Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] Survival

Krystian1909

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejka !

Witam wszystkich bardzo serdecznie. Zapewne więszkość z Was, drodzy użytkownicy tego forum jak również gracze tytułowego Minecrafta weszliście na tą zapowiedź serwera nie przez pomyłke. Zanim przejdę do setna sprawy chciałbym troszkę rozwinąć temat. 
Otóż jak sami dobrze widzicie, granie na serwerach survival wyszło zupełnie z mody. Spytacie dlaczego tak uważam, przecież nie mam racji i takich serverów jest pełno ? Hmmm... zastanówmy się nad tym dłużej. Przykładem serverów typu survival są reklamy lub zapowiedzi serverów TUTAJ na MPC FORUM. Przeglądając już nie jeden temat natknąłem się na tendecyjne przekłamanie w postaci napisania złego tematu. Drodzy użytkownicy, kto do licha pisze reklame servera, w tytule ma napisane "Survival..", jest otagowany mianem servera "survivalowego" a wchodząc w tą reklamę poniżej gdzieś jest napisane tam poniżej "Survival+Gildie" ? Dlaczego nie ma już czystych survivali ? Gdzie podziała się moda na whiteliste i dlaczego wracam teraz do whitelisty ?
Moi drodzy, na więkoszości serverach średnia wieku graczy nie przekracza 14+ (łącznie z administratorami). Dlaczego "tamte" czasy gdzie w administracji bądź na serverze OBOWIĄZYWAŁ wiek +16/+18 już mineły... Moi drodzy takie servery były i tacy ludzie też istnieli... Gdzie teraz są ? Pewnie każdy się domyśla.
No ale żeby dużo by tu nie płakać nad stanem w jakim się znaleźliśmy...

Chciałbym przedstawić Wam swój projekt Minecraftowego Servera.
Tak jak wspomniałem powyżej, chciałbym założyć server w 100% Survival i może być on na bukkicie lub na spigocie. Sam już nie jeden server założyłem więc nie będzie problemu z wyborem pluginów czy właśnie skryptów.

Moi drodzy, do tej rozgrywki chciałbym założyć whiteliste... Czemu ?
Chciałbym żeby nie było griefowania, spamowania, obrażania, reklam innych serverów no i DDoS'ów. Tak więc dla świętego spokoju organizuje whiteliste. Co trzeba zrobić żeby dostać się na server ? Wystarczy tylko zastosować się do wzoru poniżej...

To jest ukryta treść, proszę

Celem wyboru takiego servera jest stworzenie małej kreatywnej grupki ludzi cieszącej się z gry w miłej atmosferze przez te święta. Cel wydaje mi się bardzo dobry, tym bardziej moi drodzy że takich serverów już nie ma, czas jest odpowiedni a wasze pieniążki zostaną w kieszeni. Za wszystko, a dokładnie za stworzenie servera płacę ja. Nikt inny, poza mną nikt nie dorzuci ani centa. Oferuję Wam przy pomocy jednego kolegi server  TeamSpeak'a, własne kanały i możliwość gry na zwykłym lecz brakującym już w dziale "Minecraft-Publikacje Severów"  serverze Survival.

Moi drodzy, liczę że wśród forumowiczów znajdzie się więcej tych starszych graczy (lub przynajmniej takich ludzi tych którzy potafią się zachować i znają podstawy kultury osobistej) wówczas szybciej rozpoczniemy rozgrywkę.

To teraz tak dla skrótu i łatwiejszego obeznania się z serverem podam kilka specyfikacji.

To jest ukryta treść, proszę

Osoby które są na whiteliście: (W kolejności nick z minecrafta/nick z forum)
1. Tetris - KacperEX | 20 lat
2. Synnek *_* - Brak konta | 18 lat
3. mrdzidekpl0 - mrdzidekpl | 17 lat
4. Riazek - Cailo | 19 lat
5. Squizy - Brak konta | 19 lat
6. Doniu - UniXx |18 lat

7.
Osoby które rozpatrujemy:
1. Rix_Son - Rix_Son | 15 lat
2. Jackob - sekos_mikus123 | 16 lat
3. Minerazzruk - LamoK | 19 lat
4. grepolis - dawidex335 | 14 lat
5. SuperLosiu - Patryk542 | 16 lat
6. Aangelos - Aangelos | 18 lat

Osoby które nie zostały dodane na whiteliste:
1.
2.
3.
4.
5.

UPDATE

1. Zawiązaliśmy współpracę z komunikatorem głosowym TeamSpeak 3 - (14.12.2015)
    Adres IP podawany jest na priv
2. Zakupiliśmy maszynę na server który maksymalnie pomieści 100 osób (16.12.2015)
3. Server wystartował wraz z zakupem serwera (16.12.2015)
4. (Wkrótce)
5. (Wkrótce)

ScreenShoty:

16.12.2015

6b2e89bffaeef7cbgen.png

17.12.2015

66b5a585a5fc1f56gen.png
be4f14a93b9d0785gen.png
766fb7291a876b93gen.png

21.12.2015

f4958b1838750a8fgen.png

d9a9e9e2528f4364gen.png

Wszystkim życzę Wesołych Świąt Bożego Narodzenia... 

P.S
Przepraszam za ewentulany brak kolorów w prezentacji, bądź niezachowanie popranej ortografii.

Opublikowano

Nick: mrdzidekpl0

Doświadczenie w grze: około 4-5 lat, sam już nie pamiętam

Dlaczego chcesz zostać dodany na whiteliste: Grałem kiedyś na serwerze tylko dla znajomych, grało się wyśmienicie. Chciałbym sobie troszkę przypomnieć te stare lata i odtworzyć niesamowitą atmosferę jaka panowała na takich serwerach.

