Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co powinien zawierać dobry serwer którego jeszcze nie ma?

sebek848

96 użytkowników zagłosowało

1. 1. 6/7 bon?

2. 2. Typ Serwera

3. 3. Nowości w Łowieniu/Górnictwie/Gildiach?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Postanowiłem napisać ten temat z myślą o was drodzy gracze Metin2!

A więc chciałbym zacząć projekt nowego serwera Metin2, ale po co robić coś co nikomu się nie będzie podobać?

Dlatego też chciałbym abyście wyrażali swoje opinie co powinien mieć dobry serwer abyście wy gracze na nim grali.

A więc poprostu piszcie jakiego serwera wam brakuje może jakieś nowości itp.?A może chcielibyście coś co było kiedyś na serwerach i na żadnym serwerze teraz tego nie znajdziecie? 

Zapraszam do dyskusji.

Ps.Przepraszam że tak chaotycznie napisany jest ten post.Pozdrawiam

Opublikowano

Na pewno administracje która po pierwszych wpłatach w IS nie będzie miała wyje*ane na serwer i graczy jak to ostatnio robi każdy.

Jakieś urozmaicenie starych systemów, coś dodatkowego z łowienia, górnictwa, budowanie budynków gildii itp.

Opublikowano

Na pewno administracje która po pierwszych wpłatach w IS nie będzie miała wyje*ane na serwer i graczy jak to ostatnio robi każdy.

Jakieś urozmaicenie starych systemów, coś dodatkowego z łowienia, górnictwa, budowanie budynków gildii itp.

Dzięki na pewno wezmę twoje sugestie pod uwagę.Jeżeli mam być szczery to IS mnie tak bardzo nie obchodzi wystarczy żeby dało radę z niego opłacić serwer/sponsora.

Opublikowano

Bardzo ogarniętą i profesjonalną administrację, która jest ciągle dostępna oraz zapewni stabilność serwera.

Od czasu, do czasu przemyślane aktualizacje.

Brak bugów/błędów w grze.

Serwer nienastawiony pod itemshop.

denzel.png

Opublikowano

Ostatnio bardzo mocno brakuje mi serwerów Medium/Hard. Max: 105/120 lv.

Wzorowany na PLu, misje z nowymi nagrodami. Zmianki i dodania latwo dostępne itp.

Opublikowano

Brakuje mi serwera w której :

Nie ma tych wszystkich nawalonych rzeczy (Questy/Ulepszacze/Kostiumy/Bony kosmiczne itp) 

Administracji po 2/3 miesiącach się nie znudzi serwer albo nie zawróci im mamona w głowie. 

Bony są odpowiednio dopracowane (złe bony : 7k hp 20% odp. 10k hp w petach itp)

Administracja czytała by ze skupieniem propozycje dot. serwera przez graczy. 

Było by udoskonalenie starych realiów metina (Łowienie Ryb/Wojny Gildii/Budowanie teren gildyjn ych) 

Dokładne by było dopatrzenie wszystkich możliwych błędów/bugów gry.

Była by stabilna maszyna.

Można by było czerpać przyjemność z tej gry.

No to na tyle :D

Opublikowano

Ostatnio bardzo mocno brakuje mi serwerów Medium/Hard. Max: 105/120 lv.

Wzorowany na PLu, misje z nowymi nagrodami. Zmianki i dodania latwo dostępne itp.

Brakuje mi serwera w której :

Nie ma tych wszystkich nawalonych rzeczy (Questy/Ulepszacze/Kostiumy/Bony kosmiczne itp) 

Administracji po 2/3 miesiącach się nie znudzi serwer albo nie zawróci im mamona w głowie. 

Bony są odpowiednio dopracowane (złe bony : 7k hp 20% odp. 10k hp w petach itp)

Administracja czytała by ze skupieniem propozycje dot. serwera przez graczy. 

Było by udoskonalenie starych realiów metina (Łowienie Ryb/Wojny Gildii/Budowanie teren gildyjn ych) 

Dokładne by było dopatrzenie wszystkich możliwych błędów/bugów gry.

Była by stabilna maszyna.

Można by było czerpać przyjemność z tej gry.

No to na tyle :D

#Freevooo wezmę to pod uwagę.

#Nathan 

WOW nieźle się rozpisałeś ;) napewno wezmę to pod uwagę (Odpisz na GG ;) )

Opublikowano

Gdybym to ja miał stawiać serwer, to zabrałoby to sporo czasu :) Trzeba sporządzić dokładny projekt. Wszystko zaplanować na tip-top, a nie zaje**ć serwer pierwszym lepszym syfem z neta.

Generalnie obserwować migrację ludności metinskiej między serwerami, dlaczego odchodzą, czego szukają? Temat tego typu też dużo nie pomoże, bo bo ... no właśnie większość to to samo.

