Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Święta z działem Minecraft!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

4358814502061611098085.png

Witajcie drodzy użytkownicy, a może lepiej "hoł hoł hoł"?  :D

Święta już za nami, mamy nadzieję, że spędziliście je w rodzinnym gronie i ani na chwilę nie dotknęliście komputera! Tymczasem postanowiliśmy przygotować dla Was konkurs, żebyście jeszcze bardziej mogli przesiąknąć tym cudownym, świątecznym klimatem, zapraszamy do zapoznania się z zasadami.  :)

8404114502063281098085.png

W głównym zadaniu konkursowym postanowiliśmy dać szansę wykazać się Waszej kreatywności. Co trzeba dokładnie zrobić? Wymyślić jeden plugin (wtyczkę) na serwer Bukkit/Spigot nawiązujący tematyką do Bożego Narodzenia, następnie dokładnie go opisać i przedstawić go w poście poniżej. Może to być narzędzie administratora, automatyczny event dla graczy, zabezpieczenie, żart, cokolwiek - ogranicza Was tylko wyobraźnia! Im dokładniejszy i widocznie wymagający większego zaangażowania opis, tym lepiej. Zalecamy również dodać jakąś grafikę (choćby taką wykonaną w Paincie) lub nawet film, choć nie jest to wymagane. Jest to pierwsza tego typu rywalizacja w dziale Minecraft, mamy nadzieję, że się przyjmie.

Życzymy powodzenia!  :)

3231214502065091098085.png

1. Konkurs trwa od 27 grudnia 2015r do 6 stycznia 2016r.
2. Zadanie konkursowe: wymyśl i dokładnie opisz plugin na serwer Minecraft, który będzie w jakiś sposób nawiązywał do świąt Bożego Narodzenia.
3. Prace należy wysyłać pod tym temat w poście.
4. Na każdego uczestnika przypada tylko jedno zgłoszenia, w swojej pracy można przedstawić maksymalnie jeden wymyślony plugin.
5. Rozstrzygnięcie konkursu nastąpi do 7 dni od jego zakończenia.
6. Nagrodę otrzymają osoby, które zdaniem jury prześle najciekawszą pracę.
7. W skład jury wchodzą: Blezur, Lord Assasin, Rayso.

8. Ten temat nie służy do dyskusji, jeśli chcesz zadać jakieś pytanie organizatorom, napisz tutaj: O.
9. Jakakolwiek próba plagiatu będzie karana dyskwalifikacją oraz banem zgodnie z tabelą kar

1471214512341191098085.png

Do zajęcia są trzy miejsca, zajmą je autorzy prac, które według jury wypadły najlepiej.

1. 8-AwardImgMaster-1361138012.png lub 9-AwardImgMaster-1361138078.png + -10%

2. 8-AwardImgMaster-1361138012.png lub 9-AwardImgMaster-1361138078.png + -5%

3. 7-AwardImgMaster-1361137781.png lub -15%

Powodzenia!

Opublikowano

Plugin na prezenty.

Prezenty byłyby zrobione z głów graczy (można by było ustawić z czyich głów) i by dawały losowy przedmiot. (Również można by to ustawić).

Koniec

893961446222509646083.png

Opublikowano

Typ pluginu: Żart

Opis: Po wpisaniu komendy /mikolaj <nick>  przez administratora, przed wybranym graczem pojawi się steve ubrany w strój Świętego Mikołaja, który rzekomo chce dać mówiąc "Chodź do mnie młodzieńcze, dam ci prezent". Gracz podchodząc, nie wiedząc co się stanie, podchodzi do Mikołaja i Mikołaj mówi "Kliknij na moją głowę to dostaniesz prezent jaki zawsze chciałeś". Gracz klika w głowę Mikołaja, i nagle Mikołaj wybucha, raniąc tym gracza i w jego ekwipunku zamiast wymarzonego prezentu pojawia się stack dirta oraz książka podpisana "Otwórz i przeczytaj". Gracz otwiera książkę a w niej taki o to tekst: "Drogi graczu. Niestety, w tym roku nie byłeś zbyt grzeczny, więc w pocieszeniu masz stack dirta, żebyś mógł zrobić sobie chatkę z niego". Po przeczytaniu książka znika, a gracz jest teleportowany na spawn.

2013-2016

Opublikowano

post-1389359-0-06006300-1452007792.png

Nazwa: ChristmasParty 

Gdzieś na spawnie byłaby choinka i pod choinką skrzynka i w tej skrzynce co 24h by się jakiś randomowy prezent spawnował, dookoła spawnu by wędrował Święty Mikołaj, gdy na niego się kliknie wyskakuje Quest. Można go akceptować (TAK) lub anulować (NIE). Jeśli nie zaakceptujemy automatycznie blokuje nam się wykonywanie u Mikołaja quest i pozostaje nam tylko prezent od choinki. Cały quest od mikołaja polegałby na tym, dostajecie pare zadań. Pierwszym zadaniem byłoby pokonanie grincha który się spanuje na randomowych kordynatach co 30 min (zależy od ilości graczy). Po zakonczeniu 1 zadania musimy iść do Mikołaja i oddać mu 1 zadanie, on nam opisuje historie, że podczas naszej nieobecności zły gracz ukradł mu wszystkie prezenty i odblokowuje nam się 2 quest polegający na zabijaniu graczy i ma się 5% na zdobycie prezentu z gracza. Jeśli już zdobędziemy prezent musimy iść do Mikołaja i mu go oddać. Następnym questem a zarazem 3 od Mikołaja jest przyniesienie dla niego w mroźne dni 5x mleko (od krowy). Ostatnim zadaniem ( 4 ) jest znalezienie Śnieżynki która się zagubiła ( Śnieżynka jest na jakiś koordynatach i jest dostępna dla każdego gracza), gdy już ją znajdziemy musimy na nią kliknąć i pokazuje nam się na chacie jakiś dialog i ona się pyta o koordynaty i musimy na chacie podać prawdziwe koordynaty spawnu. Jeśli będą się zgadzać trzeba wrócić do Mikołaja i mi powiedzieć że wykonalismy misje i w tym czasie wchodzimy w interakcję z Mikołajem i dziękuje nam za pomoc i w zamian dostajemy 5 prezentów oraz pare itemów (zalezy od serwera, typu, graczy itp), oraz 5 skarpetek oraz nam mówi, że po wykonaniu misji u niego możecie wymeiniać skarpeki na jakieś itemki. Po kliknięciu na mikołaja otwiera nam się GUI z itemami (różnymi zaczynając od Diamentu kończac po Prezencie - zależy od typu serwera). Skarpetki zdobywamy poprzez zabijanie graczy (50%), oraz kopaniu stone, cobblestone (5%) - zależy od typu serwera.  Prezenty będą jedynie do wymiany za skarpeki lub mała szansa, że od Choinki dostaniemy. Prezent będzie działać jak plugin ItemCases czyli tak samo jak skrzynki w cs (otwiera nam się GUI i losuje się jakiś itemek). Do tego w czasie świąt Mleko z krowy dostaje nowy atrybut (byle jaki - zależy od serwera) oraz wyświetla się na chacie wiadość - "Po wypiciu tego mleka czujesz świąteczną atmosferę", tak samo jak ciastko daje jakieś bonusy i wyświetla się ta sama wiadomość co nawiązuje do swiąt.

