Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Valve przywróci dawny system rang?

Respire.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie powinno się wbijać global powinien on być tylko dla pro playerów, ktorym na pewno nikt grający od roku nie dorówna. Po roku gry to powinieneś być gdzieś w okolicach golda gdyby był porządny system tak jak np. w LOLu.

Żartujesz z tym systemem rang w lolu prawda ? Wrocilem do niego po ponad roku, kupilem konto w silverze V i w ciagu 2 miesiecy grajac 1-2 mecze dziennie jestem w platynie. Wprawdzie gram zazwyczaj duo z kolegą z plat 1 i rzuca nas na niskie diamenenty/wysokie platyny ale poziomu absolutnie nie widze. Jeszcze wiecej smieci i dzieci jak w cs'ie

Co do cs'a dobrze sie stalo. Wg mnie range kalach+ powinno miec gora 20-30% osób żeby w końcu coś ona znaczyla :$

• Odpowiedzi 78
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Żartujesz z tym systemem rang w lolu prawda ? Wrocilem do niego po ponad roku, kupilem konto w silverze V i w ciagu 2 miesiecy grajac 1-2 mecze dziennie jestem w platynie. Wprawdzie gram zazwyczaj duo z kolegą z plat 1 i rzuca nas na niskie diamenenty/wysokie platyny ale poziomu absolutnie nie widze. Jeszcze wiecej smieci i dzieci jak w cs'ie

Co do cs'a dobrze sie stalo. Wg mnie range kalach+ powinno miec gora 20-30% osób żeby w końcu coś ona znaczyla :$

Zaczynając grę dostałem silvera (pewnie jak większość z nas). Po jakimś miesiącu dostałem upragnionego golda 1. Grałem sporadyczne mm'y, prędzej miałem szczęście z tego full auto z kałacha niż skilla. Kupiłem drugie konto i bach, po 10 meczach mg2. Aż się zdziwiłem... Po jakichś 6 miesiącach awansowałem do mge (spadając do g4, awansując do mg1 po jakichś 20 razach), nagle odczułem, że ludzie grający na tych rangach są gorsi od tych goldów... W ciągu miesiąca wbiłem szeryfa, również sporadycznie awansując i spadając. Kilka dni temu, dostałem vaca, nikt nie wie dlaczego, podobnie mój kumpel, który ma g4. W ciągu tygodnia awansowałem z dmg do LEM'a (wymarzonej rangi) i po kilku dniach vac. Valve spierdoliło tą grę, nie oszukujmy się :) zawyżyli rangi i niestety, jest jak jest.

Opublikowano

Jeżeli ktoś dobrze gra to bez problemu wróci do poprzedniej rangi, jak i nawet wyższej. Zmiany jak najbardziej na + :)

Jakby nie było jutra, jakby nie istniał czas, chwila to dziś sekunda, ale zegar dawno już zgasł...

Trzyma przy sobie nas tylko wspomnienie tego, jak było tu nam na początku

4875_blue.png [*] 30.09.2016r. [*] 9368_gold.png

Opublikowano

Ranga nie gra , k***a kumple ;)

mam Supreme :) i po 3 lose pod rząd nie spadłem :) 

Dlatego gra sie Faceit'y , esea'e albo ESLA :)  

J**** te MM'y :3 

Opublikowano

A ja powiem tak mówicie o tym nowym systemie tyle, że Global to jest tylko dla tych co najlepiej graja są super pro itp. Jak dla mnie to jest tak jak umiesz dobrze grać to awansujesz proste. Teraz zmieniają cały ten system rang ma to swój plus z wyrównaniem poziomu i to ze boostowane konta spadną. Ale powiem wam tak jeden jest wielki minus którego tutaj nie piszecie że dobra konto spadło ale zobaczycie wiele pro graczy teraz będzie boostować specjalnie konta by na nich zarobić i wyjdzie tak iż jeszcze więcej boostingu. Gram w cs wersji 1.5 co w kafejkach był popularny nie gram jak pro jestem człowiekiem który lubi się przy takiej grze wyluzować ale widzę od samego początku cs go jedna rzecz iż valve nie zajmuje się tym co najważniejsze steam oraz antycheatami. Wiele DDOS-ów idzie na valve oraz to co widzę po tym update iż więcej osób się wspomaga bo chcą grać np. przeciwko takiemu izakowi czy pashy. I teraz powiedzcie mi czy to nie będzie tak iż bardziej nakręcą karuzele boostingu sami sobie i jeszcze bardziej pogorszą cała tą sytuacje z rangami. Bo ja rangi nie uważam za coś czym można się chwalić jak i skiny. Ale dobierało ci graczy którzy grali podobnie czasem gorszych i to o wiele ale każdy może nie mieć dnia itp. Ja dzisiaj zagrałem 3 mecze 1 wygrałem 2 przegrałem w 1 przegranym meczu miałem staty w kit wysokie bodajże 75 pkt i kd 1.45 i co spadłem gdzie ja jedyny ogrywałem rundy i się zapytam was czy nie lepiej było tak jak było czy co to teraz będzie. Bo będzie wielki boosting przez właśnie tych pro graczy bo oni będą chcieli zarobić bo nie ukrywajmy taki KQLY który dostał bana on jako były pro gracz może spokojnie konta boostować i sprzedawać. Więc moje zdanie jest proste niech zrobią sezony jak są w LOL-u albo niech nie wprowadzają rangi tylko osoby które są zawodowcami i naprawdę zasługują na globala to niech zrobią dla nich platformę płatka 10 euro. I wtedy by się skończył boosting oraz cheatowanie. Takie jest moje zdanie. 

