Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukasz gry MMO? Zapytaj tutaj! - temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 314
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

[b][color=yellow]Rodzaj gry[/color][/b] - [ MMORPG, fantasy, ]

[b][color=yellow]Czego oczekuję od gry[/color][/b] - [ , przyjemna lekka (easy do ogarniecia na poczatku ) ]

[b][color=yellow]Specyfikacje  laptopa[/color][/b] - core 2 duo 1.80 ghz 250mb grafika 2 gb ramu]

[b][color=yellow]System operacyjny:[/color][/b] - [ win 8 ]

[b][color=yellow]Dodatkowe informacje[/color][/b] - [ to by na tyle dodam tylko ze gralem

League of legends,

metin2 - slaby,

nostale - po wyzej 30 rzygam expieniem ,

flyff - kochalem, swietna dla mnie, ale stracila zywotnosc,

cabal - sredniawa ,

wow - only privy ,

4story - nie ogarnalem xD ,

rappelz - good 

gw2 - jak wow, ]

Sprawdź Warframe, chociaż nie jestem pewien tego czy Ci pójdzie. Poza tym polecam Aure Kingdom, chociaż w niej może Ci nie przypaść do gustu grafika (anime), dodatkowo mogę polecić Elsword choć grafika także w stylu anime. Spróbuj któreś z tych. :)

QuarK lubi to

9La1rOf.gif

Opublikowano

Ja zastanawiam się w co pograć, myślałem o gw2, archeage lub wildstar. Coś z fajnymi instancjami i dobrym PvP.

No i dobrze jakby był rozbudowany świat z wieloma możliwościami (crafting, sporo jakiś pojazdów, moze dobry, gej marriage i takie tam). No i ofc żeby nie była p2w, może być p2p, ale nie wiem czy coś jest teraz wartego uwagi poza wow-em, a akurat jego nie chcę. 

Opublikowano

Ja zastanawiam się w co pograć, myślałem o gw2, archeage lub wildstar. Coś z fajnymi instancjami i dobrym PvP.

No i dobrze jakby był rozbudowany świat z wieloma możliwościami (crafting, sporo jakiś pojazdów, moze dobry, gej marriage i takie tam). No i ofc żeby nie była p2w, może być p2p, ale nie wiem czy coś jest teraz wartego uwagi poza wow-em, a akurat jego nie chcę. 

Prosiłbym, abyś zastosował się do wzoru. :)

To jest ukryta treść, proszę

Co do Twojego pytania - niekoniecznie to gra MMO, ale jeśli chodzi o crafting i w ogóle ten gatunek to polecam Rust i ARK: Survival Evolved. Zaś jeśli chodzi o typowe MMO to gorąco polecam GW2, kilka postów wcześniej zaargumentowałem swój wybór, także nie będę powielał swojej odpowiedzi. W Wildstara nie grałem jeszcze, ale słyszałem, że gra ciekawa, podobna do wowa. Poza tym ciekawą grą z tego gatunku także jest Neverwinter, w które także grałem i polecam.

edit: Tak, do pewnego czasu tak było, że GW2 wymagało zakupienia by uzyskać dostęp do gry. Teraz się to zmieniło, ale mimo, że gra jest w pełni darmowa, to by uzyskać dostęp do przydatnych funkcji musimy zakupić dodatek. 

Karyvlea, QuarK i Ravoner lubią to

9La1rOf.gif

Opublikowano

Mo ok :v z tego co widzę wiekszosc nie uzywała i mi sie nie ciało ;v

[b][color=yellow]Rodzaj gry[/color][/b] - [ MMORPG, mmo]
[b][color=yellow]Czego oczekuję od gry[/color][/b] - [ nie p2w, sporo klas, ras, dużo craftingu, rozbudowany swiat, przyjemne lokacje i PvP ]
[b][color=yellow]Specyfikacje  laptopa[/color][/b] - kązde mmo pójdzie]

[b][color=yellow]System operacyjny:[/color][/b] - [ win 7 ]
[b][color=yellow]Dodatkowe informacje[/color][/b] - [, moze być p2p, , byle nie wow

Btw co do gw2, to z tego co pamiętam gra miała być do jednorazowego kupienia, a potem grasz bez opłat, ale jak wchodze na stronę to pisze, ze jest całkowicie f2p. Coś sie zmieniło :v /

Opublikowano

Witam.