Jeśli anulujemy misję u Mikołaja automatycznie wyświetla się komunikat na chacie, że Grinch wie, że nie chciał pomóc Mikołajowi i chcę aby mu pomógł - Grinchowi ale musi go znaleść ponieważ ukrywa się przed graczami którzy polują na niego. Kiedy znajdziemy Grincha możemy albo odebrać Quest od niego albo poprostu odmówić i go zabić po czym otrzymamy 10x prezent które zostały ukradzione Mikołajowi. Jeśli zaakceptujemy u Grincha misję daje nam zadanie aby ukraść Mikołajowi worek z prezentami. Ukradzenie worka będzie polegało na tym aby rzucić w Mikołaja miksturę niewidzialnośći oraz go raz uderzyć. Kiedy ukradniemy ten worek z prezentami na chacie wyświetli się aby znaleść Grincha i mu oddać to. Kiedy już go znajdziemy i oddamy prezent Grinch zniknie a na chacie wyświetli się wiadomość "hahaha, ale naiwny jesteś nie dostaniesz żadnej nagrody!!".

Trzecim NPC będzie Tajemniczy Gość który będzie chodził sobie na mapie. Kiedy kilkniemy na niego będziemy mieć do wyboru kilka kwesti a to część z nich:

"

- Hej! Co tam?

- W porządku/miernie 

- Oh! Mam dla Ciebie zadanie!

- Jakie?

- Przyniesiesz mi ciepłego mleka i pare ciastek oraz karpia w noc wigilijną? 

- Oczywiście że tak / Nie mam czasu

"

Kiedy już przyniesiemy mu czego pragnie wtedy mamy do wyboru 5 wariantów:

Jeśli wybierzemy:

1. Dostaniemy tajemniczy napiersnik (diamentowy prot 4, unbraking 10) i  po którym założeniu możemy latać.

2. Dostaniemy stos skarpetek.

3 Dostaniemy 5 prezentów

4. Dostaniemy siano

5. Otrzymamy potkę na niewidzialność. 

W 2 dzień świąt Śnieżynka będzie potrzebowała naszej pomocy. Kiedy do niech pójdziemy będziemy musieli wykonać dla niej 1 questa. Quest będzie polegać na napisaniu na chacie globalnym "Wesołych świąt i szczęsliwego nowego roku" - za ten Quest dostaniemy 5 skarpetek i 2 prezenty oraz nad nami wybuchną 2 fajerweraki.

Po prawej stronie bedzie scoreboard i będzie top 10 ludzi którzy najwięcej wydropili skarpetek.

Oczywiście administrator będzie miał komendy:

/zakonczevent- Kończy event świateczny i wszystkie npc znikają. 

/startevent - Zaczyna event

/event grinch kordy - spawnuje grincha na kordach xxx

/event clear (all/player) - czyści quest u danego użytkownika - jeśli ktoś miał buga z questem.

Dodatkowo jest zrobiony crafting na środku diamentowy miecz i dookoła skarpetki (8x). Na crafting jest 50% na pomyślne i 50% na niepomyślne. Jeśli pomyślnie wycraftujemy pokazuje się na chacie "Uwolniłeś zapach świąt bożego narodzenia" oraz otrzymujesz diamentowy miecz enchant unbreaking 5, sharpness 6, fire aspect 3.

Działa tak samo na zbroje - na środku dana częsć zbroi i dookoła skarpetki i mamy taką samą zasadę otrzymywania zbroi, tyle, że inne enchanty a dokładniej unbreaking 10, protection 5. 

P.S. Po odrzuceniu od Mikołaja Questu nie będziemy mogli u niego zamieniać skarpetek na jakieś itemki.

Wygląd skinów:

post-1389359-0-36972200-1452008474_thumb.png

Opublikowano

Plugin na renifery

Na mapie spawnowały by się konie nazwane renifery , a gdy na nie wsiądziemy to mozemy na nich latać i żeby za sobą był jakiś efekt particlesów ;d

Opublikowano

Plugin na Choinkę oraz Mikołaja wraz z prezentami ogólnie to że na spawnie była by choinka i gracze by się gromadzili np co roku 24 grudnia np o godzinie 16 i Mikołaj by ich odwiedzał i dawał prezenty np koxy, diaxy itd chyba że byli by też niegrzeczni gracze że Mikołaj ma liste grzecznych i niegrzecznych graczy i ma wypisane i każdy kto chce otrzymać prezent piszę list do Mikołaja a Mikołaj sprawdza czy był grzeczny czy nie grzeczny oraz np mikołaj zgubił swe sanie z prezentami przy dwóch ostatnich graczach i nie dostali prezentów więc trzeba by znaleść sanie i uratować te święta Bożego Narodzenia i ten kto uratuje święta dostaje mase prezentów w tym dniu to co za życzy se od św.Mikołaja mikołaj mu da i elfy które by pomagały mikołajowi roznosic prezenty by chodziło np po biegunie i sprawdzały co i jak idą prace nad prezentami i każdy elf by zrobił prezent dla grzecznych graczy a nie grzeczni gracze dostali by laski cukrowe tak zwane rózgi Mam nadzieje że uda mi się wygrać i że pomysł się podoba :).

Opublikowano

Plugin przeznaczony do użycia od rozpoczęcia adwentu aż do nowego roku!