Spytasz ludzi czego chcą, dasz im to i później w podzięce dostaniesz środkowy palec. Co taki serwer powinien zawierać? Ciężko stwierdzić :D Jednemu podoba się to, jednemu tamto. Ja jako emerytowany gracz, może niedługo wrócę na chwilę, z chęcią ujrzałbym serwer pokroju AvalonMT2/Ethana.eu. Zdobywanie doświadczenia na średnim poziomie, robienie ekwipunku do pojedynków kur**sko trudne. W sumie to mnie w ogóle jakieś pety(????co to kur**niedopały po fajce???) nie interesują, prosty przejrzysty system, exp/napierdalanka. Jedna waluta handlowa, czyli dopasować yang tak, by nie pierd*lić się później ze sztabami/szkatami/bryłami. Administracja na poziomie, czyli nie jak to w większości bywa kolesiostwo i wyjebka. No nie wiem. O przedwczoraj siedzę na kompie :D Może jak się przespię to dam bardziej szczegółową wypowiedź. Tyle póki co ode mnie :D

Opublikowano

Gdybym to ja miał stawiać serwer, to zabrałoby to sporo czasu :) Trzeba sporządzić dokładny projekt. Wszystko zaplanować na tip-top, a nie zaje**ć serwer pierwszym lepszym syfem z neta.

Generalnie obserwować migrację ludności metinskiej między serwerami, dlaczego odchodzą, czego szukają? Temat tego typu też dużo nie pomoże, bo bo ... no właśnie większość to to samo.

Spytasz ludzi czego chcą, dasz im to i później w podzięce dostaniesz środkowy palec. Co taki serwer powinien zawierać? Ciężko stwierdzić :D Jednemu podoba się to, jednemu tamto. Ja jako emerytowany gracz, może niedługo wrócę na chwilę, z chęcią ujrzałbym serwer pokroju AvalonMT2/Ethana.eu. Zdobywanie doświadczenia na średnim poziomie, robienie ekwipunku do pojedynków kur**sko trudne. W sumie to mnie w ogóle jakieś pety(????co to kur**niedopały po fajce???) nie interesują, prosty przejrzysty system, exp/napierdalanka. Jedna waluta handlowa, czyli dopasować yang tak, by nie pierd*lić się później ze sztabami/szkatami/bryłami. Administracja na poziomie, czyli nie jak to w większości bywa kolesiostwo i wyjebka. No nie wiem. O przedwczoraj siedzę na kompie :D Może jak się przespię to dam bardziej szczegółową wypowiedź. Tyle póki co ode mnie :D

No dziękuje za długą wypowiedź, pety,systemy jakieś nowe dużo ludzi to interesuję ale także jest spore grono osób którzy nie lubią takich nowości no i tutaj jest ten właśnie "pies pogrzebany" jak dogodzić jednej stronie i drugiej :D .

3 pełne królestwa ludzi:)

To już jedynie zależy tylko i wyłącznie od graczy ilu ich będzie miało chęć grać oraz kto jakie królestwo będzie wybierał podczas  tworzenia postaci z tego co zauważyłem to w CHUNJO najmniej ludzi gra

Opublikowano

Jak dogodzić jednym i drugim? Proste pójść na kompromis 

Skoro jedni nie lubią np. kostiumów a drudzy zaś uwielbiają je i chcieliby by było ich "9999" zrób kostiumy w rozsądnej ilości , a najlepiej jeszcze by nie były przesadzone bonusy. 

Nie wiem przyjacielu po której stronie metina jesteś , starej czy nowej ? Jeśli chcesz pogodzić obydwie będzie naprawdę ciężko bo to trochę jak fani piłki np realu i barcy , nienawidzą się nawzajem ale mimo wszystko oglądają. Podam takie rzeczy które są oczywiste dla obu podziałów :

Przede wszystkim rozgarnięta , doświadczona administracja z dawką wyobraźni i kreatywności , której sodówka nie uderzy gdy zaczną pojawiać się profity , oraz uczciwej , która nie będzie rozdawać itemków na lewo i prawo swoim znajomym. Musisz być konsekwentnym pod tym względem. 
Coś oryginalnego np jakieś questy może jakieś konkursy , eventy 
Zbalansowane klasy , bonusy , raty 
Klasy : by nie było , że 1 klasa ma przewagę 300% na innymi (były takie serwery..)
Bonusy : zwłascza w kostiumach petach i w innego rodzaju (szitów) systemów jakie wprowadzisz 
Rate - by nie było nawet jak na Easy , że po tygodniu masz max lvl a eq 0 bo kasa nie leci, bądź na odwrót. 
Stabilna maszyna z dobrym zabezpieczeniem 
Czas , chęci oraz silna wolę 
Nie przesadzać z dodatkami. 

Piszę to dosyć późno , jak coś odezwij się na pw jeśli chcesz podyskutować. 