Skoro już zauważyłem ten temat...

Poszukuję gry MMORPG/Action. Najbardziej mi zależy na tym, aby stanowiła wyzwanie - skomplikowany i rozbudowany system skilli, trudne questy, ogólnie wymagające jakichkolwiek umiejętności i myślenia/kombinowania, a nie bezmyślnego grindu.

Coś w stylu TERA w początkowych etapach(przed patchami kilkukrotnie ułatwiającymi wszystko), jeśli chodzi o trudność, lub GW 1, jeśli chodzi o o skille.

Chociaż właściwie łyknę wszystko, co nie jest za łatwe.

Grafika obojętna - może być coś nowego, ale równie dobrze może mieć 10-15lat(może coś wartego uwagi przeoczyłem/pominąłem kiedyś)

Ah, no i ważne żeby nie posiadało ochrony HackShield/GameGuard/XignCode - nie działają na Linuksie, więc odpada.

Retro PC:

MB: BEK-TRONIC BEK-3708 | CPU: AMD Am386 DX-40 40MHz | GPU: Trident 8900CL 1MB | Sound: SoundBlaster Vibra 16 | RAM:16MB(4x4) FPM SIMM Hyundai | HDD: 1.08GB Quantum Fireball | OS: DOS 6.22/Win 3.1

Opublikowano

Mo ok :v z tego co widzę wiekszosc nie uzywała i mi sie nie ciało ;v

[b][color=yellow]Rodzaj gry[/color][/b] - [ MMORPG, mmo]

[b][color=yellow]Czego oczekuję od gry[/color][/b] - [ nie p2w, sporo klas, ras, dużo craftingu, rozbudowany swiat, przyjemne lokacje i PvP ]

[b][color=yellow]Specyfikacje  laptopa[/color][/b] - kązde mmo pójdzie]

[b][color=yellow]System operacyjny:[/color][/b] - [ win 7 ]

[b][color=yellow]Dodatkowe informacje[/color][/b] - [, moze być p2p, , byle nie wow

Btw co do gw2, to z tego co pamiętam gra miała być do jednorazowego kupienia, a potem grasz bez opłat, ale jak wchodze na stronę to pisze, ze jest całkowicie f2p. Coś sie zmieniło :v /

Tera, Aion, Runes of Magic. Z tych mniej popularnych - Last Chaos, Rappelz, Perfect World

Opublikowano (edytowane)

Rodzaj gry - Cos jak Rappelz / Tera
Czego oczekuję od gry - duzo ludzi, jezyk polski/angielski/rosyjski (na ostatnim miejscu), otwarty swiat, dobre PVP, 
Specyfikacje komputera / laptopa - brak
System operacyjny: - Win7 64 Bit
Dodatkowe informacje: brak??

Edytowane przez elakim
Opublikowano

Rodzaj gry - Cos jak Rappelz / Teraz 

Czego oczekuję od gry - duzo ludzi, jezyk polski/angielski/rosyjski (na ostatnim miejscu), otwarty swiat, dobre PVP, 

Specyfikacje komputera / laptopa - brak

System operacyjny: - Win7 64 Bit

Dodatkowe informacje: brak??

LastChaos i MU Online na privach. Jeśli chodzi o grę podobną do Tery (chyba że źle zrozumiałem) to możesz zobaczyć Elsword, a dodatkowo jeśli lubisz cukierkową grafikę to mogę polecić Aura Kingdom.