• Funkcja pierwsza jest dedykowana na adwent - kalendarz adwentowy z funkcją nagród za aktywność. Po wpisaniu komendy /adwent wyskakiwałoby gui z szybami koloru zielonego, czerwonego i niebieskiego. (Czerwony - jeszcze nie do odebrania, Zielony - odebrane, Niebieski - dzisiejszy dzień, jeszcze nie doebrany). Wyglądałoby to tak: Pierwszy dzień - stack dirta, drugi dzień - stack stone, [...] 15 dzień - ruda żelaza x10... nagroda co dzień rośnie ale gdy np nie było Cię 1 dzień na serwerze to zaczynamy od nowa - stack dirta, stack stone itp. :)
  • Druga funkcja dotyczy życzeń - /zyczenia tresc - potem wyskakiwałyby one na automessage - automat sprawdzałby czy nie ma tam wylgaryzmów, wyzwisk i innych tego typu słów.
  • Trzecia funkcja dedykowana na Boże Narodzenie - administrator wpisuje komendę /szopka, worldedit ładuje schemat ruchomej szopki i go wkleja w wyznaczonym miejscu. W szopce byłby osiołek, Matka Boża, Św. Józef, Trzej Królowie i inni a całość byłaby ruchoma (czerwony proszek, tłoki itp.)
  • Czwarta funkcja głównie dla zbanowanych - osoba zbanowana mogłaby wejść na serwer, dostawałaby rangę [Zbanowany] która ma dostęp tylko do komendy /unban <treść> - osoba zbanowana mogłaby ładnie poprosić o unbanowanie, automat na bierząco sprawdzałby zgłoszenia - czy są w nich słowa takie jak prosze, przepraszam itp. a potem automatycznie nadawała rangę Gracza, gdyby pojawiły się słowa takie jak spier* kur* itp. to otrzymuje mocniejszego bana - nie może już wejść na serwer.
  • Piąta funkcja sylwestrowa - dokładnie 31 grudnia o godzinie 23:00 ustawiałby się cały system (z czerwonego proszku) do wyrzutu fajerwerków w schematach takich jak 2016, Szczęśliwego Nowego Roku itp. o godzinie 23:59:50 zaczynałoby odliczać głosowo (w grze) 10...9...8... a o równej 0:00 włączają się fajerwerki, tepa wszystkich na pokaz i strzelają!

Darmowe kody na 20% zniżki (WWW, VPS and MC) na lvlup.pro

Szczegóły discord: xVendrome#6074 / PW

Opublikowano

Typ: żart

Gdzies losowo na mapie spawniła by się pracownia mikołaja, w niej przechodziło by się parkoury, escape i na końcu byłaby jakas nagroda w postaci koxów lub rangi :)

Gość Marichcje
Opublikowano

Gracz na mapie surowcowej musiałby się dużo nachodzić, by znaleźć św. Mikołaja, który w dodatku się przemieszcza (np. 1/5000m). Po znalezieniu go aby nie uciekł warto byłoby go omurować czymś. Klikając na brodacza PPM pytałby: ,,Chcesz mi pomóc?", a gracz miałby do wyboru: "Nie będę Ci pomagał, chcę jedynie itemów!!!" lub "Oczywiście! Powiedz tylko jak.".

Opcja bez pomocy Mikołajowi:

Na gracza spada multum trucizn, Ojciec Świąt znika a na czacie jest spam:

NIE ZAPOMINAJ O DUCHU ŚWIĄT!

NIE ZAPOMINAJ!

NIE ZAPOMINAJ O DUCHU ŚWIĄT!

NIE ZAPOMINAJ!

Opcja z pomocą Mikołajowi: 

Mikołaj: Widzisz, mój mały. Ten kwadratowy świat nie jest zbyt dobry dla takiego staruszka jak ja. Wpadłem na te kwadratowe ostre liście i wylądowałem tu. Nie mam pojęcia gdzie są prezenty, sanie a tym bardziej moje renifery. Biedaki pewnie się bardzo boją. Proszę, odszukaj je i nie ciągnij zbyt mocno za smycz.

Wskazówka: Renifery lubią biomy śnieżne. Na jeden biom przypada jeden renifer. 

Nasza postać:

1. Już się biorę do roboty!

2. Nie będę szukać Twoich pchlaczów!

Po wybraniu opcji nr 2 Mikołaj znika.

Po znalezieniu jednego renifera ciągniemy go na smyczy, lecz na wszystkich biomach oprócz śnieżnego zwierzę bardzo się wlecze. Trzeba dawać mu marchewki, aby dodać energii.

Dajemy go Mikołajowi, więc warto zapamiętać kordy, w których go zamknęliśmy.

Mikołaj: Nie wierzę, że tak szybko go znalazłeś! I to w dodatku mój ulubiony Rudolf! Muszę go czymś karmić... Nie mógłbyś może dać mi staka marchewek?

Aby dać naszemu questerowi marchewki klikamy na niego PPM.

Mikołaj: Bardzo Ci dziękuję, ale brakuje mi jeszcze ośmiu czworonożnych przyjaciół. 

Szukamy więc dalej i zaciągamy kolejne renifery do Mikołaja.

Mikołaj: Nie masz pojęcia jak się cieszę! Teraz trzeba znaleźć sanie i prezenty. 

Wskazówka: Szukaj na biomach dżunglowych, prezenty powinny być w saniach.

Gdy znajdujemy sanie i zawartość pchany je na shifcie do Mikołaja.

Mikołaj: Jestem Ci dozgonnie wdzięczny. Za 10 minut zrobię w promieniu 50m od tego miejsca przejażdżkę i wyrzucę kilka wartościowych prezentów. Zaproś kolegów! :)

Mikołaj znika.

Po 10 minutach na niebie pojawia się rozmazany kształt a prezenty (itemy) lecą w dół.

Opublikowano

Nazwa Pluginu: Christmas Hunting

Opis:  Losowo na mapie pojawiała by się fabryka zabawek w której byłyby ELFY, ELFY DOWÓDCY i byłby BOSS którym byłby ŚWIĘTY MIKOŁAJ.

Opis wrogów :

- ELF - Podstawowy wróg w fabryce zabawek, atakował by on 3 serduszka bez zbroi, z skórzaną 2,5 z żelazną, 2,0 ze złotą 2,5 z kolczugą 1,9 z diamentową 1,0. Jego HP wynosiłoby 10 hp, czyli około 3 trafienia z drewnianego miecza. Z niego leciały by następujące rzeczy : Miecz z Laski Cukrowej, który zadawał by 4,5 DMG. Zbroja Elfa, która w sumie miała by 4 Pełne Tarcze, ponieważ 1 item dawał by 1 pełną tarcze. Posiłek Elfa - odnawiałby 4 głodu.

