Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

War of Glory Medium | start: 14.05.2016r godz 19.00 ! SEASON 9EP2 ! exp: 1000x / drop: 50% !

glorasek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wbiłem z ciekawości. Na www liczba online 94 a w grze komenda /online wynik 48 online :]

Bzdura ;) komenda pokazuje online na danym subie :) a nie na calym serwerze :)

• Odpowiedzi 303
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Pograłem trochę i odradzam, chyba że ktoś ma wolny hajs bo bez donate lipa. 90% FO i 90% afk. Czat martwy, uzyskać odpowiedź na pytanie graniczy z cudem. Standardowo są te same gildie, które jak mniemam trzyma tylko donate.

Opublikowano

Pograłem trochę i odradzam, chyba że ktoś ma wolny hajs bo bez donate lipa. 90% FO i 90% afk. Czat martwy, uzyskać odpowiedź na pytanie graniczy z cudem. Standardowo są te same gildie, które jak mniemam trzyma tylko donate.

niestety też tak stwierdziłem parę dni temu xD

Opublikowano

W sumie to nawet mało ludzi gra gdyby odjąć multikonta i postacie trade to dajmy na to będzie 40 online w optymistycznym myśleniu. Teraz podzielić na 3 bo tyle subserwerów (co jest zaraz po donate FO najgorszą rzeczą) i wychodzi nam ilość ludzi (oczywiście w tym są afk).

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zapraszamy do zapoznania się z obecnymi zmianami jakie zostały podjęte na czas trwania edycji, odnośnik co zostało zmienione oraz krótka informacja co dalej, znajdziecie na stronie głównej w Newsach.

Opublikowano

Z tymi serwerami w MU to jakaś wielka lipa. Ostatnio grałem w MU jak była Mu Rzuda (pierwszy pl serwer w mu). Od dwóch lat próbuję znaleźć jakiś dobry polski serwer jednak bez rezultatów. Marzy mi się żeby ci wszyscy admini aktualnych działających serwerów połączyli siły i zrobili jeden wspólny polski serwer gdzie pewno było by ludzi 300+ jak nie lepiej. Wtedy nawet hajs z donate by im się zgadzał :D Niestety są to tylko marzenia. 

Opublikowano

Z tymi serwerami w MU to jakaś wielka lipa. Ostatnio grałem w MU jak była Mu Rzuda (pierwszy pl serwer w mu). Od dwóch lat próbuję znaleźć jakiś dobry polski serwer jednak bez rezultatów. Marzy mi się żeby ci wszyscy admini aktualnych działających serwerów połączyli siły i zrobili jeden wspólny polski serwer gdzie pewno było by ludzi 300+ jak nie lepiej. Wtedy nawet hajs z donate by im się zgadzał :D Niestety są to tylko marzenia. 

Planujemy stworzenie drugiego serwera low/medium rate  w sumie exp 200-400 to juz medium raczej :P z bardzo ograniczona opcja donate :) jezeli jest ktos chetny do pomocy to zapraszam :)

Opublikowano

Postawcie PVP Server Polski no reset :)

Nie taki w  którym decyduje Donate i kto więcej hajsu wyj... bo w waszym niestety tylko o to chodzi.

Sam jako osoba prywatna, byłbym w stanie kilka zł wysłać na taki serwer bezinteresownie.  Poważny serwer, poważne Plany to i grać się chce!

Szło by zrobić takie ustawienia, że gra by była naprawde dobra. 

Opublikowano

Tego samego zdania jestem co kolega wyżej, aby zrobić serwer bez resów z niskim expem i dropem, donate mogłoby być np. za wcoiny, ale broń boże nie z ws.

Obecnie bardzo rzadko spotkać polski serwer bez resów, wcześniej był devias gate na którym sporo ludzi grało. Niedawno miał wystartować też polski low serwer, ale coś słuch o nim przepadł, nie wiadomo co dalej. Mam nadzieję, że tutaj coś z tego wyniknie dobrego, bo nie ukrywajmy teraz większość ludzi szuka czegoś długoterminowego, gdzieś gdzie można zagrzać miejsce dobrze się przy tym bawiąc.