Ravoner i QuarK lubią to

9La1rOf.gif

Opublikowano

Rodzaj gry - Heroes 3/Warlords Battlecry II/III
Czego oczekuję od gry - f2p
Specyfikacje komputera / laptopa - i7, 8gb ramu.
System operacyjny: - Win8
Dodatkowe informacje: Single lub multi, obojętne.

Opublikowano

Rodzaj gry- Strzlenka/MMORPG/Obojętnie
Czego oczekuję- Gra o Dragon Ballu
Dodatkowe informacje- Postaci z Dragon Ball'a obojętnie z której części, fajnie by była grywalna i ciekawa, jeśli chodzi o oprawę graficzną to najlepiej tryb z 3 osoby

Opublikowano (edytowane)

Rodzaj gry - MMORPG (albo mmo nie znam się :D)

Czego oczekuję od gry - dużej ilości graczy, grywalnosci, najlepiej polskiej wersji językowej (ewentualnie angielski)

Specyfikacje komputera / laptopa -

System operacyjny: - Win7 64b

Dodatkowe informacje - prosiłbym przy nazwie gry dać krótki opis na czym gra polega, na cxym się opiera i czy jest dużo osób.

Odpada metin- do niego wrócę dopiero jak nic nie znajdę. Najlepiej jeśli gra nie będzie Pay2Win

Edytowane przez komputervip

AWLtTwd.png.b8c418cb383347077c6bdc09f70989cb.png

Opublikowano

Rodzaj gry - Heroes 3/Warlords Battlecry II/III

Czego oczekuję od gry - f2p

Specyfikacje komputera / laptopa - i7, 8gb ramu.

System operacyjny: - Win8

Dodatkowe informacje: Single lub multi, obojętne.

Nic innego poza Might&Magic: Heroes Online nie przychodzi mi do głowy.

Rodzaj gry- Strzlenka/MMORPG/Obojętnie

Czego oczekuję- Gra o Dragon Ballu

Dodatkowe informacje- Postaci z Dragon Ball'a obojętnie z której części, fajnie by była grywalna i ciekawa, jeśli chodzi o oprawę graficzną to najlepiej tryb z 3 osoby

Próbowałeś Dragon Ball Online? 

Rodzaj gry - MMORPG (albo mmo nie znam się :D)

Czego oczekuję od gry - dużej ilości graczy, grywalnosci, najlepiej polskiej wersji językowej (ewentualnie angielski)

Specyfikacje komputera / laptopa -

System operacyjny: - Win7 64b

Dodatkowe informacje - prosiłbym przy nazwie gry dać krótki opis na czym gra polega, na cxym się opiera i czy jest dużo osób.

Odpada metin- do niego wrócę dopiero jak nic nie znajdę. Najlepiej jeśli gra nie będzie Pay2Win

Guild Wars 2, opisy tej gry znajdziesz w moich poprzednich postach. Nawet dużo osób w to gra, a gra dodatkowo zyskała na popularności po przejściu na F2P. Poza tym możesz spróbować Tere, cukierkowa grafika, system tworzenia postaci zbliżony do simsów (naprawdę xD). 

QuarK, Ravoner, WhR i 2 innych lubią to

9La1rOf.gif

Opublikowano

Rodzaj gry - MMORPG
Czego oczekuję od gry - Sporo ludzi, ciekawe i rozbudowane klasy postaci, no i żeby spędzało się tam miło czas, jak to było za czasów metina :D
Specyfikacje komputera / laptopa - Raczej nie będę wypisywał całości, powiem po prostu, że jest b. dobry :). Jednak chcę zagrać z kumplami, a ich komputery są średniej jakości.

System operacyjny - Win 10
Dodatkowe informacje - Grałem już w Metina, Terę, Wildstar, Star Wars The Old Republic, Neverwinter. Zastanawiałem się nad AION - polecacie?

Opublikowano

Rodzaj gry - MMORPG

Czego oczekuję od gry - Sporo ludzi, ciekawe i rozbudowane klasy postaci, no i żeby spędzało się tam miło czas, jak to było za czasów metina :D

Specyfikacje komputera / laptopa - Raczej nie będę wypisywał całości, powiem po prostu, że jest b. dobry :). Jednak chcę zagrać z kumplami, a ich komputery są średniej jakości.