- ELF DOWÓDCA - Dowódca Elfów, który może je przywoływać. Zadawałby 6 serduszek bez zbroi, z skórzaną 5,5 z żelazną 4,5 ze złotą 5,4 z kolczugą 2,0 z diamentową 3,0. Jego HP wynosiłoby 65 hp. Z niego leciały by następujące rzeczy : Miecz Dowódcy, który zadawałby 10 DMG. Zbroja dowódcy która dawałby w sumie 11 Pełnych Tarczy(Byłby dodatek Tarczy i Serduszek) i +2 pełne serduszka. Hełm - 4 Tarcze, Tunika - 5 Tarczy, Spodnie - 1 Tarcza, Buty - 1 Tarcza. Klucz do Mikołaja, który umożliwiałby wejście do pokoju Mikołaja.

- ŚWIĘTY MIKOŁAJ - Najmocniejszy wróg w Fabryce (BOSS). Zadawałby 9 serduszek bez zbroi, z skórzaną 8,9 z żelazną 8,0 ze złotą 6,0 z diamentową 4,5 z kolczugą 2,5. Miałby umiejętność zadawania 2x większego DMG, miałby na to 20%. Jego HP wynosiłoby 200 hp. Z niego leciałby by następujące przedmioty : Miecz Świętego Mikołaja który zadawałby 50 DMG, lecz szansa na jego wylecenie wynosiłaby 2%. Zbroja Świętego Mikołaja, która dawałaby 20 Pełnych Tarczy, ponieważ każdy item z tego setu dawałby 5 Pełnych Tarcz. Dawałaby również +10 Serduszek.

Łuk Świętego Mikołaja który zadawałby 35 DMG z 1 strzału, nakładałby efekt Głodu na przeciwniku który trwałby 5 minut. Prezent od Mikołaja - można byłoby z niego zdobyć 16 Złotych Jabłek potocznie 'Refów' (50%), 30 Diamentów (45%) lub Niszczyciel Świąt(Miecz), który zadawałby 65 DMG (5%).

PORADY :

kolczuga jest najlepsza na fabrykę.

- fabrykę przemierzać z przyjaciółmi.

NOWE PRZEDMIOTY :

- Miecz z Laski Cukrowej.(DROP)

- Set Dowódcy Elfów.(DROP)

- Miecz Dowódcy.(DROP)

- Posiłek Elfa.(DROP)

- Zbroja Elfa.(DROP)

- Klucz do Mikołaja.(DROP)

- Miecz Św. Mikołaja.(DROP)

- Zbr. Św. Mikołaja.(DROP)

- Łuk Św. Mikołaja.(DROP)

- Niszczyciel Świąt(Miecz).(DROP)

- Prezent od Mikołaja.(DROP)

- Kolczugowy Miecz.(CRAFT) - z tego samego co Kolczuge. DMG = 15

- Kolczugowy Kilof.(CRAFT) - z tego samego co Kolczuge. Tak jak Diamentowy.

- Kolczugowa Siekiera.(CRAFT) - z tego samego co Kolczuge. Tak jak Diamentowa.

- Kolczugowa Łopata.(CRAFT) - z tego samego co Kolczuge. Tak jak Diamentowa.

- Kolczugowa Motyka.(CRAFT) - z tego samego co Kolczuge. Tak jak Diamentowa.

Koniec.

TYRYRYRYRY  

TIRIRIRIRIRIIRIRIRIRIRIRIRIRIIRIRIRIRIIRIRIRIIRIRIRIRIRI

TERERERERERERERERERERERE

TUDUDUDUDUUDUUDUDUDUDUDUUDUDUDUD

TIRIRIRIRIRIRIRIRIRIR

Opublikowano

Nazwa pluginu; Święta Bożego narodzenia w opałach!

Typ; Żart

Opis: Dzień przed wigilia zostajesz powiadomiony przez elfy które przybyły do krainy zwanego spawn z wiadomością ze święty mikołaj został porwany przez śnieżne stwory które nie nawidzą świąt i porwały go żeby dzieci nie dostały prezentów. Od ciebie zależy czy w tym roku święta odbędą się czy nie.

Mamy do wyboru trzy odpowiedzi;

a) Gdzie znajdę te wstrętne stwory, mów szybko bo mamy mało czasu!

b ) Mam to gdzieś, i tak nie nawidzę świat.

c) Św. mikołaj nie istnieje..

Po wybraniu opcji b i c, elf kończy z nami rozmowę i odchodzi.

Natomiast po wybraniu opcji a zaczyna dalszą rozmowę.

Elf; (Nick gracza) Svaticous. śnieżne potwory znajdują się na terenach śnieżnych w okolicach biegunu południowego w jaskiniach, troszkę ich jest ale dasz sobie radę!

Ty: Rozumiem. Powiedz mi jak mam dotrzeć aż na biegun południowy!

Elf; O to się nie martw! Mam tutaj dla ciebie specjalne czekoladki które cie przeniosą w okolice bieguna południowego oraz kompas który cie zaprowadzi do jaskini! Pamiętaj ze stwory nie należa do najsłabszych i nie są głupie dlatego weż mój magiczny kożuch, portki oraz laske!(W eq pojawia nam się czekoladka, kompas, kożuch(ochrona V, Ciepło III i takie same spodenki koloru zielonego oraz kij ostrość V odrzut III)

Ty: Dziękuję ci, już wyruszam w drogę.

Po zjedzeniu czekoladki przenosi nas na śnieżną mapkę + jaskinie z lodu itd.

Bierzemy kompas w dłoń i kierujemy się tak jak nas prowadzi, gdy jesteśmy przy wejściu do jaskini, wychodzą dwa śnieżne potwory(golemy).

Śnieżny potwór; Ha-Ha-Ha! Czego tutaj szukasz głupi śmiertelniku?! Ha-Ha!

Mamy trzy odpowiedzi;

a) Przyszedłem ratować świętego mikołaja, oddajcie go!

b ) Szukam tu twojej śmierci, gnido!

c) Niczego, już sobie ide.

Wybierając odpowiedz b ) zaczyna się walka między nimi a nami.

Wybierając odpowiedz c) zostawiają nas w spokoju a my sobie idziemy.

Wybierając odpowiedz a);

Śnieżny potwór; Głupce, świąt w tym roku nie będzie! (Po wypowiedzianych słowach potwór się na nas rzuca - walczymy z nimi)

Gdy pokonamy potwory wypadnie z nich zegarek, gdy wejdziemy do jaskini możemy ujrzeć w celi z lodu świętego mikołaja, podchodzimy następnie rozwalamy kraty i zaczynamy rozmawiać z nim.

Święty mikołaj; Ty pewnie jesteś (Nick)Svaticous, prawda? 

Ty; Tak święty mikołaju. Mam coś co należy do pana. <Wyciąga magiczny zegarek św. mikołaja>

Święty mikołaj: Świetnie! <odebrał zegarek> Dziękuje ci synu za pomoc, gdyby nie ty to zawiodłoby się na mnie miliony dzieci! Chodźmy stąd bo już późno a jutro wigilia!

