Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] CS:GO Lounge - Podstawy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

fbb272011519c83c85fa6d96b903dde3a5d20b55

Przed rozpoczęcinie chciałbym PODKREŚLIĆ, że jest to poradnik dla początkujących, jeśli jesteś osobą doświadczoną to  nie masz tu czego szukać!!

cooltext148396197537845.png

Czyli początek początków. Jeśli dotarłeś do tego tego tematu pewnie ten etap już ukończyłeś. Gdyby jednak było inaczej odsyłam do tematu w, którym jest  opisany pełny proces rejestracji wraz z obstawianiem skinów.  http://www.mpcforum.pl/topic/1356765-tutcsgo-lounge-logowanieobstawianie-meczykonfiguracja-wszystkiegofaq/

cooltext148398388122317.png

Tu pojawia się ten lament.... Nie należy nigdy stawiać wszystkich skinów. Jest to podstawowa zasada każdego szanującego się i dobrego trader'a.... 

- Obstawiamy mecze teamów, które nie są dość dobrze znane. Jeśli mamy dylemat na kogo obstawić mogą nam pomóc takie stromy jak np hltv.org gdzie ludzie analizują i "przewidują wygraną"

Wyjątkiem w obstawianiu popularniejszych drużyn są jakieś ważne wydarzenia np DreamHack.

- NIGDY NIE NALEŻY OBSTAWIAĆ NA MECZE NIŻSZYCH LIG VS WYŻSZE W PRZYPADKU GDY JEST TO MECZ O NIC GDYŻ MECZE W TAKIM PRZYPADKU CZĘSTO SĄ USTAWIONE NA KORZYŚĆ SŁABSZEGO TEAMU LUB TEN TEAM Z WYŻSZEJ LIGI NIE CHCE POKAZYWAĆ SWOICH TAKTYK NA TAKIM MECZU.

- Kolejna z przydatnych zasad jest nie obtawianie meczy 50 na 50 czyli jedna drużyna ma jakieś 54% a druga 46%. Jest to zbyt duże ryzyko.

Jeśli posiadamy mniej wartościowe skiny to obstawianie na team, który ma ponjad 80% nie jest zbyt opłacalne gdyż 3/4 centy na + nie robi raczej nam zbyt dużej różnicy (chyba).

- Ostatnią najbardziej opłacalną radą z mojej strony jest obstawienie na team, który ma niżej niż 15% jakiegoś skinu, który nie przekracza wartości 5 centów.

Nie raz udało mi się wygrać mecz w, którym team miał prawie 0 szanse. Zarobek przy obstawieniu tych 5 centów wyniósł ponad 1 euro z jednego meczu!

Do wszystkiego trzeba podejść cierpliwie. 

3 PODSTAWOWE ZASADY

-Nie stawiamy na VP ; mają oni to do siebie, że są dobrym teamem ale kiedy nie ma ważnego meczu nie ukazują ambicji do wygrania jakiegokolwiek meczu.....

-Nie stawiamy "wszystkiego" nawet jeśli jesteśmy pewni wygranej bo może to się źle skończyć dla naszych skinów. NIGDY MECZ NIE JEST 100%

-Nie stawiamy meczy 50 na 50. To tłumaczyłem już wyżej.

Kierując się tymi wskazówkami spokojnie uda wan się zdobyć kilka ciekawych skinów.

Osobiście zaczynałem poważniej podchodzić do sprawy jakiś czas temu ale i z czystej ciekawości co uda mi się osiągnąć. 

Zaczynałem z kwotą 0.04 a po tygodniu wartość w skinach wynosiła dokładnie 2.34.

Nie obstawiając przy tym żadnych skinów z dropu, pomocy itp. Wszystko działo się tylko na Loung'u

LukaSuper.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...