System operacyjny - Win 10

Dodatkowe informacje - Grałem już w Metina, Terę, Wildstar, Star Wars The Old Republic, Neverwinter. Zastanawiałem się nad AION - polecacie?

AION ciekawa gra, chociaż mnie się bardzo szybko znudziła. Klasy dają sporo możliwości rozbudowy i masz w czym wybierać. Niestety by w pełni korzystać z dostępnych w tej grze funkcji typu wymiany, handel na rynku itp musisz kupować co miesiąc jakiś abonament, nawet nie pamiętam jak się nazywał. Poza tym po wakacjach sporo graczy przestało grać.

Osobiście mogę polecić Guild Wars 2 (wiem, że wymieniam je po raz któryś, ale gra naprawdę warta polecenia, chociaż system walki i lvlowanie w tej grze zupełnie inaczej wyglądają niż w innych grach. Poza tym jakiś czas temu Wildstar przeszedł na F2P. Choć nie grałem w Wildstara to słyszałem, że fajna gra, więc również mógłbyś spróbować. :)

QuarK lubi to

9La1rOf.gif

Opublikowano

AION ciekawa gra, chociaż mnie się bardzo szybko znudziła. Klasy dają sporo możliwości rozbudowy i masz w czym wybierać. Niestety by w pełni korzystać z dostępnych w tej grze funkcji typu wymiany, handel na rynku itp musisz kupować co miesiąc jakiś abonament, nawet nie pamiętam jak się nazywał. Poza tym po wakacjach sporo graczy przestało grać.

Osobiście mogę polecić Guild Wars 2 (wiem, że wymieniam je po raz któryś, ale gra naprawdę warta polecenia, chociaż system walki i lvlowanie w tej grze zupełnie inaczej wyglądają niż w innych grach. Poza tym jakiś czas temu Wildstar przeszedł na F2P. Choć nie grałem w Wildstara to słyszałem, że fajna gra, więc również mógłbyś spróbować. :)

Guild Wars powiadasz? Możliwe że sie skuszę :) A w Wildstara grałem, pisałem ;) Całkiem całkiem, ale ciężko było mi ją ogarnąć i jednak nie do końca mi przypadła.

Opublikowano (edytowane)

Rodzaj gry - MMO, 3D
Czego oczekuję od gry -  F2P-lecz tu chce, aby nie było to takie coś jak w przypadku gry STAR WARS The Old Republic, gdzie na f2p nie ma większego sensu dłuższa gra,  rozgrywka coś w stylu(właśnie z drugiej strony takie jak SWTOR) future/cyberpunk tylko proszę nie tematyka z WOW'a lub anime, żadnych bajek. Rycerze przeszłości/przyszłości w bardziej realnym świecie niż w/w, powinni być ok :D
Specyfikacje komputera / laptopa -*
System operacyjny: -*
Dodatkowe informacje - [...] Grałem w Metin2/Skyforge/Wildstar/SWTOR/Neverwinter więcej nie pamiętam.

Edytowane przez kubatoja
Opublikowano

Rodzaj gry - MMORPG
Czego oczekuję od gry - Wciągnięcia od pierwszych leveli. Chcę by gra mi chodziła w 50-60fpsach w zatłoczonych miejscach, nie chce spadków fpsów lub jakiś zacinek.
Specyfikacje komputera / laptopa - Grafika - nvidia gforce 440 gt. Procesor - AMD Phenom 9550 Quad-Core. Ram 4gb

System operacyjny - Win 7
Dodatkowe informacje - Wolałbym grę po polsku lecz jak nie ma to po ang. Grałem długo w wowa, gw2, star warsy i masę innych mmo. Niestety nie jest to już komputer na takie gry by płynnie chodziły i jednocześnie ładnie wyglądały. Najważniejsze klimat który wciągnie i nie zanudzi po wbiciu paru leveli. 