Po wypowiedzianych słowach teleportuje nas oraz mikołaja do krainy zwanej spawnem gdzie zaczyna się rozmowa z elfem.

Elf; Udało ci się! Wierzyłem w ciebie z całych sił, zostaw sobie mój kozuch, portki oraz laskę oraż weź ten drobny podarunek za ratunek świąt. Wesołych świąt!

Dostajemy 16 enchantowanych jabłek, 32 diamenty oraz jeden prezent który po otwarciu losuje nam prezent.

Jeżeli jest słabe to przepraszam lecz robie to pierwszy raz :P

Opublikowano

Nazwa pluginu: Christmas World

Typ: Zmienia Świat

Uruchomienie: Komenda /christmasgenerate

Działanie: Kiedy administrator wpisze komendę /christmasgenerate cały świat lekko zlaguje, od spawna aż na 4 strony świata będzie generować się śnieg, choinki i losowe prezenty a także Święty Mikołaj.

Przez 30 minecraftowych dni (24 minuty = 1 dzień) gracze mogli zwiedzać cały świat w poszukiwaniu prezentów i zadań, które rozprzestrzeniają Elfy, zadania takie jak:

• Złap 10 koni i załóż na nie Magiczny Amulet Przemiany (Nametag), poprzez który będą mogły latać
  • Znajdź 3 prezenty na mapie
  • Elf Marcin zgubił się! Pomóż akcji ratunkowej w szukaniu go

Nagrodą za to jest duża kwota pieniędzy lub (do wyboru) Nasiona Choinki (po posadzeniu i rozrośnięciu generuje choinkę pod którą leżą prezenty)

Święty Mikołaj na mapie

Chowa się gdzieś na mapie, znajdź go a zabierze cię ze sobą do swojej fabryki zabawek gdzie możesz zarabiać za składanie ich i pomoc Elfom.

Sam budowniczy fabryki da ci Cukierkowe Narzędzia za dobre sprawowanie się w fabryce przez 3 dni, po pracy dostaniesz dostęp do komend:

• /pomozmikolajowi - Wsiadasz na sanie mikołaja i rozrzucasz prezenty graczom na serwerze
  • /cukierowyszal - Dostajesz Cukierowe Przedmioty : Miecz (10 obrażeń), Kilof (Wydajność 7), Zbroja (Ochrona 6)
  • /sanie - Koszt = 500$ Generuje sanie i mapę, po kliknięciu LPM na wybranym miejscu na mapie, lecisz tam saniami
  • /zakonczswieta - Pierwszy dotarłeś do Mikołaja? Pomogłeś elfom? Chcesz być jedyny? Zakończ Święta komendą i uniemożliw innym graczom zdobycie tego co ty (dla zazdrośników).
Opublikowano

Plugin na Blezura.

Plugin polegałby na tym, że na mapie odradzałyby się nowe potwory - Blezury w strojach Mikołaja. Musiałbyś przed nimi uciekać, aby cie nie zbanowały

Opublikowano

Plugin, w ktorym po wejsciu na serwer tworza nam sie pomocnicy Sw. Mikolaja oraz ich budynki + pracownia Sw. Mikolaja. Cala mapa bedzie sniegowa z choinkami itd. Musimy mu pomoc w tworzeniu prezentow itd. - Wykonywac rozne misje, ktore nam da Sw. Mikolaj i pomoc mu w zorganizowaniu dobrych swiat!

Za misje otrzymujemy pkt, lvl itd., ktore mozemy wymienic u Glownego Pomocnika Sw. Mikolaja na itemki, ktorymi beda:
- Sanie, lizak cukrowy, i inne.

Do uzycia danego przedmiotu wymagany jest konkretny lvl.

Aby wygrac gre musimy osiagnac 100lvl w 3dni!

...

Opublikowano

Nazwa: Świąteczna Choinka 
Uruchomienie: Komenda /christmastree
Działanie:  Administrator, lub osoba do tego upoważniona(np. moderator) mogła by wpisać podaną komendę.

1. Ogólne działanie: 

Po użyciu komendy wszyscy gracze zostaną przenoszeni do wygenerowanego odpowiednio lasu.

2. Ogólny opis generowanych struktur: 
(przykładowo, gdy jest 10 osób, choinek jest 20, gdy np 100 choinek 200) z wielkimi udekorowanymi choinkami (opcjonalnie pod pewnymi będą zrobione prezenty) (choinki zrobione z różnych bloków np. liści, wełny, kaktus [docelowo wszystko co zielonkawe] w różnym stopniu użycia (np po 20%) dodatkowo pewna część z nich była by udekorowana innymi blokami np. kolorową wełną, glowstone, pajęczyny).  

Niektóre choinki były by 'pełne w środku' co oznacza, że nie znajdowała by się w nich żadna pusta przestrzeń, inne były by 'puste'  (przykładowo jak środek wielkiego grzybka).

W pustych choinkach zaczyna się zabawa.

Choinki różniły by się od siebie wielkością, oraz budową w środku, jedne były by tylko jedno piętrowe, inne dwu, a inne nawet trzy i więcej.
W niektórych choinkach znajdowały by się świąteczne ozdoby: bombki, gwiazdki, światełka, cukierki.

3. Rozgrywka: 

Zadaniem graczy było by odnalezienie odpowiedniej ilości wyżej podanych ozdób - a te wymienić można będzie na skrzynie z prezentami u odpowiedniego npc.
Oczywiście aby nie było za prosto - pewne choinki 'puste' były by po prostu puste, pomimo swojej 'pustej' budowy nie znajdowało by się w nich nic (brak npc, brak ozdób ), w innych były by wyżej wymienione.
Ilość danych ozdób i ich rodzaj byłby losowy (przykładowo - w choince jednopiętrowej mogło by się znajdować kilka ozdób, a w takiej trzy piętrowej tylko jedna).
Wielkość choinek nie była by żadną zasadą w szukaniu przedmiotów. 

4. NPC i ich opis:
W losowo wybranych 4 (lub więcej w zależności od ilości graczy i poziomu trudności wybranego przez administratora) choinkach znajdowały by się NPC (w ilości po jednym NPC na wybrane drzewo).

Można by było z nimi robić transakcje(wymiany) - które oczywiście miały by swoją cenę (przykładem jak u osadników: u NPC "A"  za pierwszą wymianą (zależnie od tego czy inny gracz jej już dokonał) będziemy mogli wymienić za prezent: 2 bombki, 1 gwiazdkę, 5 światełek i 4 cukierki a za druga np: prezent tylko za 3 cukierki).

