Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zagralibyście na takim Hardzie?

Traceur3RUN

Czy Zagrasz na Serverze Metin2 z 2007/2008 roku?  

326 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy Zagrasz na Serverze Metin2 z 2007/2008 roku?

• Tak
      185
    • Nie
      95
    • Może
      46

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałem Ci tylko doradzić, abyś w przyszłości nie żałował swojej decyzji, ode mnie tyle, że nie zagrałbym :D

• Odpowiedzi 115
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wątpię żeby grało dużo ludzi, ludzie szukają nowości.

z rakietnicy ciezko trafic :D

Myślę, że trudno by nie było  :lenny:

xVzMq9N.jpg

Opublikowano

Wątpię żeby grało dużo ludzi, ludzie szukają nowości.

Myślę, że trudno by nie było   :lenny:

chyba gimbusy miałeś na myśli.
najlepiej coś co łatwo zdobyć lub kupić i na tym kończy się gra.

Ja bym zagrał - sentyment.

Ale DT w pt i expienie za pomocą lura ? - niestety nie te czasy. Nie ma prawa wypalić. 

bo tak się dzieje z ludźmi którzy grają na easy serwerach.

wypalić i tak wypali a liczba graczy będzie jaka będzie.każdemu coś się należy.

grupa graczy którzy zagrają na starym Metin2Global 2007 https://discord.gg/ygKzJfm

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

chyba gimbusy miałeś na myśli.
najlepiej coś co łatwo zdobyć lub kupić i na tym kończy się gra.

bo tak się dzieje z ludźmi którzy grają na easy serwerach.

wypalić i tak wypali a liczba graczy będzie jaka będzie.każdemu coś się należy.

popieram ja wbije zagram oczywiście chociaż gimbusów nie będzie i expy wolne a nie boty które napierdalają 24/7 

Opublikowano

Dokładnie na taki serwer czekam. Póki co rozglądam się za powstającymi serwerami. Może jeszcze na pl'u postawią kolejny serwer to bym i tam spróbował. Obserwuję różne fora od dłuższego czasu, niestety nie znalazłem jeszcze tego co by mi odpowiadało. Wszędzie są raty z co najmniej 200% expa, dropu, chore ułatwienia umożliwiające wbicie maksymalnego lvla w tydzień. Co więcej to wszystko można osiągnąć w ułamek tego czasu inwestując w is. Na niektórych serwerach można znaleźć AntyCheat, jednak jest on jeszcze bardziej dziurawy od tego na pl'u. Na Twoim miejscu jednak zastanowiłbym się nad lepszym zbalansowaniem starego systemu, utrudnieniem tego co było. Tak aby każdy przedmiot znalazł swoje zastosowanie. Zdobycie broni tak mocnej jak te z 30 lvla powinno być znacznie trudniejsze. Tak to wygląda z mojego punktu widzenia. Powodzenia w realizacji projektu. ^^

Opublikowano

Nie zagrałbym. Było by max. 600 graczy na starcie po czym ta liczba by zmalała. Ludzie teraz wolą łatwe serwery z reklamą od youtuberów i nowościami. ;)

denzel.png

Opublikowano

Jakiś czas temu wystartowało coś tego typu, Arutan.pl. Gracze top 1-3 po miesiącu mieli dostać nagrody pieniężne, za top 1 było to 1000zł (i rzeczywiście dostali). Graczy mimo to było bardzo mało, po prostu pustki na serwerze.

Opublikowano

Zagwarantuj stabilność i to, że serwer będzie stał przez kilka lat bez żadnych przekrętów, to zagram.

Jako że jest to niemożliwe, nie zagram.