Opublikowano

Wszyscy tutaj piszą, jacy oni wielce globusy są, a pewnie siedzą w tym kałaszku, i im się lepiej robi, jak napiszą że globka mają.  ._.

Opublikowano

Wszystkim pasujacy? Wiesz, ze tak na prawde system o ktorym mowisz, nie jest stary, stary to jest taki gdzie obecne (moze teraz juz mniej) goldzaki siedzialy w najnizszych silverach, po 5 porazkach grajac z nizszymi rangami nie spadlem z LEMa (z supreme to jeszcze wczesniej), wygralem jeden mecz na swoje rangi i znow przegralem grajac z goldami, wtedy juz spadlem do LE ( przynajmniej poziom raczej nie duzy, jak zaczne grac to wyjde na luzie). Jesli na prawde zaslugiwaliscie na te swoje kalaszki to dacie rade wyjsc latwo z golda, bez marudzenia. Jak dla mnie dobrze, ze tak zrobili, wolalbym byc MGE, ale grac z ludzmi, ktorzy serio sa na moim pozomie niz na lem/supreme gdzie ludzie maja nawet po 3 fragi na mecz.

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

A ja powiem tak mówicie o tym nowym systemie tyle, że Global to jest tylko dla tych co najlepiej graja są super pro itp. Jak dla mnie to jest tak jak umiesz dobrze grać to awansujesz proste. Teraz zmieniają cały ten system rang ma to swój plus z wyrównaniem poziomu i to ze boostowane konta spadną. Ale powiem wam tak jeden jest wielki minus którego tutaj nie piszecie że dobra konto spadło ale zobaczycie wiele pro graczy teraz będzie boostować specjalnie konta by na nich zarobić i wyjdzie tak iż jeszcze więcej boostingu. Gram w cs wersji 1.5 co w kafejkach był popularny nie gram jak pro jestem człowiekiem który lubi się przy takiej grze wyluzować ale widzę od samego początku cs go jedna rzecz iż valve nie zajmuje się tym co najważniejsze steam oraz antycheatami. Wiele DDOS-ów idzie na valve oraz to co widzę po tym update iż więcej osób się wspomaga bo chcą grać np. przeciwko takiemu izakowi czy pashy. I teraz powiedzcie mi czy to nie będzie tak iż bardziej nakręcą karuzele boostingu sami sobie i jeszcze bardziej pogorszą cała tą sytuacje z rangami. Bo ja rangi nie uważam za coś czym można się chwalić jak i skiny. Ale dobierało ci graczy którzy grali podobnie czasem gorszych i to o wiele ale każdy może nie mieć dnia itp. Ja dzisiaj zagrałem 3 mecze 1 wygrałem 2 przegrałem w 1 przegranym meczu miałem staty w kit wysokie bodajże 75 pkt i kd 1.45 i co spadłem gdzie ja jedyny ogrywałem rundy i się zapytam was czy nie lepiej było tak jak było czy co to teraz będzie. Bo będzie wielki boosting przez właśnie tych pro graczy bo oni będą chcieli zarobić bo nie ukrywajmy taki KQLY który dostał bana on jako były pro gracz może spokojnie konta boostować i sprzedawać. Więc moje zdanie jest proste niech zrobią sezony jak są w LOL-u albo niech nie wprowadzają rangi tylko osoby które są zawodowcami i naprawdę zasługują na globala to niech zrobią dla nich platformę płatka 10 euro. I wtedy by się skończył boosting oraz cheatowanie. Takie jest moje zdanie. 