Każdy z NPC będzie miał inny układ wymian (jedni będą chcieli tylko cukierki, inny może wymieniać się za wszystko a jeszcze inny za 2/3 ozdoby). 

NPC'ki miały by określoną ilość wymian przed przerwą (np. NPC "A" wymienił by się z graczami 10 minut a potem miał by 5 min przerwy, a NPC "B" wymienił by się tylko 2 razy i miał przerwę 5 minut). Gracze w czasie przerwy mogli by szukać kolejnych ozdób lub innego NPC.

5. Czas działania: 

Czas całej akcji jest ograniczony (docelowo 15-30 min w zależności od czasu wybranego przez osobę upoważnioną). 

Pozostały czas pokazany był by na ekranie graczy po prawej stronie ekranu, wszystko 'samo' by się odliczało a gdy pozostała by ostatnia minuta pojawiał by się odpowiedni komunikat "Pozostała już tylko minuta do końca zabawy", to samo w przypadku ostatnich 30 sekund, oraz odliczania 3 ostatnich.

6. Dodatkowo:

Dodatkowo była by możliwość wprowadzenia kilku nieczynnych NPC (tak dla zmyłki/ przy większym poziomie trudności).

W momencie znalezienie go przez gracza i próbie wymiany NPC odpowiadał by "Przepraszam, dziś zamknięte".

6.1. Dodatkowo - punktacja:

Po prawej stronie ekranu widniał by ranking top 5-10 (do modyfikacji, w zależności od średniej ilości graczy biorących udział) graczy, którzy zebrali odpowiednią ilość ozdób.
Każda ozdoba miała by inną wartość punktową (np. cukierek 3, gwiazdka 1, bombka 2).
Ilość punktów za każdą z ozdób ustalał by administrator.
Za każdą udaną wymianę z NPC gracze otrzymywali by 10 punktów do rankingu.

Troje graczy z największą ilością punktów dodatkowo dostało by losowy prezent.

Każdy z graczy mógłby sprawdzić dostępność na mapie danej dekoracji np. /bombka (wyświetlał by się tu komunikat "Na mapie pozostało X bombek" i tak z każdą kolejną.)
W przypadku gdyby wszystkie ozdoby jednego rodzaju (np. cukierki) zostały już zebrane pojawi się ogólny komunikat "Cukierki zostały zebrane" i tak w przypadku każdej pozostałej.

7. Zbór wszystkich komend: 
/christmastree - rozpoczyna zabawę
/christmastreeoff - kończy zabawę przed czasem
/christmastree rank - ilość naszych punktów, oraz ilość punktów potrzebna do 1-3 miejsca
/bombka - pokazuje ilość pozostałych na mapie bombek
/cukierki - jak wyżej
/swiatelka - jak wyżej
/gwiazdka - jak wyżej

8. Wygląd NPC oraz przykład generowanych się choinek świątecznych w lesie:

NPC aktywny:

post-385253-0-57784800-1451935160.png

NPC nieczynny: 

post-385253-0-09041700-1451935283.png

Przykładowe wyglądy choinek świątecznych (ostateczny wygląd zależał by od wcześniej ustawionych struktur [tak jak wyspy na skyblockach] przez administratora)

Choinki udekorowane ozdobnymi blokami:

1. post-385253-0-53535200-1451935726_thumb.jpg

2. post-385253-0-03738900-1451935727.jpg

3. post-385253-0-86081500-1451935727_thumb.jpg

4. post-385253-0-55419000-1451935728_thumb.jpg

Choinki bez dekoracji: 

1. post-385253-0-27734100-1451935803.png

2. post-385253-0-09653300-1451935804_thumb.png -dodatkowo wcześniej wymienione już bałwany i śnieg

Zamieszczone powyżej screeny nie są moją pracą oraz własnością, są wykonane przez innych graczy, zgodnie z regulaminem konkursu pozwoliłam sobie na umieszczone tylko dla przykładowego pokazania (by pobudzić też trochę wyobraźnię, a innym pomóc w wyobrażeniu opisanego tekstu)  jak dane struktury mogły by wyglądać.

Opublikowano

FI4QMr1.png

separator.png

Nazwa Pluginu:
X-Mas Adventure!

Typ: Eventowy
separator.png

Plugin polega na tym że co 2 godziny pojawia się na mapie jedna skrzynka... W skrzynce jest kartka tzw. "Lista prezentów do mikołaja"... Gracz który ją znajdzie jako pierwszy musi napisać komendę nr. 1 (Wszystkie komendy podane na końcu). Po wywołani komendy gracz będzie miał automatycznie przez plugin przeszukany EQ i EnderChest żeby sprawdzić czy na pewno ma "List", jeśli ma na chat pojawia się o taka informacja:

separator.png

[Mikołaj]: Ho ho ho! Widzę że jakiś młodzieniec ma list z prezentami dla mnie. Miejcie nadzieje że pomyślał on o was wszystkich i też dostaniecie prezenty z listy!!! (Mam nadzieje że nikomu w tym roku nie dam rózgi! Czekam na wasz List! Ho ho ho!...

separator.png

Następnie ten gracz który właśnie ma ten list musi go zanieść Elfowi na /spawn... Następnie Elf daj nam taką informacje...

separator.png

[Elf]: Hmmm... Widzę już ta lista co szef mówił przyszła... Dobrze, my zrobimy wszystkie potrzebne przedmioty z listy ale najpierw musisz coś dla nas zrobić... Potrzebujemy specjalnego pióra... Zdobyć jej możesz na końcu Parkoura. Powodzenia!

separator.png

Następnie Elf teleportuje gracza na BARDZO trudnego parkoura... jeśli gracz w pewnym momencie długo robi pewną część parkoura pojawia się wiadomość na chat:

separator.png

[Elf]: Coś słabo sobie radzisz! Gracze mogą Ci pomóc przez ich życzenie Świąteczne! ^^

separator.png

W tym momencie 3 graczy musi przepisać kod w ten sposób:

separator.png

/zyczenie [kod 20 cyfrowy np.] yu75sxytaq12mgxv90lm

separator.png

Kiedy już tych 3 graczy przepisze kod gracz zostanie prze teleportowany na następny Etap Parkoura.
Na samym końcu Parkoura znajduje się Elf oraz obok niego skrzynia w której znajduje się Piórko. To piórko musi gracz dać Elfowi... Jak da Elfowi to wtedy dostanie 200$ (Jeśli serwer obsługuje waluty) oraz 2 bloki diamentu. Wtedy Elf mówi:

separator.png

[Elf]: Świetnie! %player% (nick gracza) masz tutaj nagrodę za trud... A teraz ja szybko dam to Mikołajowi! Wesołych Świąt!

separator.png

Gracz zostanie już prze teleportowany na /spawn już z opcjami typu /spawn czy /home (bo na parkour zostały zablokowane i nie nie umierał tam xD).
Następnie gdzieś tak około 30 sekund po tym pojawia się wiadomość:

separator.png

[Mikołaj]: Ho ho ho! Wesołych Świąt!!! Ho ho ho!

