Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zagralibyście na takim Hardzie?

Traceur3RUN

Czy Zagrasz na Serverze Metin2 z 2007/2008 roku?  

326 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy Zagrasz na Serverze Metin2 z 2007/2008 roku?

• Tak
      185
    • Nie
      95
    • Może
      46

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 115
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dawniej na takich hardach grało się latami, a na chwile obecną serwery upadają po 1/2 miesiącach, więc szkoda tylko czasu na takie coś.

Opublikowano

Stare dawne czasy...?  o.O

To tak jakbyś chciał ożywić kogoś kto zmarł kilka lat temu  :s

Tego się już nie zwróci, to co było nigdy nie wraca takie samo. 

"Wracaj z tarczą, a nie na tarczy. "

"Nigdy nie kłóć się z idiotą... Najpierw sprowadzi Cię do swego poziomu, a potem wykończy doświadczeniem."

Opublikowano

Dawniej na takich hardach grało się latami, a na chwile obecną serwery upadają po 1/2 miesiącach, więc szkoda tylko czasu na takie coś.

mój serwer jest pewny w 100% tu się nie musisz martwić o co kolwiek :)

Stare dawne czasy...?  o.O

To tak jakbyś chciał ożywić kogoś kto zmarł kilka lat temu  :s

Tego się już nie zwróci, to co było nigdy nie wraca takie samo. 

naprawdę nie wolałbyś np jakby ci mama umarła żeby znowu żyła? to tylko moje porównanie ..

Będą dwa serwery jeden będzie nową erą metin2 ale tak ulepszany żeby gracze nie odchodzili ale przychodzili.a drugi starym globalem

Pierwszym Serwerem który wystartuję będzie stary global.

xyz

Widzę ze już ktoś zobaczył pomysł i chce na tym zarobić proszę nie wierzyć tej osobie bo takie osoby co kradną pomysły na projekt szybko te projekty zamykają a ludzie tylko tracą i przestają później grać na takich serwerach.

i ta osoba mogę wam obiecać ze po 1-2 tygodniach lub na starcie nie zabezpieczy serwera i boty będą farmić tak jak na plu.

grupa graczy którzy zagrają na starym Metin2Global 2007 https://discord.gg/ygKzJfm

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

im dłużej czekam tym mam większa chęć zagrać mam nadzieje ze to wypali i czekam na jakieś nowe informacje.

mógłbyś napisać jak trwają prace co zrobione a co jeszcze nie. przydałoby się wiedzieć czy pracujesz nad serwerem czy tylko tak temat zrobiłeś.

wrzuciłbyś jakieś screeny z gry / filmik jak to wygląda.czy client też będzie stary czy na nowym postawiony?

Jak idą prace nad serwerem?przyblizona data startu?

Ja napewno na serwer zawitam  ;), jest jedno ale...
Dzisiaj ludzie zachwycają się serwerami typu izi  ^^
I zeby na serwie gralo cos ludzi to reklama musialaby by byc naprawdę meega.Jeśli udało by się zakupić reklame u najwiekszych yt-uberów typu Wallander czy DIIM2 to moze cos wypali  ;) 3mam kciuki  ;)

na każdym serwie izi jest na starcie dużo graczy a potem cichnie bo już co mieli osiągnąć osiągnęli i znudziło im się takie moje zdanie.

tak jak pan @xBishop

przybliżona data startu lub beta testu?

Opublikowano

Serwer byłby ciekawą alternatywą , ale moim zdaniem PELERYNKI MĘSTWA powinny być dodane do handlarki za jakąś rozsądną cenę (wiem, że na PL'u nie ma u handlarki :C)

Serwer byłby ciekawą alternatywą , ale moim zdaniem PELERYNKI MĘSTWA powinny być dodane do handlarki za jakąś rozsądną cenę (wiem, że na PL'u nie ma u handlarki :C)

Tak w ogóle to taki serwer to piękno metina - 0 tego całego syfu <33

Pozdrawiam wszystkich tu obecnych :D !

Opublikowano

Screny już nie długo dodam a betatesty to myślę ze na początku wakacji byłoby fajnie zrobić na vpsie.

wiem ze w metinie mają wycofać system pvp.(nie wiem dokładniej co mają na myśli jeżeli dobrze się domyślam to już nie będzie można atakować innych graczy z królestw i na wolnym trybie.)

mam nadzieje ze dzięki temu metin2.pl straci graczy a na tym serwerze ich przybędzie  ;)

nie długo podam stronę () dzięki której inni będą mogli poinformować swoich kolegów ze będzie nie długo start.

oraz możliwość sprawdzania postępów. itp.

także zostanie utworzona grupa na fb oraz fanpage.

grupa graczy którzy zagrają na starym Metin2Global 2007 https://discord.gg/ygKzJfm

Opublikowano

Po co tworzyć taki serwer jak on nie ma teraz bytu bo gracze chcą tylko nowości sam bym z chęcią zagrał na takim serwerze hard z 2k7-2k8 ale pewnie padł by po 2 tygodniach z powodu braku graczy

Rozpoczęcie przygody z metinem2. ??.11.2008

Opublikowano

Po co tworzyć taki serwer jak on nie ma teraz bytu bo gracze chcą tylko nowości sam bym z chęcią zagrał na takim serwerze hard z 2k7-2k8 ale pewnie padł by po 2 tygodniach z powodu braku graczy

o to czy padnie nie musisz się martwić.