No i masz rację, będzie źle z tym boostingiem, mam nadzieję, że wobec tego Valve też podejmie działania.

Opublikowano

Dobra, z drugiej strony już przesadzili z tym systemem, widzę, że plotka jest rzeczywista, wystarczy przegrać jeden mecz, żeby spaść, 6 win'ów pod rząd, 13:16 przegrana na nuke, proszę, ranga niżej. 

Opublikowano

Ty sobie żartujesz z tym zeby pro player placił 10 euro za zagranie jakies durnego meczu zeby dostac lepsza range xD? pro playerzy maja totalnie wyebane w mmy czy rangi.Co ty za fantazje masz ci "pro gracze" nie beda bostować kont bo im to sie nie oplaca nawet robic odpala sobie tego twitcha i w minute maja tyle co za jedna range w csie :D W tych czasach malo kto kupuje konta bo latwo można odzyskać gdyby zrobilli taki system jak w lolu to mma bys szukał 5-10 minut LOL ma najbardziej spierdolony niedopracowany system jaki kiedy powstal xD. Na bosting i  chaterów jedyny mozliwy  sposób to 1 konto na 1 czlowieka  robisz konto podajesz wszystkie swoje dane jak leci pesel itp i inne rzeczy po 2 dniach przychodzi do ciebie paczka do domu otwierasz dostajesz kod kodem aktywujesz steam proste :D? no k***a proste xD typ dostaje vaca i dowidzenia nigdy sobie nie pogra w konter strajka.

Wszyscy tutaj piszą, jacy oni wielce globusy są, a pewnie siedzą w tym kałaszku, i im się lepiej robi, jak napiszą że globka mają.  ._.

Niestety musze cie  rozczarować mam suprima to taka ranga przed  globusem wiesz  T_T ?

Opublikowano

System rang zmienili i bardzo dobrze. Miałem 4 wygrane i 1 przegrana i spadłem do supreme po czym zagrałem 2 dni i już mam globala do dzisiaj. Płaczecie... Skoro mieliście supreme a teraz macie DMG to nie umiecie grać i tyle. I nikt mi nie wmówi, że to problem systemu bo sam boostuje konta za pieniądze i dostaje różne rangi. Ostatni boost był MG1>LE I 0 cheaterów, i żadnego "trudnego wbijania rang". Bardzo dobrze, że dodali taki system, ponieważ teraz na supreme'ach nie ma osób, które powinny mieć DMG. Teraz DMG=DMG a nie Supreme=DMG. Tyle w temacie. :)

thats.png

Opublikowano

Bardzo dobry system, 7 wygranych pod rząd mieć i spaść po 1 przegranym meczu 13-16 do supreme. Ten system nie działa tak jakie były oczekiwania, bo nie dość że bardzo szybko spadasz z rangi to jeszcze nie liczą się statystyki i jedyne wyjście to grać ze swoją 5 żeby nie spaść.

Opublikowano

Po spadku z Supreme do DMG odrobiłem się w sumie w miarę szybko. Nowy system mi się w miarę podoba co nie znaczy, że spowoduje to spadek mojego zarobku z boostingu. Kolejne konto z wbitym Supreme z taką łatwością, że to aż śmieszne. 

Stary system był dobry bo miałem opór, nowy system był dobry bo się nie przemęczałem i trenowałem aim'a. 

7288214512477561243787.jpeg

Życzę powodzenia wszystkim w dążeniu do swojego celu.

#GlobaluNadchodze

Opublikowano

na faceicie na wszystkich narodach mam po 30-50 pingu wiec jak ktos ma neta z drewna to tak masz racje bedzie mial lagi.

Global dla pro playerow ? brałeś jakiegos krokodilo xD? tak samo z tym goldem po roku japierdole XDD idz i to powiedz ludzią ktorzy grali 6 albo nawet te 8 lat w csa 1.6 :D

Jeszcze mi się przypomniało, że własnie w LOLu w chell są tylko własnie propsy.