Opublikowano

Moim zdaniem dobre serwery były w 2k13 (Ethana) itd.

Dobry serwer to serwer bez nowości - bugi.

Pograłbym z chęcią na Ethance. :)

Pozdrawiam

Opublikowano

Mogę napisać, czego nie powinien zawierać serwer. Uzyję do tego listy:

- dostępność 6 i 7 bonu w grze,

- zbyt duże lub zbyt małe wartości pozostałych 5 bonów,

- niepotrzebne duperele, które niepotrzebnie zaśmiecają serwer oraz niekorzystnie zmieniają wygląd gry Metin2,

- dostępność szarf oraz pasów (chociaż pasy jeszcze ujdą),

- zbyt duży system ulepszeń przedmiotów - niech z jednej broni z zakresu poziomów 65 - 75 robi się jedną lub dwie bronie. Nie więcej.

- wypadanie sztabek złota z potworów - wygląd sztabek jest okropny,

- brak dostępu do butów wiatru - to jedyny przedmiot, który powinien być dostępny 24/7

- dostępność broni na 30 lvl u handlarzy,

- możliwość ulepszania kamieni dusz powyżej +4, ewentualnie do +5 jeżeli na tym stopniu ulepszenia % w kamyku nie są przesadzone.

To taka moja mała lista.

Opublikowano

Jak dogodzić jednym i drugim? Proste pójść na kompromis 

Skoro jedni nie lubią np. kostiumów a drudzy zaś uwielbiają je i chcieliby by było ich "9999" zrób kostiumy w rozsądnej ilości , a najlepiej jeszcze by nie były przesadzone bonusy. 

Nie wiem przyjacielu po której stronie metina jesteś , starej czy nowej ? Jeśli chcesz pogodzić obydwie będzie naprawdę ciężko bo to trochę jak fani piłki np realu i barcy , nienawidzą się nawzajem ale mimo wszystko oglądają. Podam takie rzeczy które są oczywiste dla obu podziałów :

Przede wszystkim rozgarnięta , doświadczona administracja z dawką wyobraźni i kreatywności , której sodówka nie uderzy gdy zaczną pojawiać się profity , oraz uczciwej , która nie będzie rozdawać itemków na lewo i prawo swoim znajomym. Musisz być konsekwentnym pod tym względem. 

Coś oryginalnego np jakieś questy może jakieś konkursy , eventy 

Zbalansowane klasy , bonusy , raty 

Klasy : by nie było , że 1 klasa ma przewagę 300% na innymi (były takie serwery..)

Bonusy : zwłascza w kostiumach petach i w innego rodzaju (szitów) systemów jakie wprowadzisz 

Rate - by nie było nawet jak na Easy , że po tygodniu masz max lvl a eq 0 bo kasa nie leci, bądź na odwrót. 

Stabilna maszyna z dobrym zabezpieczeniem 

Czas , chęci oraz silna wolę 

Nie przesadzać z dodatkami. 

Piszę to dosyć późno , jak coś odezwij się na pw jeśli chcesz podyskutować. 

Moim zdaniem dobre serwery były w 2k13 (Ethana) itd.

Dobry serwer to serwer bez nowości - bugi.

Pograłbym z chęcią na Ethance. :)

Pozdrawiam

Mogę napisać, czego nie powinien zawierać serwer. Uzyję do tego listy:

- dostępność 6 i 7 bonu w grze,

- zbyt duże lub zbyt małe wartości pozostałych 5 bonów,

- niepotrzebne duperele, które niepotrzebnie zaśmiecają serwer oraz niekorzystnie zmieniają wygląd gry Metin2,

- dostępność szarf oraz pasów (chociaż pasy jeszcze ujdą),

- zbyt duży system ulepszeń przedmiotów - niech z jednej broni z zakresu poziomów 65 - 75 robi się jedną lub dwie bronie. Nie więcej.

- wypadanie sztabek złota z potworów - wygląd sztabek jest okropny,

- brak dostępu do butów wiatru - to jedyny przedmiot, który powinien być dostępny 24/7

- dostępność broni na 30 lvl u handlarzy,

- możliwość ulepszania kamieni dusz powyżej +4, ewentualnie do +5 jeżeli na tym stopniu ulepszenia % w kamyku nie są przesadzone.

To taka moja mała lista.

Napewno wezmę wasze propozycje pod uwagę O bonach było już bardzo dużo i trzeba naprawdę stwierdzić że trzeba je bardzo dobrze dopasować.Terezo trochę nie rozumiem o co ci chodzi z systemem ulepszeń.U mnie wyglądałoby to mniej więcej tak broń 65->80>105 coś takiego bo aktualnie miał by być to serwer z poziomem 105 lecz zwiększanym co jakiś czas wraz z aktualizacjami.Ulepszacze Perły + do lepszych itemów jakieś max 4 nowe ulepszacze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...