Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co powinien zawierać dobry serwer którego jeszcze nie ma?

sebek848

96 użytkowników zagłosowało

1. 1. 6/7 bon?

2. 2. Typ Serwera

3. 3. Nowości w Łowieniu/Górnictwie/Gildiach?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Terezo trochę nie rozumiem o co ci chodzi z systemem ulepszeń.U mnie wyglądałoby to mniej więcej tak broń 65->80>105 coś takiego bo aktualnie miał by być to serwer z poziomem 105 lecz zwiększanym co jakiś czas wraz z aktualizacjami.Ulepszacze Perły + do lepszych itemów jakieś max 4 nowe ulepszacze.

Drogi Sebek848'u,

już spieszę z wyjaśnieniami na temat systemu ulepszeń. Chodzi mi o to, żeby z jednej broni na 65 nie robiło się kilknastu kolejnych broni, np. co 10 poziomów nowa broń do wycraftowania, a tym bardziej, żeby z broni na poziom 30 nie robiło się kolejnych przedmiotów. Nie wiem, jak będzie wyglądało to u Ciebie, ale czy jest sens, żeby np. wytwarzać z Łuku Boskiej Moreli kolejny łuk, jeżeli będzie tworzyło się go z Łuku Żółtego Smoka i/lub z Łuku Kruka.

Twój system uleszpeń mi się podoba, póki co.

Opublikowano

Drogi Sebek848'u,

już spieszę z wyjaśnieniami na temat systemu ulepszeń. Chodzi mi o to, żeby z jednej broni na 65 nie robiło się kilknastu kolejnych broni, np. co 10 poziomów nowa broń do wycraftowania, a tym bardziej, żeby z broni na poziom 30 nie robiło się kolejnych przedmiotów. Nie wiem, jak będzie wyglądało to u Ciebie, ale czy jest sens, żeby np. wytwarzać z Łuku Boskiej Moreli kolejny łuk, jeżeli będzie tworzyło się go z Łuku Żółtego Smoka i/lub z Łuku Kruka.

Twój system uleszpeń mi się podoba, póki co.

Dzięki mam nadzieję że system ulepszeń po otwarciu serwera będzie się podobał ;)

Jednak mam do was jedno nurtujące mnie pytanie aktualnie nie chcę się bawić w kod source.Dlategoteż pytanie dotyczyć będzie Pierścienia AntyExpa.Pierścień działa na zasadzie iż jeżeli mamy 35lvl i 50% expa to gdy użyjemy pierścień to zostaje nam 35lvl i 0% expa i wtedy exp zostaje zatrzymany.Czy lepiej w takim bądź razie wogóle nie wprowadzać tego pierścienia.

Opublikowano

Moim zdaniem, taki pierścien anty-expa jest bardzo przydatnym przedmiotem. Można zatrzymać się na jakimś poziomie, żeby ulepszyć postać oraz zarobić na lepszy ekwipunek.

Pytanie tylko, jak z dostępnością ;)

Opublikowano

Metin opiera się teraz na expieniu większość leci w topkę jak szaleni, brakuje teraz MISJI FABULARNYCH mamy z 2 medium server gdzie jest fabuła, reszta serverów to tak wbijesz lvl biolog, zrobisz passy, czy tam eq i koniec. A fabuły tak jak nie widać nie słychać, wiec polecam produkcje gdzie gracz może robić coś zespołowo misje gdzie musi w 8 osób z PT ubić bossa, to się nazywa współpraca, bo na tym kiedyś polegała gra MT2, gildie się wspierały i pomagały, walczyły godzinami o smoka, to jest to ;) Sam pracuje nad projektem MT2, i chcę to wprowadzić z czasem kilku msc dowiedzie się więcej. 

bgfp marvelia.png

Opublikowano

Moim zdaniem, taki pierścien anty-expa jest bardzo przydatnym przedmiotem. Można zatrzymać się na jakimś poziomie, żeby ulepszyć postać oraz zarobić na lepszy ekwipunek.

Pytanie tylko, jak z dostępnością ;)

Pierścień AntyExpa jak narazie jeszcze nie wiem czy będzie bardzo łatwo dostępny,łatwo czy trudno.Ale raczej ta 3 opcja odpada.

