaron :) małe wymagania, piękna grafika, dużo postaci oraz Polaków :). Pozdrawiam

Wydawca mi się źle kojarzy, ale zobaczę co to. Na pewno nie ma dużego P2W?

Opublikowano

Rodzaj gry - MMORPG
Czego oczekuję od gry - f2p, możliwość ulepszania wyposażenia(najlepiej aby były jakieś efekty wizualne czym wyżej ulepszone), duża możliwość rozwoju postać i wolałbym aby nie była to gra zbliżona do wowa tylko bardziej do silkroad, ragnarok online.

Specyfikacje komputera / laptopa - 
System operacyjny: - 
Dodatkowe informacje - Grałem w wowa, silkroad, metin2, ragnarok online. Myślałem nad Blade & Soul, jak kktoś grał to czy może coś o tej grze powiedzieć? :)

Opublikowano

Rodzaj gry - MMORPG

Czego oczekuję od gry - f2p, możliwość ulepszania wyposażenia(najlepiej aby były jakieś efekty wizualne czym wyżej ulepszone), duża możliwość rozwoju postać i wolałbym aby nie była to gra zbliżona do wowa tylko bardziej do silkroad, ragnarok online.

Dodatkowe informacje - Grałem w wowa, silkroad, metin2, ragnarok online. Myślałem nad Blade & Soul, jak kktoś grał to czy może coś o tej grze powiedzieć? :)

Jak ragnarok to obowiązkowo obczaj Tree of Savior, co do B&S, obecnie nie dzieje się tam najlepiej. Początkowy hajp minął więc jest dużo mniej graczy, pvp jest totalnie nie zbalansowane (jedna klasa wszystko wygrywa), pełno botó i goldsellerów, niestety devy nie wiele z tym robią.

Opublikowano

Rodzaj gry - MMORPG

Blade & Soul jest naprawdę ładnie zrobioną gierką. Moim zdaniem było to najlepsze mmo, ale (u mnie) często crashowało, całkiem długo się ładowało no i niestety PvP się zepsuło. 

Opublikowano (edytowane)

Rodzaj gry - MMORPG
Czego oczekuję od gry -cos podobnego do guildwars2,aion,c9,dragon&nest,nostale,path of exile lub te gry tylko czy warto,Poszukuje takiej gry ktora mi sie nie znudzi po tygodniu/miesiacu grania,bedzie duzaaa ludnosc,nie bedzie za latwa,przydalaby sie tez w miare ladna grafika.To by bylo na tyle za wszystkie odpowiedzi dzieki :p 

Dodatkowe informacje-

Edytowane przez beblok20
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Rodzaj gry - RPG
Czego oczekuję od gry - Duzo ludzi, otwarty swiat, nie questowka.
Specyfikacje komputera / laptopa - Wystarczy na kazda gierke mysle :)
System operacyjny: - Win 8.1
Dodatkowe informacje - Gralem aion , poe , rappelz , metin , lineage , tera , i wiele wiele innych xD ale jakos nie moge znalesc tej jedynej :D 

Opublikowano (edytowane)

Rodzaj gry - [...] RPG
Czego oczekuję od gry - [...] Dużej ilości Graczy i również dużej ilości Dungenów
Specyfikacje komputera / laptopa - [...] Mocny ;-;
System operacyjny: - [...] Win7
Dodatkowe informacje - [...] W skrócie: f2p mmorpg z dużą ilością graczy

Odpadają: Wildstar, Metin2, tibia, Trove, POE, NeverWinter, GW1, RoM, Rappelz

Edytowane przez Mauurycy
Opublikowano

Rodzaj gry - [...] RPG

Czego oczekuję od gry - [...] Dużej ilości Graczy i również dużej ilości Dungenów

Specyfikacje komputera / laptopa - [...] Mocny ;-;

System operacyjny: - [...] Win7

Dodatkowe informacje - [...] W skrócie: f2p mmorpg z dużą ilością graczy

Odpadają: Wildstar, Metin2, tibia, Trove, POE, NeverWinter, GW1, RoM, Rappelz

Blade and Soul ma duży wybór w Dunegonach i jest jeszcze grywalny. :P Jedno z fajniejszych mmo, szkoda tylko, że średnio zbalansowane pvp jest.