Opublikowano

Nick:Riazek
Doświadczenie w grze:OD wersji BETA 1.6.6
Dlaczego chcesz zostać dodany na whiteliste:Co tu się dużo rozpisywać... Po prostu chcę pograć z ludźmi na serwerze, gdzie można spokojnie sobie budować, kopać etc. Po prostu stary dobry survival bez zbędnych setek pluginów i oklepanych rozwiązań, która są nic nie warte.  ;) 

Opublikowano

Nick: Minerazzruk

Doświadczenie w grze: Gram od 2 lat :) 

Dlaczego chcesz zostać dodany na whiteliste: Ponieważ od dawana nie grałem na serwerze tego typu i fajnie by było sobie tak popykać :) i wiadomo poznać osoby które też lubią grać uczciwie 

Masz w czymś problem pisz na PW z chęcią pomogę :)

Pomogłem daj Like ciebie to nie kosztuje a mnie motywuje do dalszej pracy !! :)

Opublikowano

Nick: grepolis
Doświadczenie w grze: W minecrafta gram już kilka lat, oraz posiadam rangę Jr.Mod na dużym polskim serwerze
Dlaczego chcesz zostać dodany na whiteliste: Ponieważ chciałbym pograć na takim survivali, oraz zobaczyć jak taki serwer funkcjonuje we względu iż już takich serwerów nie ma ;)

Jeśli w poście masz do mnie sprawę dodaj @dawidex335

Opublikowano

Nick: SuperLosiu
Doświadczenie w grze: 4-5 lat :)
Dlaczego chcesz zostać dodany na whiteliste: Szukam serwera bez dropu ze stone, z ogarniętymi, nie griefującymi graczami!

Procesor: Intel Core i7-7700K 4.2GHz 8mb Płyta główna: Gigabyte AORUS Ga-Z270X-Gaming 5

Grafika: MSI GeForce GTX 1070 Gaming X 8gb GDDR5 (256 bit) <3 Ram: G.Skill Ripjaws V DDR4 16GB(2x8GB), 3200MHz, CL16 

Dysk HDD: Western Digital Red, 3.5'', 3TB, SATA/600, 64MB cache Dysk SSD: Crucial MX300 525GB Sata3

Chłodzenie: be Quiet! Dark Rock Pro 3 Zasilacz: Corsair RM550X 80+ GOLD 550W Obudowa: be Quiet! Pure Base 600 Window Black/Orange

Opublikowano

Prezentacja jest bardzo dobra - są podstawowe informacje, mamy opis serwera, mamy screenshoty - wszystko jest. Mogę się jedynie przyczepić do małej czcionki i rozmiaru screenów - mogły być trochę większe.

Co do samego pomysłu - wydaje mi się, że jest ciekawy, ale proponuję dodać do mapy jakieś nowe biomy, dzięki temu gra byłaby ciekawsza :)

Publicznych serwerów Survival prawie nie ma - to jest prawda, ale trzeba pamiętać, że ludzie mają mnóstwo prywatnych serwerów tego typu.

Ja osobiście nie zagrałbym na czystym survivalu. Zawszę lubię, kiedy jest dodane coś fajnego, np. nowe biomy, trampoliny lub bronie, lecz myślę, że Wasz serwer jest ciekawym sposobem na spędzenie czasu.

Opublikowano

Nick: 746733 ( nie pytaj xD )
Doświadczenie w grze: Gracz od wersji Minecraft Beta :)
Dlaczego chcesz zostać dodany na whiteliste: Kilka ogarniętych osób na 1 serwerze, może wnieść sporo kreatywności na serwer, lubię grać w grupie ogarniętych ludzi! :P

Opublikowano

Nick:Rafix1423
Doświadczenie w grze:jakieś 4 latka 
Dlaczego chcesz zostać dodany na whiteliste:grałem kiedyś na takim serwerze z kumplami i grało się wyśmienicie chciał bym i u was zagrać.

Opublikowano

Nick: ResTT
Doświadczenie w grze: Gram od 2 - 3 Lat 
Dlaczego chcesz zostać dodany na whiteliste: Bo brakowało mi takiego serwera juz chyba 2 tydzien szukam fajnego serwera do pogrania ale jeszcze bardziej bym sie cieszyl jak bym znalazl dawny surv + frakcje ale coz 

Przybij Piątke [5] :D

Opublikowano

Moi Drodzy!

Witam Was bardzo serdecznie po dłuższej mojej nieobecności!

Chciałbym z góry przeprosić wszystkich Tych którzy chcieli pograć na serwerze a nie mogli przez moja nieobecność.

Gra jak i serwer nie zostanie wyłączony ani zapomniany. Proszę dalej zapisywać się na wl w postach bądź na priv.

Nie zamierzam rezygnować z dalszego kontynuowania pracy.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Nick: TomaszLex
Doświadczenie w grze: Zapalony gracz od wersji 1.6 beta 
Dlaczego chcesz zostać dodany na whiteliste: Albowiem sram innymi easyHC, i pragnę jak za mojej młodości gimnazjalnej zagrać gdzie pobudować w spokoju będę miał możliwość i pogadać z kimś na teamspeaku i porozmawiać na temat mojego hobby jakim jest grafika komputerowa, montaż video i Machinima (Szczególnie Gothic, i MC i Gta)

Pozdrawiam

zu439g.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...