z samego głosowania wychodzi 100+ graczy nie wiem ile osób z nich zagra ale i tak zapewne wbije na starcie z 1k+ graczy reklama to nie problem postawić bota na metin2.pl i wszystkim wysyłać wiadomości na pewno ktoś wbiję.utrzymanie serwera zależy od graczy dedyk 400-500 zł miesiąc. nie oczekuję zarobku tylko oczekuję na to ze wystarczy na opłacenie dedyka.oczywiście będę dokładał jeżeli nie wystarczy w ostateczności przeniesiony zostanie na słabszą maszynę jeżeli graczy będzie mniej niż 1k.nie robie tego dla hajsu.

wystartuje to się przekonamy czy jest dużo osób które by zagrały w starego metina ja wiem ze tak tylko te osoby będzie trzeba poinformować ;)

Eventy będą automatycznie dopasowane do miesiąca i święto tak żebym miał mniej pracy przy serwerze a gracze wiedzieli kiedy jest event ( będzie kalendarz eventowy na stronie.) a może także w grze ale wolałbym zostawić całkowicie stary klimat.ale w ostateczności takie jak kalendarz eventowy nikomu nie będzie przeszkadzał

Opublikowano

Koles ... nie odrozniach dwóch podstawowych spraw. 

Pytasz czy ktos zagra ? OK zagram. Ale grać nie będe na dłuższa mete. (tak realnie myśląc)

Kazdy tak zrobi, wejdzie, sprawdzi z sentymentu i tyle. Moze odwiedzi serwer drugi, trzeci raz ale nie bedzie grał regularnie, co za tym idzie będą pustki w miastach. No i najwazniejsze - 0 profitu.

14.08.2010 - rejestracja

21.12.2011 - 500 postów (ProUser)

04.07.2012 - 600 postów

3.11.2014 - 700 postów

7.04.2015 - 800 postów (Postmaker)

5.07.2015 - 900 postów

10.10.2015 - 1000 postów

28.03.2016 - 1200 postów

16.02.2017 - 1500 postów

Opublikowano

Koles ... nie odrozniach dwóch podstawowych spraw. 

Pytasz czy ktos zagra ? OK zagram. Ale grać nie będe na dłuższa mete. (tak realnie myśląc)

Kazdy tak zrobi, wejdzie, sprawdzi z sentymentu i tyle. Moze odwiedzi serwer drugi, trzeci raz ale nie bedzie grał regularnie, co za tym idzie będą pustki w miastach. No i najwazniejsze - 0 profitu.

ja mam zamiar grać i większość ludzi zapewne też nie wiem czemu chcesz go zniechęcić ból dupy czy co?

nie było ani razu identycznego serwera zawsze coś było wjebane i ten serwer jeżeli go odpali zajdzie na sam szczyt tak jak było parę lat temu.

@Traceur3RUN

czy beta test serwer będzie dostępny dla każdego czy będzie zamknięty beta serwer tylko dla wybrańców?

Opublikowano

+ brak groty

+ wylaczenie dropu stalek od poziomu 86 (czerwony las) /malzy? hmm tu trzeba byloby sie zastanowic 

+ brak alchemi

+ brak petow

+ brak nowych map

+ max 99lv

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

+ brak groty

+ wylaczenie dropu stalek od poziomu 86 (czerwony las) /malzy? hmm tu trzeba byloby sie zastanowic 

+ brak alchemi

+ brak petow

+ brak nowych map

+ max 99lv

Z tego co pamiętam stalki byly tylko ze skrzynek i tak samo miecz żalu byl najdroższa bronią a teraz na plu gowno warty syf 1kk

@Traceur3RUN kiedy zapowieddz ? Miała byc pare mies przed wakacjami czy jednak dluzej ci to zajmie czy czekasz aż dzieci skończą grać na antarisie

Opublikowano

+ brak groty

+ brak alchemi

+ brak petow

+ brak nowych map

+ max 99lv

Z tego co pamiętam stalki byly tylko ze skrzynek i tak samo miecz żalu byl najdroższa bronią a teraz na plu gowno warty syf 1kk

@Traceur3RUN kiedy zapowieddz ? Miała byc pare mies przed wakacjami czy jednak dluzej ci to zajmie czy czekasz aż dzieci skończą grać na antarisie

@KaszanaLubiZryć na początku stale się na tysieczniakach dropiło oraz na ripku. Później dodali drop do lasu od 86 lvl'a.

874831456689708709857.jpeg

Tyle Wygrać.

Opublikowano

Zagrałbym, ale lv obok nazwy obowiązkowo, potka na speeda u handlarki albo buty wiatru (tak jak ktoś napisał aby nie lecieć do m2 30minut).

Oczywiście bony 2k hp 15%abs, troszkę większy exp aby nie było że 90%-100% bo to global a nawet gorzej ( :O) tak 150%/130% było by raczej dobrze, i tak samo drop :D aby nie siedzieć 6h i nie dropić jakiegoś ulepa.

Jak wypali na pewno zagram :D!

Czego tutaj szukasz?

Opublikowano

Wątpię że ktoś zagra teraz to tylko Easy szybko wbić lv, eq zrobić i napierdzielać się ;)

Opublikowano

O co chodzi z tym -brak bonów 3/4/5/6/7  (możliwe tylko wylotanie itemu z bonem)?

pewnie ma na myśli to że kiedyś bonusy można było tylko wylotać np buty z życiem. nie było bonusów w IS

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...