Opublikowano

Serwer cały czas prężnie się rozwija, ostatnio nastąpiło wiele pozytywnych zmian.

Trzeba liczyć na to, że gracze jeszcze zainteresują się edycją, bo na pewno będzie jeszcze trwać ponad 2 miesiące.

Co do serwera bez resów, czy nie lepszym rozwiązaniem byłoby zostawienie ich by każdy mógł za nie zdobywać wcoiny, a za GR przykładowo przy 20rr zbierać dodatkową nagrodę (tj. jakiś specjalny item etc.)?

Opublikowano

sebull  nie ma satysfakcji z takiej gry caly dzien stoisz np w arenie i napi... w moby na afk :) Bot zbiera jevele i masz wyjebane bo nie wydasz ich w itemy sklepowe czy cos ;) tylko jak sie rozwiniesz to kupisz cos kozak. 

PVP- Niski drop kamieni, wartość zenów, poty np 10 (więc  w miarę czasu się kończą) Ciekawe buildy walka o itemy, sety, drobna walka o spot (A nie afk 24/7) dobre ustawienia i na jednej edycji masz dobre 3mies gry ;) Kto powiedział, że PVP Musi być nudne! Donate wprowadzić które nie powoduje tego ze top10 (Tych którzy zapłacili) to miazgaaa a reszta to leszcze, jeżeli taki by istniał sam mogę wysyłać kase co jakiś czas ;) 

Opublikowano

sebull  nie ma satysfakcji z takiej gry caly dzien stoisz np w arenie i napi... w moby na afk :) Bot zbiera jevele i masz wyjebane bo nie wydasz ich w itemy sklepowe czy cos ;) tylko jak sie rozwiniesz to kupisz cos kozak. 

PVP- Niski drop kamieni, wartość zenów, poty np 10 (więc  w miarę czasu się kończą) Ciekawe buildy walka o itemy, sety, drobna walka o spot (A nie afk 24/7) dobre ustawienia i na jednej edycji masz dobre 3mies gry ;) Kto powiedział, że PVP Musi być nudne! Donate wprowadzić które nie powoduje tego ze top10 (Tych którzy zapłacili) to miazgaaa a reszta to leszcze, jeżeli taki by istniał sam mogę wysyłać kase co jakiś czas ;)

Nie widzę problemu w podobny sposób ustawić serwer:

- wartość zen - jak najbardziej na tak,

- niski drop kamieni - nie wiem, czy to będzie dobre posunięcie, bo potem znów wszyscy będą narzekać, że nie ma za co podbijać sobie itemów do +15,

- ograniczenie ilości potek - jest to jakiś zabieg, ale teraz są możliwości ustawienia ilości zbierania potek na sekundę, jak widzisz CS kiedy co chwila będziesz musiał chodzić po potki?

- koszt helpera - można ustawić go na dosyć wysoki tak, aby korzystanie z niego wiązało się ze stratą zenów na korzyść kamieni,

- donate - będzie okrojone jak już tylko do punktów na xshop.

Chyba wszystko nadmieniłem co istotne, jakieś pomysły dalej?

Opublikowano

Planujemy stworzenie drugiego serwera low/medium rate  w sumie exp 200-400 to juz medium raczej :P z bardzo ograniczona opcja donate :) jezeli jest ktos chetny do pomocy to zapraszam :)

Planujesz/probujesz to zrobic od dobych paru lat, kazdy dobrze wie, ze charytatywnie tego nie robisz i jesli na 1000expie nie da sie grac przez Twoj "styl" donate to na low/medium expie bedzie to jeszcze bardziej widoczne. Ludzie strasznie nie lubia jak ktos ma nad nimi przewage tylko dlatego, ze wydal pare $...