Opublikowano

Można byłoby powiedzieć, że teraz Globala będzie można wbijać 3-4 lata. Właśnie następny kolega spadł z Supreme do LEM'a, z jednym przegranym meczem, może i dobry jest ten system rang, ale jeżeli ktoś spadnie, to gadka jest inna o systemie. Moim zdaniem powinni go przywrócić za jakiś tydzień, dużo ludzi pospadało, i to starczy, dało się grać przecież w tym dawniejszym systemie, czasem byli ludzie boost'owani, ale to tylko czasem. Przecież ten system rang nic nie zmienia, ludzie będą boost'owani, tak jak dawniej. Tylko, że dużo ludzi spadnie przegrywając jeden cholerny mecz. I tak będzie z każdym, ktoś trafi 2 razy z rzędu na głupi team i spadnie, to się musi kiedyś zdarzyć. Protest graczy jest ogromny, widać to wszędzie, gram turniejówkę to wiele ludzi narzeka, że zasługują na większą rangę. Zresztą, nie mam ani jednego znajomego, który nie spadł, a jest ich wiele. Valve wcześniej, bądź później przywróci dawniejszy system rang, jest to moje zdanie, które powiela wiele ludzi, przecież tylko Valve straci pieniądze, bo kolega koledze powiedział: "Nie kupuj CS:GO bo z Golda do Silvera spadniesz", i wiele ludzi się zniechęci i pójdą na Battlefield'a. Mam nadzieję, że spadnie 80% z rang, a potem Valve jednak się zlituje. 

Opublikowano

System bardzo dobry, nie grałem 1,5-2 msc, miałem przed tym mge, teraz wygrałem 1 mecz i g2 xD No cóż, dzięki volvo, będę psuł innym grę, jak na razie to mnie tylko wyzywali od cheaterów i smurfów :(

tenor.gif

Opublikowano

System bardzo dobry, nie grałem 1,5-2 msc, miałem przed tym mge, teraz wygrałem 1 mecz i g2 xD No cóż, dzięki volvo, będę psuł innym grę, jak na razie to mnie tylko wyzywali od cheaterów i smurfów :(

No widzisz, i należysz do kolejnych graczy, którzy jednak wolą dawniejszy system rang, nie wiem, czy będzie się komuś chciało siedzieć rok, żeby wbić LE, przy dzisiejszym systemie rang. Dawniej jak ktoś grał rok, dwa lata uczciwie zasługiwał na Globala, nie oszukujmy się, chyba, że ktoś spędza 15h dziennie przed komputerem jak wasi pro playerzy, którzy powinni być tylko w Global Elite, a reszta, która ma 2000h powinna być w goldach, ja rzadko spotykałem ludzi boost'owanych, a teraz trafiam na debili, którzy biegają z nożem, bo nie chce im się strzelać. Sam trolling na turniejówkach jest, dziękuje dobranoc. Nie wiem czy komuś pasuje układ spadania z MGE do G2, albo z LE do Kałacha. 

Opublikowano

No widzisz, i należysz do kolejnych graczy, którzy jednak wolą dawniejszy system rang, nie wiem, czy będzie się komuś chciało siedzieć rok, żeby wbić LE, przy dzisiejszym systemie rang. Dawniej jak ktoś grał rok, dwa lata uczciwie zasługiwał na Globala, nie oszukujmy się, chyba, że ktoś spędza 15h dziennie przed komputerem jak wasi pro playerzy, którzy powinni być tylko w Global Elite, a reszta, która ma 2000h powinna być w goldach, ja rzadko spotykałem ludzi boost'owanych, a teraz trafiam na debili, którzy biegają z nożem, bo nie chce im się strzelać. Sam trolling na turniejówkach jest, dziękuje dobranoc. Nie wiem czy komuś pasuje układ spadania z MGE do G2, albo z LE do Kałacha. 

Czy ty w ogóle rozumiesz że skill sie nie zmienia tylko obrazek, skoro wszyscy spadaj? Co z tego że ktoś spada skoro dalej gra z tymi samymi ludźmi, a awansować nie może bo nie gra w cale lepiej od nich.

Jedyna ranga w której ten system coś zmienia to global gdzie różnice w skillu były największe.

Opublikowano

Taki "debil" czesto by cie pocisna do 0, a gra on moze dla zabawy i smieje z takich jak ty.

Opublikowano

Rok na LE? co ty cpales? skoro po 10 meczach masz LEm'a ? placzesz na team? ohh moze znajdziesz wkoncu 5 do grania a nie placz ojej ale debile w teamie uklad spadania z mge do g2 ? super golda 2 i mge to ten sam poziom a jak ktos spadl z le do kalacha to naprawde nie zaslugiwał na tego LE ale tacy jak wy tego i tak nie zrozumiecie :D.Taki placz o rangi no okej ale ? ale co byscie zrobili gdyby valve usuneli totalnie system rang i zostaly by tylko servery tak jak w 1.6 co wtedy ? co wtedy byscie pisali?  albo co ty bys pisal.Ten temat to  jeden wielki duzy placz ze z rang spadaja bo grac nie potrafia albo zle jedynie co ten temat pokazuje to jak daleko upadło comunity csa.

