Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ile przebywa teraz ilości graczy na serwerach?

demon-nnn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie ma podanej granicy, to zależy jak serwer się podoba, czy dobrze trzyma, ma nowości itd.Niektóre serwery są sezonowe, gra w kij graczy ale po kilku tygodniach świecą pustkami.Nie ma raczej największego serwera bo ilość graczy ciągle się zmienia, jak dla mnie mniej ludzi gra w minecrafta niż kiedyś.

9u2pvr.gif

Opublikowano

Witam jaka jest średnia liczba ludzi na priw. serwerach?

I który serwer jest 'największy' pod tym względem,, wzgledem ilosci graczy

Liczba graczy na POLSKICH serwerach jest bardzo mała.

A jeśli chodzi o serwer to żależy jaki typ 

Mini-games to chyba tylko jasmc 1-2k 

Jeśli chodzi ci o serwer hardcor to mchc na starcie po 1,5k-2k.

Nie ma podanej granicy, to zależy jak serwer się podoba, czy dobrze trzyma, ma nowości itd.Niektóre serwery są sezonowe, gra w kij graczy ale po kilku tygodniach świecą pustkami.Nie ma raczej największego serwera bo ilość graczy ciągle się zmienia, jak dla mnie mniej ludzi gra w minecrafta niż kiedyś.

Nie dodałeś że mniej ludzi gra w POLSCE  zagraniczne serwery bardzooo dobrze się trzymają a nawet pobijają swoje rekordy online. :)

Opublikowano

Mówiąc szczerze coraz mniej, przez to że zaczynają przenosić serwery na 1.8, niestety. Te andezyty, dioryty i podwodne krainy tworzą coś w stylu RPG, teraz w 1.9 dojdą skrzydła co już kompletnie zepsuje rozgrywkę na tej wersji. W sumie na takich serwerach z gildiami to nikt nie gra, bo o dobry bardzo ciężko.

Opublikowano

Jezeli skonfigurujesz dobrze pluginy i dużo by było reklam u tych troche bardziej znanych osób to na start by grało około 500-700 graczy a na 2 edycji by juz było bardziej rozreklamowane to by grało około 1,2-1,5

Służę pomocą również innym użytkownikom :) jak potrzeba pomocy zapraszam na pw na pewno pomogę

Opublikowano

Wczoraj arivi na start około 1,2 k osób a dziś od rana do teraz po 1 k się utrzymuje. Na szczęście druga maszyna kupiona i działa. Polskie serwery to w większości EasyHc /HC i gra tam zazwyczaj po 500-700 os jak już jest kawałek po starcie edycji.

Opublikowano

ja uważam że w minecrafta w Polsce gra dużo osób co prawda mniej niż kiedyś no ale to jest zaleta bo ci yutuberzy przenoszą tony dzieci na cs i jest spokój.

Są serwery po 1k+ graczy ale też i setki mniejszych a konkretnej nazwy podać niemożna bo to reklama wystarczy wystukać w google lista serwerów minecraft i wyjdą ci.

Chociaż te większe są zwykle nudne bo jeszcze na 1.7 (widocznie nikt nie umie zrobić serwera tylko na 1.8 zamiast tego stoją na wersji 2 lata wcześniejszej ale to już moje zdanie)

Opublikowano

Wydaję mi się że na hypixel'u oraz mysg i jasmc choć serwery w mc to nie to to samo co kiedyś.

1000 slotów tak gdzieś 500 graczy na mysg

giphy.gif

Jeżeli pomogłem. Kliknij Lubię to.

Opublikowano

Wydaję mi się że na hypixel'u oraz mysg i jasmc choć serwery w mc to nie to to samo co kiedyś.

1000 slotów tak gdzieś 500 graczy na mysg

Kolego na x gra ciągle po ponad 1k osób :) a najwięcej osób gra na serwerach EasyHC (Tak Easy Hard) a największa serwerownia to x

95 punktów karnych mam i zakaz pisania chu**** wie go na ile.

Opublikowano

Kolego na x gra ciągle po ponad 1k osób :) a najwięcej osób gra na serwerach EasyHC (Tak Easy Hard) a największa serwerownia to x

Ogarnięci gracze grają na normalnych serwerach ChestPvP, Czystych survivalach, SkyBlock. Serwery EasyHC są bezsensu, gdyż większość z nich to są tylko zwykłe EasySurvivale - po prostu myślą wszyscy, że jak jest duży drop to jest to EasyHC. A to chodzi o łatwy hardcore - czyli drop na 5% + ban po śmierci + lekkie utrudnienia...

Opublikowano

gie ce dwa ma po 1k graczy, spora sieć serwerów :)­

Darmowe kody na 20% zniżki (WWW, VPS and MC) na lvlup.pro

Szczegóły discord: xVendrome#6074 / PW

Opublikowano

Na trollcrafcie, gc2 i chyba na krainiemc jest najwiecej graczy jeśli chodziło ci o nazwy serwerów, gra tam powyżej 1k graczy i to stałych. A jeśli chodziło ci o tryby to SkyBlocki i Creative są chyba najpopularniejsze

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Polskie serwery mini-games/hardcore - 1-5k (kiedyś 10k)

df(Zagraniczny mini-games) - minimalnie 25k do 50k

Wszystko przez polskich youtuberów...

Ogólnie te mniejsze serwery też sie niezle trzymają 20-100 graczy, ale ciężko jest sie wybić bo

te mini-games aktualnie zdominowały cały ranking i jest to najbardziej grany tryb.

Opublikowano

Temat już podszedł pod reklamę innych serwerów, zamykam. 

Opublikowano

A ja otwieram i nie chcę widzieć żadnej cenzury w takim temacie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...