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=Prezenty=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
Gracze właśnie otrzymali Prezenty!!!
Gracze: 4 Prezenty
VIPy: 6 Prezentów
sVIPy: 8 Prezentów
(Wyższe rangi będą dostawać po prostu o 2 prezenty więcej :D)

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=Prezenty=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=

separator.png

Drop z Prezentów:

Ruda Diamentu: 4%
Ruda Żelaza: 8%
Ruda Złota: 6%
Ruda Szmaragdu: 7%
Redstone: 10%
Lapis Lazuli: 12%
Blok Diamentu: 0.6%
Blok Żelaza: 2%
Blok Złota: 1%
Blok Szmaragdu: 1%
TnT: 4%
Książka z Enchantem (Protection V Unbreaking III): 0.3%
Książka z Enchantem (Fire Aspect II Sharpness IV): 0.3%
Enchanting Table: 0.2%
Pieniądze (Zależy czy serwer obsługuje Waluty): 20%
Smoczy Set (jeśli serwer ma takowe): 0.0001%
Nic: 3%

separator.png

Więc jak widać w Pluginie każdy gracz będzie coś z tego miał :) I jak mówiłem! Takie coś co 2/3 Godziny! :D

separator.png

Komendy:
1. /swieta - Komenda która oznajmia że gracz znalazł tzw. List
2. /cookie - Daje 12 ciastek i mleko graczowi (Dostępne co 1 dzień)
3. /hoho - Dostępne Tylko dla sVIP i wyżej! Powoduje śnieg na całej mapie oraz dzwięk mikołaja "Ho Ho Ho!" (Dostepne co 3 dni)
4. /zyczenie - Wspomaga gracza gdy nie radzi sobie z etapem parkoura. (Tylko jak info się pojawi że można!)
5. /elf - Teleportuje do Elfa.
6. /so-long-and-useless-command-for-nothing - Komenda nic nie robi... Daje tylko informacje dla gracza Em... Okej
7. /x-mas-plugin - Komenda pozwalająca zobaczyć nazwe pluginu graczom. Tak jest! Nie ma chowania i przywłaszczania! xD
8. /elfs - Komenda pokazuje wszystkie osoby jakie mają rangi... Jeśli jest więcej niż 40 osób w danej randze to daje przekierowanie na strone z całkowitym spisem graczy.
9. /snowman - Daje graczowi 3 bloki spawnujące SnowMan'a (Dostępne co 2 dni i tak... Blok spawnujący specjalny ;p)

10. /fix-plugin - Naprawia plugin kiedy np. Elf nie reaguje. (Dostępne do max Helpera.)

separator.png

Więc... To już koniec mojego Pluginu :) Mam nadzieje że wygram i życzę wszystkim Szczęśliwego Nowego Roku! :D
(Bo na "Wesołych Świąt" za późno xD)

Pozdrawiam "Cortez"

qNr1l5S.png
Pomogłem/Spodobał Ci się mój post?
Jeśli tak możesz dać Polubić dany post!... Dzięki.

Opublikowano

Zapraszamy. :) Przy okazji życzymy dla Was udanego, miłego Nowego Roku! ;) 

Opublikowano

Plugin: Świąteczne prezenty :D

Opis: Dodanie bloków w minecraft. Będą w wielu miejscach, a po wykopaniu go przez gracza wypadają rożne prezenty :v

Opublikowano

Typ pluginu: Rozszerzenie
Opis: Plugin dodaje wiele ciekawych rzeczy na serwer! Przeróżne słodycze, świąteczne ubrania, bombki i lampki (w postaci głów), nowe jedzenie (karp, gęś, indyk, śledzie i wiele więcej), prezenty ze wszystkimi wymienionymi powyżej rzeczami :)

bannergif.gif

Opublikowano

Nazwa: "Szukajcie a znajdziecie"

Uruchamianie: Komenda /szukajcie

Po wpisaniu /szukajcie na serwerze każdy z obecnych graczy otrzymałby jedną kartę na której byłyby napisane 3 rzędy liczb, a na mapie zostają losowo porozrzucane prezenty. Gdy ktoś zgubiłby swoją kartkę mógłby podejść do mikołaja stojącego gdzieś w mieście, by ją ponownie odebrać.

1.  XXX <- Odpowiadają numerze kartki 

2.  YYY <- To kordy, a dokładniej (1/3) kordów (długość, szerokość lub wysokość)

3.  ZZZ <- Fragment kodu (1/3)

Każdy z graczy by musiał znaleźć 2 pozostałych graczy, którzy też posiadają XXX(numer kartki) taki sam by dopasować YYY(kordy) i odnaleźć przeznaczony im skarb.

ZZZ(KOD) służyłby do otworzenia prezentu ukrytego gdzieś na świecie.

Zabawa wymagałaby współpracy graczy i nikt w święta nie czułby się samotny!

Nie ma.png

Opublikowano

Nazwa: MerryCheatmas!

Typ: zabezpieczenie/mix

Plugin polegałby na dodawaniu specjalnego entity. Określony entity pełniłby rolę "strażnika". Przy określonych czitach plugin działałby inaczej. Poniżej zaprezentuję działanie poszczególnych z nich. 

Nuker:

Po wykryciu przez plugin gracza posiadającego nukera, plugin automatycznie tworzy nowego npc, który posiadałby strój mikołaja. Po pojawieniu się, w ciągu 5 sekund wokól danego gracza pojawiałyby się klocki(głowy) posiadające wygląd prezentów. Po zniszczeniu jednego z nich, mikołaj zsyłałby piorun na danego gracza i tym samym unicestwiałby go, a następnie wsadzał do klatki umieszczonej na spawnie, a zadaniem graczy byłaby decyzja i głosowanie, co z delikwentem uczynić.