Metin opiera się teraz na expieniu większość leci w topkę jak szaleni, brakuje teraz MISJI FABULARNYCH mamy z 2 medium server gdzie jest fabuła, reszta serverów to tak wbijesz lvl biolog, zrobisz passy, czy tam eq i koniec. A fabuły tak jak nie widać nie słychać, wiec polecam produkcje gdzie gracz może robić coś zespołowo misje gdzie musi w 8 osób z PT ubić bossa, to się nazywa współpraca, bo na tym kiedyś polegała gra MT2, gildie się wspierały i pomagały, walczyły godzinami o smoka, to jest to ;) Sam pracuje nad projektem MT2, i chcę to wprowadzić z czasem kilku msc dowiedzie się więcej. 

Aktualnie wszystko robię aby co najważniejsze naprawić błędy co do fabuły to rozmyślałem nad tym aby właśnie stworzyć serwer oparty na fabule misje w grupach itp.Dlategoteż serwer jest robiony powoli na spokojnie żeby nie wypuścić kolejnego "gówna" tylko dla zarobku, nie myśląc o graczach, tylko zrobić coś na szybko zgarnąć kasę zawinąć się i za 2-4tyg. otworzyć nowy serwer pod inną nazwą tylko dla zarobku dla mnie poprostu takie serwery są nie istnieją są poprostu czymś obrzydliwym a takie osoby powinny być karane przez prawo jako kradzież.

Administracje.

Oto nie musisz się obawiać.

Czekam ba serwer z czołgiem.. się doczekać nie mogę.

^popieram

Raczej wątpię żeby był ktoś taki bezmyślny i dodał czołg do metina :P choć jak wiadomo to nie problem.

Opublikowano

metin2 w stylu "Star Wars" serwer typu 4fun byłoby spoko

nawet bym sobie troche pograł szczerze powiedziawszy :)

Niestety ale u mnie tego nie doświadczysz :P

Jeden wspólny czat dla wszystkich królestw???

Opublikowano

Witam serdecznie. Według mnie serwer typu Lomaxmt2. Kto grał ten wie. Uczepiłem się strasznie tego serwera i w każdym temacie daję go jako przykład najlepszego serwera, bo serwer naprawdę był z*******y. Max lvl 250, bez miliarda broni i zbroi, hwangi i stalki dropią ze smoków (taka mapka ze smokami). Exp dość łatwy, około dnia na 250lvl, specjalne dopasowanie mapek-expowisk do lvla ale też bez miliarda gówien. Ulepszanie KD na +5, które by dawały 80% na klase, 20%, kilka fajnych broni, które też by czasem dropiły ze smoków ale bez przesady, miecze o normalnych wymiarach a nie wygląd jakby woj machał drzewem. Ogólnie serwer jak Lomaxmt2 :) Na takim serwerze nawet jakby nikogo nie było to sam bym grał! Pozdrawiam!

//edit: Bez zwierzątek, koń w zupełności wystarczy. I ogólnie tradycyjny serwer bez tysiąca niepotrzebnych rzeczy, które są tak naprawdę po nic. Jak ktoś stworzy taki serwer to jest naprawdę gość i nie tylko serwer przyniesie mu zyski ale i satysfakcję, ponieważ zakładam, że takie coś jakby stało to nie byłoby byle serwerem na tydzień

Opublikowano

Nie wiem czy jest sens robić serwer w metinie skoro codziennie są starty coraz to nowych gówien robionych przez gimbusów na których grają oni i ich koledzy. Żeby zrobić teraz serwer musisz mieć naprawdę pomysł na to i duuuużo czasu.

Opublikowano

O czas to nie ma co się martwić.A jednym z dobrych pomysłów moim zdaniem będzie wprowadzenie fabuły a nie widziałem jeszcze na żadnym serwerze fabuły i misji z nią związanych.

Opublikowano

Wiesz tu nie chodzi czego brakuje a czego nie i czy ja wiem tu chodzi o to żeby zrobić serwer dla graczy a nie dla siebie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

@Cagroso Ty się kurw* orientujesz jak stawiasz serwer gdzie stoją tylko sklepy offline, a nowości nie ma żadnych hahaha. Znawca Metina od 7 boleści!

SNq6Ku7.png

Opublikowano

To wszystko co zawierała pandora :)

BVtih1g.gif

Nic nie warta jest duma ludzi bez honoru ,

dwulicowość to jedna z najpopularniejszych chorób .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...