Opublikowano

Planujesz/probujesz to zrobic od dobych paru lat, kazdy dobrze wie, ze charytatywnie tego nie robisz i jesli na 1000expie nie da sie grac przez Twoj "styl" donate to na low/medium expie bedzie to jeszcze bardziej widoczne. Ludzie strasznie nie lubia jak ktos ma nad nimi przewage tylko dlatego, ze wydal pare $...

Przeczytaj post wyżej, donate na serwerze low będzie tylko i wyłącznie opierało się o xshopa w którym na pewno żadnych itemów nie będziemy dodawać, będą standardowe buffy, wypadajki, pety etc.

Opublikowano

Przeczytaj post wyżej, donate na serwerze low będzie tylko i wyłącznie opierało się o xshopa w którym na pewno żadnych itemów nie będziemy dodawać, będą standardowe buffy, wypadajki, pety etc.

czyli na servie 500exp ktos sobie kupi za real hajs i pewnie tylko wylacznie do kupienia za real hajs, 2x seal, skeleton peta i ring, lucky set. Matematyke zostawiam Tobie...

Opublikowano

Czemu od razu stwierdzasz, że tylko i wyłącznie za pieniądze będą do zdobycia WCoiny?

Nigdzie nie było tak napisane, nigdzie nie masz pełnej specyfikacji serwera, a siejesz jakiś zamęt - nie rozumiem po co te docinki z matematyką, przypuszczam, że umiem liczyć lepiej od Ciebie.

Opublikowano

Ja jednak nadal jestem za PVP :) no reset :) wtedy jestem chętny sie pobawić! Dobre ustawienia, Polacy, Nie pokazane, że zalezy ci tylko na donate (Bo jeżeli stawiasz serwer tylko dla zarobku to ... ) A niestety większość tak myśli posiadając zwykłe bugowane pliki ;)

Opublikowano

Czemu od razu stwierdzasz, że tylko i wyłącznie za pieniądze będą do zdobycia WCoiny?

Nigdzie nie było tak napisane, nigdzie nie masz pełnej specyfikacji serwera, a siejesz jakiś zamęt - nie rozumiem po co te docinki z matematyką, przypuszczam, że umiem liczyć lepiej od Ciebie.

poniewaz pamietam server medium glorego i jesli nie ma dochodu z webshopu, znajdzie inny sposob... pewnie w jakims tam stopniu, bedzie mozna zdobyc wcoiny lub vipa, ale i tak ludzie z $$$ beda mieli niesamowita przewage :D

Co do tej matematyki sie mylisz... nizej masz moje ostatnie kolowkium, ktore zaliczylem na 4,5 macierze, zespolone i szergi. Jesli Ci sie chce wyslij mi obliczenia na pw albo tu :D13523868_1177423058958307_1589161796_o.j

Opublikowano

poniewaz pamietam server medium glorego i jesli nie ma dochodu z webshopu, znajdzie inny sposob... pewnie w jakims tam stopniu, bedzie mozna zdobyc wcoiny lub vipa, ale i tak ludzie z $$$ beda mieli niesamowita przewage :D

Co do tej matematyki sie mylisz... nizej masz moje ostatnie kolowkium, ktore zaliczylem na 4,5 macierze, zespolone i szergi. Jesli Ci sie chce wyslij mi obliczenia na pw albo tu :D

Musisz okreslic co znaczy niesamowita przewaga :) bo jezeli np nie bedzie itemow ani webshopa, a tylko to co przewaznie na kazdym serwerze w xshopie, w sumie nawet na globalu jest tego nawalone opor no to wychodzi ze i global jest pazerny na $$$ ;) Nie wiemy co bedzie, chcemy zrobic cos innego, wiec gdybanie nie powinno polegac na: bo bedzie ws i znowu itemy itp, a co ewentualnie moglo by sie znalezc, bo widze ze seale tez nie pasuja :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...