Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wojska deff / off

Only Head Shot

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak dla mnie pierwsza zawsze off i pier... robienie zelaznego , bo szkoda tracenia czasu na deffa co sie dlugo robi i wspierania botkow co nie umieja uciekac wojskiem i placza tylko o pomoc na forum , a w przeciwnym wypadku sie nigdy nie odzywaja.

Lec w off w pierwszej i nie mieszaj.

Jak bd kolejna blisko to deff jak daleko to kolejny off , bo nie dasz rady wyslac sobie wsparcia na czas i lecisz takim schematem sobie :)

1;1 lub 3;1 o ile masz blisko te wsie i jestes aktywny i nikt ci nie skoczy przy farmingu 24/7 i wazne by nie podbijac barb jak bob budowniczy.

Barbarki podbijasz tylko jak maja bonusy typu + do warsztatu , stajni , zagrody i robisz w nich odpowiednie wojska wtedy je sprzataj ew. jak barbarka ma z 3-4 K pkt lub ma strategicznie wazne polozenie.

Jak masz nadmiary grubych i wieksze konto to zageszczenie terenu i wtedy nawet barbarki po 100 pkt mozesz wciagac to w 2 tygodnie na full rozbudujesz podsylajac surowce.

Opublikowano

Lion na twoją odpowiedź czekałem bo najbardziej doświadczona :)

Sam gram w plemiona 6 lat tyle , że z przerwami i zacząłem grę od nowa na 2 światach ..

świat 93 i świat 98 jak coś w grze pw Krzemas :)

graphic.png

76561198162331360.png

Opublikowano

Powiedzial ten co nawet nie potrafi grac :D

Nie mam ochoty na tlumaczenie ci mojego podejscia , gdybym za to mial wlasne plemie pewnie i bym to robil , ale z tym , ze kazdy na mus musialby miec 100 katapult w zelaznym i po 500/500.

Na swiecie bez farmienia nie robisz zelaznego , bo czas ci nie pozwoli , wiec daruj sobie pseudo doswiadczenie :)

Chyba , ze chcesz by cie szybko podbili klep sobie deff twoja sprawa.

Na swiatach z nieograniczonym farmieniem pozwole sobie na zrobienie z 500 max 600 deffa po 300 pikomiecza tylko po to by klinowac.

Reszta to farming i toporki/lk/taran na okraglo w 2 tygodnie full off i 4 grube jak dobra okolica.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Bez farmienia wojsko robisz jak ci zostaje surka... i reszta klepiesz eko , a wojsko gdzies slesz jak cie nie ma by nie ubili. Robienie wojska przy eko 30/30/28 dopiero to jest dobry sposob jak zostac szybko podbitym.

I nie wysle wsparcia komus kto jest w plemieniu , a pisze o pomoc jak go atakuja.

W dodatku jest kretynem i sie broni offem to tym bardziej mu nic nie wysle... albo jak jest idiota i chce deffa ,a ma offa i go kisi zamiast skontrowac typka.

Taka sama sytuacja jak ktos robi deff i wie , ze nie ma szans w obronie przeciwko full offowi , ale sie broni na upartego jest dla mnie skonczonym idiota. Ja bym wolal uciec tym co mam , budowac murek i wtedy czekac na deff od plemienia , ktory wejdzie w bonusie nocnym.

Majac offa uciekam nim jak mnie nie ma , a gdy widze 4 szlachty wale klina i kontre na goscia wtedy prosze o deff.

W innych wypadkach ludzie sa dla mnie skonczonymi idiotami , ktorzy nie zasluguja na pomoc , bo sami robia glupie bledy teraz kumasz? 

Niekiedy trzeba ocenic ryzyko lub poswiecic cala noc na obronie konta , a sa ludzie ktorym sie nagle psuje komputer lub musza gdzies wyjechac w 99% klamstwo , bo nie umieja sie bronic , a gdy cos straci zastepca zaraz oburzeni sa albo nie dadza raportu , ani nic nie zrobia i chca pomocy.... bezczelnosc i tyle.

Pozdro i mysle , ze kiedys sie nauczysz myslenia racjonalnego komu warto pomoc , a komu nie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...