Opublikowano

Nooby będą płakać że spadła im ranga

Plazma opór będzie zadowolona że poziom rozgrywki się trochę wyrówna..

Sam sobie odpowiedź na pytanie którym jesteś.

#EMERYTURA

Opublikowano

Nooby będą płakać że spadła im ranga

Plazma opór będzie zadowolona że poziom rozgrywki się trochę wyrówna..

Sam sobie odpowiedź na pytanie którym jesteś.

K***a człowieku jak masz pisać "omg ale nub spadł z globala do orzełka hehe iksdeczki zasrany low" to wyjdź.

Plazma opór - says kids.

Dla wszystkich znawców którzy piszą, że jak ktoś spadł z globala załóżmy do le to polecam jeb/nąć się w głowę.

Czemu?

Bo nie zawsze się wygra mecz, sam po 12 win na globalu spadłem do supreme, na szczęście wbiłem z powrotem.

Kolega z GE do LE w jeden dzień spadł chociaż w każdym meczu nie był poniżej drugiego miejsca w tabeli.

Nie, nie obchodzą mnie wasze boostingi i tak, stary system rang był lepszy.

https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png

Opublikowano

K***a człowieku jak masz pisać "omg ale nub spadł z globala do orzełka hehe iksdeczki zasrany low" to wyjdź.

Plazma opór - says kids.

Dla wszystkich znawców którzy piszą, że jak ktoś spadł z globala załóżmy do le to polecam jeb/nąć się w głowę.

Czemu?

Bo nie zawsze się wygra mecz, sam po 12 win na globalu spadłem do supreme, na szczęście wbiłem z powrotem.

Kolega z GE do LE w jeden dzień spadł chociaż w każdym meczu nie był poniżej drugiego miejsca w tabeli.

Nie, nie obchodzą mnie wasze boostingi i tak, stary system rang był lepszy.

Jak widac staty nie odzwierciedlaly umiejetnosci twojego kolegi.

Opublikowano

Rok na LE? co ty cpales? skoro po 10 meczach masz LEm'a ? placzesz na team? ohh moze znajdziesz wkoncu 5 do grania a nie placz ojej ale debile w teamie uklad spadania z mge do g2 ? super golda 2 i mge to ten sam poziom a jak ktos spadl z le do kalacha to naprawde nie zaslugiwał na tego LE ale tacy jak wy tego i tak nie zrozumiecie :D.Taki placz o rangi no okej ale ? ale co byscie zrobili gdyby valve usuneli totalnie system rang i zostaly by tylko servery tak jak w 1.6 co wtedy ? co wtedy byscie pisali?  albo co ty bys pisal.Ten temat to  jeden wielki duzy placz ze z rang spadaja bo grac nie potrafia albo zle jedynie co ten temat pokazuje to jak daleko upadło comunity csa.

Mam już supreme, a po 10 meczach nie miałem żadnego LEM'a. Ja nie płaczę, że raz z rangi spadłem i mam ją z powrotem, mi chodzi o innych graczy. Mam piątkę, z którą wygrywamy 80% meczy. CHODZI O INNYCH GRACZY, KTÓRZY ZASŁUGUJĄ NA SWOJĄ RANGĘ, i tacy ludzie są. Nie płaczę o rangę, rozumiesz ? Jestem graczem zarówno CS 1.6, i wolałbym żeby rang nie było, zero spin o rangę, możliwość nauczenia się czegoś od lepszych graczy, super by było. "Tacy jak wy tego nie rozumiecie" - Nie wiem za kogo się uważasz, ale jest to denerwujące, wywyższasz się, i mierzysz wszystkich jedną miarą. Może to ty tutaj czegoś nie rozumiesz, skoro nie wiesz o co mi chodzi, ranga nie gra i nigdy nie grała, nigdy o nią nie płakałem, ale wiadomo, w*****a mnie to za przeproszeniem, że teraz jest nowy system rang, to ludzie myślą, że ranga  w 100% odwzorowuje skilla, jest to nie prawdą. Rang nie powinno być, koniec tematu. Nigdy nie płakałem o durny obrazek z rangą, dowidzenia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...