Opublikowano

Rodzaj gry - [MMO RACING]
Czego oczekuję od gry - [była taka gra, że chodziło się kierowcą F1 i można było brać udział w wyscigach. Nie pamiętam nazwy]
Specyfikacje komputera / laptopa - [GTX 660 Pentiumm i5]
System operacyjny: - [Windows 7]
Dodatkowe informacje - []

Opublikowano

Rodzaj gry - MMO RPG
Czego oczekuję od gry - F2P / Nie P2W, oczywiscie rozumiem ze gra musi sie jakos utrzymac wiec nie bedzie to problem jak bedzie cos z isu co da +100 dmg ale nie + 10k dps / Czeste eventy nawet i dla mniejszych lvl / zeby gra nie polegala tylko na robieniu questow / nie dungeonowka / duza ilosc graczy / ang/pol jezyk / duuza ilosc graczy / mile widziane dobre PVP - prosilbym aby nie wypisywac gier tylko pod 1 z podanych kryteriow np. dobre pvp to B&S
Specyfikacje komputera / laptopa - starczy
System operacyjny: - win 8
Dodatkowe informacje - brak

Opublikowano

Rodzaj gry - MMO RPG

Czego oczekuję od gry - F2P / Nie P2W, oczywiscie rozumiem ze gra musi sie jakos utrzymac wiec nie bedzie to problem jak bedzie cos z isu co da +100 dmg ale nie + 10k dps / Czeste eventy nawet i dla mniejszych lvl / zeby gra nie polegala tylko na robieniu questow / nie dungeonowka / duza ilosc graczy / ang/pol jezyk / duuza ilosc graczy / mile widziane dobre PVP - prosilbym aby nie wypisywac gier tylko pod 1 z podanych kryteriow np. dobre pvp to B&S

Specyfikacje komputera / laptopa - starczy

System operacyjny: - win 8

Dodatkowe informacje - brak

Szukasz gry marzeń, nie? Jest parę dobrych gier, ale są to np. dunegonówki, lvlowanie to robienie questów... A jak tego nie ma to np. jest mało graczy. Chociaż teraz większość nowych gier opiera się na robieniu zadań. B&S ma dobre, widowiskowe pvp, ale odpada... bo polega na zadaniach i dungeonach. Aion? Sporo osób gra na polskim serwerze, ale gra jest trochę p2w + dungeonówka. Drakensang? Też głównie robienie zadań. Last Chaos? Nie wiem jak serwer globalny, ale chyba się trochę pozmieniało - wcześniej był to czysty grind, teraz chyba dołączyli do tego trochę zadań. Nie jest aż tak p2w, nie jest dungeonówką... ale za to mało kto gra na PL'u. Ciężko znaleźć coś, co spełnia wszystkie Twoje kryteria. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Szukam gry MMORPG 3D tj. Cabal 2, WoW, RoM, Shaya, itd. Sporo graczy i polskie gildie, sama gra może być po ang. ^^

sygnaez.png

Jeśli znalazłeś błąd ortograficzny to mi napisz, chcę zobaczyć jaki ze mnie analfabeta. :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Rodzaj gry - MMO RPG
Czego oczekuję od gry - Niepowtarzalnosci
Specyfikacje komputera / laptopa - GTX 960, 16RAM, I5-6
System operacyjny: - Win 10
Dodatkowe informacje - Zalezy mi na dobrym PVP, a nawet bardzo dobrym, BRAK P2W jakies tam male mikroplatnosci spoko ale nie ze ktos na 1 lvl laduje 1000000 euro w CS i ma eq podbite +202049 co daje mu 843275e534543 DPS, Mile widziany otwarty swiat, duze pole przy profesjach, np Tank ma 5 drzewek, kazde daje co innego, Fajnie tez jakby nie byla to Questowka

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Rodzaj gry - MMO RPG

Czego oczekuję od gry-  F2P, gra musi zatrzymać mnie na dłużej
Specyfikacja komputera / laptopa - wystarczy na wszystkie gry

System operacyjny - Win 10

Dodatkowe informacje- Zależy mi na dobrym pvp, dobrze by było żeby był otwarty świat, dużo skilli i przydatność różnych postaci (np tank, healer)
Szukam gry podobnej w jakimś stopniu do Arch Age, Metin2, Rappelz.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Rodzaj gry - MMO RPG

Czego oczekuję od gry-  GRIND GRIND GRIND ewentualnie GRIND
Specyfikacja komputera / laptopa - najlepszy

System operacyjny - win7

Dodatkowe informacje - Szukam mmorpg grindownika który ma jeszcze sporo ludzi i jest przyjemna rozgrywka, nie interesują mnie questy, mogą być taski jak w tibii (zabij 5k potworów to dostaniesz dodatkowy exp albo item). Najlepiej coś z klasyków. Gram w tibie, metina. Mu online nie podchodzi mi ze względu na ilość graczy i problemy z klientem (mam stałe 30fps).

Edytowane przez Tibia-Precz