Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gothic 3 - Jaka jest najlepsza broń po przejściu Ardei?

Nuts.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko. Zrobiłem misje w Ardei, Cape Dun, Reddock, Monterze. Jaka jest obecnie najlepsza broń, którą mogę mieć i gdzie ją znajdę.

jeśli chcesz żebym znów odpowiedział, zacytuj mnie.

1374609758-U346826.png
Opublikowano

Nie ma broni którą możesz mieć aktualnie "najlepszą".

Wszystko zależy od tego ile pkt dałeś w siłę itp.

Miecz Wenzela jest bardzo dobry na początek gry. Można go znaleźć w jaskini pełnej wilków po drodze z Cape Dun do Montery. Nie trzeba tego miecz od razu oddawać.

Rubinowe ostrze też jest łatwo dostępne na początku gry i jest dobre. Nie wiem gdzie go można znaleźć, ja zawsze kupowałem projekt i sam robiłem, bo wtedy jest +10 do obrażeń kiedy robisz sam broń.

Ja zawsze gdy kończyłem Montere to miałem Rubinowe ostrze.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Próbowałeś topór  Gorna ? W Aradei go pobij i zabierz mu ity. Odejdź kawałek to mu sie zrespi i tak w nieskończoność możesz. Dobre hajsy na tym można zarobić

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Najlepiej przeszukaj wszystkie ciężkie skrzynie. Możesz znaleźć tam naprawdę ciekawe itemki. Radzę ci popłynąć na Varant i nauczyć się walki dwoma mieczami w Bakareshu u bodajże Silvio ;) Jak nauczysz się tego to postaraj się zdobyć dwie katany (Jedna jest w ciężkich skrzyniach) i przepis na miecz dający mistrza dwoma mieczami (nie pamiętam jak się nazywa, ale możliwe że miecz mistrzowski). Jeśli zaś preferujesz broń 2h, to idź na północ, do Nordmaru. Bardzo łatwo natkniesz się tam na jakiegoś kupca z b.db toporem. Ja ci radzę tam się wyuczyć kowalstwa i wykuć własnoręcznie jakąś broń. (Własnoręcznie wykute +10 do obrażeń). Kusze są dobre, ale trzeba się przyzwyczaić. Wydaje mi się, że większość tych lepszych możesz znaleźć w tych specjalnych skrzyniach. Łuki - kilka w Nordmarze sztuk (tych lepszych) możesz znaleźć. Kosturem raczej się nie walczy, to się trzyma głównie do premii. Jeśli grasz z QP możesz dostać w Klasztorze Innosa (Nordmar) ciekawy kostur za zabicie wszystkich smoków. Dwa znajdują się pod Cape Dun, Jeden ukrywa się na pustyni, a 4tego lokalizacji nie pamiętam(był chyba filmik na yt gdzie dokładnie są). Tu masz lokalizację wszystkich ciężkich skrzyń :

http://pl.gothic.wikia.com/wiki/Ci%C4%99%C5%BCka_skrzynia. Mam nadzieję, że rozwiązałem twój problem :)

Pisze się zabójca xD

Opublikowano

Miecz demona (zdobyć go można po przywołaniu demona zwojem, bądź zaklęciem, odwołujesz demona podczas ataku i miecz twój, ale wymaga 666 siły+ duży oręż 3) , tak jak up,miecz  runiczny(lub ruinczy nie pamiętam dawno nie gralem.)

Ja chyba nigdy się nie nauczę nie robić double-postów :(

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Miecz w jaskini kolo Monetry  tego frajera paladyna zamknietego w wieży CapeDun  , jak dobrze pamietam , chociaz ta cala gre mozna od biedy z Zabojca orkow przejsc.

1402682353-PolonezCaroPlus.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...