Opublikowano

Dokładnie na taki serwer czekam. Póki co rozglądam się za powstającymi serwerami. Może jeszcze na pl'u postawią kolejny serwer to bym i tam spróbował. Obserwuję różne fora od dłuższego czasu, niestety nie znalazłem jeszcze tego co by mi odpowiadało. Wszędzie są raty z co najmniej 200% expa, dropu, chore ułatwienia umożliwiające wbicie maksymalnego lvla w tydzień. Co więcej to wszystko można osiągnąć w ułamek tego czasu inwestując w is. Na niektórych serwerach można znaleźć AntyCheat, jednak jest on jeszcze bardziej dziurawy od tego na pl'u. Na Twoim miejscu jednak zastanowiłbym się nad lepszym zbalansowaniem starego systemu, utrudnieniem tego co było. Tak aby każdy przedmiot znalazł swoje zastosowanie. Zdobycie broni tak mocnej jak te z 30 lvla powinno być znacznie trudniejsze. Tak to wygląda z mojego punktu widzenia. Powodzenia w realizacji projektu. ^^

mógłbym trochę to ulepszyć ale to musicie wy mi podpowiedzieć mniej więcej co dodać/zmienić nie chciałbym z tego robić priva ale oczywiście drobne poprawki dodatki tak jak mówisz żeby "miało swoje zastosowanie" (miejsce) można wprowadzić.

Jak bedzie reklama w TVN'ie i Polsacie zagram z pewnością :)

zobacze co da sie zrobić ;)

Zagwarantuj stabilność i to, że serwer będzie stał przez kilka lat bez żadnych przekrętów, to zagram.

Jako że jest to niemożliwe, nie zagram.

stabilność - 100% gwarantowane

Będzie stał tak długo do póki żyje :)

nie długo będzie zapowiedz 2-4 miesiące przed startem

grupa graczy którzy zagrają na starym Metin2Global 2007 https://discord.gg/ygKzJfm

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Niezły pomysł aczkolwiek moim zdaniem bardziej trafnie był by bardziej rework z 2009/2010 kiedy już była wprowadzona Atlantyda i lvl obok nazwy myślę że znalazło by się sporo osób które by na takim serwerze zagrały tym bardziej że jest grupa na Facebooku "Typowy Metińczyk" gdzie właśnie wiele osób szuka takiego serwera.

Z góry przepraszam za błędy.

Pozdrawiam :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Niezły pomysł aczkolwiek moim zdaniem bardziej trafnie był by bardziej rework z 2009/2010 kiedy już była wprowadzona Atlantyda i lvl obok nazwy myślę że znalazło by się sporo osób które by na takim serwerze zagrały tym bardziej że jest grupa na Facebooku "Typowy Metińczyk" gdzie właśnie wiele osób szuka takiego serwera.

atlantyde mógłbym dodać ale pod warunkiem takim że by się poprawiło lot i może i exp tak żeby to metina przypominało a nie priva.Bojowe jak dropiły z bossow ze szkatułek i metinów to niech tak zostanie nie niszczmy tego tak samo itemy miecz itp +9 moim zdaniem bez sensu.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

atlantyde mógłbym dodać ale pod warunkiem takim że by się poprawiło lot i może i exp tak żeby to metina przypominało a nie priva.Bojowe jak dropiły z bossow ze szkatułek i metinów to niech tak zostanie nie niszczmy tego tak samo itemy miecz itp +9 moim zdaniem bez sensu.

dobry pomysł, fajnie byłoby jakby ten serwer wypalił i stary klimat wojen ubieranie się w mnisią a potem zakladanie prawdziwego eq na wojnie jak sie wszyscy na biorą ze mamy mały level i słabe eq to były czasy .... 

a takie pytanko serwer masz zamiar stawiać na tym "source" czy na starym game?

Opublikowano

Zagrałbym z chęcią, jak ktoś bdrobił taki serwer to dodajcie chociaż pierścień teleportacji/pelerynki na zawsze i buty wiatru ;p

Taka mała pomoc a cieszy jak cholera,nie chciałbym biec do m2 30min :)

Opublikowano

Ciężka sprawa, zazwyczaj osoby które decydują się na gre na privach chcą pograć na czymś łatwiejszym niż global

Opublikowano

Jak idą prace nad serwerem?przyblizona data startu?

Ja napewno na serwer zawitam ;), jest jedno ale...

Dzisiaj ludzie zachwycają się serwerami typu izi ^^

I zeby na serwie gralo cos ludzi to reklama musialaby by byc naprawdę meega.Jeśli udało by się zakupić reklame u najwiekszych yt-uberów typu Wallander czy DIIM2 to moze cos wypali ;) 3mam kciuki ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...