Killaura:

Po wykryciu danego gracza z killaurą, plugin sprawdzałby za pomocą domyślnego sprawdzania, czyli npctów, tylko w postaci elfa. Po pomyślnym sprawdzeniu i potwierdzeniu iż określony gracz posiada killaurę, plugin podmieniałby wszystkie przedmioty do walki na rózgi, które po kliknięciu lpm/ppm tworzyłyby renifera, który zabijałby danego gracza, a następnie banował delikwenta, po czym głowa danego czitera zawisnęłaby na określonej ścianie "wstydu".

Noknock: 

Po sprawdzeniu przez plugin delikwenta posiadającego noknocka, pod graczem pojawiałaby się ogromna zapadlina sięgająca voidu. Po wpadnięciu do voidu gracz automatycznie zostawałby zbanowany z powodem: Mikołaj obdarował Cię swoim kominem, wyjątkowym kominem prowadzącym aż do kresu Twojego żywotu.

Fly:

Po odpowiednim przeskanowaniu gracza pod kątem Fly'a plugin automatycznie spawnowałby wokół gracza renifery (konie, przebrane za renifery), które podążałyby za graczem rzucając go śnieżkami, które zadawałyby ogromne obrażenia. Po 30 sekundach od wykrycia czitów, renifery automatycznie zamrażałyby go w kostce lodu, a następnie umierałby tam, zamknięty. Po zgonie, gracz zostałby zbanowany z powodem: Renifery Mikołaja zlitowały się nad Tobą i postanowiły zabawić się z tobą w Lodowego Bałwanka.

X-Ray:

Plugin działaby podobnie jak Obfuscator - podmieniałby tekstury na tekstury prezentów, a sam delikwent zostawałby zbanowany z powodem: Nie podglądaj co jest pod choinką!

Criticals:

Plugin po wykryciu iż gracz posiada czit Criticals, wyrzucałby go w powietrze, zostawiając za nim particlesy fajerwerków w odpowiednią wysokość, a następnie zabijałby za pomocą pioruna. Po tej czynności, delikwent dostawałby bana z powodem: Żeby znaleźć Mikołaja musisz skakać wysoko - widzieliśmy, jak bardzo się starasz i zrobiliśmy to za Ciebie.

Speedmine:

Po wykryciu przez plugin delikwenta z Speedminem, plugin podmieniałby na kilka sekund dany blok wykopywany przez gracza na bedrock, wysyłając mu wiadomości: Gdzie się spieszysz - tutaj prezentów nie ma!

Po minutowej zabawie, delikwent dostawałby bana z powodem: Prezenty są tylko dla grzecznych - Ty nie byłeś w tym roku!

Dodatkowo, plugin podczas okresu 23.12 - 27.12 wysyłałby do 5 róznych osób co godzinę paczki, w których można byłoby wylosować kody w postaci vipów na czas świąt, pieniędzy i ekwipunku, a także można byłoby wygrać konia, przebranego za Renifera, który posiadałby ogromną ilość HP, tak, aby zbyt szybko koń nie zdechł.

Plugin dodawałby także opcję indywidualnego ustawienia "trybu świątecznego" - padający śnieg, dodatkowy texturepack do ściągnięcia, a także wieczną noc.

fKJeAI4.jpg

Opublikowano

Plugin ChristmasRun [EVENT]

Jest to pomysł na prostą minigierke. 4 graczy zamienia się w bałwany które chcą złapać elfy (pozostałych graczy). Podłoga rozpada się pod graczami a same elfy muszą zepchnąć śnieżkami złe bałwany w przepaść. Minigierka miała by możliwość kupna "renifera" na którym gracz będzie mógł jeździć. Gracz który zostanie i zepchnie wszystkie bałwany wygrywa gre. Dodatkowo podczas 24 grudnia losowałby 4 osoby które dostaną "prezenty" w postaci itemków.

hex.svg

PLAYBASE - Nowoczesna lista serwerów gier

Opublikowano

Nazwa pluginu: Santa's Boom

Na mapie pojawiałyby się tabliczki (wskazówki) co parę godzin nawiązujące do świąt. Następnie w wskazanym miejscu, gdy gracz stanie aktywuje się płytka, która następnie wybucha. Gracz nieotrzyma żadnych obrazen a będzie znajdowal sie w tunelu prowadzącej do pracowni Mikołaja. Aby się tam dostać należy przejść quiz związany z świętami. Gdy wykonamy go dobrze dostajemy wagonik. Kładziemy go na torach i jedziemy do pracowni Mikołaja. Komenda /boom sprawia, że z nieba lecą prezenty a Komenda /santacar przywołuje sanie, którymi można lecieć.

"Jeśli upadniesz to znowu wstaniesz"

Opublikowano

CHRISTMAS ADVENTURE-Po wpisaniu komendy /ciekawaniespodziana przed Nami ukzał by się Mijołaj który łapie ciekawskie dzieci. Ktoś ukradł mu część z teleportu zmysłu dlatego byłby "Pijany", zaczął by nas gonić, ale że jest Mikołajem miałby gooda. Musielibyśmy uciekać przed nim aż niw wytrzeźwieje, gdy Już to zrobił daje nam wybór:a)Zostań zabawką elfem, która robułaby tylko zabawki b)przepadasz w jeziorze mordoru. c)Pomagaj Świętemu, bądź fejmem, odkup swoje winy i zabijaj potwory.

9u2pvr.gif

Opublikowano

Pomysł na świąteczńą mini gierke. Są trzy warstwy że śniegu ułożone nad sobą w odstępie około 10 kratek, co rundę na każdym piętrze pojawią się pomocnicy świętego Mikołaja którzy rozdają po 1 przedmiocie jedna osoba nie zdobędzie przedmiotu. Gdy już wszyscy dostaną po 3 przedmioty są przenoszeni na mape na której muszą zrobić identyczne przedmioty które dostali. Muszą u elfów kubić craftingi i wydobyć odpowiednie materiały. Trzy osoby które to zdobią jako pierwsze przechodzą dalej na mapie do zdobycia broni, muszą się przygotować na walk zesobą i wielkim złym Mikołajem, który uwięził prawdziwego świętego. Tylko 1 gracz może przejść dalej. Gracz który wgra dostaję prezent od Mikołaja.

Lista Komend

/mj pomoc - Wyświetla listę pomocy

/mj dolacz <nazwa areny> - Dolacza do areny

/mj opusc - Opuszcza arene

/mj statystyki <gracz> - Statystyki gracza

/mj admin create <nazwa areny> - Tworzy arene

/mj admin delete <nazwa areny> - Usuwa arene

/mj admin kick <nick gracza> <arena> - Wyrzuca gracza z areny

/mj admin setwin <nazwa areny> <itemy po , dla wygranego> - Ustawia itemy dla osoby wygranej

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...