Opublikowano

Rodzaj gry - MMORPG

Czego oczekuję od gry - Wciągnięcia od pierwszych leveli. Chcę by gra mi chodziła w 50-60fpsach w zatłoczonych miejscach, nie chce spadków fpsów lub jakiś zacinek.

Specyfikacje komputera / laptopa - Grafika - nvidia gforce 440 gt. Procesor - AMD Phenom 9550 Quad-Core. Ram 4gb

Dodatkowe informacje - Wolałbym grę po polsku lecz jak nie ma to po ang. Grałem długo w wowa, gw2, star warsy i masę innych mmo. Niestety nie jest to już komputer na takie gry by płynnie chodziły i jednocześnie ładnie wyglądały. Najważniejsze klimat który wciągnie i nie zanudzi po wbiciu paru leveli. 

Mogę powiedzieć, że Drakensang jest bardzo wciągający od samego początku. :) Jak zaczęłam grać o 23, tak o 4 skończyłam. Jest po polsku. :) 

Opublikowano

Rodzaj gry - MMORPG

W sumie to również polecę Drakensang. Gra nie ma zbytnio dużych wymagań, level wbija się praktycznie na samych questach, które niekoniecznie są łatwe, bo czasem trzeba się sporo nałazić. Jeśli jeszcze mógłbyś grać z kimś to gra będzie o wiele przyjemniejsza. :P

674071459604241683421.gif

Opublikowano

Mogę powiedzieć, że Drakensang jest bardzo wciągający od samego początku. :) Jak zaczęłam grać o 23, tak o 4 skończyłam. Jest po polsku. :)

W sumie to również polecę Drakensang. Gra nie ma zbytnio dużych wymagań, level wbija się praktycznie na samych questach, które niekoniecznie są łatwe, bo czasem trzeba się sporo nałazić. Jeśli jeszcze mógłbyś grać z kimś to gra będzie o wiele przyjemniejsza. :P

Drakensang, grałem wbiłem około 12-13 lvl :p. Lecz mając alternatywę Path of Exile lub Diablo 3 jakoś mnie nie urzekł ten rodzaj mmo. Są jakieś inne propozycję ? 

Opublikowano

Rodzaj gry - MMO, 3D

Czego oczekuję od gry -  F2P-lecz tu chce, aby nie było to takie coś jak w przypadku gry STAR WARS The Old Republic, gdzie na f2p nie ma większego sensu dłuższa gra,  rozgrywka coś w stylu(właśnie z drugiej strony takie jak SWTOR) future/cyberpunk tylko proszę nie tematyka z WOW'a lub anime, żadnych bajek. Rycerze przeszłości/przyszłości w bardziej realnym świecie niż w/w, powinni być ok :D

Specyfikacje komputera / laptopa -*

System operacyjny: -*

Dodatkowe informacje - [...] Grałem w Metin2/Skyforge/Wildstar/SWTOR/Neverwinter więcej nie pamiętam.

Może Warframe? Fajny MMOFPS, a jeśli chodzi o typowe MMORPG to mogę polecić ELOE (Elite Lord of Alliance). :)

QuarK lubi to

9La1rOf.gif

Opublikowano (edytowane)

Rodzaj gry -  MMORPG na styl Wowa
Czego oczekuję od Gry -  By maksymalny lvl wbić w miare szybko i by Sklepik nie wpływał za bardzo na grę
Specyfikacje -  *
System - *
Dodatkowe Informacje - *

Edytowane przez Aydeeen

Brak Sygnaturki YEAH

Opublikowano

Rodzaj gry - mmorpg

Czego oczekuję od gry - Dużo ludzi i nie p2w jak archage + najlepiej f2p.

Specyfikacje - Wszystko zadziała.

System - Win10

Dodatkowe info - Gra może być cukierkowa itp. byle by grało dużo ludzi.

VNp6c2U.png